Gljivice u kosi su neprijatna gljivična infekcija kože i zvuče gadno kada se ovako pomenu. Sigurno se stidite i mislite da nema rešenja. Ali, glavu gore, ima leka!

 

Gljivice u kosi jesu zarazno oboljenje, ali ni slučajno nemojte doći u taj stadijum da se stidite toga. Često ljudi ne pričaju o ovom oboljenju, zamaskiraju problem privremenim rešenjima, i to ume da potraje godinama.

Kao i svakom drugom zdravstvenom problemu, tako je i sa gljivicama u kosi! Morate da se posvetite rešavanju ovog kožnog problema na vreme, kako bi izlečenje imalo efekta. 

Vrlo je važno da znate da identifikujete problem gljivične infekcije, kako biste mogli da krenete u potragu za rešenjima.

Prvi simptomi gljivica u kosi su od suštinskog značaja, zbog toga u nastavku teksta pročitajte kako prepoznati i kako izlečiti gljivice u kosi. 

Nakon ovog teksta totalno drugačije ćete gledati na ovaj problem i konačno ćete se otarasiti tih dosadnih parazita.

 

perut Vlasilan opsti

 

Šta su gljivice u kosi i da li su zarazne?

 

Gljivice u kosi su zapravo gljivična infekcija vlasišta. Pričamo o visoko zaraznoj infekciji kože glave, koja čak u svom velikom procentu pogađa i decu. 

Gljivice su paraziti koji opstaju na neživom tkivu, poput noktiju i kose. Dodatno, gljivice preferiraju toplotu i vlagu, pa na takvim delovima tela najlakše opstaju. Loša higijena je glavni okidač za razmnožavanje ovih parazita.

Gljivice u kosi se vrlo lako prenose. Rekli smo da se radi o zaraznom oboljenju, pa je dovoljno da dođete u kontakt sa zaraženom osobom preko peškira ili češlja. Rizik je, naravno, i posteljina zaražene osobe. Sve što vam padne na pamet da upotrebljava zaražena osoba, povećava rizik prenošenja gljivica u kosi.

Vrlo je interesantno i bitno da znate da prenosnici gljivica u kosi mogu biti i psi i mačke. Takođe, i domaće životinje poput koza, krava. A inficirane životinje uopšte ne moraju da pokazuju znake infekcije.

 

Kako prepoznati gljivice u kosi?

 

Prvi simptom gljivica u kosi je uglavnom uporan svrab. Često češanje glave može da ukazuje na gljivice u kosi. Verujemo da kada vas nepodnošljivo svrbi glava, prvo vam padnu na pamet vaške. Ali ne, sada vidite da taj svrab može ukazivati i na gljivice u kosi.

Može se dogoditi i na da nekim delovima opadne kosa ostavljajući ćelave mrlje, gde ćete primetiti crvenu, ljuskavu kožu. Ako se ti delovi kože ne leče, vrlo lako može doći do širenja tih mrlja odnosno oštećenih delova kože.

Ostali simptomi gljivica u kosi su:

  • lomljiva kosa,
  • masna kosa,
  • bolno vlasište,
  • otok limfnih čvorova,
  • temperatura,
  • gnoj na zahvaćenom području.

 

 

Od stadijuma infekcije, zapravo zavise i simptomi. Zato je veoma važno da prepoznate prve simptome i da reagujete. Ali prevencija je najvažnija. 

Rekli smo da gljivice vole vlagu i toplotu, pa nemojte dugo držati kosu u peškiru nakon kupanja. I higijena je vrlo bitna. Adekvatna, redovna nega znači zdravlje kose.

Kristina i Dejan su na vreme krenuli sa preventivom i sprečili da im se pojave gljivice u kosi. Njihov problem je bila perut, masna kosa, iritirano i crveno vlasište koje konstantno svrbi. Oni su sa nama podelili svoja pozitivna iskustva. Dok nisu našli način da reše svoj problem isprobavali su razne preparate, ali je sve bilo uzaludno i bezuspešno. Tek kada su počeli da koriste jedan potpuno prirodni proizvod uspeli su da dubinski i trajno očiste kosu od peruti. Kako su uspeli i šta im je NAJVIŠE POMOGLO pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Gljivice u kosi lečenje

 

Lek za gljivice u kosi postoji! I to je najvažnije. Dakle, nemojte se bojati, jer samo u ekstremnim slučajevima ostaju neke posledice nakon gljivica u kosi. 

Gljivice na koži glave jesu uporne, i vrlo, vrlo neprijatne. Ali sada ćete saznati i kako da izlečite kožu glave.

