Krema za mršavljenje može pomoći da skinete salo na stomaku ili istopite masne naslage na nogama. Otkrivamo koje su najbolje kreme za mršavljenje!

Brz način života je glavni uzrok nastanka masnih naslaga, odnosno celulita. Nepravilna ishrana, nedovoljan unos tečnosti u organizam i nega koja nije adekvatna glavni su krivci za masne naslage na bokovima, stomaku, rukama i nogama

Salo na stomaku je veoma neprijatno kako za oko postmatrača, tako i za nas koje ga imamo. Uspravi se, uvuci stomak, nosi duboke pantalone… Samo su neka instant rešenja za dobru fotku ili za neki lepši izgled u izlasku. Ali ne smemo pribegavati instant rešenjima. Da bismo se uvek dobro osećale u svojoj koži, moramo probleme rešavati u korenu.

Masne naslage na nogama su takođe veliki problem. Stvarno je neugodno nositi pantalone, šalvare, duge suknje kada temperatura prelaci 30°C. Mlitava, naborana koža na nogama je znak da morate reagovati.

Možete probati da skinete koje kilo i da smršate uz pomoć čajeva za mršavljenja, proizvoda kao što su flasteri za mršavljenje, a možete i mazati kreme. O tome koji su najbolji čajevi za mršavljenje smo pisali zaseban tekst,  a nastavku ovog otkrivamo kako rade kreme za mršavljenje, kada se koriste, i koje kreme daju rezultate.

 

Celuleks celulit

 

Zašto se sve koristi krema koja topi masne naslage?

 

Kreme za mršavljenje odnosno kreme za skidanje masnih naslaga dizajnirane su za skidanje masnih naslaga sa kritičnih delova tela. Kada na stomaku ili nogama primetite masne naslage, znajte da je vreme da razmatrate ovu mogućnost skidanja masnih naslaga.

Krema za stomak je uvek odlična opcija. Masne naslage se najčešće pojavljuju na stomaku, bokovima, zadnjici, nogama i rukama. Ali, ipak, najkritičnije su noge i stomak.

Svakako se krema za mršavljenje naviše koristi zato što u svom sastavu ima niz sastojaka, koji su apsolutno bezbedni. Ti sastojci direktno dospevaju u krvotok, i na taj način masne naslage se tope.

Kada želite da skinete salo na stomaku i masne naslage sa stomaka i nogu, najprirodniji način da ostvarite učinke jeste ako izbor padne na kreme za mršavljenje. Krema koja topi masne naslage je idealno rešenje za tretman protiv celulita i to kod kuće. Krema za mršavljenje nogu i krema za mršavljenje stomaka su najtraženije, jer je tu zaista najteže skinuti masne naslage.

Kreme za mršavljenje, zavisno od sastojaka koji se nalaze u njihovom sastavu, rade tako što greju ili hlade. Kreme koje hlade takođe tope masne naslage, odnosno brzo skidaju salo sa stomaka i masne naslage na butinama. 

Preparati koji hlade deluju nešto drugačije od onih koji greju, ali je efekat neverovatan – bolja cirkulacija, zategnuta i glatka koža bez masnih naslaga. Ivana je sa nama nedavno podelila svoju priču i otkrila kako je za mesec dana uspela da skine celulit, a sa njim i masne naslage. Šta joj je pomoglo i kako je uspela možete pročitati u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-se-resila-celulita-za-mesec-dana-iskustvo/. MOŽE POMOĆI I VAMA ISTO!

 

Kako deluje krema za mršavljenje

 

Na našem tržištu ima zaista mnogo krema za mršavljenje, ali ono što im je svima zajedničko je delovanjeda ubrzavaju proceš mršavljenja, zatežu kožu, tope masne naslage, a uz to i neguju kožu. Žene se odlučuju za kreme za mršavljenje zato što bez mnogo napora skidaju salo, zatežu stomak. Kreme za mršavljenje su apsolutno bezopasne, testirane, i zbog toga se preporučuju svima koji imaju nagomilane masne naslage. 

Najbolja krema za mršavljenje stomaka će smanjiti obim stomaka čak i do 10cm. Krema za mršavljenje nogu stvarno eliminišu celulit i utiču na mršavljenje. Ali osim toga, krema za mršavljenje neguje i hidrira kožu, tako da u jednoj kremi za mršavljenje dobijate mnogo toga.

