Preparati za mitisere najbolje pomažu da se oni očiste sa lica. Izdvojili smo koji su to najbolji preparati koji mogu bezbedno ukloniti mitisere sa lica.

 

Mitiseri se načešće poavljuju na licu, mada mogu se pojaviti na bilo kom delu tela. Ali ipak najviše iritiraju kada se pojave na licu. Iako ti se čini kao da ne postoji rešenje, ja ću ti pomoći i reći na koji način možeš da ih se rešiš – preparati za mitisere!

Na sreću, postoje zaista dobri preparati protiv mitisera koje možeš da isprobaš. Preparati za čišćenje mitisera održavaju kožu glatkom, čistom i lepom.

U ovom tekstu upoznaću te sa pravilnim načinom čišćenja mitisera, ali i sa preparatima za njihovo uklanjanje.

Pre nego što krenemo detaljno sa preparatima, moram napomenuti da je prirodan put čišćenja lica uvek najbolji i najbezbedniji za kožu. Nevena i Jovana su uspele da očiste svoju kožu od svih bubuljica i to isključivo prirodnim tretmanima, a rekle su nam i kako. Pročitate šta im je omoglo da sada imaju čistu kožu – bez akni, mitisera i prljavštineklikom na link https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/ .

 

Pravilno čišćenje mitisera

 

Ako imaš problematičnu ili masnu kožu koja je sklona mitiserima, važno je da koži pružiš dobru i adekvatnu negu. Šta to znači?

Pre svega, kako bi umanjila pojavu mitisera važno je da promeniš neke životne navike. Na primer, hrani se zdravo, treniraj, pruži sebi čvrst i redovan san. Pored toga, koristi preparate i kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi i to samo one koji prijaju tvojoj koži.

Pravilno čišćenje mitisera podrazumeva da ni pod kojim okolnostima ne smeš da ih cediš i nasilno pritiskaš. Ukoliko to često radiš, stvorićeš podlive, iritaciju, pa čak možeš da izazoveš i alergiju. A to, nikako ne želiš da uradiš svojoj koži, jer zašto bi dodatno sebi komplikovala?

Dakle, osnovno pravilo je da zaboraviš na ceđenje mitisera!

Pravilno čišćenje mitisera zahteva sledeće:

 • da se za početak umiješ mlakom vodom kako bi se pore otvorile,
 • da se umiješ i obrišeš pamučnim peškirom,
 • da koži pruži nežan piling na prirodnoj bazi ili očistiš losionom (tonikom).

Najbolje je da se piling radi dva do tri puta nedeljno, jer se na taj način uklanjaju nečistoće i mrtve ćelije na koži. Odnosno, bezbedno će se ukloniti mitiseri sa lica.

Posle pilinga lice očisti prirodnim losionom ili tonikom koji odgovara tvojoj koži. Takođe, obavezno koristi hidratantne kreme koje će nahraniti i hidrirati kožu.

Nakon ovoga možeš preći na deo nege koji se odnosi na uklananje mitisera iz pora!

 

Preparati za mitisere

 

Preparati za uklanjanje mitisera uklanjaju višak sebuma, ali istovremeno čiste kožu od prljavštine. Upravo tako, održavaju kožu čistom, svežom, prirodno sjajnom i nežnom na dodir.

Na tržištu postoje razni preparati protiv mitisera koji ti zaista mogu pomoći da ih ukloniš. Naravno, neki od njih odgovaraće tvojoj koži, dok pojedini neće imati nekog značajnog efekta.

Koji su to preparati za mitisere koje možeš da koristiš?

Konkretno:

 • trake za mitisere koje na kožu deluju umirujuće i hidrirajuće,
 • flasteri za mitisere koji uklanjanju crvenilo i sprečavaju nastanak novih mitisera,
 • maske za mitisere koji čiste pore, regenerišu kožu i regulišu normalno lučenje sebuma (kao što su crne maske za mitisere),
 • krema protiv mitisera koja poboljšava kvalitet kože,
 • losion ili tonik za dubinsko čišćenje kože od svih nečistoća,
 • gel za mitisere koji omogućava koži da diše i sprečava nastanak novih mitisera.

