Ako ste do sad uspešno izbegle strije, trudnoća je novi izazov za vas. Zato vam predlažemo da pročitate kako deluje krema za strije Mustela i kakve su povratne informacije korisnica.

 

Strije su prirodna pojava, koliko god nam izgledale ružno i neprijatno. One su dokaz promena koje je naše telo pretrpelo, a pojavljuju se na koži u vidu ožiljaka. Ostećenja na koži u obliku strija nastaju kada dođe do velikog rastezanja kože, koja ima manjak elastina i kolagena

Iako je ova pojava naklonjenija ženama, ni muškarci nekada nisu pošteđeni. Često se strije pojavljuju u pubertetu i tokom naglog dobijanja na kilaži. Međutim, najčešći broj žena se prvi put susretne sa strijama tokom perioda trudnoće.

Rast bebe u stomaku uzrokuje istezanje kože i pojava strija je u ovom periodu očekivana. Najpopularnija opcija sprečavanja i ublažavanja strija je upotreba krema za strije ili da to budu kreme protiv strija u trudnoći. Sada je prisutno na tržištu mnoštvo krema za prevenciju strija, koje su podstaknute da olakšaju najlepši period trudnoće i omoguće budućim mamama bezbednu i zdravu negu kože. 

Kreme su definitivno najbolji prirodni način da se strije uklone ili spreči nastanak. Odnosno, najefikasnija i najzdravija prirodna metoda sa se umanji vidljivost strija na telu.

Mustela krema za strije dobila je mešovito kritičko mišljenje korisnica. Ali, jedno je sigurno, zavređuje pažnju budućih mama. 

U nastavku, recenzija za Mustela kremu protiv strija otkriva vam sve što bi trebalo da znate o ovom preparatu, kako bi spokojno dočekali promene na telu

 

strije ceuleks

 

Zašto se koristi Mustela krema za strije?

 

Krema za strije Mustela specijalno je dizajnirana za sprečavanje i kontrolisanje pojave strija. Podstaknuti periodom materinstva Mustela protiv strija u trudnoći koristi se:

 • za sprečavanje pojave strija,
 • za smanjenje vidljivosti nastalih strija i poboljšavanje izgleda kože;
 • za povećanje elastičnosti kože;
 • za hidrataciju, regeneraciju i umirivanje kožnog tkiva.

Koža budućih mama tokom perioda trudnoće kako beba raste je pod opterećenjem i trpi veću rastegljivost. Tada dolazi do pucanja srednjeg sloja kože i nastaju strije.

Mustela krema protiv strija je specijalno formulisana za period trudnoće i neposredno nakon porođaja. 

Međutim, strije ne nastaju samo tokom trudnoće, već i tokom puberteta, ubrzanog razvoja, naglog povećanja telesne težine i dr. 

S tim u vezi Mustela za strije se može koristiti za prevenciju nastanka i ublažavanje vidljivosti strija bez obzira na njihov uzrok.

 

Kada se preporučuje upotreba kreme Mustela za strije?

 

Kod strija važi zlatno pravilo “Bolje sprečiti nego lečiti”. Tako da se savetuje pravovremeno reagovanje pomoću Mustela kreme za prevenciju strija. To podrazumeva da se deluje pre pojave strija i pripremi koža za opterećnje koje dolazi. 

Kada govorimo o strijama u trudnoći, preporučuje se upotreba Mustela kreme protiv strija već od prvog meseca trudnoće, pa do mesec dana nakon porođaja. 

Iz iste linije za trudnice i porordilje postoji i Mustela ulje, identične namene. Pisali smo recenziju za Mustela ulje za strije.

Blagovremeno delovanje omogućava efikasnije rezultate kreme za strije Mustela. U suprotnom koža neće biti dovoljno pripremljena, a stvaranje strija je izvesnije. 

Međutim, ukoliko ste zakasnili da preventivno delujete nemojte odustati, već svakako počnite tretman kremom. Nerealno je očekivati da će krema za strije Mustela apsolutno izbrisati strije, ali možete ublažiti ili sprečiti dalje širenje, a tako i učiniti da koža lepše i zdravije izgleda.

