Saznajte na koji način losion protiv opadanja kose može da pomogne i da zaustavi gubitak kose! Pročitajte koji su najbolji i koje preporučujemo.

 

Rešenje za problem opadanja kose postoji, a to je kvalitetan i dobar preparat protiv gubitka kose. Dobar je samo onaj koji efikasno deluje na kosu i poboljšava njeno zdravlje.

Ako ste čuli da neki losioni pomažu, ali ste u nedoumici koji losion za gubitak kose da odaberete, mi smo tu da vam pomognemo. Preporučujemo nekoliko najboljih koji su efikasni i koji mogu pomoći da rešite ovaj problem.

 

Kada treba koristiti losion protiv opadanja kose?

 

Kosi treba pružiti adekvatnu negu i zato je važno znati kada, kako i šta treba koristiti. Ne možete očekivati da imate zdravu i lepu kosu, a da ne vodite računa koje preparate koristite, čime je perete i o tome šta je njoj potrebno.

Konkretno za problem opadanja kose, losion koji se korisiti u tu svrhu može da bude samostalni tretman ili dodatak šamponu. To zavisi od stadijuma opadanja.

Na primer, ukoliko je reč o lakšem obliku gubitka kose može da se koristi ili samo losion ili šampon protiv opadanja kose, dok je kod težih oblika najbolje koristiti i šampon i losion.

Losion može da se koristi u sledećim situacijama:

 • kod sezonskog gubitka kose,
 • kod opadanja kose usled hormonskih promena,
 • kod gubitka kose u trudnoći,
 • kod opadanja kose u menopauzi,
 • kod težih oblika gubitka kose (alopecija – opadanje u pečatima),
 • kod naslednog gubitka kose,
 • kod difuznog opadanja kose (proređivanje kose uz opadanje).

 

vlasilan zene model

 

Losion za kosu protiv opadanja i losion za rast kose – razlike

 

Losion za rast i losion protiv opadanja kose jesu slični preparati, ali ipak između njih postoji razlika. Osnovna razlika između leži u tome što je kod losiona protiv opadanja kosa osnovna funkcija da smanji proređivanje kose i da je ojača. Drugo, osigurava kosi dovoljno energije kako bi podstakao njenu otpornost i sprečilo pucanje, proređivanje i opadanje kose.

Osnovna funkcija losiona za rast kose je da stimuliše rast nove i zdrave kose, kao i da poboljša njenu gustinu. Losion za rast kose hrani koren dlake potrebnim nutritijentima i time doprinosi njenom zdravlju. Pisali smo o ovim preparatima, a detaljnije i koji su najbolji možete pročitati u tekstu – losion za rast kose.

Naravno, postoje i oni losioni koji su istovremeno oba – i preparat protiv gubitka kose i za podsticanje rasta.

Svetlana i Mila su imale problem sa opadanjem kose, ali su brzo i efikasno taj problem rešile. Zato su podelile svoja iskustva sa nama i ispričale KAKO SU SPASILE KOSU OD DALJEG OPADANJA! Pročitajte i vi njihova iskustva i šta im je POMOGLO – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Kako izabrati najbolji losion za kosu?

 

Kada govorimo o izboru losiona za kosu, treba da znate da je najbolji onaj koji vama odgovara. Budite uporni i istrajni i pronaći ćete onaj koji je za vas odgovarajući.

Ali, kako onda da znate koji da odaberete?

Generalno, dobrim losionom se smatra onaj losion koji sadrži kombinaciju kvalitetnih i adekvatnih sastojaka koji jačaju kosu i smanjuju gubitak vlasi. 

 1. Prvo – Birajte one losione za kosu koji sadrže vitamine, minerale, aminokiseline, proteine i koji su bogati antioksidansima. 
 2. Drugo – Izbegavajte one koje imaju sintetičke mirise, boje, parabene, silikone i konzervanse.

Neki od sastojaka koje treba da sadrže najbolji losioni za kosu protiv opadanja:

 • kofein,
 • niacin,
 • cink,
 • limunska kiselina,
 • pantenol,
 • arginin,
 • eskulin,
 • pirokton olamin,
 • ksimeninska kiselina.

 

Prirodni losioni protiv opadanja kose

Prirodni losioni protiv opadanja kose su svakako uvek najbolji izbor, kao prirodno rešenje da se spreči opadanje kose!

Kada su na biljnoj bazi sa pažljivo odabranim biljnim sastojcima oni povoljno deluju na opadanje kose i otpremanje hranljivih materija u koren vlasi.

Dobri sastojci u prirodnim losionima su:

 • kopriva,
 • menta,
 • beli luk,
 • ruzmarin,
 • pasji trn,
 • proteini pšenice,
 • ekstrakt kinina,
 • majčina dušica,
 • preslica/rastavić,
 • timijan.

