Razni preparati se nude kao rešenje za akne, a među njima su i gelovi za bubuljice. U nastavku saznajte više informacija o gelovima i koji su gelovi za akne najbolji.

Obzirom da su kod većine gelovi pokazali prednost u odnosu na druge kozmetičke preparate, gelovi za čišćenje lica od bubuljica imaju preciznu i jasno određenu namenu. 

Iako bubuljice mogu nastaniti razne delove tela, i to ramena, predeo vrata, dekoltea, najbolnije su one koje nosimo na licu. Možemo potrošiti silno vreme da ih šminkom prekrijemo, ali neravnine će ipak biti uočljive. 

U nastavku teksta za gelove protiv akni dajemo odgovore na mnoga pitanja. Konkretno, zašto se koristi gel za bubuljice, kako deluje, kome se preporučuje, ali i koji su najbolji gelovi za čišćenje lica od bubuljica.

 

gel za bubuljice

 

Zašto se koristi gel za lice protiv bubuljica?

 

Koži koja je zahvaćena aknama potrebno je pažljivo odabrati kozmetiku za negu i održavanje. Pogrešan odabir kozmetičkih proizvoda može dovesti do pogoršanja stanja kože koja je podložna bubuljicama. 

Postoji mnoštvo krema, tonika, losiona koji su namenjeni za tretman kože zahvaćene aknama. Međutim, mnogi kao preparat izbora upravo biraju gelove za bubuljice.

Gel za akne je preparat koji se koristi da smiri i ublaži predeo oko bubuljice, ne utičići nagativno na ostali deo kože. 

Gelovi za bubuljice i za lice namenjeni su za umirivanje iritacije, svraba i crvenila, ne isušuju kožu, več je hidriraju i čine mekom.

Marija i Ivona su uspele očiste da svoje lice od bubuljica. Koristile su jedan prirodni tretman – gel za bubuljice i losion za čišćenje lica, a to im je pomoglo da sada nemaju bubuljice. Pročitajte njihova iskustva https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Kako deluje gel za akne?

 

Gelovi za bubuljice deluju na kožu tako što dubinski pročišćavaju pore i uklanjaju masnoću i nečistoću. Kožu oslobađaju napetosti i nadraženosti i deluje umirujuće. 

Pored toga, gel za akne sprečava nastanak bakterija koje se formiraju na površini kože i dovode do upale i infekcije. Gel za lice protiv bubuljica otklanja crvenilo i svrab, opuštajući kožu i pružajući dovoljno hidratacije iritiranom delu.

 

Kako se koriste gelovi za lice?

 

Kada govorimo o gelovima za bubuljice prvenstveno mislimo na gelove koji se nanose na kožu i ne ispiraju se. To su gelovi koji se koriste da štite i neguju deo kože zahvaćen bubuljicama. 

Međutim postoje i gelovi za umivanje lica koji su namenjeni za lečenje akni, odnosno bubuljica, i oni zahtevaju ispiranje vodom. Koriste se da očiste problematičnu kožu zahvaćnu bubuljicama od nečistoća, masnoće i bakterija. 

Pre upotrebe gela za lice obavezno je čišćenje lica. Ako bi na nečistu kožu naneli gel, samo bi prljavštinu, bakterije i mrtve ćelije ponovo vratili u kožu i tu ih zarobili. Potrebno je dobro očistiti lice i osloboditi ga nakupljenih iritanata.

Gel za akne koristi dva puta dnevno. To je najbolje ujutru, nakon jutarnjeg umivanja i uveče, nakon večernjeg čišćenja lica. 

 

gel za bubuljice

 

Najbolji gelovi za bubuljice 

 

Postoje brojni preparati za tretman akni, ali gelovi za bubuljice su jedan od popularnijih. Na našem tržištu je dostupno nekoliko dobrih gelova za akne, a sada ću vam navesti neke od najdelotvornijih. 

Kao najbolji gelovi za bubuljice se ocenjuju: 

 1. Aknolin gel protiv bubuljica
 2. Afrodita Young&Pure gel za bubuljice
 3. Acknes gel protiv bubuljica
 4. Sebamed Clear Face gel protiv akni
 5. Klindamicin gel
 6. Duac gel za akne

 

Aknolin gel protiv bubuljica

 

Kada biramo najbolje za svoje lice, definitivno ćemo se okrenuti prirodnim preparatima. Još ako birate preparat za borbu protiv upornih akni i bubuljica, definitivno ovo bi trebalo da bude jedan od glavnih parametara. 

