Ukoliko želite da zaustavite gubitak kose, pokušajte sa losionima. Pročitajte detaljnu recenziju za Nerilex losion za kosu!

 

Istina, opadanje kose je neizbežan proces više kod muškaraca, ali gotovo je slično i kod žena. Za lečenje, odnosno kao rešenje ovog problema postoje razni tretmani, ali i preparati koji mogu da zaustave ovaj problem.

Sve više muškaraca i žena koriste brojne preparate kako bi sprečili proređivanje vlasi. Kada je tržište bogato raznim šamponima za opadanje kose, za rast, ampulama, kapsulama, losionima za rast kose izbor nije lak. Tu verujem da se slažete sa mnom.

Jedan od poznatih losiona protiv opadanja kosa je Nerilex ili Nirel losion za opadanje kose.

Mnogo korisnika je zadovoljno rezultatima ovog losiona, pa je zbog toga veoma tražen na tržištu. Zato, u nastavku recenzije pročitajte da li je Nerilex losion protiv opadanja kose pravi izbor za vas!

Saznajte kako deluje, kako se koristi, kakvog je sastava i kakva su iskustva korisnika. 

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Zašto se koristi Nerilex losion za kosu?

 

Odgovor je jasan! Nirel ili Nerilex losion koristi se protiv opadanja kose, a svojim dejstovm utiče i na njen ponovni i prirodni rast. U suštini, ovo je preparat koji kontroliše i sprečava prekomerno proređivanje vlasi. 

Uspešno stimuliše cirkulaciju kože glave i na taj način poboljšava prirodnu negu kose, čineći je jačom i otpornijom.

Nerilex losion bogat je hranljivim supstancama koji imaju važnu ulogu u održavanju zdravlja kose i kože glave. Zbog toga, preporučuje se i za upotrebu osobama koje se bore protiv peruti. Umiruje kožu glave, uklanja svrab i kosi obezbeđuje dobru i kvalitetnu negu.

 

Kako deluje Nerilex losion za kosu?

 

Nerilex losion protiv opadanja kose deluje antibakterijski i protivupalno na kosu i kožu glave. Zbog veoma dobrih aktivnih hranljivih sastojaka, losion sprečava ili usporava gubitak kose

To je, definitivno, njegovo najvažnije i najznačajnije dejstvo. Ipak, to nije jedino dejstvo koje losion ima na kosu redovnom i pravilnom primenom.

Pored toga što usporava gubitak vlasi, Nerilex losion za rast kose jača strukturu dlake i reguliše razmenu masnih materija. Svakako, pravilnom upotrebom (a idealno je sa Nerilex šamponom) on podstiče rast kose. 

Povoljno deluje protiv perutanja kože, kao i cvetanja vlasi. Drugim rečima, sprečava isušivanje i krutost kose. Neguje je, hrani koren kose i kožu glave, zbog čega kosa izgleda zdravije i lepše. Najbolje dejstov pokazuje kada se ne koristi samostalno, već sa šamponom.

Da su prirodni šamponi protiv opadanja kose dobra odluka misle i Svetlana i Mila. One su podelile svoja iskustva sa nama i rekle šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose. Dugo su pokušavale da da pronađu odgovarajući preparat, a pošto su sada uspele otkrile su nam. Njihova iskustva i šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Nerilex losion opis

 

Nerilex losion protiv opadanja kose je medicinski preparat koji proizvodi kompanija “Zdravlje Kozmetika” iz Leskovca. Prodaje se u beloj kartonskoj kutiji u količini od 200ml proizvoda. Na pakovanju je naznačen logo kompanije koja proizvodi losion protiv opadanja kose.

Iako je pakovanje jednostavnog dizajna, raspolaže svim važnim informacijama o losionu. Tačan naziv losiona je Nerilex Hair Active Lotion & Anti Hair Loss Lotion. 

