Prirodni lek za rast nove kose je pravo rešenje ukoliko želite da vam kosa zdravije i brže raste! Otkrivamo koji je najbolji i najefikasniji prirodni lek za kosu!

Postoje mnogi preparati za rast kose, a mnoge žene se rado odlučuju da probaju neke od njih. Veoma je lepo kada žena ima dugu i negovanu kosu.

Da bi kosa izgledala zdravo trebali bismo češće da kratimo krajeve. A onda nam je brze bolje potreban lek koji će podticati rast kose. Da li postoji neki lek za rast kose?

Preparati za rast kose mogu biti različitih „oblika“, to znači da e svaki preparat za kosu neka vrsta leka za nju. A što je prirodno uvek je najbolje!

To mogu biti šamponi za rast kose, losioni protiv opadanja, maske koje podstiču rast kose. Takođe, postoje i mnoge ampule za kosu i suplementi ili vitamini koji se koriste za rast kose.

Vitamini su veoma bitni, kad je rast kose u pitanju, minerali takođe. Esencijalna ulja mogu pogodno uticati na rast kose. Koja će biti Vaša kombinacija preparata za rast kose? I šta je dobro za rast kose?!

 

rast kose opsti

 

Lek protiv opadanja kose

 

Postoje mnogi prirodni lekovi za rast kose ali da li su svi dobri!!

Ukoliko imamo problem sa opadanjem kose, prva pomoć mogu biti dobri šamponi protiv opadanja kose, pod uslovom da sadrže samo prirodne sastojk.

I koji su to prirodni sastojci koje bi šampon protiv opadanja kose trebao da sadrži? Pre svega, potrebno je pronaći šampon bez sulfata, koji u sebi takođe ne sadrži silikone, parabene i parafine. Iako šampon ima prirodne sastojke, to će biti zanemarljivo ukoliko on sadrži sastojke koji su opasni za našu kosu i vlasište.

Prirodni sastojci koji se u šamponima za opadanje i rast kose cene su:

  • Beli luk – Zahvaljujući svojim antibiotskom dejstvu, glavni je sastojak mnogih šampona za kosu sa belim lukom. Utiče na rast kose, protiv gubitka, veliku ulogu ima i u borbi  protiv peruti.
  • Kopriva – Kopriva je prirodni sastojak mnogih šampona baš zbog svog blagotvornog dejstva koje ima kopriva za rast kose i protiv opadanja.
  • Kamilica – Kamilica je nekada imala veoma veliku ulogu u kućnoj medicini. Njeno lekovito dejstvo je od davnina poznato pa je zato prirodni sastojak mnogih šampona i maski za kosu.
  • Jabukovo sirće – Jabukovo sirće kosu jača i dovodi do smanjenja opadanja. Koren je ojačan nakon ispiranja kose jabukovim sirćetom, a takođe kosa je blistavija.
  • Zelena glina – Zelena glina je nešto što takođe pogoduje našoj kosi, pogotovo ukoliko imamo problem sa opadanjem iste.
  • Ulje makadamije – Ulje makadamije je jako blagotvorno za kosu i zato se nalazi kao prirodni sastojak mnogih preparata za kosu (ulje ili sprejevi za kosu, u maskama za kosu, popularni su i šamponi sa uljem makadamije). Ulje makadamije jača kosu i dubinski hirdrira kosu.
  • Hajdučka trava – Dejstvo hajdučke trave je zaista od davnina poznato. Hajdučka trava u šamponima podstiče cirkulaciju, a rezultat je zdrava i jaka kosa.
  • Bosiljak – Bosiljak je biljka koju mnogi poznaju kao začin ali je ustvari njego dejstvo za zdravlje naše kose zaista ogromno.
  • Pivo – Pivo sadrži hmelj koji u velikim koncentracijama ima vitamin B, pa je jedno od blagodeti koje postoje za našu kosu.