Aknolin gel za bubuljice sadrži aktivne supstance koje deluju zaštitnički na kožu, neguju je i regenerišu. Aknolin gel isušuje bubuljice, ali ne ostavlja kožu dehidriranom, već je na prirodan način vlaži. 

Aknolin gel smanjuje crvenilo, svrab i iritacije, stvarajući zaštitni sloj na površini kože. Uspešno uklanja bubuljice i mitisere i oslobađa pore zapušene nečistoćom i masnoćom. Za potpun i delotvorniji tretman gel se koristi zajedno sa Aknolin losionom. 

Zašto je najpopularniji preparat za tretman protiv akni pročitajte u recenziji za Aknolin gel i losion protiv akni.

 

Aknolin gel i losion za bubulice

 

Afrodita Young & Pure gel za bubuljice

 

Afrodita gel za bubuljice dolazi u okviru Young&Pure kolekcije i namenjen je za tretman mlade kože koja se bori protiv bubuljica. Opšte je poznato da mladalačka koža je izloženija pojavi akni, pa otuda Young&Pure linija. 

Međutim, nemojte da Vas ovo zavara. I stajrije osobe, kao i oba pola pojdednako mogu koristiti ovaj preparat u sprečavanju pojave bubuljica i eliminaciji postojećih.

Afrodita gel deluje tako što isušuje bubuljice i ublažava iritaciju kože. Deluje antibakterijski, ublažava crvenilo i pročišćava pore, što dovodi i do njihovog sužavanja. 

Afrodita gel za akne je nekomedogen proizvod, takođe ne sadrži parabene i silikone. 

Opširnije smo pisali o njemu, pa pročitajte recenziju i iskustva za Afrodita gel za bubuljice.

 

Acknes gel protiv bubuljica

 

Acknes gel za bubuljice namenjen je osobama sa masnim i mešovitim tipom kože, ženama i muškarcima. Nema starosne granice, pa ga mogu koristiti mlađe i starije generacije.

Aknes gel za bubuljice koristi se za uklanjanje akni i bubuljica i sprečava ponovnu pojavu. Ima umirujuće i antibakterijsko dejstvo, a nanosi se dva puta dnevno na čistu kožu lica.

Gel za lice sadrži aktivne sastojke kao što su ulje australijskog čajevca, ekstrakt aloje vere, cink. Dolazi u plastičnoj tubi zelenkaste boje, koja teži 25ml. Dermatološki je testiran i ne sadrži u svom sastavu parabene i silikone. 

 

Pisali smo recenziju o ovom antibakterijskom gelu sa uljem čajevca i aloja verom – Acknes gel za bubuljice recenzija!

 

Sebamed Clear Face gel protiv akni

 

Sebamed Clear Face gel za akne koristi se za isušivanje i uklanjanje bubuljica, smirivanje crvenila iritiranog dela. Deluje direktno na bubuljicu tako što je sasušuje, a kožu regeneriše. 

Ovaj gel za lice protiv bubuljica sprečava razvoj bakterija i stvara zaštitni sloj na koži. Posebno se navodi da je pH 5,5 što znači da neće narušiti prirodnu vrednost kože. 

U svom sastavu sadrži pantenol, bisabolol, alantoin, ekstrakt krastavca i druge sastojke koji podstiču regeneraciju i oporavak kože. Nanosi se jednom do dva puta dnevno na prethodno očišćenu kožu. 

Dolazi u minijaturnoj plastičnoj beloj tubi od 10 ml.

Pisali smo recenziju za ovaj gel – Sebamed gel za bubuljice recenzija.

Iz istiomene linije postoji pena za čišćenje i umivanje lica. Pročitajte recenziju i iskustva za Sebamed Clear Face penu za čišćenje lica .

 

Klindamicin gel protiv akni

 

Kada se govori o lečenju akni i bubuljica, svakako napoznatiji medicinski preparat je Klindamicin gel. Obzirom da pripada grupi antibiotika, potrebno je biti posebno obazriv prilikom upotrebe. 

Ovo je jedan od preparata koji imaju medicinsko, snažno delovanje na akne i bubuljice koje su nastale uzrokom bakterijskih infekcija. Deluje tako što eliminiše bakterije i sprečava njihovo dalje razvijanje na površinskim, ali i dubinskim slojevima kože. 

Prilikom lečenja akni i bubuljica Klindamicin gelom obavezno je savetovanje sa dermatologom o načinu upotrebe. Pisali smo recenziju za ova gel – Klindamicin gel za akne!

