Ako je vaša kosa oštećena to može postati vaša prošlost. Otkrivamo u ovoj recenziji da li je za slabu, suvu i procvetalu kosu dobro rešenje Fitoval šampon za oštećenu kosu.

 

Na tržištu ima jako puno dobrih šampona za oštećenu i slabu kosu. Ako još niste otkrile koji bi šampon bio najbolji za za vas i  koji bi vama odgovarao, onda ste na pravom mestu da saznate sve o ovom.

Najvažnije, da li je on za vas.

Mi vam donosimo detaljnu recenziju za Fitoval šampon za oštećenu kosu. On vam može obnoviti kosu, ali samo ukoliko je bila podložna oštećenjima za koje je šampon namenjen. 

Pročitajte tekst do kraja i saznajte sve njegove prednosti – kome se preporučuje, kako se koristi,  kompletnu listu sastava, kao i brojna iskustva korisnika.

 

revlasin Nina model

 

Zašto koristiti Fitoval šampon za oštećenu kosu?

 

Fitoval šampon za suvu i oštećenu kosu koristi se za oporavak kose koja je oslabljena, suva i procvetala. Tačnije, za kosu koja je postala oštećena od opadanja i od raznoraznih tretmana.

Takvoj kosi je potrebna dodatna nega, kako bi izgledala negovano i sjajnije. Fitoval šampon za kosu koja je oštećena, suva i slaba, je namenjen da ojača i omekša dlaku, kako bi je učinio jakom i otpornom na probleme koje ima.

Fitoval šampon za oštećenu kosu je medicinski preparat koji pruža kosi odgovarajuću hidrataciju, zato što je hrani iz korena i daje joj snagu da se oporavi. Prodire u svaku vlas i vraća izgubljenu elastičnost, sjaj i blistavost, a redovnom upotrebom obećava da će kosa će biti mekša i sjajna na dodir.

 

Kome se preporučuje Fitoval šampon?

 

Prilikom izbora nekog proizvoda, uglavnom gledamo kome se preporučuje kako bi znale da li nam odgovara, kao i našem tipu kose. Treba uvek izabrati pravi šampon namenjen konkretnom tipu kose, kako je ne bi dodatno oštetile ili da ne bi ispucali krajevi postali više primetni.

Zbog toga vam u nastavku donosimo informaciju o tome kome se tačno preporučuje Fitoval šampon za oštećenu kosu. Nemojte da vas zbuno ovaj pojam oštećena kosa, jer ima i tu podela. Nisu sva oštećenja nastala iz istih razloga, pa za pojedina ovaj šampon neće biti adekvatan.

Krenimo redom:

 • preporučuje se svim osobama koje imaju tanju lomljivu i grubu kosu bez sjaja, koja je sklona krzanju krajeva;
 • pošto je namenjen oštećenoj i suvoj kosi, ostalim tipovima možda neće odgovarati;
 • preporučuje se više šampon koji pruža negu i oporavak kosi koja je prethodno imala problem sa opadanjem, koja je iscrpljena, suva i slaba zbog toga, zbog čega je postala beživotna i izgubila na kvalitetu.

Ako je kosa oštećena zbog farbanja, feniranja, ili iz bilo kog drugog razloga treba je pravilno negovati, kako bi kosa postala zdravija, manje oštećena, mekana i sjajnija.

Najviše verujemo kozmetici kada čujemo i vidimo da je neko bio zadovoljan preparstom koji koristi. A Nina je svoje oduševljenje o takvom preparatu, kao i oporavku svoje kose želela da podeli sa drugim devojkama. Ona je imala veoma oštećenu, suvu i ispucalu kosu, ali je uspela da je oživi – da bude mekana, lepa, sjajna, zdrava i oporavljena. Kako sada njena kosa izgleda i šta joj je tačno pomoglo pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Fitoval za suvu i oštećenu kosu: šta je za i šta je protiv

 

U nastavku ide po nekoliko sumiranih teza, za koje se može reći da idu u prilog šamponu. Ali, ima i nekoliko protiv, koje ističu mane.