 

Krema za strije Mustela

 

Kako deluje Mustela krema za korekciju strija?

 

Mustela krema za strije za trudnice i porodilje koristi kombinaciju sastojaka koji su većinom prirodnog porekla, kako bi odgovorila na specifične zahteve kože u ovom periodu. Formulisana da obnovi i pospeši kvalitet kože i pruži adekvatnu negu, krema za strije Mustela obogaćena je vitaminima koji stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. 

Dejstvo:

 • lako upijajuća formula Mustela kreme omogućava prodiranje do središnjeg sloja kože delujući regenerativno, umirujuće i hranljivo na strukturu kože;
 • takođe, krema Mustela za strije oporavlja oštećeno tkivo i štiti kožu zahvaćenu strijama od mogućih upalnih procesa, nastalih usled pucanja kože;
 • Mustela krema za prevenciju strija za trudnice i porodilje ostavlja kožu mekom, gipkom i umanjuje osećaj svraba. 

Zamerka je što Mustela krema protiv strija ne deluje na stare strije, odnosno na njih ima minimalan učinak. 

U ovakvom slučaju, ako na telu ostanu strije posle porođaja ili ako se pojave posle poroda zbog gubitka kilaže, efikasni mogu biti prirodni gelovi protiv strija. O jednom čudotvornom prirodnom preparatu podelila je iskustvo jedna mlada mama. Ona je za manje od mesec dana uspela da ublaži strije i smanji njihovu vidljivost, a iskustvo možete pročitati u tekstu na linku – https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Kako izgleda Mustela krema protiv strija?

 

Mustela je francuski brend koji je dizajniran za potrebe nege kože beba, trudnica i mladih majki. Prisutni su na tržištu više od pola veka, a fokusirani su na visoku toleranciju i hipoalergenske proizvode. 

Tako garantuju bezbednost i smanjuju rizik od alergijskih iritacija za nežnu i osetljivu kožu beba i mladih majki. 

Mustela Maternite linija nudi proizvode za period trudnoće i period nakon porođaja koji pomažu u očuvanju zdravlja i elastičnosti kože koja je pod stresom.

Mustela Maternite Stretch Marks cream je tačan naziv kreme protiv strija i jasno je naznačen na ambalaži ispod loga brenda crvene boje. 

Krema za strije Mustela se pakuje u plastičnu tubu bele boje sa poklopcem koji služi i kao oslonac. Možete je pronaći u dva količinska pakovanja, od 150 ml i 250 ml

Pored toga, dolazi u varijanti bez mirisa za one kojima ne prija prisustvo mirisa. Ali postoji i varijanta sa blagim puderastim mirisom za one koji vole mirišljavu kozmetiku. 

Tekstura Mustela kreme protiv strija je gušća, nemasna i vrlo glatka. Bele je boje, brzo i lako se apsorbuje u kožu i ne ostavlja tragove na površini kože i odeći. 

 

Da li je Mustela krema za strije bezbedna za bebu?

 

Koliko god trudnice brinule o izgledu svoje kože, više su zabrinute za zdravlje svoje bebe. Zato su često u nedoumici da li je kozmetika, u ovom slučaju Mustela krema za strije za trudnice i porodilje bezbedna za bebu.

Mustela krema za prevenciju strija je klinički i dermatološki ispitan preparat sa dokazanom tvrdnjom da nema negativan uticaj na razvoj bebe. Međutim detalji ispitivanja nisu nigde navedeni.

U pitanju je hipoalergenska formula koja smanjuje rizik od nastanka iritacija. Eventualni neželjeni efekti se mogu dogoditi ukoliko ste alergični na neki od sastojaka koje sadrži Mustela protiv strija u trudnoći.

Kako proizvođač navodi Krema za strije Mustela je podržana od strane pedijatara i primena kreme na stomaku i grudima neće štetno uticati na bebu za vreme trudnoće i tokom dojenja. 

Svakako vam savetujemo izbegavanje nanošenja Mustela kreme za strije na pupak i u delu bradavica. 