Pre nego što pređemo na prirodne lekove, predlažemo da pročitate iskustva Svetlane i Mile, koje su upravo prirodnim metodama uspele da smanje opadanje kose. One prvo nisu koristile dobre praparate za kosu, pa ih je ta odluka koštala gubitka kose. Međutim, kada su promenile šampon i počele da koriste prirodne preparate za kosu, veoma brzo im se kosa oporavila, a zatim počela zdravije i brže da raste. Sada imaju LEPU, ZDRAVU I BUJNU KOSU, a u to se možete uveriti u tekstu klikom na link https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Beli luk kao prirodni lek za rast kose

 

Beli luk sadrži i vitamin C u velikim količinama. Kada je beli luk nešto čime se šampon ponosi sama upotreba će doprineti rastu kose, a takođe sprečiti i njeno opadanje.

Beli luk u sebi sadrži velike količine minerala, kao što je kalijum, fosfor, kalcijum. Selen je ono što je posebno bitno kod belog luka, veoma je blagotvoran i za naše zdravlje, a svakako i za lepotu. 

Beli luk ima veliku primenu u kozmetici. Razlog je većini dobro poznat, antibakterijsko dejstvo. Kao jedan od najboljih prirodnih antibiotika, beli luk je našao svoju primenu i u kozmetici, pa tako i u mnogim preparatima za negu kose. To su šamponi sa belim lukom koji sadrže u većim ili manjim koncentracijama ekstrakt belog luka.

Beli luk kao sastojak šampona, uticaće na našu kosu na taj način što će ojačati vlasište. Rezultat ojačanog vlasišta će biti jača kosa. Takođe, veliku ulogu odigraće ukoliko imamo problem sa opadanjem kose.

Mnogi šamponi sa belim lukom koriste da bi im kosa brže rasla, ja sam jedna od njih. I mogu Vam reći da su rezultati zaista vidljivi.

 

Ricinusovo ulje za rast kose

 

Ricinusovo ulje iz semena biljke ricinus je još jedan dar prirode koji možemo koristiti za zdravlje naše kose. I za ricinusovo ulje se kaže da je lek za rast kose.

Ricinusovo ulje sadrži omega 9 i omega 6 masne kiseline koje su veoma dobre za našu kosu. Nećemo pogrešiti ako izaberemo šampon koji sadrži ricinusovo ulje.

Mnoga ulja se mogu koristiti kao sastojci u šamponima i drugim proizvodima za rast kose. Jedno od njih je svakako i ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje predstavlja prirodni lek za rast nove kose.

Ricinusovo ulje se pokazalo kao izvanredan prirodni sastojak za rast kose. Dobija se iz istoimene biljke, tj iz semena biljke.

Ukoliko se odlučite da ricinusovo ulje probate, ono što sigurno neće izostati jesu vidljivi rezultati.

Nakon duže upotrebe, ili kao deo šampona sa ricinusovim uljem ili kao maske koje utrljavate u koren kose, kosa će zaista ojačati. Rezultat će biti jaka kosa, jer je vlasište obnovljeno. Ricinusovo ulje prodre duboko u koren kose i jača isti.

Ono što će korišćenje ricinusovog ulja takođe obezbediti jeste brži rast kose jer podstiče cirkulaciju.

 

 

Kopriva protiv opadanja kose

 

Za koprivu se takođe može reći da je prirodni lek za rast kose. Kopriva je bogata antioksidansima i bogata je vitaminima A, C, D, B i K. Takođe, u velikom količianama sadrži gvožđe. 

Kopriva je biljka koja je ne zamenjiva kada je u pitanju gvožđe. Veoma je bogata gvožđem pa je i njeno dejstvo prosto zadivljujuće.

Ukoliko se nađe kopriva u šamponima za rast kose ili maskama, trebamo iskoristiti ono što će kopriva dati našoj kosi.

Kopriva će nahraniti kosu dubinski pa samim tim i ojačati i učiniti sjajnijom. Zahvaljujući vitaminima koje u sebi sadrži dejstvo koprive je veoma značajno. Pored toga sarži kalcijum, silicijum, magnezijum kao i omega 3 masne kiseline.

