Ukoliko želite da se rešite gljivične infekcije i da imate zdrave nokte na nogama, možda lak Mycosan za nokte pomaže. Uputstvo za upotrebu i recenzija!

 

Iako vodite brigu o noktima, ipak možete dobiti gljivičnu infekciju kada se najmanje nadate – na bazenima, kozmetičkim salonima, nošenjem neudobne obuće….

Ako pokušavate da ružan izgled nokta sakrijete lakiranjem, grešite. Tako se problem ne rešava, jer samo možete pogoršati stanje. 

Srećom na tržištu postoje takvi preparati protiv gljivičnih infekcija koji pomažu da se reši problem. Jedan od njih je Mycosan za nokte.

 

stopalin sprej i sapun

 

Šta je i kada se koristi Mycosan za nokte?

 

Mycosan za nokte je set koji se koristi za tretman protiv gljivičnih infekcija noktiju. Mycosan za nokte je medicinski preparat i može se koristiti kao lek za suzbijanje razvoja gljivične infekcije na noktima. Infekcija je opšte poznata i pod nazivom onihomikoza noktiju.

U početku je teško primetiti gljivičnu infekciju, jer infekcija napada unutrašnju stranu nokta, ali razvojem gljivica dolazi do promena kao što su:

 • zadebljanje nokatne ploče,
 • promena boja noktiju (žute, bele ili braon boje),
 • nokat postaje deformisan,
 • gubi sjaj i postaje lomljiv,
 • neprijatan miris se stvara,
 • dolazi nekada do podizanja nokatne ploče od mesa,
 • oseća se bol pri hodanju,
 • može doći i do opadanja nokta.

Mycosan se Može koristiti za navedene probleme na noktina na nogama, ali i ukoliko je došlo go gljivične infekcije noktiju na rukama.

 

Kome se preporučuje Mycosan za gljivice na noktima?

 

Mycosan za gljivice na noktima ne mogu koristiti svi. Pre svega preporučuje se:

 • odraslim osobama,
 • deci starijoj od 4 godine,
 • dijabetičari smeju da ga koriste.

Preporučuje se osobama koje imaju problem infekcijom noktiju na nogama, kako bi sprečili dalji razvoj gljivica. Ali, takođe se nekada savetuje i za prevenciju gljivične infekcije na noktima.

Iskustva su pokazala da su biljni preparati najbezbedniji za upotrebu i da mogu poslužiti kao odlična pomoć u smanjenju tegoba kao što su gljivice na noktima, uvećano znojenje nogu, kao i neprijatan miris stopala.  O tome svedoči i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje svoje utiske i rekla kako je uspela da se izbori sa velikim blamom zbog problema u kome se našla. Šta je njoj POMOGLO možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kada ne treba koristiti Mycosan protiv gljivica na noktima?

 

Na početku smo spomenuli kada se koristi, a u nastavku ćemo reći kada ne treba koristiti Mycosan protiv gljivica na noktima.

 1. Ukoliko ste osetljivi na neki od sastojaka koji sadrži ovaj set, onda Mycosan protiv gljivica na noktima ne treba koristiti. Može se javiti alergijska reakcija ili iritacija, a tada se treba obratiti lekaru.
 2. Deca mlađa od 4 godine ne treba da koriste Mycosan protiv gljivica na noktima zbog nežne i tanke kože, kao i preosetljivosti na neki od sastojaka.

Što se tiče perioda u toku trudnoće ili u periodu dojenja, Mycosan protiv gljivica na noktima može da se koristi, ali samo ukoliko je to po preporuci lekara.

 

Set Mycosan za nokte opis

 

Mycosan za nokte je zapravo serum, koji se nalazi u tubici za preciznom četkicom za nokte i turpijama. Četkica je prilagođena za jednostavnu upotrebu.

Tuba je bele boje, nalazi se u ljibičastoj kutiji. Na kutiji je Mycosan ispisan belim slovima. Takođe, je naglašeno da je to set za tretman gljivičnih infekcija noktiju. 

