Ako su vam se strije pojavile i želite da ih se rešite, postoje preparati koji mogu pomoći. Mi vam predstavljamo ulja protiv strija, tj. ona najbolja.

Strije se javljaju kada dođe do rastezanja kože, koja pri tome nije dovoljno elastična i zbog toga puca. Svakako da strije predstavljaju estetski problem. 

Najčešće se strije javljaju u trudnoći. Tako da, ulja koja vam predstavljamo u nastavku su poznata ulja za strije koja se mogu koristiti u trudnoći.

Ulja protiv strija se koriste za smanjenje vidljivosti strija. Odlična su jer pored toga što strije čine manje vidljivim i neguju našu kožu. 

Ali svakako postoje brendovi čija se ulja za strije izdvajaju jer iskustva kažu da su najdelotvornija.

 

strije ceuleks

 

Žašto treba koristiti ulje protiv strija?

 

Pre svega svakako da ćemo ulje protiv strija koristiti da bismo smanjili strije. Ali, ulja za strije se kriste i zbog toga što kožu neguju, omekšavaju je, čine je elastičnijom, otpornijom, jačom, cvršćom i zdravijom.

Ulja protiv strija nadoknađuju lipide u koži što dovodi do toga da koža zadržava vlažnost. Na taj način koža postaje elstičnija.

Kada su strije u pitanju, kao i kod većine drugih problema, veoma je bitno reagovati preventivno da do pojave ne dođe.

Ali ako su se strije već pojavile, ulja protiv strija će koži obezbediti neophodnu negu i smanjiće vidljivost strija.

Ulje protiv strija se koristi tako što se na čistu i osušenu kožu nanese ulje i onda nežnom masažom umasira u kožu. Dobro je ulje nanositi nakon tuširanja jer su tada pore otvorene pa se ulje lakše apsorbuje. 

Ulja protiv strija u trudnoći potrebno je početi sa korišćenjem što ranije, dok proces rastezanja nije još uvek počeo. U trećem mesecu je optimalno krenuti sa korišćenjem ulja jer ako se prve strije pojave, one su crvene i nisu još uvek zrele.

Kada postanu zrele, tada ulje može delimično pomoći da postanu manje vidljive, ali ne i da u potpunosti nestanu. Ukoliko su postanu bele, teže je.

U ovakvom slučaju, ako na telu ostanu strije posle porođaja ili ako se pojave posle poroda zbog gubitka kilaže, efikasni mogu biti prirodni gelovi protiv strija. O jednom čudotvornom prirodnom preparatu podelila je iskustvo jedna mlada mama. Ona je za manje od mesec dana uspela da ublaži strije i smanji njihovu vidljivost, a iskustvo možete pročitati u tekstu na linku – https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Kada se preporučuje upotreba ulja za strije?

 

Ako kožu negujemo na vreme, može se desiti da preventivno delujemo i da do nastanka strija uopšte i ne dođe. Strije nastaju kada se koža brzo rasteže. To se može desiti kod naglog mršavljenja ili naglog gojenja. Takođe, strije se najčešće javljaju u trudnoći.

Strije se mogu pojaviti na stomaku, zadnjici, bokovima, grudima, leđima i rukama. Ukoliko su se strije već pojavile, one vremenom menjaju boju. 

I od crvene i ljubičaste dobijaju svetu boju. Izgledaju kao ožiljci ali su manje primetne. Ukoliko ulje za strije koristimo sa pojavom strija, ona će nesumnjivo dovesti do toga da strije postanu manje primetne.

Tako da ulja za uklanjanje strija možemo koristiti:

 • preventivno ili
 • ukoliko su strije već nastale, kao ulje za smanjenje vidljivosti strija.

I to:

 • u trudnoći,
 • nakon trudnoće,
 • u pubertetu (u toku naglog rasta stomaka),
 • ukoliko se bavite bodi bildingom, idete u teretanu i slično,
 • ukoliko brzo dobijate kilažu.