Problem sa antibioticima je što moraju da se koriste ograničeno vreme, a možda ne daju rezultat kakav želite.

U tom slučaju, probajte prirodna rešenja koja mogu biti deo vaše redovne rutine! To daje najbolje rezultate!

Evo kako je Neda očistila svoje lice od bubuljica. Pogledajte njenu priču u ovom videu. 

 

 

Duac gel za akne

 

Kada govorimo o ozbiljnim terapijama za lečenje akni, susrešćemo se sa Duac gelom za akne. Duac gel sadrži benzoil peroksid i klindamicin koji su izuzetno delotvorni u lečenju akni i bubuljica. 

Obzirom da je ovaj gel prema sastvavu jači, potrebna je konsultacije dermatologa u korišćenju istog. Deluje antibakterijski i razbija mrtve ćelije i masnoće koje se nalaze na površinskom delu kože. Otpušava pore i dozvoljava koži da diše, samim tim koža ostaje smirenija.

Duac gel se nanosi uveče, na čisto lice u taknkom sloju. Utrljava se u predeo oko bubuljice, kako bi se zahvatio malo veća površina iritiranog dela kože. 

 

Gel za umivanje protiv bubuljica

 

Pored gelova za akne koji se nanose direktno na iritirano podruje kože, postoje i takozvani umivajući gelovi za bubuljice koji zahtevaju ispiranje vodom. Navešću vam neke od najpopularnijih. 

 

gel za bubuljice

 

Puzzle gel protiv akni

 

Puzzle antibakterijski gel protiv bubuljica koristi se za temeljno čišćenje problematične kože lica. Deluje tako što dubinski čisti pore od nečistoća, bakterija i mrtvih ćelija. 

Ovaj gel za lice uklanja višak sebuma i zapušenim porama omogućava da dišu. Tako ublažava akne i bubuljice i eleminiše potencijalne uzročnike istih. Sadrži salicilnu kiselinu koja efikasno deluje na uklanjanje bubuljica. 

Puzzle gel nanosi se na vlažno lice, utrljavanjem u kožu, potom ispiranjem. Proizvod je domaće kozmetičke kompanije “Nevena” iz Leskovca. Pakuje se u plastičnu tubu bele boje, na kojoj se nalazi znak crvene puzle. Tuba je zapremine 75 ml.

Pisali smo recenziju o Puzzle gelu protiv bubuljica koja otkriva karakteristike i iskustva korisnica.

 

Eucerin Dermo Pure gel

 

Od Eucerina stiže linija za negu problematične kože DermoPure, koja sadrži gel za čišćenje kože. Eucerin DermoPure gel čisti kožu od nečistoće, viška sebuma, ali i bakterija koje uzrokuju nastanak akni i bubuljica. 

Gel se nanosi ujutru i uveče na vlažno lice i u dodiru sa vodom peni i čisti lice. Nakon ispiranja koža deluje osveženo, pročišćenom, a potencijalni uzročnici nastanka bubuljica su uklonjeni. 

Gel sadrži salicilnu kiselinu koja isušuje bubuljice i ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Eucerin DermaPure gel se nalazi u zenkastoj ambalaži sa pumpicom, koja teži 400 ml. 

Pročitajte recenziju i saznajte kakve je rezultate postigao Eucerin DermaPure gel za čišćenje.

 

Miksamed Dermoidealia gel 

 

Miskamed Dermoidealia gel za umivanje, namenjen je ca čišćenje i održavanje nege kože sklone sknama i bubuljicama. Gel za umivanje lica se nanosi se na vlazno lice, nežno utrljavajući. Nakon toga, potrebno je sačekati da deluje otprilike minut do dva, potom isprati mlakom vodom.

Gel sadrži alantoin, glicerin i pantenol kao aktivne supstance koje umiruju i oporavljaju kožu lica zahvaćenu aknama.

 

La Roche Posay Effaclar gel

 

La Roche Posay Effaclar gel za čišćenje lica, namenjen je masnom i osetljivom tipu kože sklonom nastanku bubuljica i mitisera. Koristi se za uklanjanje nečistoće i viška sebuma koji se nakupljaju svakodnevno i mogu zapušiti pore. 

Gel za lice deluje tako što čisti kožu, isušuje bubuljice i smiruje upalne procese. Koristi se dva puta dnevno, utrljavanjem na vlažno lice. Nakon toga potrebno je ispiranje vodom. 

Gel je ređe gelaste teksture bez boje, nežnog mirisa. Pogodan je za nanošenje i na predeo oko očiju jer ne izaziva iritacije i crvenilo.