 

krema za mrsavljenje i telo bez sala

 

Kako se koristi krema za mršavljenje? 

 

Krema za koja topi masne naslage se koristi zapravo vrlo lako. Ne postoji neki poseban postupak koji će vam oduzeti mnogo vremena. Ono što je bitno, jeste to da kremu za skidanje masnih naslaga morate da koristite redovno. Nemojte biti lenje, i pratite upustva sa krema za mršavljenje. Samo tako možete da postignete rezultate kojima težite.

Tuširanje toplom vodom treba da bude priprema za nanošenje kreme za mršavljenje. Zašto toplom vodom? Zato što topla voda otvara pore, pa će koža lakše upiti kremu za skidanje masnih naslaga. 

Dobrodošao je i piling kože koji će skinuti izumrle ćelije. Ali taj piling ni slučajno ne sme biti agresivan, da ne bi naneo neko oštećenje koži.

Dakle, ako je koža čista i spremna za kremu za mršavljenje, onda možemo dalje. Krema za mršavljenje je obično nije gusta i lako se razmazuje. Ali krema za skidanje masnih naslaga se ne nanosi samo tako što ćete je namazati i ostaviti tako. 

Ne! Kremu za mršavljenje morate da umasirate. Kremu za mršavljenje nogu ćete detaljno i lepo umasirati na nogama, a kremu za stomak ćete utrljavati na stomaku. Masiranje je izuzetno važno i za to ne morate biti profesionalni maser. Masiranje znači da kremu za mršavljenje nanosite kružnim pokretima, blagim pritiskom tkiva koja su pogođena masnim naslagama ili celulitom. 

Kada kremu koja topi masne naslage umasirate u kožu, ona će lakše stići u krvotok. Preporuka je, uglavnom, da se kreme za mršavljenje koriste svakog dana, i to dva puta dnevno. Ovakav način korišćenja zahteva malo više discipline, ali verujte da vredi.

 

Najbolje kreme za mršavljenje

 

Najbolje kreme za mršavljenje i preparati za skidanje masnih naslaga na našem tržištu su: 

  • Celuleks, 
  • Guam Snell krema za mršavljenje, 
  • Fitness Body gel krema za skidanje masnih naslaga, 
  • Slim Excelle krema za mršavljenje, 
  • Revuele Slim&Detox krema za sagorevanje masnih naslaga.

A sada ćemo nabrojati koje su najbolje kreme za mršavljenje, zašto su popularne i otkrivamo da li sa pravom uživaju tu popularnost.

 

Celuleks

 

Celuleks je zapravo gel protiv celulita, ali je pokupio ogromne zasluge zato što pomaže u skidanju masnih naslaga sa nogu. Posle prvog mazanja Celuleksa gela za mršavljenje biće vam jasno zašto su žene toliko oduševljene. Da vas ne zbuni, iako se radi o gelu, Celuleks ima snažnu i brzu moć upijanja i nije lepljiv, što je vrlo važno. Celuleks je 100% prirodna formula i spada u one preparate koje hlade. 

Ali ono što Celuleks čini boljim u odnosu na druge kreme za mršavljenje, je velika količina aktivnih sastojaka. U svom sastavu Celuleks ima aktivne sastojke, potpuno prirodne, koji se u toj koncentraciji prvi put pojavljuju na našem tržištu.

Najvažniji sastojci koji utiču na intezivno uklanjanje celulita i masnih naslaga: tinktura Hedera helix (bršljan), Aesculus Hypocastanum (divlji kesten), Arnicae (arnika), Quercus cortex (kora hrasta) i Aethanolum menthae piperite (menta). Očekivani rezultat korisnice primećuju već posle 28 dana korišćenja.

Pisali smo recenziju za Celuleks – Celuleks gel za celulit iskustva.

 

Celuleks

 

Guam Snell krema za mršavljenje

 

Guam Snell krema za mršavljenje spada u kreme zagrevaju, i na taj način smanjuju masne naslage. Namenjena je za uklanjanje masnih naslaga i celulita i to u predelu stomaka i struka. 

Guam Snell krema za mršavljenje dolazi u pakovanju od 150ml. Kutijica je belo-žute boje, ne kojoj je jasno istaknut naziv brenda i osnovne karakteristike ove kreme za mršavljenje.