Na pakovanju je naglašeno da je set pogodan za dijabetičare. Obratite pažnju jer postoji kutija istog dizajna, ali je naznačeno da je u pitanju Mycosan tretman za atletsko stopalo (gel za gljivičnu infekciju stopala, a pisali smo zasebnu recenziju).

Postoji manje i veće pakovanje. Manje pakovanje je zapremine 5ml, a veće je 10ml. To je medicinski preparat, holandskog proizvođača.

Tečnost je bez boje i mirisa, veoma se brzo suši, a potrebno je samo nekoliko minuta nakon mazanja na nokat.

 

Šta sve čini Mycosan set za nokte?

Osim tubice bele boje, Mycosan set za nokte sadrži:

 • aplikator u obliku četkice koji se koristi za apliciranje na teško dostupna mesta, podseća na lak za nokte pa ga neki tako i zovu – Mycosan lak za nokte;
 • 10 turpija – jedna strana turpije je gruba, dok je druga glatka. Turpija se može samo jednom koristiti i to za jedan nokat. Nije za višekratnu upotrebu kako se infekcija ne bi širila i na druge nokte;
 • uputstvo za upotrebu za Mycosan set tretman za gljivične infekcije noktiju. U uputstvu se nalaze sve važne informacije i saveti o infekciji i lečenju gljivica;
 • lični Mycosan dnevnik – u kome se nalazi šema za praćenje stanja nokta, gde se olovkom beleži svako nanošenje seruma. Ovaj mini dnevnik pomaže da se ima uvid u to kako teče tok lečenja, kojim danima se maže, da lim je došlo do preskakanja, kako ide oporavak – odnosno da li ima napretka u eliminisanju gljivične infekcije na noktima.

 

Mycosan set serum i turpije – postupak kako se koristi

 

Postupak:

 • pre upotrebe Mycosan tretmana, tj. pre mazanja seruma za nokte isturpijati nokatnu ploču turpijom iz kutije,
 • uukoliko imate nalakirane nokte, skinite taj lak, a onda nokte očistiti i osušiti,
 • skinuti zatvarač i prilikom nanošenja nežno pritisnite tubu,
 • nakon toga četkicu naneti na oboleli nokat, kao da mažete lak na nokte, a onda ispod vrha nokta (dovoljno je naneti malu kap seruma na oštećeni nokat, jer se serum lako nanosi i brzo suši),
 • dovoljno je sačekati jedan do dva minuta da se osuši, a posle toga obujte čarape. 

 

Mycosan za nokte turpija

 

Da se infekcija ne bi širila na druge nokte, radi prevencije Mycosan set se može naneti jednom u toku dana i na sve ostale zdrave nokte.

 

Koliko dugo se koristi Mycosan za nokte?

Serum se može koristiti dva puta u toku dana, a ukupno tokom 4 nedelje. Posle 4 nedelje dovoljno je koristiti jednom dnevno sve dok se stanje i izgled nokta ne poboljšaju. 

Prve vidljive rezultate primetićete nakon dve nedelje, tj. nakon petnestak dana.

 

Mycosan za nokte dejstvo i očekivani rezultati

 

Mycosan za nokte ima trostruko dejstvo, samim tim očekuju se rezultati u sledećim domenima:

 • da efikasno spreči razvoj gljivične infekcije noktiju koja se razvija od bakterija, mikroorganizama i drugih mikroba,
 • serum prodire duboko u nokat – da obnavlja oštećeni nokat,
 • da stvara zaštitni sloj na noktima koji onemogućava rast i ramnožavanje infekcije na druge zdrave nokte.

Mycosan za nokte deluje odmah nakon prvog nanošenja, ali prve vidljivi rezultate možete primetiti nakon 2 nedelje korišćenja seruma. 

Tokom daljeg nanošenja seruma nokat bi trebalo kroz mesec dana da povrati zdrav izgled nokta. Možete nastaviti sa korišćenjem seruma radi prevencije kako se gljivice ne bi vratile.

