Uklanjanje mitisera je želja svih nas koji na licu imamo mitisere. Protiv njih nema lakog rešenja, ali ono postoji! Otkrivamo metode koje rade i kako ukloniti mitisere sa lica.

 

Mitiseri su one ružne crne tačkice koje se javljaju još u pubertetu, a vrlo često proganjaju čak do srednjih godina. Pa je samim tim vrlo često pitanje: „Kako ukloniti mitisere sa lica?“ 

Mitiseri zahtevaju poseban tretman, ali bitno je da je čišćenje mitisera sa lica moguće.

Apsolutno smo sigurni da ste isprobavali svakakve tehnike, kod kuće, za uklanjanje mitisera. I prilično smo sigurni da to nije dalo rezultate. Ali ne očajavajte jer postoji način kako da imate lice bez mitisera. 

Zbog toga smo mi ovde, i sada ćemo krenuti korak po korak do rešenja!

 

Šta su mitiseri?

 

Mitiseri su zapravo zapušene pore. Oni nastaju kada je pojačano lučenje lojnih žlezda, ali nastaju i zbog prašine i raznih nečistoća. Mitiseri najčešće nastaju na licu, ali neretko se pojavljuju i na drugim delovima tela kao što su leđa ili ruke (ramena).

Mitiseri su vrsta akni, verovali ili ne. Verovatno vam klasične akne i mitiseri ne izledaju čak ni slično, ali da, mitiseri spadaju u red akni.

Još preciznije, mitiseri spadaju u komedone koji zapušavaju pore. Komedoni su nepravilnosti na licu, ali nisu upaljeni kao bubuljice. Javljaju se uglavnom na masnoj koži i u T-zoni. Uz to, mitiseri cu crni na povšini.

Pored crnih maski u borbi protiv akni pomažu i prirodni tretmani, odnosno kreme, tonici, losioni, gelovi za akne i slično. Dve mlade devojke, Nevena i Jovana su nam se javile i podelile kako su one USPELE da se SPASU OD BUBULJICA. Šta im je pomoglo i kako pročitajte u tekstu klikom na link https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/.

 

Zašto nastaju mitiseri na licu?

 

Rekli smo da su mitiseri zapušene pore, a zapušene pore nastaju zbog prekomernog lučenja sebuma, ili zbog raznih nečistoća. Zbog toga, vrlo je važno da prljavim rukama ne pipamo lice. Kao i da se u osnovi pozabavimo problemom prekomernog lučenja sebuma.

Ali da se vratimo na proces nastanka mitisera na licu. Kada dođe do začepljenja pora, taj sebum koji je zapušio poru dolazi u dodir sa vazduhom, prilikom čega dolazi do oksidacije. Ta oksidacija je zapravo razlog zbog koga su mitiseri crne boje.

Rekli smo da zbog prekomernog lučenja sebuma nastaju mitiseri, međutim bitno je da znate da nastaju i zbog prirodnih ulja. Ta prirodna ulja proizvodi naša koža. Uzrok nastanka mitisera mogu biti i mrtve ćelije kože. Mrtve ćelije kože nastaju prilikom odumiranja površinskog sloja kože.

 

Gde se mitiseri najviše pojavljuju?

 

Pomenula sam vam da se mitiseri ne pojavljuju samo na licu. Često se crni mitiseri mogu pojaviti i na drugim delovima tela. Ali gde god da se pojave, tu naprave haos, jer je vrlo neprijatno gledati ih.

Bez obrzira na to koliko su neprijatni, bitno je da postoji rešenje za mitisere.

Najčešće se javljaju:

  • mitiseri na nosu,
  • mitiseri na čelu,
  • mitiseri na obrazima,
  • miitiseri na bradi,
  • mitiseri na leđima.

Gde god da se pojave crni mitiseri, uzroci njihovog nastanka su uglavnom vrlo slični. Znamo da su mitiseri začepljene pore, pa tako i ako se nalaze na nosu ili na bradi, znači da su se tu zapušile pore i da su tako mitiseri nastali. Pore se na svim delovima tela, gde nastaju mitiseri, začepljuju usled pojačanog lučenja sebuma, bakterija, hormona, mrtvih ćelija kože.

Jedino se mitiseri na leđima mogu malo razlikovati od mitisera na nekom delu lica. Mitiseri na leđima mogu nekad uzrokovati i svrab. Osim toga, mitiseri na leđima se javljaju usled nekog fizičkog napora (treninga, npr.) ili zbog hormonskih promena u organizmu.

 

Istiskivanje mitisera

 

Koliko puta ste same stiskale mitisere? Priznajte! Znam, nebrojeno puta sigurno.

