Ako imate problem sa strijama i ne znate kako da ih se rešite, saznajte koji su najbolji preparati protiv strija! Izgledajte glatko i zavodljivo!

Strije su oduvek bile prava noćna mora mnogim devojkama, majkama i generalno ženama koje ih imaju. Ovo je frustrijajući i uporan problem na koži, a znam da nije prijatno videti ih ni na butinama ili na stomaku. 

Iako mnoge žene izgledaju zanosno u časopisima, znajte da strije imaju čak i najlepše holivudske zvezde. Da, samo ih vešto prikrivaju. Ali ono što je najvažnije je da koriste dobre preparate!

To mogu biti kreme protiv strija, gelovi za uklanjanje striija, ulja protiv strija, masti i slično. Ako se jave tokom trudnoće, to mogu biti preparati i kreme protiv strija u trudnoći.

U ovom tekstu pišem o tome koje vrste strija postoje, zašto je važno koristiti preparate za prirodno uklanjanje strija i koji su najbolji. Jedno je sigurno: preparati za uklanjanje strija su  zdravo i dobro rešenje za ublažavanje vidlivosti linija, kao i za njihovo uklanjanje!

Važno je zato znati koji preparati protiv strija su najdelotvorniji, zato ih u ovom tekstu i otkrivamo. 

 

strije ceuleks

 

Koje delove tela najviše pogađaju strije?

 

Najčešće, strije se javljaju na stomaku, butinama i zadnjici, ali mogu da se pojave bilo gde na telu. Slično kao celulit.

To zavisi od nekoliko faktora, ali najznačajniji faktor je genetika. Kod žena za pojavu strija često odgovorna trudnoća. Kod muškaraca i adolescenata, strije se mogu pojaviti na grudima, leđima i na butinama.

Tokom trudnoće strije se mogu pojaviti na bilo kom delu tela, ali najčešće je to na stomaku i bokovima. Strije su uobičajna pojava u toku trudnoće, jer kako beba raste i koža na stomaku se rasteže i širi.

Za pojavu strija na telu u bilo kom periodu života postoji rešenje, ali je važno na vreme krenuti sa preventivom. U tom slučaju, bitno je odabrati dobre kreme i preparate za strije, promeniti neke životne navike, a rezultati će doći. 

Jedna mlada mama koja je sa nama podelila svoje iskustvo koristila je prirodni gel! Ona je za mesec dana uspela drastično da smanji vidlivost strija, i to potpuno prirodno. U tekstu na linku možete pročitati kako je to uspela https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Zašto je važno koristiti preparate protiv strija?

 

Odgovor je jasan. Preparati protiv strija se koriste da ublaže njihovu vidljivost i spreče pojavu novih strija. Postoje kreme, ulja i razne masti koje mogu da izblede strije, a samim tim da kožu učine lepom, mekom i negovanom. 

Zato treba koristiti potpuno prirodne preparate za smanivanje strija koji će kožu učiniti čvršćom i elastičnijom, a tako sprečiti pucanje kože i nastanak strija.

Sa druge strane, mogu se koristiti i kozmetički preparati protiv strija koje u sebi sadrže dobre sastojke koji doprinose produkciji kolagena i elastina. 

Ako želiš brže i efikasnije rezultate, pored preparata za uklanjanje strija potrebno je i sledeće:

 • treba se hraniti zdravo, 
 • unositi dnevno dovoljno tečnosti,
 • da redovno vežbate ili budete fizički aktivni. 

Sigurna sam da ćete dobrim odabirom preparata i promenom životnih navika ukloniti strije ili bar ublažiti njihovu vidljivost.

 

Koje vrste strija postoje?

 

Strije ili kako se drugačije zovu brazde nastaju zbog nedostatka kolagena i elastina u koži, koji utiču na zategnutost i čvrstinu kože. Prosto rečeno, strije nastaju usled naglog rastezanja kože zbog gojenja, genetike i raznih drugih faktora.

 

 

Ovo je bilo samo u kratkom uvodu šta su u stvari strije, pre nego što spomenem koje vrste strija postoje. Ovako, postoje dve vrste strija, a to su bele strije i ružičaste ili svetlo – crvene strije. Između ovih strija postoji razlika i to je važno znati pre nego što kreneš sa prevencijom!