Fitoval za suvu i oštećenu kosu – za:

 • vraća sjaj beživotnoj kosi,
 • ojačava suve vrhove i smanjuje vidljivost ispucalih krajeva,
 • dobar je za jačanje slabe kose, sklone kidanju i lomljenju,
 • dobar je za oporavak oštećene i suve kose, koja je postala slaba zbog nedostatka vitamina i hranljivih materija.

Fitoval za suvu i oštećenu kosu – protiv:

 • nije namenjen svim tipovima kose,
 • sadrži sulfate koji su mogu biti štetni za kosu,
 • sadrži parfem,
 • nije prirodni šampon za oporavak suve i oštećene kose.

 

Dejstvo Fitoval šampona za oštećenu kosu

 

Fitoval šampon sadrži pojedine jako hranljive sastojke, što svakako pomaže u oporavku kose.

 

Fitoval sampon za ostecenu kosu

 

Zahvaljujući tim sastojcima – proteinu pšenice, ekstraktu koprive i žalfije, dolazi do izražaja i dejstvo:

 • šampon deluje tako što vraća zdravlje i jačinu kosi, a čini i da kosa postane mekša, sjajnija;
 • on je ojačava, hrani koren, pa tako sprečava da se isuši, kida iili puca na krajevima;
 • pantenol, koji je isto u njegovom sastavu je poznat po tome što pospešuje brži rast kose, ali u ovom slučaju dejstvo je takvo da kosa postaje hidrirana i više elastična.

 

Fitoval za oštećenu kosu opis ambalaže

Fitoval šampon za suvu i oštećenu kosu je proizvod slovenačke kozmetičke (farmaceutske) kompanije Krka. Ambalaža – bočica i kutija pakovanja su jarko crvene boje, više tamno crvene. Ambalaža bočice je istog dizajna kao i kutija. Duguljastog je i pravougaonog oblika, sa zaobljenim ivicama.

Na kutiji, kao i na bočici ispisan je naziv šampona, kao i sve druge važne informacije o ovom proizvodu. Na prednjoj strani bočice prikazana je oštećena vlas. Samim tim vidimo namenu ovog šampona a to je da je namenjen jačanju kose. Na zadnjoj strani bočice nalazi se detaljna lista sastava.

Postoje dve količine – manje pakovanje koje se nalazi u ambalaži od 100ml, a veće pakovanje je zapremine 200ml.  Tačan naziv proizvoda je Fitoval Formula Damaged Hair shampoo.

 

Fitoval za oštećenu kosu – miris i boja šampona

Fitoval šampon za oštećenu kosu je bezbojan. Retke je teksture, lako se nanosi na mokru kosu prilikom šamponiranja i lako se ispira sa glave

Što se samog mirisa tiče, prijatnog i osvežavajućeg je mirisa. Ako ste ljubitelji koprive i žalfije, onda ćete biti zadovoljni.

 

Kako se koristi Fitoval Damaged Hair šampon?

 

Svaki šampon ima svoj način upotrebe, ali je on uglavnom isti za većinu. Često se i pitamo koliko puta kosa treba nedeljno da se pere, da li može svaki dan ili ne.

Definitivno ne treba kosu da perete svakodnevno, jer je možete dodatno isušiti. Važno je da to bude pravilno pranje,  ne prečesto i to je jako bitno spomenuti kada je u pitanju ovaj Fitovalov šampon.

U nastavklu sada sledi Fitoval šampon za oštećenu kosu upotreba:

 • prvo lepo nakvasite kosu, zatim veću količinu šampona nanesite na kosu;
 • masirajte prstima vlasište, dok se ne napravi pena;
 • sačekajte da odstoji tri minuta (bitno je da dobro utrljate kako bi se sastojci upili u kožu glave i prodrli duboko u strukturu dlake, jer tako kosa postaje mekša, negovanija);
 • nakon što ste dobro istrljali kosu, dobro je operite toplom vodom;
 • obavezno pazite na oči;
 • šampon možete koristiti jednom ili dva puta u toku pranja, zavisi od vaše kose;
 • nakon što ste kosu oprale šamponom, mozete staviti regenerator kako bi vaša kosa postala mekša i laka za češljanje;
 • na kraju, možete koristiti i neku masku za još bolji efekat kose,
 • šamponirajte kosu dva do tri puta nedeljno, nema potrebe više od toga.

Ukoliko dođe do kontakta sa očima odmah isperite vodom.