Kako protiv mitisera je svakako nešto što vas najviše zanima, a ujedno i najviše muči. Čišćenje mitisera sa lica nije lako, a verujem da ste se do sada i same uverile u to. Ali da vam otkrijem nešto što vam je prvi korak ka ćišćenju lica od mitisera – nemojte same istiskivati mitisere.

Dok gledate seriju ili dok posmatrate sebe u ogledalu, neodoljivo je privlačno samostalno istiskivanje mitisera sa lica. Ali ako ne želite da napravite još veći problem, nemoj same da čačkate lice, pa tako ni mitisere. 

S obzirom na to da su neki delovi lica i tela na kojima se pojavljuju mitiseri, problematičniji od drugih, samim tim je na tim delovima i teže ukloniti ih. Mitiseri se dosta pojavljuju na nosu i crne su boje. I znamo da često dolazite u iskušenje da zarijete noktiće i da pokušate da očistite mitisere sa nosa. 

 

Kako ukloniti mitisere sa nosa? 

 

Kako ukloniti mitisere i bubuljice sa lica je ono što vas u ovom trenutku najviše zanima. Zbog toga i neću odugovlačiti. Zapravo, mitiseri na nosu nisu preterano komplikovani. Znatno je lakše ukloniti mitisere sa nosa, nego klasične bubuljice. 

Pre nego što pređem na savete, hoću da vam kažem da morate da prestanete, pre svega, da istiskujete mitisere. Osim toga, nemojte prečesto prati lice, i nemojte koristiti agresivnu kozmetiku za lice. Sada kada znate ovo, mogu da pređem na uklanjanje mitisera.

 

Trake za mitisere

Sigurno ste do sada videle na TV-u ili internetu trake za nos za uklanjanje mitisera sa nosa, ili nešto slično tome. Trake ili, kako se još nazivaju – flasteri za mitisere sada su vrlo popularni. 

Trake za uklanjanje mitisera funkcionišu tako što se na njima nalaze neke supstance koje lepe za sebe ono što se nalazi u začepljenim porama. Kada se traka povuče sa nosa, povlači se nečistoća iz pora, i tako nestaju mitiseri.

 

Maska za mitisere

Maska za mitisere takođe može da ukloni mitisere sa nosa. Maska za lice je zapravo dubinski čistač pora. Maske hidriraju kožu lica, regulišu lučenje sebuma i eliminiše mrtve ćelije kože. 

Postoje prirodne maske za mitisere, koje same možete smućkati kod kuće. A postoje i kozmetičke kupovne maske za mitisere, koje možete kupiti i one su daleko bolje! Najpoznatije su crne maske za lice i mitisere.

 

Losion i tonik za čišćenje lica

Tonik za čišćenje lica deluje antibakterijski, i zbog toga je odličan za čišćenje mitisera sa lica. Tonik za lice je zadužen da ukloni sve nečistoće sa površinskog sloja kože i tako da smanji rizik od nastanka mitisera. 

Tonik ali isto tako i losion za čišćenje lica dubinski čisti pore, uklanja višak sebuma, dezinfikuje kožu na licu i hidrira je.

 

Piling za mitisere

Piling za mitisere se pokazao kao dobar način za uklanjanje mitisera. Piling za mitisere uklanja mrtve ćelije kože i uklanja nečistoću koja je zapušila pore. Nakon pilinga koža je uglanom glatka i mekana. 

Piling za mitisere ne sme biti agresivan, ne smeju se koristiti agresivne hemikalije i dovoljno je uvrstiti ga jednom nedeljno u rutinu.

 

Preparati za mitisere

 

Za lice bez mitisera je svakako najbitnija pravilna nega kože lica. Za čišćenje mitisera birajte preparate za mitisere, pre svega, bez parabena, konzervansa i ostalih hemikalija. Verujem da znate da je najbolji izbor za lepo lice prirodni preparat protiv mitisera.

Prirodni preparati neće naškoditi koži lica, a boriće se prirodnim, aktivnim sastojcima protiv njih. Ali sada ću vam nabrojati preparate za mitisere koji su popularni, a vi ćete sigurno prepoznati i proceniti koji je najbolji za vas.

 

Aknolin

Počinjemo sa potpuno prirodnim preparatom za mitisere. Aknolin je pokupio ogroman broj pohvala kod korisnica koje su se dugo pitale kako očistiti mitisere sa lica. Aknolin tretman je prirodan tretman koji čisti lice od bubuljica i mitisera. 

Aknolin je trenan koji čine gel i losion, a oni zajedničkim snagama čiste kožu i ujednačavaju ten. Upotrebom Aknolin tretmana za lice, bubuljice se povlače, a mitiseri nestaju. Ostaje glatka i mekana koža.

Upotreba je jednostavna, prvo se opere lice, zatim se losionom očisti lice, pa se na problematične delove stavlja Aknolin gel. I tako treba dva puta dnevno. Za 4 do 6 nedelja dolazi se do finalnih, odličnih rezultata.

