Za problem sa neprijatnim mirisom stopala potreban je dobar sprej za noge. Da li je to Hansaplast sprej za stopala i da li može pomoći otkrivamo u recenziji.

 

Neprijatan miris stopala je neugodan problem koji može da nas dovede u zaista bezveznu situaciju. Kako bismo to sprečili, posebno je važno voditi računa o higijeni stopala. 

Smrad nogu posebno se može javiti u letnjim danima, kada je vreme toplije, pa se i više znojimo.

Ipak, neugodan miris stopala ne bira godišnje doba, kao ni pol. Podjednako su ovom problemu podložni, kako muškarci, tako i žene, ali i tinejdžeri i mladi.

Ukoliko želite da se rešite ovog neugodnog problema, obavezno pročitajte našu recenziju.

 

STOPALIN

 

Zašto se koristi Hansaplast sprej za stopala?

 

Ovaj sprej koji se zove Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala koristi se za negu kože na stopalima koja je sklona uvećanom znojenju. Koristi se da zaštiti štiti stopala od znojenja, da sprečava pojavu gljivičnog problema atletsko stopalo i da neguje kožu stopala.

Zapravo, ovo je proizvod koji se koristi kako bi pružio zaštitu od neugodnih mirisa stopala u narednih 48h. Ima antibakterijsko dejstvo, odnosno – smanjuje količinu bakterija koje u stvari uzrokuju znojenje i smrad nogu.

Prskanjem na stopala dugotrajno obezbeđuje prijatan miris, plus dezinfikuje kožu stopala i sprečava da se stvori infekcija na njoj. 

Zahvaljujući specijalnoj formuli sa jonima srebra, koji su danas dosta popularni u kozmetici, ovaj sprej daje svoje puno dejstvo i pomaže da ne dođe do razmnožavanja bakterija.

Naziv mu je Hansaplast Foot Expert Silver Active dezodorans. Budući da sprečava znojenje nogu, Hansaplast Silver Active sprej za stopala brzo suši kožu i smanjuje njihovu vlažnost.

 

Kome se preporučuje Hansaplast sprej za noge?

 

Hansaplast Silver Active sprej za stopala preporučuje se osobama koje žele da reše problem znojenja nogu ili da spreče da se neprijatni mirisi pojave. Namenjen je i muškarcima, kao i ženama, ali mogu ga koristiti i mlađi.

Ne postoji starosna granica za njegovu upotrebu, ali svakako treba biti oprezan. Dermatološki je testiran i klinički je ispitano da je kompatibilan i dobro podnošljiv na koži. Shodno tome, može da posluži kao preventiva i osobama koje imaju osetljivu kožu.

Ne sadrži alkohol, pa ne bi trebalo da izritira kožu na stopalima. Preporučuje se i dijabetičarima. 

Njegova upotreba se ne preporučuje ako ste alergični na neke od sastojaka, jer može da izazove alergijske reakcije. Obzirom da nije prirodni preparat, treba napomenuti postoji rizik od reakcija.

Koliko znojenje nogu, neprijatan miris stopala i gljivična infekcija mogu biti neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ovog problema i blama u kome se našla. Njoj je pomogao prirodni preparat, a kako i koji možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kada se ne koristi Hansaplast sprej za noge?

 

U nastavku sledi ukratko kada ne treba da koristite ovaj dezodorans za negu stopala. Hansaplast sprej za stopala ne rešava sva kožna oboljenja na stopalima:

 • ne može da se koristi ukoliko imate problem sa suvim i ispucalim petama. U tom slučaju, bolje je da koristite kreme za pete, zatim maske za stopala ili druge preparate koji bi omekšali i regenerisali kožu na petama;
 • ne može da se koristi ni u slučaju problema sa žutim noktima, koji su najčešće posledica gljivičnih infekcija. U tom slučaju treba pronaći adekvatan lek protiv gljivica na noktima;
 • ne rešava ni probleme sa gljivicama na stopalima, već samo neutrališe neprijatne mirisa i znojenje nogu;
 • ne preporučuje se ni osobama čija je koža na stopalima sklona iritaciji, kao ni u slučaju otvorenih rana.

 

POVEZANO:

 

Da li je Hansaplast Silver Active sprej za stopala antiperspirant i šta to znači?

 

Hansaplast Silver Active sprej za noge jeste antiperspirant koji ima i antibakterijsko dejstvo.

Antiperspirante ljudi često poistovećuju sa dezodoransima smatrajući da među njima ne postoji razlika. To je greška, jer oni funkcionišu skroz drugačije.

Antiperspiranti su podvrsta dezodoransa i oni se u kozmetici koriste kako bi sprečili znojenje. Takođe, koriste se kako bi ujedno neutralisi neugodan miris, u ovom slučaju, neprijatan miris stopala.

Njihov najvažniji sastojak su aluminijumske soli i one pomažu da se zaustavi znojenje na određenoj regiji. 

Antiperspiranti se pravilno nanose na udaljenosti do 15 cm kako ne bi ostavljali bele tragove.