Guam Snell krema za mršavljenje u svom sastavu ima alge, zelenu glinu, afričku guaranu, zeleni čaj i crvenu papriku. To su glavni saveznici u ovoj kremi za mršavljanje koji podstiču razgradnju masnih naslaga. Guam Snell krema za mršavljenje podstiče razmenu materija, podstiče izbacivanje viška vode iz organizma i ciljano deluje na skidanje masnih naslaga. 

Krema se nanosi masiranjem, naravno nakon tuširanja, kružnim pokretima. S obzirom na to da ova krema greje, sasvim je normalno da se nakon naošenja pojavi blago crvenilo. Proizvođači Guam Snell kreme za skidanje masnih naslaga napominju da se ova krema može koristiti samostalno 3 nedelje.

 

Slim Excelle krema za mršavljenje

 

Slim excelle krema za mršavljenje je namenjena za skidanje masnih naslaga za stomaka. Dakle, deluje ciljano, na skidanje masnih naslaga sa stomaka. Dolazi nam u beloj teglici, sa crnim slovima. Kremasta struktura Slim excelle kreme za mršavljenje ima trosturko dejstvo: sagoreva već postojeće masti u predelu stomaka, zateže kožu stomaka i sprečava pojavu novih masnih naslaga.

Sastojci kreme razlažu masne naslage na stomaku, a proizvođači kažu da sprečavaju nastanak i novih masnih naslaga. Slim Excelle krema za mršavljenje u svom sastavu ima samo prirodne sastojke i nema onih sastojaka koji vam mogu naškoditi. Kofein, aloja, ježovina, mehurasta alga, shea puter, kokosovo ulje glavni su indikatori skidanja sala sa stomaka.

Pisali smo recenziju za ovu kremu – Slim excelle krema za zatezanje stomaka i mršavljenje – recenzija i iskustva.

 

Fitness Body gel krema za skidanje masnih naslaga

 

Fitness body gel je krema za skidanje masnih naslaga i uklanjanje celulita. Dolazi u jarko narandžastom pakovanju od 125ml. Na ambalaži se nalazi slika tela žene i naziv kreme. Ova krema za mršavljenje je fluidna, lako se razmazuje i koža je lako upija.

U sastavu ove kreme za mršavljenje nalaze se alge, koje deluju na smanjenje celulita. Zeleni čaj i pomorandža imaju zadatak da izbace višak vode iz organizma. Kamfor redukuje masne naslaga i oblikuje figuru. Ulje pomoradže vraća koži tonus i čvrstoću. 

Krema se nanosi dva puta dnevno i sme da se koristi mesec dana bez pauza. Fitness Body gel krema za skidanje masnih naslaga se stavlja na kožu, potom se snažno masira, sa posebnom koncentracijom na kritične delove tela koji su najviše zahvaćeni masnim naslagama.

 

Revuele Slim&Detox krema za sagorevanje masnih naslaga

 

Revuele Slim&Detox krema za mršavljenje ima trostruku namenu. Revuele krema za mršavljenje ima zadatak da smanji masne naslage, da izvrši detoksikaciju organizma (da izbaci višak tečnosti) i da poboljša izgled kože (da redukuje vidljivost celulita i strija na nogama). Aktivni sastojci u Revuele Slim&Detox kremi za mršavljenje sprečavaju istezanje kože, pa tako smanjuju pojavu strija i sprečavaju stvaranje celulita.

Reveuele Slim&Detox krema za sagorevanje masnih naslaga dolazi u beloj tubi od 200ml. Crnim i zelenim slovima na ambalaži naznačen je brend, naziv proizvoda kao i osnovne karakteristike ove kreme za skidanje masnih naslaga. Shea buter, kofein, ekstrakt algi, su glavni saveznici u ovoj kremi za mršavljenje u borbi protiv masnih naslaga.

Kada je u pitanju upotreba, Revuele slim&detox krema za mršavljenje je nešto zahtevnija u odnosu na druge kreme za skidanje masnih naslaga. Nanosi se deblji sloj na kritična područja, streč folijom se obmotaju te namazane regije i ostavlja se krema da deluje 30-40 minuta. Nakon toga treba temeljno oprati te regije toplom vodom. 