Na prednjoj strani je proizvođač jasno i sažeto naznačio zašto se sve losion tačno koristi. Sa druge strane, jasno je naglašen način upotrebe, kao i sastav losiona.

Ono što je ovde važno da spomenem kako ne bi došlo do zabune je to da je nekada naziv losiona bio Nirel losion za kosu. Nirel ili Nerilex je blagog mirisa, ređe strukrure i veoma je lagan za korišćenje.

Unutar kutije je braonkasta bočica identičnog dizajna kao što je i dizajn pakovanja. Bočica je super praktična i može da se nosi na bilo kom putovanju, jer ne zauzima mnogo mesta.

 

Nerilex preparati protiv opadanja kose

 

Kompanija “Zdravlje Kozmetika” iz Leskovca proizvodi preparate za negu kose, za negu kože i za dezinfekciju. Konkretno, za nas je u ovom slučaju važno da vam naglasim da postoje dva Nerilex preparata protiv opadanja kose.

Osim losiona, kompanija ima u ponudi i Nerilex šampon protiv opadanja kose i peruti (pisali smo recenziju). Ovo je medicinski šampon koji sprečava proređivanje vlasi, podstiče rast kose i sprečava stvaranje peruti.  

 

Nerilex losion kako se koristi?

 

Nerilex losion za kosu - kako se koristi

 

Nerilex losion upotreba je vrlo jednostavna jer se koristi se skoro kao svaki losion za ponovni rast kose. Losion je praktičnog pakovanja, lako se koristi i najčešće prijatno deluje na kosu. 

Preporučuje se da se koristi dva do tri puta nedeljno, mada može i svakodnevno.

Nerilex losion upotreba:

Kako bi se postigli brži i efikasniji rezultati, preporučuje se da se losion koristi zajedno sa Nerilex šamponom protiv opadanja kose. Željeni rezultati su vidljivi nakon 8 – 12 nedelja redovne i pravilne primene.

Čak i kada se problem reši, poželjno je da se nastavi sa preventivnim korišćenjem losiona i šampona dva do tri puta nedeljno. Ovo je čisto samo radi preventive i zbog održavanja dobre nege i zdravlja kose.

 

Kako se nanosi Nerilex losion za rast kose?

 

Nirel, tj. Nerilex losion protiv opadanja kose i za rast kose se nanosi na kosu opranu Nerilex šamponom. Umesto tog, možete da koristite i prirodni šampon protiv opadanja kose ili neki drugi šampon, ako vam ovaj ne odgovara. Najefikasnije je koristiti prvo šampon, a nakon toga losion.

Losion protiv opadanja kose se blagim pokretima ruku nanosi na kosmati deo glave (kapilicijum ili deo vlasišta po središtu odakle se najčešće i dešava opadanje kose). 

Poželjno je da se pažljivo masira vlasište oko tri minuta po čitavoj koži glave, zbog upijanja i cirkulacije vlasišta. Od masaže zavisi kako će aktivni sastojci prodreti u vlasište i koren dlake pa je zato važno da se nežno tretira. Na taj način stimuliše se cirkulacija kože glave i samim time se podstiče zdrav rast kose.

 

Nerilex losion iskustva

 

Iskustva za Nerilex losion protiv opadanja kose su najčešće pozitivna i mnogo jej korisnika zadovoljno rezultatima. Naravno, ima i korisnika koji nisu zadovoljni dejstvom losiona i to je razumljivo.

U nastavku teksta slede razna zanimljiva pozitivna i negativna iskustva, utisci i mišljenja. Korisnici su se jedino složili oko pristupačne cene losiona i njegove praktičnosti. Ipak, ovo su iskustva korisnika, pa hajde da vidimo šta su sve tačno rekli o Nerilex losionu.