Nakon dva do tri meseca primetićete i prve rezultate. Važno je da se pridržavate upustva, kako bi imalo efekta na kosi. Redovnom upotrebom i pravilnim korišćenjem rezulati će biti vidljivi, a vi zadovoljne.

 

Kakva su iskustva za Fitoval šampon za oštećenu kosu

 

Ima puno iskustva za korisnike koji su probale Fitoval šampon za oštećenu kosu. Ali, mišljenja su ipak podeljena tako da pored dosta pozitivnih, ali ima i onih negativnih komentara od korisnika koji nisu bili zadovoljni.

 

Pozitivna iskustva za Fitoval šampon za oštećenu kosu

Jedno pozitivno iskustvo nam donosi Sanja blogerka na svom sajtu. Preko sestre saznala je za Fitoval šampon za oštećenu kosu i rešila da isproba. Nakon nekoliko meseci korišćenja primetila je kako joj je kosa mekša, lepa i sjajnija.

 

Iskustvo nam prenosi još jedna Marija na forumu. Tokom studiranja, svakodnevno je ispravljala kosu. Stalnim ispravljanjem kosa je postala dosta suva i oštećena, a dovelo je i do toga da opada. Stalno je čitala na forumima o raznim preparatima za suvu i oštećenu kosu, jer voli da koristi samo farmaceutsku kozmetiku. Pročitala je za Fitoval za oštećenu kosu i rešila je da proba. Pridržavala se uputstva ik uspela je smanji vidljivost ispucalih krajeva. Kosa joj je postala sjajnija, mekša na dodir.

 

Jedna dama srednjih godina je preko koleginice saznala za Fitoval medicinski šampon za oštećenu kosu. Ona je imala slabu kosu, koja je povremeno i opadala, pa je zato tražila rešenje. Kupila ga u obližnjoj apoteci. Nakon dva meseca korišćenja kosa joj je postala mekša i sjajnija. Izgledala je življe i zdravije.

 

Još jedno pozitivno iskustvo donosi nam jedna mama. U trudnoći kosa joj se oštetila, postala je lomljiva i suva. Na netu je pročitala da je mnogim porodiljama ovaj šampon Fitoval za oštećenu kosu dobro došao. Rešila je da gta kupi, proba i ubrzo krenula sa korišćenjem. Kosa joj posle mesec i po dana postala zdravija, a ispucali krajevi manje primetni. Bila je zadovoljna i preporučuje ga svima sa sličnim problem.

 

Negativna iskustva za Fitoval šampon za oštećenu kosu

Jednoj Ivani nije odgovarao. Ona je nakon jednog pranja prestala da koristi. Kosa joj je i dalje ostala suva, lomljiva, a krajevi ispucali.

 

Goca je često blajhala svoju kosu, zbog čega je postala bezivotna i bez sjaja. Preko prijateljice koja radi u drogeriji je saznala za Fitoval šampon. Koristila ga je par meseci, ali nije bila zadovoljna rezultatom. Kosa joj je ostala gruba, sa iskrzanim krajevima.

 

Tanja je još jedna korisnica koja nije bila oduševljena. Tokom stalnog farbanja i feniranja kosa joj se oštetila. Probala je razne preparate, ali joj ništa nije pomoglo. Na forumu je saznala za Fitoval šampon za oštećenu i suvu kosu. Koristila ga par puta i prestala. Kosa joj je i dalje bila beživotna, slaba i sklona pucanju.

 

Jedna dama srednjih godina nam prenosi svoje negativno iskustvo. Kćerka joj je kupila i dala da proba sa oporavkom. Koristila ga je par nedelja, ali iako se pridržavala uputstva rezultata nije bilo. Zato je prestala da ga koristi. Kosa joj je i dalje bila oštećena i suva.

 

revlasin Nina model

 

Fitoval šampon za oštećenu kosu sastav

Prilikom izbora nekog proizvoda gledamo njegov sastav, kako dobre sastojke tako i loše. U nastavku recenzije vam donosimo detaljnu listu sastava.

Ovo je kompletna lista sastojaka:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, PEG-18 Glyceryl Oleate/ Cocoate, Urtica Dioica Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Propylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Lecithin, Glycol Distearate, Polyquaternium-10, Laureth-4, Parfum, Benzyl Salicylate, BHT, Sodium Benzoate Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone.