 

 

Poznata ulja protiv strija

 

Postoje zaista brojna ulja protiv strija na tržištu, a takođe i mnogi drugi preparati koji se koriste protiv strija (kreme za strije, melemi protiv strija, losioni). 

Što se tiče ulja, poznata ulja za strije su:

 • Eucerin ulje protiv strija,
 • Mustela ulje za prevenciju strija,
 • Nikel ulje za strije,
 • Happy mama ulje protiv strija,
 • Bio oil ulje za strije,
 • Weleda ulje za trudnice protiv strija,
 • Babylove ulje za strije,
 • Alverde ulje za strije.

 

Eucerin ulje protiv strija

 

Nemački poznat brend Eucerin je lansirao ulje za negu tela protiv strija. Ulje se nalazi u plastičnoj providnoj bočici, ali je ulje zućkaste boje, sa poklopcem crvene boje. 

Bočica je u beloj kutiji. Na kutiji je silueta trudnice, što znači da je u pitanju ulje za strije u trudnoći. Pakovanje sadrži 125ml ulja.

Eucerin ulje za negu tela protiv strija je namenjeno svima koji imaju suvu i osetljivu kožu. Odlično je što ulje deluje preventivno, ali i smanjuje vidljivost već postojećih strija. Kao što smo napomenuli, bezbedno je za korišćenje u trudnoći i nakon trudnoće.

Eucerin ulje smanjuje vidljivost strija i preventivo deluje na pojavu strija zahvaljujući svojim sastojcima. Sadrži čista ulja jojobe, suncokreta i badema. Takođe sadrži vitamin E. Zahvaljujući svojim sastojcima neguje kožu i čini je elastičnom.

Ono što je takođe dobro kod Eucerin ulja za strije jeste to što je brzoupijajuće i ima prijatan miris. Potrebno je ulje nanositi dva puta dnevno i nežno umasirati u kožu.

Pisali smo recenziju – Eucerin ulje protiv strija – recenzija i iskustva!

 

Mustela ulje za prevenciju strija

 

Mustela je francuski brend. Mustela ulje za prevenciju strija je u providnoj ambalaži sa crvenim poklopcem. Ulje je u pakovanju od 105 ml.

Na samoj ambalaži je naznačeno da je ulje organsko. To je još jedno ulje za strije u trudnoći, a koje se može koristiti i tokom dojenja. Ulje deluje trostruko, povećava elastčnost kože, hidrira kožu i smanjuje osećaj peckanja i neglagodnosti na koži. Taj osećaj je veoma čest kada se koža rasteže.

Aktivni sastojak Mustela ulja za prevenciju strija jeste ulje marakuje. Ovo ulje neguje kožu i čini je mekom. Ulje marakuje je bogato antioksidansima. Na taj način koža postaje elastičnija i manje sklona pojavi strija. Ulje se može koristiti i za masažu.

 Pisali smo recenziju za Mustela ulje protiv strija.

 

Nikel ulje protiv strija

 

Nikel je hrvatski brend. Nikel ulje protiv strija sadrži prirodna ulja. Kutija u kojoj je braon bočica je bele boje. A ulje je u braon bočici sa crnim poklopcem i sadrži 100 ml ulja.

Pogodno je uopšte za negu kože. Ali, preventivno deluje na pojavu strija jer kožu čini elastičnijom. Nikel ulje za strije može se takođe koristiti u trudnoći, pa predstavlja ulje protiv strija za trudnice.

Ono što ulje sadrži jeste badem, jojoba, mandarina, lešnik i narandža. U sastavu je i vitamin E koji hrani kožu. Svi ovi sastojci hrane i dubinsi hidriraju kožu.

Nikel ulje za uklanjanje strija se odlično upija u kožu i ne ostavlja mastan trag. Rezultat redovne upotrebe je elastičnija koža koja je istovremeno glatka i sveža. Ulje se može koristiti i za negu delova tela koja nisu podložna nastanku strija. 

 Pisali smo recenziju za slično ulje – Nuxe suvo ulje iskustva.