 

Pozitivna iskustva

Nerilex losion za kosu je isprobala jedna mlada mama kojoj je kosa posle porođaja počela mnogo da opada. Zabrinula se veoma, jer je do tada imala baš gustu kosu i nedostajala joj je takva kosa. Na preporuku poznanice kupila je losion za ponovni rast kose i koristila ga je nešto više od dva meseca bez prekida. Za dva meseca kosa je prestala da se proređuje, postala je gusta i otpornija.

 

Zahvalnost losionu ukazala je još jedna korisnica u poznijim godinama. Oduvek je imala gustu, jaku i zdravu kosu, ali u menopauzi kosa je počela da se proređuje. Kupila je losion, koristila ga je nekoliko nedelja i povratila nekadašnji izgled kose.

 

Generalno, muškarcima se dopada Nerilex losion za ponovni rast kose. Zbog velikog stresa, jednom gospodinu kosa je počela da opada u nenormalnoj količini. To ga je, logično, zabrinulo i odlučio je da to promeni. U tome mu je pomogao losion i veoma mu je zahvalan što je uspeo da spreči gubitak kose.

 

Čitajući pozitivne kritike Milena je odlučila da mu pruži šansu. Nije pogrešila. Prema njenom mišljenju, to je bila veoma dobra odluka koja je bukvalno spasila njenu kosu. Posle samo jedne bočice, kosa je gušća i otpornija, a proređivanje kose je sprečeno.

 

Maja ima često problem sa peruti i to je strašno iritira. Iako je Nerilex losion prevashodno namenjen za rast kose, može da se koristi i protiv peruti. Ona losion koristi zajedno sa Nerilex šamponom i to je ono što je pomoglo njenoj kosi da se oporavi. Više nema problema sa peruti. Napravila je kratku pauzu, pa ponovo nastavlja sa korišćenjem šampona i losiona.

 

Još jednoj korisnici je losion mnogo pomogao. Nakon tri meseca, kosa joj je potpuno preporodila i prosto je oduševljena ovim preparatom.

 

Stefanu je losion pomogao posle nekoliko uzastopnih korišćenja. Istina, nije imao velikih problema sa proređivanjem kose, ali je primećivao da mu je kosa tanja. Odmah je pronašao dobar preparat i sprečio dalji gubitak kose.

 

Katarini se kod losiona dopada to što je pristupačne cene, ali veliki plus daje i dobrom dejstvu. Prema njenom mišljenju, ovo je losion koji stvarno radi svoj posao po povoljnoj ceni.  Ona ga povremeno preventivno koristi, ali je to sasvim dovoljno za njenu kosu.

 

Negativna iskustva

Razočaranje sa losionom je na forumu podelila jedna starija korisnica. Posle skoro tri meseca redovne upotrebe, nije primetila nikakvo poboljšanje stanja kose. Odustala je sa upotrebom losiona i više ga nikada neće kupiti.

 

U poslednjih nekoliko meseci Milan je imao strašan problem sa peruti. Nije znao kako da ga se reši, pa je isprobao Nerilex losion. Međutim, ni to mu nije pomoglo. Losion nije smanjio stvaranje peruti i nije usporio mašćenje kože glave. Iz tih razloga, ne preporučuje losion.

 

Takođe, Svetlana nije primetila skoro nikakav napredak u zaustavljanju opadanja kose. To je razlog zašto je prestala da koristi losion i potražila novi preparat.

 

Zanimljivo je da se jednoj korisnici pojavio osip, pa je prekinula sa korišćenjem. Sigurna je da joj neki od sastojaka losiona nije odgovarao i da je to bio uzrok.

 

Nerilex losion sastav

Nerilex losion za kosu sadrži bogato hranljive sastojke koji održavaju kosu zdravom i otpornom, a koji odgovarau i muškarcima i ženama. U nastavku sledi objašnjenje u kratkim crtama o ovim najvažnijim sastojcima Nerilex losiona protiv opadanja kose.

