Ukoliko imate strije i želite da ih smanjite, Bio-Oil ulje može pomoći. Ali to nije sve! Sveobuhvatna recenzija – otkrivamo šta sve Bio-Oil ulje čini za našu kožu, šta sve sadrži i još mnogo toga!

 

Bio Oil ulje je jedno od svetski najpopularnijih ulja protiv strija, a to se može videti i po trendovima na TikTok-u i Instagram-u. Plus, može se naći u slobodnoj prodaji u više od 25 zemlja širom sveta, što samim tim sve to govori da ovo ulje obožavaju njegovi korisnici.

Ipak, ima jedno veliko ALI kada su u pitanju njegove karakteristike. Ne sporimo da je dobro, da na neki način pomaže. A saznaćete naravno u nastavku!

Ulje kao što je Bio Oil ulje ublažava strije – da, neguje kožu i na sve to – da, otklanja vidljivost ožiljaka – da ali ne svih, ima prirodni sastav – donekle

Sada slede Bio Oil ulje iskustva i recenzija.

 

strije ceuleks

 

Zašto se sve koristi Bio-Oil ulje za negu kože?

 

Bio Oil ulje za strije ima više namena, što je zaista odlično za takav preparat protiv strija i za negu kože (pisali smo o raznim preparatima protiv strija).

Možemo ga koristiti za:

 • strije,
 • ožiljke,
 • ujednačavanje tena,
 • negu kože,
 • protiv starenja kože,
 • za hidrataciju dehidrirane kože.

Strije

Ukoliko su se strije pojavile, i nalaze se u ranoj fazi (što znači da su to crvene strije ili one ljubičaste boje), Bio-Oil ulje protiv strija se koristi da iste ublaži. Kada su strije mlade ili kako bi neki rekli “mlađe”, lakše i efikasnije ih je otkloniti. 

Ukoliko su strije zrele, tj. svetlije, bele i podsećaju na ožiljke onda će Bio Oil ulje koristi da smanji njihovu vidljivost.

Ožiljci 

Kao i kod strija, tako je i za neke ožiljke. Bio Oil ulje za ožiljke deluje i na takve nepravilnosti na telu i pokušava da na duže staze smanjuje njihovu vidljivost.

Ten

Ukoliko je ten neujednačen i postoje određene fleke na koži, Bio-Oil ulje deluje ujednačavanjem tena. Fleke se pojavljuju jer telo ne proizvodi dovoljnu količinu melanina. Ujedno, fleke i mrlje se mogu javiti i od sunca.

Koža i starenje

Kako Bio Oil ulje protiv strija sadrži mnoga prirodna ulja, ona dubinski neguju kožu. Tako da se ulje koristi i za negu kože.

Ukoliko je koža suva, podložnija je nastanku bora. Bio-Oil ulje vraća koži elastičnost i mekoću. I takođe, ulje neguje kožu čineći je gipkijom i mekšom.

 Što se tiče bora i primene na licu, zaista treba oprezno koristiti. Masno je i ne odgovara takvo na licu svima.

 

 

Kome se sve preporučuje Bio-Oil ulje?

 

Bio-Oil ulje protiv strija i ožiljaka se preporučuje:

 • svima koji imaju strije,
 • svima koji žele da smanje vidljivost ožiljaka od stija,
 • trudnicama za stomak i strije na telu,
 • za kožu koja stari,
 • svima koji imaju neujednačen ten,
 • svima kojima je potrebna hidratacija zbog dehidrirane kože.

Ne preporučuje se masnoj koži, posebno ako se planira upotreba na licu, pošto je ulje nešto masnije a masan tip kože jako problematičan (bubuljice, više lučenja sebuma, bubuljice, potkožne akne, mitiseri, zapušene pore…).

Rekla bih da je razlog sastav i otud jedno veliko ALi – u njemu ima mineralnih ulja i još nekoliko sastojaka koji zapušavaju pore. To može za masnu kožu biti vrlo opasno, upravo zbog izbijanja akni.

Pored toga, ako na telu ostanu strije posle porođaja ili ako se pojave posle poroda zbog gubitka kilaže, efikasni mogu biti prirodni gelovi protiv strija. O jednom čudotvornom prirodnom preparatu podelila je iskustvo jedna mlada mama. Ona je za manje od mesec dana uspela da ublaži strije i smanji njihovu vidljivost, a iskustvo možete pročitati u tekstu na linku – https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Za šta se još može koristiti Bio Oil ulje?

Pored strija, ožiljaka, neujednačenog tena i hidratacije, Bio Oil ulje ima zaista dosta primena u praksi, iako one nisu njegova primarna namena.