 

Krema Mustela protiv strija u trudnoći uputsvo za korišćenje

 

Kod uputstva za upotrebu Mustela kreme za prevenciju strija bitno je da se pridržavate doslednosti u korišćenju, odnosno svakodnevnog tretmana. Tačnije, preporučuje se da se Mustela krema protiv strija u trudnoći nanosi na čistu i suvu kožu ujutru i uveče, već od prvog meseca trudnoće

Nanesite mustela kremu za strije direktno na problematično područje ili istisnite u šaku potrebnu količinu, pa onda rasporedite po koži utrljavajući kružnim pokretima. Mustela protiv strija kremu mažite na butine, stomak ili grudi, zavisno od potrebe, a svakako izbegavajte predeo pupka i bradavica. 

Nakon tretmana možete se odmah obući, jer krema za strije Mustela ima brzoupijajuće svojstvo i ne ostavlja masne tragove na garderobi. 

Porodiljama koje su imale carski rez savetuje se da nakon porođaja ne koriste Mustela kremu u prvim danima, već da naprave nekoliko dana pauzu u korišenju. 

Još jedna bitna informacija je da kada počnu sa tretmanom, izbegavaju nanošenje kreme za strije mustela na ranu carskog reza. 

 

Krema Mustela za strije iskustva!

 

Značajan broj korisnica koje su probale kremu otkrivaju svoja, slobodno možemo reći raznolika iskustva. Podeljena mišljena variraju, od onih koje navode da zaista Mustela za strije deluje, do onih koje tvrde da efekti nisu previše značajni. 

Kako se rangira Mustela krema za strije iskustva korisnica najbolje pokazuju.

 

Zadovoljne korisnice

Pohvale na račun kreme stižu od buduće mame koja je svoje iskustvo sa upotrebom Mustela kreme za strije ocenila kao vrlo zadovoljavajuće. Navodi da je u 8. mesecu trudnoće i da Mustela za strije kremu koristi već 4 meseca. Do sada nema nijednu striju, a koža joj je izuzetno mekana i nežna. Vrlo je zadovoljna izgledom kože u ovom periodu. 

 

Mlada majka koja je od čak 5. meseca počela sa upotrebom kreme za strije Mustela ima pozitivno iskustvo. Navodi da je mršavije građe i da joj je stomak bio nešto “manji” od ostalih trudnica, ali svakako nije imala nijednu striju tokom trudnoće. Nakon porođaja potrošila je još jednu tubu Mustela protiv strija kreme i koža joj deluje negovano i zdravo, kao pre trudnoće. 

 

Žena krupnije građe tokom trudnoće je po preporuci koleginice koristila Mustela kremu za prevenciju strija. Imala je nekoliko starih strija na zadnjici i stomaku od prethodnog porođaja, a poneta iskustvom pribojavala se da će ovog puta situacija biti gora. Koristila je kremu za strije Mustela svakodnevno i do kraja trudnoće pojavile su joj se svega dve-tri strije na stomaku. Na stare stije krema nije imala uticaj, a što se tiče novih vidno je ublažila njihovu vidljivost i umanjila ih. Prezadovoljna rezultatima preporučuje je svima. 

 

Još jedna mlada mama staje na stranu zadovoljnih korisnica koje su pomoću Mustela kreme protiv strija održavale kožu meko, elastičnom i gipkom. Obzirom da je imala blizanačku trudnoću i da joj je stomak bio prilično veliki, nije imala neprijatnosti sa strijama. Krema za strije Mustela joj je dobro vlažila i omekšavala kožu, pa nikad nije imala osećaj zatezanja i napetosti. 

 

Krema za strije Mustela

 

Nezadovoljne korisnice

Većina korisnica koje od ranije imaju ožiljke od strija slažu se da Mustela krema protiv srtija nema nikakvo dejstvo na stare strije. Trudnica srednje građe, koja se ugojila do 8. meseca 10 kg navodi da je i pored svakodnevnog mazanja kreme tokom prethodnih 6 meseci dobila strije. Pojavilo joj se nekoliko strija ispod i oko pupka koje se još šire. Razočarana je jer je očekivala bolje rezultate.