 

Happy mama ulje protiv strija

 

Happy mama ulje protiv strija se nalazi u kutiji svetlo narandžaste boje, a na kutiji je mandarina. U bočici braon boje sa belim poklopcem, isto dizajniranom etiketom kao i kutija, dostupno je 125 ml ulja.

U pitanju je ulje sa aromaterapijskim delovanjem koje je protiv strija i koristi se kao ulje protiv strija u trudnoći. 

Happy mama ulje protiv strija sadrži:

 • maslinovo ulje (maslinovo ulje je odlično za kožu jer povećava elastičnost,
 • ulje badema (ulje badema je brzoupijajuće ulje koje je odlično za negu suve i osetljive kože)
 • ulje semenki grožđa (ulje semenki grožđa predstavlja sastavni deo mnogih preparata koji kožu čine mekom i glatkom). 

U sastavu je i vitamin E, ali i etarska ulja lavande, mandarine i ružinog drveta. Zbog svog sastava Happy mama ulje protiv strija ima aromaterapijsko dejstvo.

 

 

Pored toga što se Happy mama ulje preporučuje trudnicama, preporučuje se svima. Pojava strija je česta u periodu naglog rasta, tj u pubertetu, takođe, preporučuje se i sportistima, bodi bilderima, ukoliko idete na fitnes i slično.

 

Bio oil ulje protiv strija

 

Bio oil ulje protiv strija se nalazi u plastičnoj providnoj bocici sa narandžastim poklopcem. Pakovanje ulja je u beloj kutiji na kojoj su reči (opis) narandžaste boje. Bio oil ulje je u pakovanju od 60 ml. Postoji takođe isto u bočici od 125 ml.

Bio Oil ulje za negu kože je:

 • ulje za uklanjanje strija, 
 • može se koristiti i kod ožiljaka, 
 • kod neujednačenog tena, 
 • za kožu koje stari i koja je dehidrirana. 

Višenamensko je, tako da se može koristiti za više različitih stvari. Pogodno je za korišćenje u trudnoći, ali i preventivno kako bi se sprečila pojava strija na koži.

Ukratko o dejstvu:

 • Bio oil ulje ako se koristi kod ožiljaka i strija, onda smanjuje njihovu vidljivost,
 • kod neujednačenog tena tj. pojave fleka na koži deluje tako što flake otklanja i čini manje vidljivim,
 • kožu hidrira pa se može korsititi ukoliko koža zahteva dodatnu hidrataciju,
 • utiče preventivno na bore i smanjuje vidljivost postojećih bora.

Bio oil ulje protiv strija sadrži ulje nevena, lavande, ruzmarina i kamilice. Takođe sadrži i vitamine A i E pa je koža nakon korišćenja ulja mekša, elastičnija, zdravija.

 Pisali smo recenziju za Bio Oil ulje.

 

Weleda ulje za trudnice protiv strija

 

Weleda ulje protiv strija za trudnice je zapravo masažno prirodno ulje. Weleda ulje za masažu protiv strija je ulje koje se nalazi u tamno zelenoj ambalaži, sa dozerom. Ulje je u pakovanju od 100 ml.

U pitanju je ulje koje se preporučuje za masažu i preventivno protiv pojave strija u trudnoći, jer povećava otpornost kože. Kada dolazi do promena, posebno kada se koža rasteže, potrebno je da bude elastična da ne bi došlo do pucanja. 

Upravo tu vrstu preventive Weleda ulje za trudnice protiv strija daje koži, pružajući joj potrebnu vlažnost.

Weleda ulje za masažu protiv strija sadruži ulje badema, ulje pšeničnih klica kao i ekstrakt organske arnike. Ulje pšeničnih klica stimuliše razmenu tečnosti te tako koža održava vlažnost. Pored toga štiti kožu od oštećenja. Svi ovi sastojci, u kombinaciji sa uljem ruže, tamjana i mire, neguju i štite kožu u periodu promena, tj. tokom trudnoće i nakon porođaja.