Kod mnogih devojaka našao je primenu i u sledećim slučajevima:

 • za negu noktiju i uklanjanje zanoktica,
 • u kadi u toploj kupki, radi povećanog efekta opuštanja,
 • za skidanje šminke,
 • za ublažavanje crvenila nakon čupanja obrva,
 • za umorne oči (za crvene ili tamne kolutove oko očiju),
 • za oštećenu kosu radi hidriranja ispucaluh vrhova,
 • za suvu kožu i sprečavanje perutanja kože.

 

Bio Oil ulje za strije opis i karakteristike

 

Bio-Oil je brend koji dolazi iz Južnoafričke Republike, sa sedištem u gradu Kejptaun. U vlasništvu je kompanije Union Swiss.

Ulje se nalazi u providnoj ambalaži, a boja ulja je nalik nežnoj boji kajsije. Tubica je sa belim poklopcem i ona se nalazi u beloj kutiji na kojoj je narandžastim slovima ispisan naziv brenda Bio-Oil. 

Na kutiji je takođe narandžastim slovima napisano čemu je sve ulje namenjeno. Ulje postoji u pakovanju od 25 ml, 60 ml i 125 ml.

Bio Oil ulje je lagane teksture i brzoupijajuće. Masne je teksture jer je u pitanju ulje. Ali brzo se upija i kada ga koža dobro upije ne ostavlja masne tragove. 

Brže upija ukoliko je koža vlažna, i ako se nanosi nakon tuširanja. Tada su pore otvorene pa je upijanje brže. Miris je cvetan, intenzivan.

Na bočici, kada se poklopac skine, nalazi se uži otvor koji olakšava doziranje. Da nije tako ulje bi moglo lako da iscuri iz bočice.

Oznaka BIO označava da se radi o prirodnom ulju, ali ulje sadrži još dosta sastojaka koji nisu prirodnog porekla.

 

Bio-Oil ulje za strije dejstvo

 

Kao što smo već istakli dejstvo Bio-Oil ulja na strije zavisi u kojoj fazi se strije nalaze. Strije su rezultat rastezanja kože više nego što elastičnost kože dozvoljava. Zbog toga koža puca, i strije predstavljaju ožiljak na koži.

Bio Oil za strije u ranoj fazi ima izraženije dejstvo, jer su tada strije su manje vidljive.

Ulje one zrele strije neće u potpunosti otkloniti, ali će uticati da stirje izgledaju još svetlije, i budu manje primetne.

Bio-Oil ulje za strije možemo koristiti i preventivno. Tada ćemo svakako smanjiti verovatnoću da će do pojave strija doći.

 

Bio-Oil ulje za ožiljke dejstvo

 

Ožiljci mogu nastati na koži iz više razloga. Mogu se javiti kao rezultat zarastanja neke mehaničke povrede, zbog treninga, puberteta, ili pak drugih razloga – recimo ožiljak nakon carskog reza. 

Koji god da je razlog nastanka ožiljka Bio Oil ulje za ožiljke neće ožiljke u potpunosti ukloniti. Ono što je sigurno, ulje će smanjiti vidljivost ožiljaka. Pa će oni biti manje primetni, svetliji i slabo uočljivi.

 

Bio-Oil ulje za trudnice

 

Čarobni period trudnoće je period kada se telo žene najviše i najbrže menja.

Kako bismo predupredili pojavu strija, veoma je bitno koristiti preparate koji će povećati elastičnost kože. Bio Oil za trudnice upravo to čini, može se koristiti u toku drugog stanja, jer neguje kožu u trudnoći da se ne razvuče i ne pojave strije. 

Koža u trudnoći zahteva intenzivniju negu. Bio-Oil ulje za strije i trudnice preporučuje se za nanošenje na delovima koji su najpodložniji nastanku strija u trudnoći. A to su stomak, grudi, zadnjica, leđa, butine.

 

 

Način upotrebe Bio-Oil ulja

 

U zavisnosti od toga za koji problem koristimo Bio-Oil ulje postoji preporuka na koji bismo način trebali koristiti, kako bi rezultati bili najbolji.

 1. Ukoliko se koristi protiv strija, Bio Oil ulje protiv strija je potrebno utrljati u kožu laganim pokretima dva puta dnevno. Preporuka je ulje koristiti najmanje 3 meseca.
 2. Ukoliko se koristi protiv ožiljaka, Bio-Oil ulje protiv strija i ožiljaka se nežnim pokretima nanosi na mesto ožiljka. Takođe se podrzumeva da koža treba biti suva i čista. Koristiti dva puta dnevno u trajanju od najmanje 3 meseca. Ulje se koristi tek kada rana zaraste. Ne sme se primenjivati na oštećenu kožu.
 3. Ukoliko se koristi u trudnoći, Bio Oil ulje za trudnice je najbolje koristiti od početka drugog trimestra. Ulje se aplicira na delovima tela koja su najpodložnija pojavi strija u trudnoći.
 4. Bio Oil ulje poboljšava izgled neujednačenog tena, ujednačavajući ga. Ukoliko se koristi u te svrhe, potrebno je ulje nanositi 2 puta dnevno na mesta zahvaćena promenom. Preporuka je ulje koristiti najmanje 3 meseca.
 5. Ukoliko se koristi za dubinsku hidrataciju Bio-Oil ulje se nanosi dva puta dnevno. Koža je nakon upotrebe hidrirana, a ne ostaje mastan sjaj.