 

Mycosan® tretman za atletsko stopalo opis

Pored Mycosan seta za tretman gljivičnih infekcija noktiju. postoji Mycosan tretman za atletsko stopalo.

Mycosan® tretman za atletsko stopalo je drugi medicinski tretman istog brenda, samo u formi gela. On se koristi protiv gljivičnih infekcija na stopalima. 

Pomaže da se spreči razvoj gljivica i proširi infekcija na stopalima. Ima dejstvo tako što smanjuje svrab, crvenilo, neprijatan miris, ljuštenje kože, peckanje…

Pisali smo recenziju – Mycosan za atletsko stopalo i gljivice.

 

Mycosan za nokte iskustva

 

Iskustva su različita, postoje kao i uvek pozitivna i negativna iskustva. Prenosimo vam razna iskustva.

 

Pozitivna iskustva

Jedna studentkinja je podelila svoje iskustvo sa gljivicama na noktima. Primetila je da nokat promenio boju. Mislila je da ga je udarila. Nakon nekog vremena nokat je počeo da dobija žutu boju. Počela je da pretražuje na forumima i pronasla je Mycosan za nokte. Koristila ga je po uputstvu, a nakon nekog vremena primetila je da je nokat posvetleo pa je nastavila da ga koristi preventivno.

 

Iskustvo nam prenosi Marina kozmetičarka. Zbog dugog stajanja stalno je bila u zatvorenoj obući. Primetila je da joj je nokatna ploča čudna i deblja. Zbog posla kojim se bavi, znala je o čemu se radi. Na reklami je videla ovaj preparat. Odgovarao joj je što se brzo suši i ne oduzima joj puno vremena za upotrebu. Rezultatima je bila zadovoljna.

 

Još jedna zadovoljna Sanela je podelila svoje iskustvo. Stalno je lakirala nokte na nogama. Primetila je kako su joj nokti požuteli. Mislila je da je to zbog laka, pa je prestala da koristi lak. Međutim, kako je vreme prolazilo, žutilo se nije smanjilo. Raspitala se u apoteci, i oni su joj preporučili ovaj medicinski preparat. Koristila ga je svakodnevno, kao što piše u uputstvu i beležila u dnevniku promene. Kroz nekoliko nedelja, izgubila je žutilo, i nastavila da lakira i dalje nokte. 

 

Viktorija je dama srednjih godina koja ima pohvale za Mycosan za nokte. Dugo godina imala je problem sa gljivičnom infekcijom noktiju. Najveći je problem bio što joj se nokat odvojio, a prilikom hodanja osećala je bol. Saznala je za Mycosan za gljivice na noktima. Zadovoljna je bila jer pomoću aplikatora je mogla serum da nanesi direktno na oboleli nokat, kao i ispod njega. Zadovoljna je, ali je nastavila i dalje da koristi jer je potreban duži period za potpun oporavak noktiju.

 

Jedna Nevena je prošle godine na bazenu pokupila gljivičnu infekciju. U početku nije ni primećivala, ali kako je vreme prolazilo primetila je neke male promene na noktima. Prijateljica joj je preporučila Mycosan protiv gljivica na noktima, pošto se ona oslobodila gljivica. Odgovaralo joj je to što je bez mirisa i boje, a i jednom nedeljno je turpijala nokte. Posle dužeg vremena uspela da se reši gljivica na noktima.

 

Negativna iskustva

Jedan Goran je na preporuku kolege uzeo Mycosan za lečenje i prevenciju gljivica na noktima, pošto je imao problem sa gljivicama. Zbog posla nije mogao redovno da ga koristi, pa su i rezultati izostali.

 

Jedna mama prenosi iskustvo. Tokom kupanja primetila je da njena devojčica ima blage promene na noktima. Kupila je u obližnoj apoteci Mycosan za nokte. Stavila joj je serum na oštećeni nokat, ali je devojčica dobila iritaciju. Zbog straha odmah je prekinula sa korišćenjem.