Najvažniji su:

 • Panthenol koristi se u mnogim kozmetičkim preparatima zarad hidratacije kose. Bogat je vitaminom B5 koji ojačava kosu i ubrzava njen rast. Pantenol takođe oporavlja oštećenu i suvu kosu, jer joj daje neophodnu vlažnost i na taj način vraća elastičnost.
 • Korpiva (Urtica Dioica Leaf Extract) sadrži velike količine korisnih minerala, a samo neki od njih su gvožđe, kalijum, magnezijum, natrijum, kalcijum, fosfor. Bogata je vitaminom C i A. Zahvaljujući ovim mineralima i vitaminima kopriva utiče na brži rast kose, ojačava koren dlake i sprečava pucanje krajeva.
 • Pšenični proteini – Da bi vaša kosa bila zdrava potrebni su i proteini. Jedan od njih je i pšenični protein. Pšenični proteini obnavljaju krtu kosu, koja je sklona pucanju. Obnavljaju oštećenja na strukturi dlake, pa samim tim kosa postaje zdravija i snažnija kroz izvesno vreme.
 • Lecitin – Lecitin u proizvodima za negu kose pruža dodatnu zaštitu, pa tako omogućava da igleda sjajno i zdravo. Održava je hidriranom i sprečava da se isuši. Lecitin ojačava koren dlake i sprečava njeno opadanje, a kod tanke, suve, sklone lomljenju i oštećene kose (za kakvu je namenjen šampon) pomaže prilikom regeneracije.
 • Žalfija (Salvia Officinalis Leaf Extract) – žalfija ili kadulja spada u grupu lekovitih biljaka. Bogata je esencijalnim uljima, vitaminom B, vitaminom C, kalijumom. Žalfija se zato koristi u mnogim kozmetičkim preparatima. Takođe, žalfija podstiče rast nove i zdrave kose, oporavlja i hrani folikule dlake, a ujedno pruža kosi sjaj.

 

Fitoval sampon za ostecenu kosu zalfija

 

Fitoval linija

Fitoval je linija proizvoda slovenačke kozmetičke kompanije Krka, koja ima dugu tradiciju. Celokupna linija Fitoval proizvoda namenjena je za negu i oporavak kose, počevši od problema sa opadanjem pa do problema sa naslagama peruti i svraba.

Fitoval linija pored Fitoval medicinskog šampona za oštećenu kosu sadrži i druge preparate, a to su šamponi, losion i kapsule. U nastavku saznajte nešto o njima:

 1. Fitoval šampon protiv opadanja kose – koristi se da spreči gubitak vlasi. Sprečava njeno opadanje, a zahvaljujući sastojcima hrani kosu i obnavlja joj volumen (pisali smo recenziju – Fitoval šampon protiv opadanja kose).
 2. Fitoval šampon protiv peruti za intenzivnu negu – uspešno odstranjuje perut,
 3. Fitoval šampon protiv peruti za učestalu negu – održava zdravlje kože bez stvaranja peruti (pisali smo recenziju i utiske za navedena dva šampona – Fitoval šampon za perut).
 4. Fitoval losion protiv opadanja kose – losion stimuliše rast kose, hrani i jača kosu od korena. Daje veći volumen kosi, kako bi izgledala zdravo i da više ne opada (pročitajte vipe u recenziji – Fitoval losion za opadanja kose).
 5. Fitoval kapsule za kosu – koriste se za zdraviji rast, kao vitamini, jer hrane koren dlake i jačaju dlaku (detaljnu recenziju pročitajte u tekstu – Fitoval kapsule za kosu).

 

Fitoval šampon za oštećenu kosu recenzija zaključak

Ako želite da imate ponovo zdravu kosu onda je bitno posvetiti se tome da nađete način kako oporaviti kosu prirodnim putem. Uvek je to najbolje šamponom.

Fitoval medicinski šampon je dermatološki ispitan proizvod i kao takav bezbedan je za kožu. Istovremeno šampon pruža oporavak kose, svojim aktivnim sastojcima jača koren kose, hidrira je, obnavlja kosu od korena do krajeva.