 

krema za mrsavljenje vitka linija

 

Sastojci krema za mršavljenje 

 

Sastav kod krema za mršavljenje je raznolik. Međutim, ima sastojaka koji se vrlo često mogu naći u kremama i koji, dokazano, daju dobre rezultate u borbi protiv celulita i masnih naslaga. 

Savetujemo vam da uvek birate kreme za mršavljenje koje su 100% prirodne. Kreme za mršavljenje dospevaju direktno u krvotok, i ako nisu organske, verujte da mogu imati negativan uticaj na vaše zdravlje.

Sada slede ukratka pojašnjenja za najvažnije prirodne sastojke koji dokazano pomažu u borbi protiv masnih naslaga. 

 

Kofein

Kafu uglavnom svi volimo da pijemo, ali da li ste znale da kofein ima povoljan uticaj na celulit i masne naslage? Reklo bi se da se kofein najčešće može naći u sastavu krema za skidanje masnih naslaga. Prema rečima stručnjaka, a i prema iskustvima, kofein daje odlične rezultate u preparatima kao što su kreme za mršavljenje. Kofein zateže kožu i eliminiše masne ćelije.

 

Bršljan

Neretko će se u sastavu krema za mršavljenje naći i bršljan. Samim tim što se radi o sastojku koji nam dolazi iz prirode, znamo da nema greške. Krema za mršavljenje sa bršljanom podstiče bolju cirkulaciju. Takođe, bršljan vrši detoks dela tela na koji se tretira, zateže kožu i rastvara masne naslage.

 

Divlji kesten

Divlji kesten kao sastojak u kremama za skidanje masnih naslaga podstiče cirkulaciju, zateže kožu i hidrira je. Divlji kesten je pravi dar iz prirode i zaista je pokupio mnoge pohvale za razgradnju celulita.

 

Gotu kola

Verovatno ste u čudu dok čitate naziv ovog sastojka. Gotu kola spada u red familije peršuna. Dakle, radi se o prirodnom sastojku, što mu, naravno, daje prednost u odnosu na ostale sastojke. Gotu kola u kremama za skidanje masnih naslaga rastvara masnoće u tkivu. Takođe, gotu kola omekšava, hidrira i zateže kožu.

 

Alge

Alge sadrže veliki broj proteina i minerala, a u najvećoj meri kolagen. I na taj način utiču na zatezanje kože. Alge podstiču brzo sagorevanje masnih naslaga.

 

Kamfor

Kamfor je smolasta materija koja dolazi iz prirode, tačnije od zimzelenog drveta. Deluje rashlađujuće, otud osećaj hlađenja u kremama koje ga sadrže. Kamfor u kremama za mršavljenje podstiče rastvaranje natolaženih masnih naslaga.

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj je izuzetno koristan za mršavljenje i to zato što sadrži vrlo korisno jedinjenje, a to je kofein. A o kofeinu i njegovoj moći u mršavljenju smo već pričali, tako da vam je taj deo jasan. Antioksidans koji se nalazi u zelenom čajnu efikasno razgrađuje masne naslage.

 

Aloja vera

Aloja vera je fenomenalna biljka koja brzo i efikasno podstiče mršavljenje. Tačnije, ova biljka podstiče detoks organizma. Proziran gel koji se nalazi u listovima aloja vere je prepun korisnih aktivnih supstanci, koji podstiču detoks i samim tim telo se oslobađa viška masnih naslaga.

 

Ježovina

Ježovina ili, kako je još nazivaju, veprina korisna je za izbacivanje viška vode iz organizma. Ježovina je višegodišnja zimzelena biljka, što je naravno dobar znak, jer je i ovaj sastojak prirodan i nije štetan.

 

Savet za kraj!

Iskustva sa kremam za mršavljenje su vrlo raznolika. Greške nastaju pri odabiru krema za skidanje masnih naslaga, nedovoljno discipline, nedostatak upornosti.

 

Celuleks celulit

 

Ono što vi možete da uradite da ubrzate proces skidanja masnih naslaga, jeste da uz preparat ili kremu za mršavljenje, povremeno i trenirate. Fizička aktivnost i najbolja krema za mršavljenje će biti pun pogodak.

Podelite ovaj tekst sa prijateljima i javite nam kakva su vaša iskustva. Ako ste neku od navedenih krema za mršavljenje koristili bilo bi nam drago da je ocenite zvezdicom i da u komentaru napišete svoje utiske o njoj.