Pročitajte temeljnu recenziju i iskustva za La Roche Posay Effaclar gel.

 

Uriage Hyseac gel za čišćenje lica

 

Još jedan gel za čišćenje lica koji deluje na akne i bubuljice. Uriage gel za lice čisti dubinski kožu lica, otklanja toskine i višak masnoće i samim tim ublažava pojavu akni i bubuljica. 

Gel je namenjen za čišćenje masne i mešovite kože sklone aknama, delujući aktivnim sastojcima i ne isušujući je. Hipoalergijski je proizvod, bez parabena i bez sapuna.

Nanosi se ujutru i uveče na vlažno lice, nakon ttetmana potrebno je isprati vodom.

Pročitajte detaljnije kerakterestike u recenziji za Uriage gel za umivanje lica.

 

Zašto nastaju bubuljice ili akne?

 

Koliko nelagode i problema mogu izazvati akne, znaju samo osobe koje duži vremenski period vode bitku protiv istih. Bilo da ste tinejdžeri ili nešto stariji, muškarci ili žene, bubuljice bitno narušavaju izgled vašeg lica. Utiču da se osećate nelagodno kao da nosite poveći teret na licu.

Akne pored neprijatnog izgleda, mogu biti izuzetno bolne i napraviti napravilnosti i ožiljke na koži. Iritacije mogu biti blage, ali mogu voditi i do jakih upaljenih procesa.

Nastaju na površini kože, a najčešće se javljaju kod masnog tipa kože. Lojne žlezde luče sebum, koji kroz kanale, takozvane folikule, putuje na površinu kože, izbijajući kroz sitne otvore, odnosno pore. Pored masnoće, koža izbacuje i mrtve ćelije i tada može doći do začepljenja pora. Sebum nastavlja da se nakuplja ispod čepa koji se formirao i nastaju bubuljice. 

 

Uzroci nastanka akni

 

Kada govorimo o uzročnicima nastajanja akni i bubuljica možemo navesti nekoliko.

 • Hormonski disbalans– Jedan od najčešćih uzroka su hormonske promene, pubertet, lučenje hormona Androgena. Ovaj hormon podstiče lojne žlezde da luče više sebuma i to dovodi nastanka akni. 
 • Pojačana i nepravilna ishrana – Rađena su ispitivanja i dokazano je da pojačano konzumiranje slatkiša i gaziranih pića može negativno uticati na nastanak bubuljica. Drugim rečima, ukoliko ste podložni nastanku ili već imate akne, ovo može pospešiti razvoj i samo doprineti pojačanoj pojavi istih.
 • Genetska predispozicija – Genetika je važan uzročnik mnogih stanja, pa tako i stanja kože i pojave akni. Nasleđem se prenose struktura, tip kože, netolerantnosti, pa će neretko dete imati problem sa aknama ukoliko su i roditelji u tom uzrastu imali.
 • Nepravilna nega lica – Nije nepoznato da ukoliko pogrešite pri odabiru kozmetičkih preparata, možete se susresti sa pojavom bubuljica. Neodgovarajuća kozmetika i šminka može dovesti do zapušavanja pora i iritacije kože, pa tako nastati akne. 
 • Neadekvatna higijena – Nedovoljna higijena lica takođe je jedan od uzročnika nastanka bubuljica. Kada koža nije čista, podložnija je nastanku akni, jer se na njoj zadržavaju prljavštine, mrtve ćelije i sebum koji u kombinaciji mogu rezultirati teškim upalama. 
 • Bakterijske infekcije – Bakterije koje se namnože na koži lica mogu dovesti do infekcije koja rezultira pojavi upalnih procesa i bolnih bubuljica. Potrebno je otkriti ovaj uzrok na vreme i sa stručnim licem se posavetovati o načinju lečenja. 

 

Gelovi za bubuljice kome se preporučuju?

 

Gelovi za bubuljice se preporučuju osobama koje imaju problema sa aknama i bubuljicama. Mogu ih koristiti oba pola, jer su namenjeni podjendnako i muškarcima i ženama

Gelovi za lice se preporučuju za tretman bubuljica kod osoba mlađeg uzrasta, tinejdžerima i starijima.

 

Zaključujemo

 

Gelovi za akne mogu biti dobar izbor i pomoći vam da umanjite i suzbijete nastanak bubuljica koje čine pogled u ogledalo svaki put bolnim. 

Nadam se da sam vam ovom recenzijom predstavila bitne katakteristike i pomogla u odabiru gela za čišćenje lica od bubuljica.