 • Ružičaste ili svetlo – crvene strije su znak prvih faza nastajanja ove vrste oštećenja na koži. Iako su crvene strije uočljivije, one se lakše leče u odnosu na bele strije jer su još u uvek u fazi nastajanja. Pisali smo detaljno za uklanjanje crvenih strija. Situacija je nešto drugačija sa belim strijama. 
 • Bele strije su starije, jer vremenom se krvni sudovi skupljaju, a strije se sužavaju. To se manifestuje pojavom belih paralelnih pruga ili linija na površini kože.

 

Najbolji preparati protiv strija

 

Hajde sada da nabrojim koji su to najbolji preparati za smanjivanje vidljivosti strija koji mogu da pomognu u borbi sa njima, a naravno u zavisnosti od problema sa strijama koje imate (da li su strije u trudnoći ili ne). 

Izdvojila sam 8 najboljih preparata za strije i nadam se da će vam se dopasti moj izbor. To su:

 • Celuleks gel,
 • Nuxe suvo ulje,
 • Mustela krema protiv strija,
 • Šaljićev melem protiv strija,
 • Weleda ulje protiv strija,
 • Eucerin ulje protiv strija,
 • Bio-oil ulje protiv strija,
 • Chicco krema protiv strija.

 

Celuleks gel

 

Celuleks gel je zapravo anticelulit gel koji se može koristiti i protiv strija i protiv celulita. Može se koristiti odvojeno kako za celulit, tako i samo za strije. Sa druge strane, dok se koristi za jedan problem u isto vreme je prevencija za drugi (konkretno – ako se koristi za strije deluje i protiv celulita).

Celuleks je na biljnoj bazi, a to je glavni razlog zašto potpomaže razgradnju celulita i eliminaciju strija na butinama, bokovima ili drugim delovima tela. 

Celuleks je bogat velikom koncentracijom specifičnih aktivnih sastojaka koji ublažavaju strije i redukuju celulit. Bršljan, divlji kesten, arnika, hrastova kora i menta su samo neki od sastojaka ove prirodne formule.

Način upotrebe je jednostavan. Za postizanje bržih i efikasnih rezultata poželjno je da se Celuleks gel koristi dva puta dnevno. Najbolje je da se gel nanese posle tuširanja, jer su pore tada otvorene i koža bolje upija. Ne ostavlja masan trag na koži i stvarno se brzo apsorbuje.

Prvi rezultati su vidljivi nakon dve nedelje redovnog korišćenja. Koža je vidno glatkija, nežnija i primećuje se da su strije ublažene i manje vidljive. Posle mesec dana redovne upotrebe postići će se željeni rezultat. Celuleks gel fiksiraće novonastali izgled kože i održavati meku, glatku i elastičnu kožu na dodir

Pisali smo recenziju za Celuleks preparat protiv celulita i strija – Celuleks iskustva i recenzija!

 

 

Mustela krema protiv strija

 

Mustela krema protiv strija koristi se za sprečavanje pojave strija u trudnoći, ali i za smanjenje vidljivosti nastalih strija tokom trudnoće. Pomaže da se ublaže novonastale strije kod žena koje su u drugom stanju i da se aktivira intenzivnija proizvodnja vlakana koja ojačavaju kožu. Samim time, koža postaje elastična, negovana i otporna na pojavu novih strija.

Tačan naziv kreme je Mustela Maternite Stretch Marks Cream. Prodaje se u plastičnoj tubi bele boje i može se pronaći u manjem i većem pakovanju od 150 i 250 ml. Tekstura kreme je glatka i nemasna, pa se veoma lako i brzo apsorbuje u kožu.

Mustela Maternite Stretch Marks Cream preporučuje se isključivo ženama u periodu trudnoće i neposredno nakon porođaja. Ovo je krema za strije u trudnoći, pa je baš zbog toga poznata i pod nazivom Mustela 9 Meseci krema protiv strija.

Najvažniji sastojci Mustela kreme su: peptidi avokada, shea karite maslac, Japanska sofora i oligoelementi. Ovi sastojci poboljšavaju elastičnost kože, podstiču obnovu novih ćelija i hidriraju je.

Pisali smo recenziju za preparat Mustela krema protiv strija, pa možete pročitati i saznati kako eliminisati strije u trudnoći.