Pisali smo kakva su iskustva za ovo ulje – Weleda ulje za strije za trudnice.

 

 

Babylove ulje protiv strija

 

U DM-u postoji proizvod Babylove ulje protiv strija. Babylove ulje se nalazi u beloj plastičnoj tubi sa poklopcem roze boje. U pakovanju je 250 ml ulja.

Babylove ulje protiv strija se preporučuje za upotrebu u trudnoći, kada se strije pojave. Ali, ono se takođe može preventivno koristiti i protiv strija. Jako je pogodno je za suvu kožu.

Zahvaljujući svojim sastojcima, Babylove ulje protiv strija kožu čini glatkom i gipkom. Odlično je za svakodnevnu upotrebu. Sasvim nežnim pokretima je potrebno ulje utrljati u kožu.

Sadrži maslinovo ulje, bademovo i suncokretovo ulje. Glavni sastojci neguju kožu i čine je elastičnijom.

Pisali smo recenziju – BabyLove ulje protiv strija za trudnice recenzija! 

 

Alverde ulje za strije

 

Alverde je ulje za strije koje možete pronaći u DM-u. Kutija je bele boje sa dosta roze nijanse, a na kojoj je oslikana silueta trudnice. Samo ulje je u staklenoj bočici od 100 ml. Bočica ima dozer tako da se veoma lakše dozira.

Alverde ulje za strije se preporučuje kod već postojećih strija, ali i kao prevencija za nastanak novih. Takođe može se koristiti kod ožiljaka na telu, jer ublažava iste i smanjuje im vidljivost.

Zahvaljujući svojim sastojcima neguje dubinski kožu i regeneriše je. Kao bazno ulje Alverde ulja za strije korišćeno je sojino ulje. Pored njega u sastavu je i suncokretovo ulje, ulje marule, armantovo, arganovo i bademovo ulje. 

Bogata tekstura Alverde ulja kožu čini mekanom na dodir, pa se može koristiti i za negu celog tela.

 

Celuleks

 

Celuleks nije ulje, već prirodni preparat protiv strija i celulita, koji može biti dopuna uljima. Od brenda Ovotaris postoji ovaj poznati anticelulit gel, koji je ujedno i gel protiv celulita i gel za strije.

Savetuje se upotreba za strije posle trudnoće, tj. nakon poorođaja.

Iako je u pitanju anticelulit gel, Celuleks zaista može da smanjuje vidljivost strija. Sadrži mnoge prirodne aktivne supstance, a one zajedničkim dejstvom smanjuju vidljivost strija.

Vraćaju elastičnost i neguju kožu na prirodan način, tako da bude bez strija i bez celulita.

Dejstvo Celuleksa je provereno, jer se u sastavu nalazi bršljan, ulje arnike, hrastova kora, divlji kesten. Svi aktivni sastojci dubinski neguju kožu i daju joj dubinsku hidrataciju.

Pisali smo recenziju za Celuleks – Celuleks anticelulit gel iskustva.

Strije predstavljaju estetski problem svake žene, trudnice, devojke, majke…. Ali isto tako postoji mogućnost i smanjiti ih vizuelno. Nemojte brinuti ukoliko su strije crvene ili ljubičaste boje jer one upotrebom prepatata vremenom poprimaju boju kože, postepeno se smanjuju i prirodno postaju manje vidljive.

Ukoliko u svakodnevnu rutinu nege uključite neko od gore navedenih ulja ili nekog mdrugog preparata za strije, vaša koža će biti elstičnija.

 

strije ceuleks

 

Elastična koža je mekana, teže puca i lakše se rasteže. Takođe, koža će biti hidrirana, što znači zdrava i prirodno negovana.

Da li ste možda isprobali neka od ovih ulja protiv strija? Koje je vaš izbor? Svojim komentarom ćete nesumnjivo nekome pomoći da odabere ulje koje je po vama najbolje ulje za strije. Hvala vam na tome.