Ponekad je vrlo teško sprečiti gljivice na vlasištu. Ali uvek postoji ona mogućnost da smanjite rizik. Održavajte kosu i to je preventiva. 

Ako ipak sumnjate da infekciju, apsolutno smo sigurni da perete kosu redovno. Ali imajte na umu da možda to ne radite dovoljno dobro. Isto znači i za ispiranje kose nakon šamponiranja. Važno je da prilikom pranja dobro trljate kožu glave, kako bi se skinula sva prljavština, kao i da šampon i sve to dobro isperete sa glave.

Nakon šišanja, obavezno je pranje kose. Ne delite lične predmete sa drugima. Svoje peškire i četke održavajte adekvatno. Proizvode za negu birajte oprezno. 

 

A šta kad se ipak pojave gljivice u kosi?

 

Lečenje gljivica u kosi je kompleksno i nekada je ipak dobro konsultovati lekara. Ali postoje medicinski provereni lekovi, prirodni tretmani, medicinski zahvati i svakako preparati koji su se pokazali odlično u borbi protiv gljivica u kosi. 

Isto tako, ishrana je važna kada je u pitanju gljivična infekcija kože glave. Šećer ne dolazi u obzir! Gljivice se hrane šećerom i on pospešuje njihovo razmnožavanje.

Ako smo se razumeli oko toga da trebate korigovati ishranu, možemo da pređemo na konkretnija rešenja. 

 

Tretmani protiv gljivica u kosi

 

Rana intervencija u lečenju protiv gljivica u kosi je od ključnog značaja. Što pre počnete sa lečenjem, delotvornije će biti. Tretmani šamponima protiv gljivica u kosi su najzastupljeniji. 

Kada se radi o kosi i koži glave, uvek su nam prvi na pameti šamponi za masnu kosu, šamponi protiv peruti i slično. Ali i tu ima raznih opcija. Od prirodnih do medicinskih šampona. A naravno, sve ima svoje prednosti, a i mane.

Postoje i losioni protiv gljivica u kosi. O njima se manje priča, ali ima iskustava koja govore da pomažu kod gljivične infekcije kože glave. O svemu ćemo pisati detaljnije, pa ćete konačno znati kako da se rešite gljivica na vlasištu.

 

 

Prirodni šampon za kosu

 

O prednostima preparata koji nam dolaze iz prirode smo mnogo puta pisali. Ali ipak, nikada nije dovoljno. Prirodni šamponi za gljivice u kosi imaju ogromnu prednost, jer ne bi trebalo da sadrže silikon, parabene i sulfate. U svom sastavu prirodni šamponi imaju samo potpuno prirodne aktivne sastojke, i kao takvi oni su najbolji prirodni lek za gljivice u kosi.

Aktivni sastojci koji se nalaze u prirodnim šamponima detaljno čiste kožu glave, eleminišu višak sebuma i mrtve ćelie kože… Tačnije, priridno skidaju sve što kosi pravi probleme. Čak i uporne gljivice u kosi. Svako ko želi da ima pre svega zdravu, a zatim i lepu kosu, treba da koristi isključimo prirodne šampone za kosu.

Verujem da ste shvatili prednosti košićenja prirodnih šampona za kosu, zato vam sada predstavljamo najbolji prirodan šampon za kosu koji će vam pomoći da očistite vlasište, a zatim da postepeno smanjite i uklonite gljivice u kosi.

 

Vlasilan prirdni šampon za kosu

Vlasilan je prirodan šampon, bez silikona, parabena i sulfata. Vlasilan šampon je ustvari blaga formula, koja ne sadrži hemikalije. U osnovi, ovi šamponi sadrže aktivne sastojke, koji se snažno bore protiv uzroka nastanka gljivica, bakterija, peruti, opadanja kose. 

Postoje dve formule Vlasilan šampona. Tretman ovim prirodnim šamponima daje najbolje rezultate kada se kombinuju obe formule. 

Vlasilan Formula A je šampon za masnu kosu i protiv peruti, a vrši detoksikaciju kose i temena glave. Toksini, koji su nagomilani na koži glave, sprečavaju kosu da se snabdeva hranljivim materijama. Gljivice i bakterije su uzrok opadanja kose, svraba glave, iritacije kože glave. Vlasilan prirodan šampon za kosu sve to leči.

Vlasilan Formula B je šampon koji regeneriše kosu i pospešuje rast nove kose. Kada izlečimo uzroke koji razboljevaju naše vlasište, onda se bavimo posledicama, i to upravom ovom formulom Vlasilan šampona. Vlasilan obnavlja strukturu dlake i stimuliše rast nove kose.