 

Šaljićev melem protiv strija

 

Šaljićev melem protiv strija se koristi kao melem za sprečavanje pojave strija u toku trudnoće i posle porođaja. Šaljićeva krema za strije u trudnoći hrani kožu i održava je blistavom, mekanom i elastičnom. Za takav izgled kože zaslužni su maslinovo i ricinusovo ulje kao najvažniji sastojci melema.

Prodaje se u beloj bočici količine 200ml, a miriše prijatno i osvežavajuće. Način upotrebe je jednostavan. Preporuka je da se pre mazanja istuširate toplom vodom kako bi se melem bolje apsorbovao u kožu. Nakon toga, melem se nanosi na delove tela koji su zahvaćeni strijama.

Redovnim korišćenjem Šaljičevog melema ublažena je vidljivost strija na stomaku, ali i na ostalim mestima koja su zahvaćena strijama. Koži izgleda blistavo, podmlađeno, zdravo i elastično.

Strije u trudnoći su normalna pojava, ali normalno je i da želite da ih se rešite nakon toga. Pisali smo recenziju za preparat Šaljićev melem protiv strija sa detaljnim informacijama.

 

Weleda ulje protiv strija

 

Weleda ulje protiv strija je još jedan preparat za uklanjanje strija tokom trudnoće i nakon perioda trudnoće. Preporučuje se svim tipovima kože, jer je dermatološki ispitana i sertifikovana kao prirodna nega kože. Poboljšava teksturu i elastičnost kože, održava njenu optimalnu vlažnost i sprečava pojavu novih strija.

Sadrži ulje badema, pšenične klice, ekstrakt organske arnike, ulje ruže, ulje tamjana i neroli ulje. Svi ovi sastojci hidriraju i hrane kožu i tako pomažu da očuva prirodni tonus i otpornost tokom i nakon trudnoće.

Tačan naziv ulja je Weleda Mother Stretch Mark Massage Oil. Prodaje se u zelenoj plastičnoj bočici zapremine 100 ml.

Weleda Mother Stretch Mark Massage Oil uklanja strije na stomaku, strije na butinama i drugim delovima tela. Rezultati su vidljivi posle nekoliko nedelja redovne upotrebe – koža je glatka, elastična, čvršća i zdravija.

 

 

Eucerin ulje protiv strija

 

Eucerin ulje protiv strija preporučuje se svim tipovima kože, pa čak i osetljivoj koži i u periodu trudnoće. Ublažava vidljivost strija, poboljšava elastičnost osetljive kože i jača njenu barijernu funkciju. Takođe, hrani kožu, podstiče cirkulaciju i omekšava kožu pri čemu je koža meka, glatka i nežna.

Ovo je prirodno ulje protiv strija koje sadrži suncokretovo ulje, makadamija ulje, susamovo ulje, ulje jojobe, bademovo ulje, kakao maslac i vitamin E. Svi ovi sastojci iz Eucerin ulja za strije pozitivno utiču na zdravlje kože i poboljšavaju čvrstinu i elastičnost kože.

Tačan naziv ulja je Eucerin Korper Pflegeol Telovy Olej Proti Striam. Prodaje se u providnoj bočici zapremine 125 ml, miriše prijatno, srednje je gustine i žute boje.

Pisali smo recenziju za preparat Eucerin ulje protiv strija.

 

Nuxe suvo ulje

 

Nuxe suvo ulje mnogi nazivaju čarobnim uljem i to sa razlogom. Koristi se za ulepšavanje lica, kose i tela! 

Ovo je francuski preparat za negu, a tačan naziv ulja je Nuxe Paris Huile Prodigieuse. Prodaje se u elegantnoj bočici i postoji manje i veće pakovanje od 50 i 100 ml. Miriše na kombinaciju cveća i voća, brzo se upija zbog suve teksture.

Nuxe Paris Huile Prodigieuse ulje sadrži antioksidativno i anti-age Tsubaki ulje koje deluje na smanjenje vidljivosti strija. Osim Tsubaki ulja, Nuxe suvo ulje sadrži još 6 biljnih ulja koja se dobijaju hladnim ceđenjem: ulje borača, ulje makadamije, ulje slatkog badema, ulje od kamelije, ulje lešnika i arganovo ulje.