 

 

Kupovni preparati za čišćenje mitisera

 

U nastavku teksta nabrojaću preparate za čišćenje mitisera i ukratko te upoznati sa svakim od njih ponaosob.

 • Aknolin losion za čišćenje lica,
 • Balea trake za mitisere,
 • Nivea Clear-Up trake za uklanjanje mitisera,
 • Essence trake za mitisere,
 • Garnier crna maska za mitisere,
 • Mr. Black crna maska za lice,
 • Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom,
 • Titania flasteri protiv mitisera,
 • Neutrogena Pink Grapefruit piling za lice,
 • Acknes gel za bubuljice i mitisere,
 • Noreva acnomega 200 krema za mitisere,
 • Hedera Vita tonik za čišćenje lica.

 

Aknolin losion za čišćenje lica

 

Aknolin losion za čišćenje lica je namenjen koži lica sklonoj aknama i mitiserima. Ovo je prirodni losion koji sadrži ekstrakt smole iz primorskog bora, alantoin, aloe veru i druge prirodne sastojke.

Aknolin prijatno i umirujuće deluje na kožu, jer je hidrira, smanjuje upale i uklanja prljavštinu. Prvi rezultati vidljivi su posle nekoliko tretmana. Posle mesec dana redovne upotrebe Aknolina koža je čista, glatka, mekana i elastična.

Prodaje se u bočici simpatičnog dizajna u količini od 150ml proizvoda. Pisali smo recenziju za Aknolin gel i losion protiv bubuljica u kojoj smo izdvojili zanimljiva iskustva!

 

Balea trake za mitisere

 

Balea trake za mitisere su sredstvo za uklanjanje mitisera. Veoma su praktične i lake za upotrebu i ne zahtevaju mnogo vremena.

Pre nego što se koriste Balea trake potrebno je da se koža lica očisti nekim gelom ili losionom. Ili možeš da se umiješ mlakom vodom. Nakon toga, Balea trake se zalepe na suvu i očišćenu kožu i sačeka se nekoliko minuta da deluje. Ove trake se skidaju u jednom potezu i potrebno je da se nakon toga ponovo umiješ.

Možeš da ih koristiš nekoliko puta nedeljno, ali ne više od 3x u toku nedelje.

 

Nivea Clear-Up trake za uklanjanje mitisera

 

Najbolji preparati protiv mitisera po našem mišljenju podrazumevaju i Nivea Clear-Up trake za uklanjanje mitisera. Ove trake za mitisere uklanjaju višak sebuma i čiste kožu od nečistoća. Pored toga, pružaju koži svežinu, pa koža izgleda lepo i zdravo.

Dermatološki je potvrđeno da Nivea trake za uklanjanje mitisera odgovaraju svim tipovima kože. Način upotrebe podrazumeva da se koža zahvaćena mitiserima navlaži vodom. Zatim se Nivea trake prislone na problematična područja i potrebno je da se ostave da deluju oko 10 minuta.

Ove Nivea trake za mitisere se aktiviraju u dodiru sa vodom. U kontaktu sa vodom temeljno čiste lice od mitisera i drugih nečistoća.

 

Essence trake za mitisere

 

Essence trake za mitisere su takođe namenjene osobama koje imaju problem sa mitiserima. Koriste se brzo i lako, veoma su praktične i prijatne na koži.

Pakovanje za Essence trake za mitisere je praktično i u njemu se nalaze 3 trakice koje su svaka posebno zapakovana. Pre upotrebe je potrebno da lice bude čisto kako bi trake lepo prionile uz lice. Drugo osnovno pravilo je da se Essence trake za mitisere zadrže na licu 10-15 minuta, a posle toga da se nežno skinu sa lica.