 

Bio oil protiv strija iskustva

 

Evo iskustva korisnika koji su probali Bio-Oil ulje. Da li su svi imali samo reči hvale ili je bilo i nezadovoljnih, pročitajte u nastavku.

 

Pozitivna iskustva 

Lidija je imala problem sa strijama. Neko je ko vodi računa o svom izgledu i želela je da ublaži strije. Strije je dobila u trudnoći, najviše na stomaku. Ranije ih nije imala. I krenula je da koristi različite prepate protiv stirja ali ni jedan nije dao neke zavidne rezultate. Tragajući za još jedan preparat u nizu, u drogeriji joj je prodavačica preporučila Bio-Oil ulje protiv strija. Sa dozom skepticizma kupila je ulje. Redovno je mazala, po uputstvu, 2 puta dnevno. Nakon mesec dana, primetila je razliku. Strije su bile svetlije, za nijansu. Za još mesec dana, bile su još bleđe. Kada je prošlo 3 meseca njene strije su bile jedva priemtne. Lidija je prezadovoljna i svima preporučuje da probaju ulje.

 

Sara je bila na kampovanju sa društvom. Tada se desilo da je neka buba, bar joj je tako doktor rekao, izujedala. Nakon ujeda ostali su joj ožiljci. Nisu bili krupni i mnogo uočljivi ali su se svakako videli. Ona je želela da se reši istih i da pronađe način da nestanu. Tako je u apoteci pričala sa apotekarom, on joj je preporučio Bio Oil ulje za ožiljke. Sara je uzela ulje i redovno i dosledno koristila. Vrlo brzo videla je da se ožiljci smanjuju. Nekako su bili manje primetni. Nakon 2 meseca, ožiljci su u potpunosti nestali.

 

Mira obožava da se sunča. Ali kreme sa zaštitinim faktorom nisu nešto što obožava. I retko ih nanosi. Prošlog leta, sunčala se kao i obično. Negde na sredini leta pojavile su joj se fleke po licu. Podsećale su na pege ali su bile krupnije. Mira se zaista uplašila. Otišla je kod dermatologa i on joj je skrenuo pažnju da su u pitanju fleke od sunca. Da je sada bezazleno ali da njeno ponašanje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Mira je potražila rešenje. Kupila je Bio Oil ulje za strije i redovno koristila kako bi li svoj ten izjednačila a pege uklonila. Nakon 3 nedelje redovnog korišćenja fleke su nestale.

 

Violeta ima jako suvu kožu. Bukvalno joj je koža toliko suva da zateže i svrbi. Kupila je neko prirodno ulje ali kad namaže na lice, treba dosta vremena da upije. A i nakon toga vidi se mastan odsjaj na licu. Zato je odlučila da proba Bio-Oil ulje. Ono što je na prvu loptu oduševilo jeste kako brzo upija. Iako ima teksturu ulja, njoj to ni malo ne smeta. Navikla je. Važno je da kada upije ulje ne ostavlja nikakav mastan trag. I to je Violetu “kupilo”. Ona je počela da koristi ulje za celo telo, iako to možda nije ekonomično. Ali svakako joj je osećaj na koži toliko prijatan da će taj aspekt zanemariti.

 

Jedna blogerka je planirala trudnoću. Sa svojim pratiocima je polemisala oko toga šta bi bilo najbolje korsititi preventivno za strije. Neko od njenih vernih pratioca joj je preporučio Bio-Oil ulje protiv strija za trudnice. I još dosta njih potvrdilo da ulje zaista “radi”. Nije imala strije, pa ne bi lako podnela da joj se pojave u trudnoći. Svakodnevno je koristila ulje, a svoje pratioce obaveštavala o svim promenama što se njenog tela u trudnoći tiče. Iako se trudnoća već približavala kraju i bližio se porođaj. Strije se nisu pojavile, a ona će nastaviti da koristi i nakon trudnoće. Pogotovo na grudima, jer planira da doji bebu.