 

Hansaplast sprej za noge opis

 

Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala prodaje se u metalnoj boci koja podseća na dezodorans. Gramaža spreja je 150ml

Na prednjoj strani je proizvođač naznačio da je ovo sprej za zaštitu stopala od neprijatnog mirisa tokom 48h. Tačan naziv spreja je Hansaplast Foot Expert Silver Active Anti-Transpirant Foot Spray.

Sa druge strane, naznačeni su dejstvo, način upotrebe, kao i upozorenje da je sprej lako zapaljiv. Miriše osvežavajuće i prijatno, praškaste je teksture i bele boje.

 

Kako se koristi Hansaplast sprej za stopala?

 

Hansaplast Silver Active sprej za noge ne zahteva neko posebno pravilo za korišćenje. Ipak, mora da se koristi pravilno kako bi se rezultati brzo primetili. 

Obavezno pre korišćenja dobro protresite bocu, kako bi se sprej lepo i ravnomerno rasprskao na koži stopala.

Hansaplast Foo koristite nakon pranja stopala, jer koža mora biti čista i suva, kako bi se sprej bolje upio i imao efikasnije dejstvo. 

Treba da se koristi dva puta dnevno, tj. kao deo jutarnje i kao deo noćne nege. Sprej se nanosi sa udaljenosti od 15cm na stopala, ali i između prstiju na nogama.

Što se tiče obuće, on može da se koristi i za unutrašnjost obuće, kako bi se postigao dugotrajan efekat.

Treba ga ča suvom, bezbednom i svežem mestu, van domašaja dece. Upotreba Hansaplast Foot Expert Silver Active dezodoransa nije potpuno bezbedna iz razloga što je sprej je pod jakim pritiskom i lako je zapaljiv. Zato ga ne treba izlagati visokim temperaturama i na suncu.

Najbolje je koristiti ga samo u prostoriji koja je dobro provetrena i u čijoj blizini nema vatre, električnih uređaja i tome slično. 

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Hansaplast sprej za stopala iskustva

 

Hajde da se psvrnemo na iskustva za Hansaplast Foot Expert Silver Active dezodorans za stopala Iskustva i mišljenja su različita, pa tako ima i pozitivnih iskustava, ali i korisnika koji nisu zadovoljni rezultatima.

 

Pozitivna iskustva

Olivera je podelila svoje pozitivno iskustvo sa ostalim korisnicima na jednom forumu. Ona je napisala kako je kao prvi tretman koristila Hansaplast sprej i za stopala i unutar obuće. Posle nekog vremena, prskala je samo stopala i to u jutarnjim časovima pre posla. Preporučuje svima koji žele da eliminišu neprijatan miris nogu.

 

Jedan Dejan ima problem sa znojenjem i neprijatnim mirisom nogu samo u zimskim danima. U zimskom periodu on mora da koristi sprej za noge, a kao dobar pokazao mu se upravo ovaj. Zadovoljan je rezultatima, pa će ga koristiti kad god je to potrebno.

 

Iako ga koristi tek nekoliko dana, Radici se dopada to što noge nakon prskanja nisu mokre. Nakon upotrebe primetila je da su stopala sveža i da izgledaju lepše i zdravije.

 

Svoje iskustvo podelio je i jedan sportista. Budući da stalno trenira i stalno je u pokretu, noge mu se često znoje i neprijatno mirišu. Već neko vreme koristi Hansaplast Foot Expert Silver Active dezodorans. Koristi ga obavezno pre treninga i isprska ga kako na stopalima, tako i unutar patika. Za sada mu pomaže, pa će nastaviti sa daljnjim korišćenjem.

 

Maca je zadovoljna korisnica Hansaplast sprejom protiv znojenje stopala. Njeno mišljenje je da je ovo jedan od zadovoljavajućih antiperspiranata/dezodoransa za noge koje je do sada probala, a jeste nekoliko poznatih koji joj se nisu preterano dopali.

 

Aleksa je web dizajner koji radu i IT firmi podelio je sa nama svoje utiske. Često na poslu zna da ostane i duže od predviđenog radnog vremena zbog projekata. Kako je skoro ceo dan u obući, to zna da se negativno odrazi na stopala – znoje se i neugodno mirišu. Njemu je Hansaplast sprej za kožu stopala baš pomogao. Obavezno ga koristi pre posla i zadovoljan je kako deluje.

 

Interesantno je iskustvo jedne stjuardese. Kako je skoro svakoga dana na putu, stalno je i u pokretu i u obući. Sve to rezultiralo je znojenjem nogu i njihovim neprijatnim mirisom. Od koleginice je saznala za Hansaplast sprej protiv znojenje stopala. Kada je bila u Beogradu na par dana, otišla je do drogerije i kupila. Posle samo nekoliko puta korišćenja iznenadila se rezultatima. Neprijatan miris nogu je smanjio, a noge se sve manje znojile.