 

Pročitajte više:

 

 

Medicinski šamponi protiv gljivica u kosi

 

Za medicinske šampone za kosu se uglavnom odlučujemo po preporuci lekara, a i da bismo se nekog problema rešili brzo i lako. Da ne bismo mnogo tragali za rešenjem, uvek biramo rešenja koja nam nudi medicina. Ali i medicinski šamponi imaju svoje prednosti, a i mane.

Medicinski šamponi se često preporučuje od strane lekara zato što su dovoljno jaki da mogu da izleče gljivice na koži glave čak i za samo mesec dana. Pažljivo izabrani sastojci od strane lekara u dovoljno velikoj koncentraciji rešavaju gljivice na vlasištu.

Međutim, postoji i mana medicinskih šampona. A to je da će medicinski šampon vrlo verovatno isušiti kosu zato što je uglavnom vrlo agresivan. U tom slučaju nećete imati bakterije na koži glave, ali imaćete suvu kosu, koja je takođe problem.

 

MyCoseb medicinski šampon protiv gljivica u kosi

MyCoseb šampon protiv gljivica u kosi je medicinski šampon, jer sadrži aktivnu supstancu ketokonazol koja se medicinskim putem bori protiv gljivičnih infekcija. Zapravo, ketokonazol je lek koji leči gljivične infekcije kože. Koristi se i za lečenje, a i za prevenciju gljivica u kosi. Mycoseb šampon deluje tako što ubija gljivice i sprečava njihov povratak.

Proizvođač ovog leka za gljivice u kosi ne preporučuje upotrebu ovog šampona pre konsultacije sa lekarom. Takođe, Mycoseb šampon ne smeju da koriste one osobe koje su osetljive na ketokonazol ili druge sastoke, kao ni deca mlađa od 12 godina.

Pročitajte više:

 

Nerilex medicinski šampon

Nerilex šampon sadrži aktivne supstance koji detaljno čiste kožu glave. Kompleks vitamina i esencijalnih masnih kiselina povoljno utiču na koren kose i strukturu dlake. Ovi sastojci imaju zadatak i da reaktiviraju koren kose i da stimulišu njen rast. Takođe, Nerilex šampon uklanja nakupljenu pršavljtinu, znoj i masnoću. Preporučuje se čak i za uklanjanje peruti.

Nerilex medicinski šampon se koristi, klasično. Utrlja se na teme glave, sačeka se nekoliko minuta i detaljno se ispere kose. Bele je bolje, ređe strukture i blagog mirisa. Nanosi se vrlo lagano. 

 

Pročitajte više:

 

Losion za kosu protiv gljivica

 

Losioni se manje koriste u borbi protiv gljivica u kosi, ne kao šamponi, na primer. Ali postoje pozitivna iskustva čak i sa ovim tretmanom. Losion se uglavnom aplicira na teme, čeka se neki minut, pa se ispira, takođe nekim šamponom koji je namenjen za borbu protiv gljivica u kosi.

 

Sebo plus losion

Sebo plus losion za kosu je losion koji se koristi protiv peruti, masne i seboroičnog dermatitisa na vlasištu. Sebo plus Plus Pharmaceuticals sadrži biljne sastojke – ruzmarin, bela vrba, šipak, čičak, žalfija, majčina dušica. Uz pomoć tih sastojaka poboljšava cirkulaciju temena, štiti kožu glave od isušivanja. 

Zadak Sebo Plus losiona za kosu je i da reguliše lučenje lojnih žlezda, da smanji mašćenje kose i da na taj način spreči pojavu i razmnožavanje gljivica u kosi.

Upotreba ovog losiona je specifična i zahteva da odvojite neko vreme za ovaj lek. Preporučuje se da se svako jutro ovaj losion utapka gazom u teme i da se tako masira koža glave, nekih 20 sekundi. Treba napomenuti da je preporučljivo nositi rukavice prilikom apliciranja losiona. Losion treba koristiti u kontinuitetu mesec dana, pa posle napraviti pauzu 15 dana. Ako se u toj pauzi pojavi problem, onda treba ponoviti upotrebu ali dva meseca u kontinuitetu.

 

Za kraj!

Ako iz sopstvenog iskustva do sada niste shvatili da su gljivice u kosi ozbiljan kožni problem, sada je pravi trenutak. Borba protiv gljivica u kosi je teška i duga, ali ako pratite ove naše savete i preporuke, ta borba će vam biti znatno lakša.

 

perut Vlasilan opsti

 

Pomozite bliskim ljudima, tako što ćete im proslediti da pročitaju ovaj tekst za gljivice u kosi. A sa nama u komentaru podelite iskustvo, sugerišite i ocenite nas.