 

Negativna iskustva

Anonimni korisnik je naveo da je za Bio-Oil ulje protiv strija i ožiljaka čuo od dermatologa, a on zapravo ima ožiljke. Ranije je ima mnogo bubuljica, i to ga je užasavalo. Problem je bio zaista veliki i morao je da konsultuje dermatologa. Nakon određenog perioda tretmana i lekova, ožiljci su bili nešto što je ostalo. Tada je počeo sa korišćenjem ulja. Dosledno i onako kako je dotor preporučio. Ali nije bilo pomaka nakon mesec dana. Možda su za nijansu ožiljci bili svetliji, ali to je bilo sve. Nisu se izgubili, a on je upravo to očekivao. Pokušaće da nađe nešto što će mu pomoći.

 

Ljilja je neko kome je sastav najbitniji kada odlučuje da li će neki preparat kupiti. Kada je videla listu sastojaka Bio-Oil ulja, on ju je razočarao, jer ima mineralnih ulja. Kupiti preparat koji će pomoći u rešavanju jednog problema, a stvoriti problem dublje prirode, ili dovesti zdravlje u pitanju za nju je bilo nedopustivo. Ona je rešila da potraži isključivo prirodna ulja i da ne dolazi u obzir da koristi preparat sa ovakvim sastavom.

 

Marija ima strije još od puberteta ali je teknedavno saznala da postoje preparati koji mogu učiniti da strije izgledaju svetlije i manje primetne. Nekako se bila pomirila sa tim da su strije tu i da ne može ništa učiniti po tom pitanju. Ali je ipak odlučila da proba Bio Oil ulje za strije. Redovno je koristila i baš onako kako se preporučuje. Nakon 3 meseca ona nije videla nikakvu razliku. Jednostavno kod nje ovaj preparat ne deluje. Možda je nekima pomogao, njoj nije.

 

Iskustvo jutjuberke kaže da Bio-Oil ulje nije njen favorit. Ok je, ali je za nju blago. U tom slučaju bebi ulja su po njoj adekvtna zamena za hidrataciju kože i prevenciju pojave strija tokom trudnoće. Izbeljuje ožiljke, ali smatra da ima daleko boljih preparata.

 

 

Bio-Oil ulje protiv strija i ožiljaka sastav

Potpuni sastav Bio-Oil ulja je:

Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Ceterayl Ethylexanoate, Isopropyl Myristate, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Calendula Officinalis Extract, Glycine Soya Oil, BHT Bisabolol, Parfum, Alpha-Isomethyl ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxysohexil 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool.

Oni dobri sastojci su:

 • biljni ekstrakt ulja nevena,
 • biljni ekstrakt ulja lavande,
 • ulje lista ruzmarina,
 • ulje cveta kamilice,
 • ulje divlje soje,
 • ulje suncokretovog semena,
 • Vitamin A – retinol za starenje kože,
 • Vitamin E – za neujednačen ten.

Oni koji nisu dobri u Bio Oil ulja su sledeći sastojci:

 • Paraffin Liquidium tj tečni parafin – mineralno ulje dobijeno preradom nafte (mineralna ulja mogu zapušiti pore).
 • Isopropyl Myristate – zatvara pore kako bi obezbedio da se vlaga zadrži u koži, ali može biti pretežak za kožu jer joj dozvoljava da diše.
 • Alpha-Isomethyl ionone – koristi se kao stabilizator u kozmetičkim peparatima, ali može izazvati neke iritacije na koži kao što je crvenilo, svrab.
 • Benzyl Salicylate – je sastojak koji je zaslužan za cvetni miris Bio Oil ulja. Može izazvati negativne reakcije na koži čak i ukoliko se u preparatima nalazi u malim količinama.
 • Coumarin – još jedan od sastojaka koji se dodaje zbog mirisa ali može izazvati oštećenja ukoliko se u preparatima nalazi u velikim koncentracijama.
 • Eugenol – iako je u pitanju ulje karanfilića, smatra se toksičnim ukoliko se nalazi u preparatima u velikim količinama.
 • Hydroxycitronellal – još jedan sastojak koji je tu zbog mirisa, ali je toksičan.
 • Limonene – sastojak koji može izazvati iritacije kada se nanese na kožu.
 • Linalool – mirisni dodatak, ali može izazvati reakcije na koži koja je osetljiva.

 

strije ceuleks

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Bio-Oil ulje recenzija zaključak

Ako imate neki od problema čije otklanjanje Bio-Oil ulje garantuje, možete ga probati. Da li će kod vas dati rezultate ili ne, najbolje ćete saznati ako ga sami isprobate i proverite.

Da li ste imali prilike da koristite Bio-Oil ulje? U koje svrhe ste ga koristili, da li protiv strija ili protiv ožiljaka? Kako vama izgleda?

Ocenite ovu recenziju zvezdicama i podelite svoje utiske ili iskustvo sa nama.