 

Još jedna korisnica navodi da joj Mustela krema za korekciju strija nije bila od posebne pomoći. Ima suvu kožu i potrebna joj je jača hidratacija. Dobila je nekoliko strija na butinama i stomaku uprkos doslednosti u korišćenju kreme za strije. Nekoliko meseci nakon porođaja i dalje su vidljive iako je nastavila sa upotrebom kreme. 

 

Devojka osetljive kože redovno koristi kozmetiku za bebe jer joj prija blaga formula. Sada je odlučila da proba Mustela protiv strija kremu namenjenu prvenstveno trudnicama iz istog razloga. Čim je primetila pojavu strija na zadnjici i butinama počela je sa upotrebom kreme. Rezultati koje je postigla nakon tromesečnog upornog tretmana su gotovo neprimetni. Navodi da postoje efikasnije kreme protiv strija od ove.

 

PROČITATE VIŠE – SLIČNE RECENZIJE:

 

Sastav Mustela za strije kreme

 

Mustela navodi da je čak 97% sastojaka Mustela kreme za strije za trudnice i porodilje prirodnog porekla. Ostali sastojci imaju ulogu da očuvaju teksturu i produže rok trajanja preparata. 

Ključni sastojci su koncentrat ulja marakuje, peptidi i ulje avokada i ši buter. Ne sadrži sulfate, parabene, ftelate i fenoksietanol. 

Evo šta smo još pronašli u listi sastojaka da sadrži Mustela krema protiv strija.

Sastav:

AQUA/WATER, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL CARBONATE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, C10-18 TRIGLYCERIDES, CANDELILLA/JOJOBA/RICE BRAN POLYGLYCERYL-3 ESTERS, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, 1,2-HEXANEDIOL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, TOCOPHEROL, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, PROPANEDIOL, CITRIC ACID, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, PENTYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT, XANTHAN GUM, PASSIFLORA EDULIS FRUIT EXTRACT.

 • Peptidi avokada – hrane, umiruju i ublažavaju napetosti kože, ostavljajući je relaksiranom i mekom.
 • Ulje avokada – bogato je vitaminima koji jačaju zaštitnu barijeru kože, čuvajući vlažnost i sprečavajući gubitak vode.
 • Ši buter – obezbeđuje visok nivo hidratacije, zaštite i regeneracije kože, stimulišući proizvodnju vlakna kako bi koža postala otpornija na oštećenja. 
 • Koncentrat ulja marakuje – obiluje antioksidansima, štiti ćelije kože od oštećenja i poboljšava elastičnost kože.
 • Hemamelis – ima lekovito, obnavljajuće i umirujuće dejstvo na kožu. Ubrzava proces zarastanja ožiljaka na koži, sprečava nastanak oštećenja i gubitak vlažnosti kože.
 • Propanediol –  je hemikalija slična propilen glikolu, a koristi se kako bi drugim sastojcima pomogao da se bolje apsorbuju u kožu. Iako je bezbedniji za upotrebu nema dovoljno studija koji potvrđuju njegovu sigurnost. Ocenjuje se da nosi nizak rizik ukoliko se u dozvoljenim granicama apsorbuje u kožu.
 • Pentylene Glycol – je sintetički ovlaživač koji još ima funkciju konzervansa i rastvarača u kozmetičkim preparatima. Okarakterisan je da u niskim dozama nosi mali rizik, u suprotnom može izazvati iritacije i alegrijske reakcije na koži.

 

strije ceuleks

 

Krema za strije Mustela recenzija zaključak

Možemo zaključiti da je krema za strije Mustela u većini slučajeva zaslužna za prevenciju nastanka strija. 

Obzirom da joj zameraju da nije delotvorna u svim situacijama, nadam se da smo vam predočili šta možete da očekujete od ove Mustela kreme protiv strija u trudnoći. 

Ukoliko ste imalii iskustva sa upotrebom Mustela kreme za strija, pišite nam u komentarima kakve ste rezultate dobili.

Koliko ste zadovoljni kremom Mustela protiv strija i kako vam se dopada recenzija možete oceniti dodeljivanjem zvezdica na kraju teksta.