 

Preporuka za losione protiv opadanja kose

 

Izdvojili smo par onih koji su se pokazali delotvornim i koji imaju sve ono što jedan dobar losion ima. Ovo je naša preporuka:

 • Alpecin losion protiv opadanja kose i za rast,
 • Nerilex losion za kosu protiv opadanja,
 • Apivita losion protiv opadanja kose,
 • Subrina Recept losion protiv opadanja kose,
 • Fitoval losion protiv opadanja kose,
 • Biljni losion protiv opadanja kose, seboreje i peruti.

 

Alpecin losion protiv opadanja kose i za rast

Alpecin losion protiv opadanja kose i za rast kose koristi se da spreči prevremeni gubitak kose i da ubrza njen rast. 

Stimuliše jačanje folikula dlake, poboljšava cirkulaciju krvi na vlasištu i utiče na bolju ishranu korena dlake. Povećava njegovu produktivnost, a ujedno i štiti kosu od dejstava spoljašnjih faktora.

Alpecin losion je dermatološki testiran. Sadrži kofein, cink, pantenol, niacin i mentol koji blagotvorno deluju sprečavajući opadanje i proređivanje kose. Ove aktivne supstance zajedničkim delovanjem regenerišu prirodnu odbrambenu funkciju kože i poboljšavaju kvalitet kose.

Preporučuje se i ženama i muškarcima koji imaju problem sa opadanjem kose. 

Njegova upotreba se ne preporučuje osobama koje imaju osetljivu kožu glave i suvu kosu. Takođe, ako ste alergični na neke od sastojaka losiona, nemojte ga koristiti.

Prodaje se u plavoj bočici u količini od 200ml. Tačan naziv losiona je Alpecin Caffeine Liquid Prevents Hair Loss. Miriše osvežavajuće. Tekstura je vrlo retka. Plave je boje. 

Pisali smo recenziju za Alpecin losion.

 

Nerilex losion za kosu protiv opadanja

Nerilex losion je još jedan losion za kosu koji se opravdano našao na našoj listi predloga. 

Ovo je medicinski losion koji neguje i hrani koren kose, kao i kožu glave, dok istovremeno sprečava proređivanje i opadanje kose. Poboljšava prirodnu negu kose zahvaljujući aktivnim materijama koje prodiru duboko u koren dlake.

Nerilex losion sadrži kompleks kaprinske/kaprilne kiseline koji reguliše lučenje sebuma, pa ujedno sprečava stvaranje peruti.

Osim ovog kompleksa kiselina, Nerilex losion sadrži i druge aktivne supstance. To su: kamfor, alantoin, pirokton olamin, mentol, bioaktivni sumpor i kompleks vitamina i provitamina. Svaka od ovih supstanci ima svoje dejstvo, a zajedničkom kombinacijom povoljno deluju na kosu i njeno zdravlje.

Prodaje se u braonkastoj bočici u količini od 200ml. Tačan naziv losiona je Nerilex Hair Active Lotion & Anti Hair Loss Lotion. Miriše blago. Ima retku teksturu.

I za Nerilex losion smo pisali temeljnu recenziju.

 

Apivita losion protiv opadanja kose

Apivita losion protiv opadanja kose je losion biljnog porekla i zbog toga je na našoj listi predloga. 

Sastojci su pažljivo odabrani kako bi se kosi pružila najbolja nega i kako bi joj se pomoglo da postane otpornija. Sprečava opadanje kose, poboljšava cirkulaciju krvi na vlasištu i neguje i umiruje kožu glave. 

Apivita losion za kosu sadrži organski pasji trn, propolis, niacin, ruzmarin i mentol (osvežava vlasište). Dok pojedini sastojci smanjuju i sprečavaju gubitak kose, drugi sastojci daju kosi neophodnu energiju i snagu.

Preporučuje se kako ženama, tako i muškarcima. Prodaje se u braon flašici u količini od 150ml. Miriše prijatno. Pun naziv je Apivita Tonic Hair Loss Lotion. 

 

Subrina Recept losion protiv opadanja kose

Subrina Recept losion protiv opadanja kose dobar je za gubitak kose jer je neguje i vraća energiju koja joj je neophodna. Detaljnije:

 1. Prvo, ovo je losion koji aktivira koren dlake kako bi ona postala otporna na lomljenje i ispadanje. Jača dlaku, poboljšava njenu strukturu i kvalitet.
 2. Drugo, štiti je od štetnih faktora spoljne sredine i na taj način utiče na lepši izgled. 
 3. Sadrži ekstrakt hmelja (zaustavlja opadanje kose i stimuliše rast nove kose) i ekstrakt prosa (vraća kosi sjaj i smanjuje proređivanje kose).