Ono što će takođe korišćenje šampona koji sadrži koprivu u sebi doprineti, jeste rast kose. Ako je problem opadanje kose, imaćemo zavidne rezultate od šampona sa koprivom. 

Pomoći će ukoliko se kosa preterano masti. A i perut će biti prošlost ukoliko šampon sadrži koprivu u visokim koncentracijama. Sama kopriva u preparatima predstavlja prirodni lek za rast nove kose.

 

Pantenol za rast kose

 

Pantenol je veoma popularan u mnogim preparatima za negu i regeneraciju kose. Postoje mnoge maske koje se mogu koristiti za kosu, a takođe i mnogi šamponi koji sadrže pantenol.

Blagotvoran je jer je u pitanju provitamin vitamina B5 a vitamini B grupe su jako dobri za našu kosu. Pantenol u šamponima će kosu osvežiti i učiniti je veoma elastičnijom. Rezultat elastičnosti će biti kosa koja se teže lomi, tj jača kosa.

Korišćenje pantentola će takođe uticati na rast kose, a u velikoj meri će usporiti i opadanje kose. Kosa će se manje isušivati a i lakše raščešljavati, nakon korišćenja preparata koji sadrže pantenol u sebi.

 

Kamilica kao prirodni lek za rast kose

 

Kamilica šadrži mnoge aktivne sastojke koji su veoma dobri za našu kosu i vlasište. Kamilica takođe sadrži i kalendinsku kiselinu, linolnu kiselinu, polisaharide, flavonoide i druge sastojke koji su dobri za našu kosu. 

Kada šampon za kosu sadrži kamilicu, upotrebom tog šampona kosa će biti regenerisana. Što se tiče dužine i rasta, svakako ćemo vremenom dobiti na dužini.

 

 

Šampon za rast nove kose

 

Jedan od mnogih preparata za rast kose je svakako i šampon. Retko koja žena ne želi dugu, bujnu i raskošnu kosu. Nešto što je na prvom mestu i što najpre moramo proveriti kod šampona je njegov sastav.

Bilo bi lepo kada bi nam na deklaraciji objasnili šta su ustvari svi oni sastojci, koji su prirodni, koji korisni, koji manje korisni. Ali danas postoji način da saznamo sve o svemu što nas zanima jer su oko nas informacije na svakom koraku.

Kada biramo preparate za rast kose, pa tako i šampon za brži rast, bitno je da obratimo pažnju da ne sadrži neke potencijalno opasne sastojke. Zato birajte šampon bez parabena, parabena, parafina i sulfata.

Zatim bi bilo savršeno da šampon za rast kose sadrži prirodne sastojke koji podstiču rast nove kose i da čine da kosa bude gusta. To su šamponi koji sadrže u visokim koncentracijama koprivu, kamilicu, beli luk, ricinus, lavandu, maslinovo ulje, makadamija ulje…..

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Losion za rast nove kose

 

Ako smo se odlučili da uzmemo šampon koji je dobar za rast kose ali nam pored toga treba i losion koji će ubrzati proces rasta, efekat će svakako biti vidljiv.

Prednost losiona protiv opadanja kose je ta što će podstaknuti rast kose. Losioni se nanose na suvu kosu i prodiru duboko u koren kose, ne ispiraju se i na taj način problem rešavaju dubinski.

Takođe losioni trebaju sadržati kavalitetne sastojke kako bismo dobili željeni rezultat. Ukoliko nismo sigurni šta sve losion sadrži, tj ne razumemo sastojke, bilo bi lepo da se sa istima upoznamo.

Bitno je da losion sadrži u sebi vitamine, minerale. To će svakako pomoći kada je rast kose u pitanju. A ukoliko losion za rast nove kose sadrži i prirodne sastojke kao što su kopriva, beli luk, nana, onda sigurno nećemo pogrešiti ako se za njih odlučimo.