 

Negativna iskustva i kritike 

Kao manu spreja Ivana je navela to što joj je na čarapi ostao beli trag. Nije to očekivala, pa je nakon dve – tri upotrebe prestala sa korišćenjem.

 

Tijani se ne dopada to što sprej u svom sastavu ima silikone i parfem. Ona prednost daje prirodnijim preparatima, pa će potražiti upravo neki takav.

 

Jovanu je Hansaplast Silver Active sprej protiv znojenja stopala izazvao alergiju. Verovatno je u pitanju neki od sastojaka, jer mu izgleda antiperspiranti ne prijaju, pa je ubrzo prekinuo sa upotrebom.

 

Dragan je takođe pronašao manu u ovom spreju za znojenje nogu. Doduše, Hansaplast sprej nije koristio u provetrenoj prostoriji, već je ona bila zagušljiva. Udisanjem veće količine spreja za kratko vreme jako se zakašljao, proradili su mu sinusi, a grlo mu je ostalo iritirano nekoliko sati. Od ovog ne toliko lepog iskustva, pažljivije bira preparate i ne koristi više sprejeve u obliku dezodoransa. 

 

Anđela nije zadovoljna rezultatima. Za nju, sprej nije imao nikakvog efekta. Čak joj se čini da joj stopala nakon korišćenja Hansaplast spreja za noge još gore mirišu. Potrošila je pola bočice, prestala sa korišćenjem i potražila bolji.

 

STOPALIN

 

Hansaplast sprej protiv znojenje stopala sastav

Hansaplast Silver Active sprej protiv znojenja stopala od glavnih sastojaka sadrži aluminijumske soli i jone srebra. U nastavku recenzije sledi kompletna lista sastojaka:

Butane, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum Chlorohydrate, Aqua, Citric Acid, Silver Citrate, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone, Octyldodecanol, Persea Gratissima Oil, Citronellol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum.

Objašnjenje:

 • Butan je gas koji se koristi u kozmetici kao pokretač spreja, prilikom pritiska (potisni gas). Butan nekada može da izritira kožu ako je u većim količinama. Shodno tome, poželjno je izbegavati kozmetičke preparate koji u sebi sadrže butan.
 • Izobutan , slično kao butan – ovo je hemijska supstanca koja se u kozmetici koristi kao potisni gas, a koju treba izbegavati u preparatima. Njegova upotreba u većoj količini može da izazove iritaciju kože i posebno očiju, kao i alergijske reakcije.
 • Aluminijumske soli deluju kao antiperspirant, što znači da sprečavaju znojenje. Iako imaju takvo dejstvo, istraživanja su pokazala da aluminijumske soli nisu bezbedni za korišćenje. Mogu da izazovu kancerogena oboljenja, kao i iritaciju kože i alergije.
 • Ulje avokada smiruje upaljenu kožu, omekšava je i fino je zaglađuje. Sprečava dehidraciju kože i štiti kožu od štetnih faktora spoljne sredine.
 • Limunska kiselina regeneriše kožu, uklanja mrtve ćelije sa kože i ubrzava razvoj novih. Osvežava kožu, daje joj zdrav i svež izgled.
 • Butilfenil metilpropional se koristi u proizvodima za negu kože, kose, u losionima, parfemima, itd. Koristi se kao sintetički miris, pa je njegova upotreba ograničena. Može da izazove kancerogena oboljenja i da izazove iritaciju kože i alergiju.
 • Parfum je čest sastojak koji se smatra alergenom i treba ga izbegavati.

 

Joni srebra u kozmetici

Hansaplast sprej kao glavni sastojak navodi jone srebra, što se vidi i iz naziva ovog preparata – Hansaplast Silver Active.

Sve češća upotreba srebra u kozmetici nije slučajna. Još od davnina srebro se koristilo u narodnoj medicini i kozmetici, posebno za negu kože lica i tela. Danas je taj termin poznat kao Silver kozmetika.

Joni srebra imaju razne benefite za kožu, od kojih je značajno to što imaju antibakterijsko dejstvo. Eliminišu bakterije, gljivice i mikroorganizme na koži, pri čemu kožu čine zdravom i svežom.

Osim antibakterijskog delovanja, imaju i antivirusno, antimikotično i regenerativno delovanje.  

 

Hansaplast Silver Active sprej recenzija zaključak  

Sumiraćemo sve ono najvažnije za Hansaplast Silver Active sprej protiv znojenja stopala. 

 1. Kao prvo, ovo je sprej koji se koristi kako bi se neutralisao neprijatan miris nogu i smanjilo znojenje stopala. Brzo deluje, sadrži jone srebra koji su odlični u uklanjanju bakterija i neprijatnog mirisa.
 2. Redovnom upotrebom stopala su sveža i zdrava, a smanjeno je i znojenje nogu. 
 3. Kao mane Hansaplast spreja možemo navesti nekoliko štetnih sastojaka, nije prirodan preparat i laka zapaljivost. 

Ukoliko želite da se oslobodite neprijatnog mirisa i znojenja, Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala možda može da vam pomogne. Ali, morate ga oprezno koristiti.