 

Titania flasteri protiv mitisera

 

Flasteri za mitisere kao što su Titania flasteri su sjajni preparati za mitisere, jer pomažu u čišćenju mitisera na nosu. Preporučuju se osobama koje imaju masnu ili kombinovanu kožu lica. Na ambalaži pakovanja za Titania flastere je naznačeno da se izbegava korišćenje ako je koža trenutno pod upalom.

Titania flasteri protiv mitisera se prodaju u jednostavnom pakovanju u kojem ima 10 flastera. Veoma su prijatni na koži i koriste se vrlo lako. Prvo pravilo je da koža bude očišćena, ali da se deo kože na kom se flaster nanosi bude dobro pokvašen.

Titania flasteri za mitisere se aktiviraju u dodiru sa vodom. Potrebno je da na licu odstoji najviše 15 minuta. Posle toga se odlepi sa kože i poželjno je da se namaže neka hidratantna krema.

 Pisali smo recenziju za Titania trake za mitisere na nosu.

 

Garnier crna maska za mitisere

 

Garnier crna maska za mitisere koristi se za uklanjanje crnih mitisera sa lica. Ona na taj način vidljivo smanjuje pojavu mitisera i osvežava kožu. Pored toga, uklanja mrtve ćelije kože, čisti pore i regeneriše kožu. Garnierova crna maska na koži deluje prijatno, pritom umirujuće i osvežavajuće.

Garnier crna maska za mitisere je dermatološki testirana i ne sadrži komponentne životinjskog porekla.

Koristi se 2x, najviše 3x u toku nedelju, ne više od toga, jer može da izritira kožu.  Prodaje se u crnoj kutiji u količini od 50 ml proizvoda. Boja maske je crna, a njena tekstura gusta.

Rezultati su vidljivi posle mesec dana, a to su sveža, elastična i čista koža!

Ukoliko te interesuje više informacija za ovu crnu masku, pisali smo detaljnu recenziju za Garnier crnu masku za mitisere.

 

Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom

 

Za naše predloge za maske za mitisere izdvojili smo i Freeman crnu masku sa aktivnim ugljem i crnim šećerom. Ova pilinc crna maska za mitisere je guste  teksture sa krupnim zrnima crnog šećera. Crni šećer osvežava kožu i čini je mekanom, glatkom i nežnom na dodir.

Freeman crna maska je prijatnog mirisa, dok je boja intenzivno crna. Ne zahteva mnogo vremena za korišćenje i to je njena velika prednost. Kao i prethodna Mr. Black maska, i Freeman maska za mitisere se nanosi na suvo i čisto lice. Nakon nanošenja, potrebno je da se ostavi da deluje 10 do 15 minuta i da se ispere mlakom vodom.

Već posle prvog korišćenja primećuju se rezultati. Koža je hidrirana, mekana i glatka sa prirodnim sjajom. Pisali smo recenziju za Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom.

 

Mr. Black crna maska za lice

 

Mr. Black crna maska za mitisere dubinski čisti pore, regeneriše kožu, uklanja mitisere i bubuljice.

Najvažniji sastojak ove crne maske je aktivni crni ugalj koji uklanja višak sebuma i prljavštinu sa kože. Sa druge strane, hijaluronska kiselina koja obnavlja i hidrira kožu i čini je elastičnom.

Mr. Black maska za čišćenje mitisera se prodaje u crnoj kartonskoj kutiji na kojoj se nalaze sve važne informacije. Unutar pakovanja je crna tuba koja sadrži 60g proizvoda.

Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem se nanosi brzo i jednostavno. Nanosi se u tankom sloju na suvo i prethodno očišćeno lice. Osnovno pravilo je da na licu odstoji oko pola sata i da se posle toga ispere mlakom vodom.

 

Neutrogena Pink Grapefruit piling za lice

 

Neutrogena Pink Grapefruit piling za lice doprinosi svežini i negovanom izgledu lica. Preporučuje se osobama koje imaju osetljivu kožu koja je sklona aknama i mitiserima.