POVEZANO:

 

Vlasilan šampon za rast kose

 

Vlasilan šampon za rast kose je prirodni šampon koji sadrži mnoštvo aktivnih sastojaka. Pošto je prirodni šampon, slobodno možemo reći da je Vlasilan odličan šampon prirodni lek za rast nove kose.

Vlasilan je tretman koji se koristi protiv opadanja kose i za rast nove, zdrave i jače kose. Šampon u žutoj bočici je Vlasilan formula A, a šampon u zelenoj ambalaži je formula B i on se pre svega koristi za rast kose. Vlasilan A je šampon protiv opadanja kose. 

Rezultat korišćenja šampona koji u sebi sadrži prirodne sastojke, neće izostati. Takođe Vlasilan šampon ne sadrži sulfate, silikone i parabene.

Od prirodnih sastojaka sadrži sledeće: kakao buter i ulje pšeničnih klica, Babasu ulje, Ekstrakt svile, ulje Makadamije, koprivu, hajdučku travu, rastavić. Ovaj prirodni šampon zahvaljujući svojim sastojcima veoma blago neguje našu kosu. Može se koristiti svakog dana.

Rezultat nakon korišćenja Vlasilan šampona će biti zdravija kosa i ojačano vlasište. Naša kosa će biti regenerisana, bujnija i gusta. I ono što neće izostati je kosa koja više ne opada i provereno brzi rast kose.

Pisali smo recenziju i iskustva za Vlasilan šampon.

 

 

Allin losion za rast kose

 

Allin losion je proizvod domaćeg porekla koji se nalazi u crvenoj ambalaži. Ovaj proizvod sadrži aktvine sastojke koji regenerišu kosu i podstiču rast nove kose.

Prirodni sastojci kojim se losion za rast kose može pohvaliti su sastojci belog luka, koprive i lavande. Svi ovi sastojci podstiču rast kose i jačaju koren kose i deluju kao prirodni lek za rast nove kose.

Rezultat nakon korišćenja ovog losiona neće izostati. Ono što ćemo dobiti je svakako zdravija kosa i ojačano vlasište.

Pisali smo recenziju za Allin losion

 

Revuele maska za rast kose

 

Revuele maska za rast kose u sebi sadrži ljutu papričicu. Ali to nije razlog da ovu masku ne probamo jer upravo ona podstiče cirkulaciju i ubrzava rast kose.

Ova maska sadrži i keratrix koji je veoma dobar za rast naše kose. Keratix sadrži mnoštvo amino kiselina koje pogodno deluju na našu kosu. Pordire u koren kose i kosu čini jačom iznutra. Pored toga Revuele hot maska sadrži i mnoga ulja koja dodatno oporavljaju kosu i utiču na njen rast.

Rezultat nakon upotrebe Revuele maske za kosu koja se nalazi u tamno crvenoj ambalaži, neče izostati. Naša kosa će biti jača, zdravija i veoma brzo videćemo efekat rasta.

Pislai smo iskustva i recenziju za Revuele Hot Therapy masku za rast kose.

 

Afrodita šampon za rast kose

 

Jedan od poznatijih šampona sa belim likom kod nas je Afrodita šampon sa belim lukom. Pisali smo iskustva i recenziju za ovaj šampon.

Na samoj ambalaži je naznačeno da sadrži formulu protiv opadanja kose. Iako je šampon sa belim lukom, ima prijatan miris, ne miriše na beli luk već na mešavinu parfema i svežih biljčica. Iako je beli luk glavni sastojak, parfem je taj koji neutrališe njegov intenzivan miris.

Dejstvo belog luka je ono što će korišćenjem šampona dovesti do bržeg rasta kose. Prodirući duboko u koren kose, podticaće rast i smanjiti opadanje kose.

 

Za kraj!

 

rast kose opsti

 

Da li se Vi radije okrećete prirodi ili ne?

Ukoliko je i Vaš utisak da su prirodni preparati nešto što je bolja opcija i ako ste neki od navedenih probali, podelite to sa nama. Hvala.