Osim što umanjuje vidljivost strija, Nuxe Paris Huile Prodigieuse ulje hrani, neguje i ulepšava kožu. Hidrira kožu, preventivno deluje i protiv strija na telu, a na licu protiv bora, podočnjaka i drugih nepravilnosti. Redovnom upotrebom ulja koža je glatka, meka i svilenkasta na dodir sa smanjenom vidljivošću strija.

Pisali smo recenziju i iskustva za preparat protiv strija Nuxe suvo ulje.

 

Bio-oil ulje protiv strija

 

Bio-oil ulje protiv strija je preparat za uklanjanje strija na prirodnoj bazi biljnih ekstrakata (ulja nevena, lavande, ruzmarina, kamilice), kao i vitamina A i E. Može da se takođe koristi kao pomoć u poboljšanju izgleda ožiljaka, protiv strija, zatim kod neujednačenog tena, za dehidriranu kožu i za obnovu kože koja stari.

U ovom slučaju, kada se koristi protiv strija na telu, Bio oil ulje redukuje nastale strije, hrani i regeneriše kožu i povećava njenu elastičnost. Obnavlja vezivno tkivo na površini kože i vraća joj prirodnu elastičnost. Održava mekoću kože i poboljšava njenu otpornost na rastezanje.

Bio-oil ulje za negu kože se prodaje u tri različite količine: 25ml, 60ml i 125ml. Redovnom upotrebom Bio-oil ulja strije su ublažene, a koža izgleda lepše, zdravije i negovano.

 Pisali smo iskustva i recenziju za Bio Oil ulje.

 

Chicco krema protiv strija

 

Chicco krema protiv strija je krema za strije u trudnoći koja sadrži sastojke za korigovanje strija. Krema povećava elastičnost kože, neguje, hidrira je i omogućuje nastanak glatke i zategnute kože. Ovo je formulacija koja prodire duboko u pore kože i tako omogućava hidrataciju i regeneraciju kože.

Preporučuje se za upotrebu u periodu trudnoće. Ne sadrži parfem, već je hipoalergenski proizvod, mikrobiološki je i dermatološki testirana. Tačan naziv kreme je Chicco Mamma Donna Crema Antismagliature Antisress. Prodaje se u beloj tubi u količini od 200ml.

Chicco Mamma Donna Crema Antismagliature Antisress je krema za strije na stomaku i drugim delovima tela. Način upotrebe je jednostavan. Može da se koristi dva puta dnevno, tj. ujutru i uveče. Nanosi se blagim kružnim pokretima na željene delove tela (stomak, kukovi, butine i ostala područja zahvaćena strijama).

 

 

Ostali preparati protiv strija

Osim ovih preparata za smanjivanje strija, žene koriste i druge preparate kako bi se rešile ove noćne more. To su razne kreme, masti, melemi i prirodna ulja. 

Izdvojila sam 3 preparata kojima uklanjanje strija nije osnovna i najvažnija namena, ali ih neke žene ipak koriste. Oni se preporučuju prvenstveno za negu suve kože i to su:

 • Pavlovićeva mast – hidrira kožu i u periodu trudnoće pomaže tako što omekšava kožu i čini je elastičnom. Pavlovićeva mast je dobra za hidrataciju kože, ali neće imati nekih efekata u suzbijanju strija. Pisali smo recenziju za Pavlovićevu mast.
 • Neven krema za strije – ovo je preparat Olival brenda i koristi se za negu kože kojoj je potrebna hidratacija. Takođe, koristi se za uklanjanje ožiljaka, zaceljuje rane, sprečava perutanje kože i povećava elastičnost kože. Zvanično, ovo nije baš idealna krema za strije, ali može da posluži kao dodatna nega za hidrataciju kože. Pisali smo o Neven kremama i zašto se sve koriste.
 • Jekoderm mast za strije – prvenstveno revitalizuje i regeneriše kožu kojoj daje mekoću i sjaj. Istina, povećava elastičnost kože, ali je potrebno malo više vremena da deluje na strije.

 

strije ceuleks

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Ovo su bili najbolji preparati protiv strija po našem mišljenju. Da li ste isprobale neke od njih? Napišite nam u komentarima koje ste preparate za strije koristile ili koje koristite, kao i kako ste zadovoljne učinkom.

Podelite sa nama vaša iskustva u komentaru ispod teksta i ocenite tekst zvezdicom na skali od 1 do 5.

Hvala na čitanju!