Detaljnije o Aknolin tretmanu pričitajte u recenziji – Aknolin gel i losion za čišćenje lica!

Aknolin gel i losion za bubulice

 

Titania flasteri protiv mitisera

Titania flasteri protiv mitisera su zapravo zamena za istiskivanje mitisera. Titania flasteri protiv mitisera nisu agresivni, što je vrlo bitno. Namenjene su čišćenju pora od mitisera sa nosa, sužavanju otvorenih pora, odnosno smanjivanju njihove vidljivosti na nosu. 

Koriste se lako, tako što se samo zalepe za nos.

Međutim, Titania flasteri protiv mitisera nekada nisu idealno rešenje za uklanjanje mitisera. Prema iskustvima korisnica, ove trake za mitisere nekome mogu da izazovu iritaciju – crvenilo.

Detaljnije o Titania flasterima pročitajte u recenziji – Titania flasteri protiv mitisera!

 

Garnier maska za mitisere

Garnier Skin Naturals Pure Active 3 u 1 maska za čišćenje lica namenjena je za masnu kožu koja je sklona pojavi bubuljica i mitisera. Garnier maska za lice u svom sastavu sadrži aktivni ugalj, koji je poznat po dejstvu protiv bubuljica. 

Garnier maska za mitisere ima trostruko dejstvo, odnosno može se koristiti kao crna maska, kao gel za čišćenje lica, i kao piling sa ugljem. Garnier Skin Naturals pure Active 3u1 maska za lice umanjuje sjaj masne kože. Osim toga, uklanja nečistoće, otpušava pore i smanjuje pojavu mitisera. 

Više o Garnier 3 u 1 maski pročitajte u recenziji – Garnier Peel Off crna maska protiv mitisera!

 

Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom

Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom spada u agresivnije proizvode za lice i zato sa njom treba pažljivo. Freeman facial polishing maska je namenjena svim tipovima kože i može da se koristi najčešće dva puta nedeljno. U sličaju da maska iritira kožu, može da se koristi i samo jednom nedeljno.

Aktivni ugalj u ovoj maski protiv mitisera vrši detoks kože, dok crni šećer hidrira kožu, odnosno sprečava da aktivni ugalj previše isuši kožu lica. Freeman crna maska za lice ima efekat zagrevanja, koji ćete osetiti još na prstima dok je nanosite na lice.

Detaljnije pročitajte u recenziji Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom!

 

La Roche Posay Effaclar gel za umivanje 

La Roche posay effaclar je sredstvo za umivanje, koje temeljno čisti kožu lica od nečistoća, toksina i suvišne masnoće. Zadatak ovog gela je i da umiri upalne procese na koži lica. La Roche Posay Effaclar gel za umivanje može da isuši bubuljice i da prosvetli flekice od akni. 

La Roche Posay Effaclar gel za umivanje nije namenjen za suvu i dehidriranu kožu, jer je može još više isušiti i tako izazvati iritacije na koži lica. Pogoduje više masnojoj koži ili kombinovanom tipu. Ovaj gel za umivanje može i da otpuši pore i otpuši ih, što znači da deluje i protiv mitisera. 

Pisali smo recenziju o ovom gelu za umivanje – La Roche Posay Effaclar gel za umivanje i čišćenje lica.

 

Neutrogena Pink Grapefruit piling za mitisere

Neutrogena Pink Grapefruit piling temeljno čisti lice od nečistoća koje se skupljaju svakodnevno na licu. Namenjen je koži koja se sklona bubuljicama i mitiserima. 

U sastavu ovog Neutrogena pilinga ima mnogo hemijskih supstanci, poput propilena i sulfata. Sa druge strane, grejpfrut u Neutrogena Pink Grapefruit pilingu za lice odlično hidrira kožu lica.

Neutrogena piling je dnevni piling za lice, odnosno koristi se dva puta dnevno. Rezultati nakon korišćenja Neutrogena Pink Grapefruit pilinga za mitisere bi trebalo biti čista i negovana koža. 

Detaljnije o ovom Neutrogena pilingu pročitajte u recenziji Neutrogena Pink Grapefruit piling protiv mitisera!

 

Ovim preparatom sam završila deo teksta o preparatima protiv mitisera. Iskreno se nadam da ćete posle ovog teksta biti sigurije u sebe i da ćete pronaći preparat protiv mitisera koji vam odogovara.

Morate biti istrajne i uporne, i da adekvatno negujete lice. Podelite tekst sa prijateljicama, ako vam je koristio.

Ocenite tekst zvezdicom, i podelite sa nama iskustvo ili savet kako ukloniti mitisere, kao koje ste preparate koristile u vašoj borbi protiv crnih mitisera.