 

Biljana je žena srednjih godina i ona je podelila svoje loše iskustvo. Dugo je imala problem sa gljivicama. Probala je razne preparate, ali nije imala uspeha. Rešila je da proba i Mycosan za nokte, ali ni sa ovim preparatom nije imala uspeha.

 

Slobodan je imao problema sa noktima, te je zbog nošenja tesne obuće oštetio je nokat na palcu. Pri hodanju osećao je bol, iz razloga što su se stvorile gljivice od znojenja i tesne obuće. Žena mu je kupila ovaj serum. Nanosio ga je nekoliko nedelja, uspeo je da smanji bol, ali nije uspeo da se reši gljivica i infekcije koja je zahvatila i ostale nokte u međuvremenu.

 

PROČITAJTE VIŠE:

 

Mycosan za gljivice na noktima

 

Mycosan za nokte sastav

 

Poželjno je da prilikom kupovine nekog proizvoda pročitate njegov sastav, kako bi znali šta stavljate na kožu i da li neki sastojak može da izazove alergijsku reakciju kod vas. 

Zbog toga mi vam u nastavku donosimo detaljnu listu sastojka, kako bi videli da li vam odgovara ovaj proizvod.

Detaljna lista sastojka za Mycosan za gljivice na noktima: voda, filtrat fermentisane raži, pentilenglikol, dimetilizocorbid, hidroksietil celuloza.

U nastavku ukratko o njima:

 • voda – čista, destilirana,
 • filtrat fermentisane raži – je glavni aktivni sastojak, uništava bakterije,
 • pentilenglikol – sintetički dodatak koji ima antimikrobno dejstvo. Bezbojne teksture, bez mirisa. Rastvorljiv u vodi i uljima,
 • dimentilizocorbid – je vrsta rastvarača, nije štetan za upotrebu,
 • hidroksietil celuloza – jača oslabljen i lomljiv nokat, štiti zdrave nokte od gljivične infekcije.

 

stopalin sprej i sapun

 

Mycosan za nokte rok čuvanja

Mycosan za nokte čuvati na temperaturi do 25 stepeni i daleko od dece. Rok upotrebe naznačen je na pakovanju.

Ne treba ga koristiti posle isteka roka. Kada otvorite tubu najbolje je upotrebiti najkasnije 12 meseci posle otvaranja. Posle toga baciti.

 

Ostali saveti Mycosan za gljivice na noktima

Kako bi delovali preventivno i sprečili razmnožavanje gljivica donosimo vam korisne savete:

 • posle pranja, obavezno dobro osušiti noge jer je topla i mokra koža savršeno mesto za razvoj gljivica,
 • redovno secite nokte,
 • nosite pamučne čarape koje lepo upijaju, kako bi vam noge uvek bile suve,
 • menjajte cipele stalno i i pustite ih da se dobro osuše pre nego što ih ponovo obujete (ukoliko vam se stopala znoje pogotovo),
 • birajte odgovarajuće cipele, kako bi noge mogle da dišu,
 • nosite papuče na bazenima, saunama, jer se gljivične infekcije razmnožavaju na toplom i vlažnom mestu,
 • izbegavajte lakiranje noktiju,
 • nakon kontakta sa obolelim noktom obavezno operite ruke i budite pažljivi jer gljivična infekcija može da se prenese sa jednog na drugi nokat,
 • da bi se obnovio oštećeni nokat potreban je dug period jer nokti sporo rastu, zato je potrebno strpljenje.

 

Mycosan za nokte zaključak recenzija

Mycosan za nokte je bioaktivni serum koji se koristi za lečenje i prevenciju gljivičnih infekcija noktiju. Nije potpuno prirodni preparat već se može reći i da jeste sintetički.

Zanimljiv je preparat jer Mycosan set sadrži: aplikator u obliku četkice. 10 turpija, uputstvo za upotrebu i lični dnevnik za praćenje tretmana, a to je ono što olakšava upotrebu.

 

Da li ste probale Mycosan za nokte? Ako jeste, bilo bi nam drago da sa nama podelite vaša iskustva, utiske i mišljenja u komentarima ispod recenzije.