To su:

  • kompleks esencijalnih masnih i amino kiselina,
  • kompleks vitamina i provitamina,
  • bioaktivni sumpor,
  • pirokton olamin,
  • salicilna kiselina,
  • kamfor,
  • alantoin,
  • bisabolol,
  • mentol.

 

 

Kompleks esencijalnih masnih i amino kiselina

Amino kiseline igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja kose.  Stimulišu rast kose, čine kosu gušćom, zdravijom i otpornijom na oštećenja od faktora spoljne sredine. Poboljšavaju ishranu, smanjuju promene na koži glave i kose i tako sprečavaju ili usporavaju gubitak kose.

 

Kompleks vitamina i provitamina

Svi znamo koliko su vitamini važni za naše zdravlje, pa tako i za zdrav i negovan izgled kose. Nerilex losion sadrži pažljivo odabrane vitamine i provitamine koji jačaju strukturu dlake i regulišu razmenu masnih materija. Takođe, podstiču rast kose, štite je da ne procveta i deluju protiv perutanja vlasišta.

 

Bioaktivni sumpor

Nerilex losion protiv opadanja kose sadrži bioaktivni sumpor koji deluje antibakterijski i protivupalno. Bioaktivni sumpor efikasno deluje protiv bakterija, gljivica i drugih mikroba koji ugrožavaju zdravlje kose. Takođe, reguliše lučenje sebuma, čime smanjuje stvaranje peruti i mašćenje kose.

 

Pirokton Olamin

Pirokton Olamin je supstanca koja ima antiseboroični efekat, što znači da smanjuje stvaranje peruti. Usporava mašćenje kože glave i omogućava temeljno čišćenje vlasišta. Na taj način, pomaže eliminaciju peruti sa temena glave i reguliše lučenje sebuma.

 

Salicilna kiselina 

Još jedna supstanca koja ima antibakterijska i antigljivična svojstva je salicilna kiselina. Salicilna kiselina efikasno čisti, reguliše rad lojnih žlezda smanjujući prekomerno mašćenje kose. Uklanja perut, jača i sprečava prekomerni gubitak kose.

 

Kamfor 

Nerilex losion za ponovni rast kose sadrži kamfor koji oporavlja oštećenu kosu i vraća joj sjaj. Zapravo, kamfor stimuliše cirkulaciju kože glave i podstiče rast kose. Pored toga, kamfor ima protivupalno dejstvo, pa se zato koristi za smanjenje upale kože glave.

 

Alantoin

Alantoin se često koristi u preparatima za negu kose, jer ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Osim što umiruje kožu glave, on reguliše lučenje sebuma i sprečava pojavu peruti. Hidrira kosu, temeljno čisti vlasište i održava kosu zdravom i negovanom.

 

Bisabolol

Bisabolol se dobija iz etarskog ulja kamilice i ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Onemogućava pojavu bakterija i gljivica, temeljno čisti kožu glave i sprečava svrab.

 

Mentol

Nerilex losion protiv opadanja kose sadrži mentol koji sprečava opadanje kose. Mentol ubrzava rast kose, jača strukturu dlake, uklanja seboreju i perut na koži glave. Deluje hidratantno na kosu, pa sprečava njeno isušivanje, lomljivost i krutost.

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Nerilex losion protiv opadanja kose recenzija zaključak

I na kraju recenzije, hajde da sumiramo kakav je stvarno Nerilex losion za kosu. 

Pa na kraju recenzije, mogu da kažem da je ovo dobar losion protiv opadanja kose. Sadrži veoma dobre aktivne sastojke koji su zaslužni za oporavak kose.

Iako su Nerilex losion iskustva šarenolika, smatram da mu treba dati šansu i lično se uveriti kakve rezultate daje. Nećete to ni saznati, dok ne isprobate.

 

  • Nadam se da vam se dopala Nerilex losion protiv opadanja kose recenzija. Podelite sa nama iskustva, mišljenja i ocenite recenziju zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala na čitanju!