Koristi se 2 puta u toku dana, tj. ujutro i uveče. Neutrogena Pink Grapefruit piling nanosi se na mokru kožu lica nežnim i blagim pokretima prstiju bez jakog trljanja. Nakon što lepo upije kožu, poželjno je da se ispere mlakom vodom.

Neutrogena Pink Grapefruit piling za lice otklanja mrtve ćelije kože i reguliše lučenje sebuma. Takođe, uklanja mitisere i sprečava nastanak novih i dubinski čisti kožu.

Prodaje se u pakovanju od 150ml proizvoda. Lagane je teksture, miriše prijatno i roze-narandžaste je boje. Pisali smo recenziju za Neutrogena Pink Grapefruit piling za lice.

 

Acknes gel za bubuljice i mitisere

 

Maske za mitisere nisu jedini efikasni preparati za mitisere. Tu treba svrstati i gel za mitisere kao što je Acknes gel za bubuljice i mitisere zbog čarobnog ulja čajevca u sastavu.

Acknes gel za bubuljice i mitisere sadrži ulje australijskog čajevca, ekstrakt aloje i vitamine A, E i F. Gel je dermatološki testiran i ne sadrži silikone, parabene i parfeme.

Ne preporučuje se osobama koje imaju suvu kožu lica. Acknes gel prodaje se u žuto-zelenoj tubi od 25ml proizvoda, što je dovoljno za nekoliko meseci redovne upotrebe. Brzo se upija u kožu, miriše osvežavajuće i prozirne je boje.

Pisali smo detaljnu recenziju za Acknes gel za bubuljice i mitisere gde možeš pročitati iskustva i još mnogo toga korisnog.

 

Noreva acnomega 200 krema za mitisere

 

Noreva acnomega 200 krema za mitisere je hipoalergijska krema i ne sadrži konzervanse. Namenjena je za negu masne i problematične kože sklone aknama i mitiserima. Ova krema za mitisere reguliše lučenje sebuma, sprečava nastanak novih akni i mitisera, hidrira kožu i matira je.

Noreva acnomega 200 krema se prodaje u beloj tubi u količini od 30ml proizvoda. Srednje je gustine, lepo se razmazuje i brzo upija kožu. Boja kreme je belo-žućkasta i miriše prijatno, blago i osvežavajuće.

Noreva acnomega 200 krema za mitisere se nanosi na lice 2 puta u toku dana, tj.ujutro i uveče. Nije namenjena za decu mlađu od 12 godina, a ne preporučuje se ni trudnicama.

Sadrži glikolnu kiselinu i salicilnu kiselinu koje odlično deluju na problematičnu kožu sa aknama i mitiserima. Ove kiseline regenerišu kožu, podmlađuju je, hidriraju i čiste kožu od raznih nečistoća.

 

Hedera Vita tonik za čišćenje lica

 

Najbolji preparati protiv mitisera definitivno podrazumevaju i tonike za čišćenje lica od prljavštine. Hedera Vita tonik za lice je blage formule koja je zasnovana na prerađenoj vodi iz soka zelene mandarine.

Namenjen je za negu svih tipova kože jer deluje blago i umirujuće. Ovaj tonik se prodaje u prozirnoj bočici od 150ml, miriše voćno i citrusno i zeleno-žućkaste je boje.

Hedera Vita tonik za čišćenje lica hrani i hidrira kožu i reguliše lučenje sebuma i masnoće. Dubinski čisti kožu, umiruje područje koje je zahvaćeno aknama, bubuljicama i mitiserima.

Nakon korišćenja tonika koža je hidrirana, mekana, sveža i nežna na dodir.

Pisali smo recenziju za Hedera Vita tonik za čišćenje lica.

 

Ovo su bili najbolji preparati za mitisere i negu kože lica po našem mišljenju. Nadam se da su ti se dopali naši predlozi i piši nam koji su to preparati za mitisere koje si do sada isprobala.

Ako su ih koristila i ako si bila zadovoljna volela bih da nam ostaviš komentar i oceniš zvezdicom na skali od 1 do 5! 

Hvala ti na čitanju!