Prodaje se u beloj plastičnoj bočici u količini od 200ml. Miriše blago i prijatno. Tačan naziv je Subrina Recept Lotion Against Hair Loss.

 

Fitoval losion protiv opadanja kose

Fitoval losion protiv opadanja kose je svima poznat preparat. On se koristi kako bi sprečio gubitak kose i kako bi podstakao rast nove. 

Njegovi aktivni sastojci hrane koren dlake, pospešuju mikrocirkulaciju na vlasištu i produžavaju životni ciklus kose. Losion reguliše lučenje sebuma na koži glave da ga ne bude ni premalo, a ni previše (da se vlasište i kosa umereno maste).

Sa druge strane, kosi daje veći volumen, pri čemu čini da izgleda bujnije i negovano. Preporučuje se svima koji imaju problem sa opadanjem kose, ali pod uslovom da nisu alergični na njegove sastojke.

Prodaje se u narandžasto – crvenoj kutiji u kojoj se nalaze dve bočice od 40ml. Retke je teksture. Pun naziv je Fitoval Hair Loss Lotion. 

Miriše na alkohol, pa je velika šansa da se mnogima samo zbog mirisa ne dopadne. To ne isključuje njegove druge karakteristike.

Pisali smo detaljnu recenziju za Fitoval losion.

 

Biljni losion protiv opadanja kose, seboreje i peruti

 

Biljni losion je višenamenski protizvod. To je losion protiv opadanja kose, seboreje i peruti. Ima tri namene jer sadrži razne aktivne biljne komponente koji poboljšavaju zdravlje kose i vlasišta. 

Ovo je losion koji ublažava opadanje kose, a ujedno jača kosu i stimuliše rast novih vlasi. Kosi daju neophodnu energiju i hrani koren dlake.

Osim što deluje protiv opadanja kose, Biljni losion može da se koristi protiv seboreje i peruti. Kao losion proti peruti on pospešuje normalno lučenje sebuma, deluje antiseptički i pojačava cirkulaciju krvi na koži glave. Tako sprečava da se pojavi seboroični dermatitis.

Biljni losion je bogat mineralima (Ca, P, Fe, Si, Mg, Na), vitaminima (C, A, B2, K), ugljenim hidratima i mastima. U visokom procentu sadrži ekstrakte koprive, nane, belog luka i dragoljuba. Ovi sastojci sprečavaju isušivanje kose, perutanje kože i dubinski revitalizuju vlasište.

Prodaje se u braon flašici u količini od 150ml proizvoda. Miriše biljno. Ima retku teksturu.

 

Vlasilan šampon

Nije losion za kosu, ali Vlasilan zaslužuje da bude na našoj listi sastojaka.

 

vlasilan

 

Zašto?

Vlasilan je potpuno prirodan preparat sa pažljivo odabranom kombinacijom sastojaka biljnog i organskog porekla. Ovi sastojci su odabrani tako da temeljno mogu da očiste kosu i kožu glave, kao i jačaju strukturu dlake. 

Postoje dve formule: Vlasilan A formula i Vlasilan B formula. Za najbolje rezultate preporučuje se da se koriste obe formule.

Prva: 

Vlasilan formula A se koristi protiv peruti i za sprečavanje opadanja kose. Temeljno čisti kosu, omekšava je, štiti je kako od isušivanja tako i od drugih oštećenja. Sadrži ulje lavande, mente, ekstrakt hamamelisa i pirokton olamin koji uklanjanjući višak masnoće sa temena i kose čiste od peruti. Osim toga, ši buter, ulje pšeničnih klica i alantoin umiruju vlasište i neguju kosu.

Druga:

Vlasilan formula B se koristi za oporavak kose, rast kose i protiv njenog opadanja. Popravlja strukturu vlasi, čineći kosu svilenkastom, mekšom i elastičnijom. Vraća vitalnost, štiti je od spoljašnjih faktora i neguje kožu glave. Jača vlasi, intenzivno ih hrani i tako sprečava opadanje kose.

Obe formule se prodaju u količinama od 200ml. Miriše prijatno i biljno. Pisali smo recenziju o ovom šamponu. Kakav je i kakva su iskustva možete pročitati na linku – Vlasilan iskustva.

Naša preporuka je da uvek birate prirodne preparate. Idealna kombinacija je da uz losion koristite i kvalitetan šampon protiv opadanja kose, koji zapravo pruža svakodnevnu i učestaliju negu.

 

vlasilan zene model

 

Za kraj!

Ovo je bila naša lista predloga najboljih losiona protiv opadanja kose! Da li ste isprobali neke od njih i kakva su vaša iskustva i mišljenja? Podelite ih sa nama.

Hvala na čitanju.