Zdrava i jaka kosa zahteva posebnu negu, a ako želite upravo takvu kosu isprobajte Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose. Recenzija sa iskustvima!

 

Tanka i slaba kosa nije baš za pohvalu i zna da bude prilično nezgodna. Osobe koje imaju takvu kosu treba da je pažljivo neguju i biraju za nju samo najbolje preparate. U tom slučaju ne bi bilo loše da isprobate šampon za jačanje kose koji bi vam pomogao da poboljšate kvalitet vaše kose. 

U tekstu saznajte kako deluje, kako se koristi i kome se preporučuje Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon.

U recenziji delim sa vama i pozitivna i negativna iskustva korisnika, kao i sastav šampona i način korišćenja.

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Zbog čega se koristi Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon?

 

Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose je šampon koji se koristi za jačanje korena dlake. Neguje kose, revitalizuje je i pomaže joj da ostane jaka, zdrava i čvršća. Zbog toga se i naziva revitaliziraući šampon.

Poboljšava kvalitet kose, jer svojom formulom podstiče da dlaka postane jača, čvršća u korenu i deblja.

Koristi se za jačanje kose u samom korenu, koja je postala oslabljena i tanka zbog prethodnog gubitka i slabljenja. Pomaže joj da postane jaka i otpornija nego što je bila.

Postoje preparati za čiju negu je potrebna dodatna nega, pa da li je ovo jedan od tih preparata?

Otkrićemo u nastavku recenzije.

 

Kome se preporučuje Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon?

 

Pre toga, otkriću vam kome je Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose namenjen. 

Preporučuje se tankoj i oslabljenoj kosi kojoj je potrebna nega kako bi postala jaka i otporna. Posebno se preporučuje osobama koje imaju tanku kosu, a čije je stanje izazvano naslednim gubitkom (najčešći se takav gubitak kose dešava kod muškaraca).

Mogu da ga koriste muškarci (najčešće), ali i ženske osobe koje imaju ovu vrstu problema. Šampon je pogodan i za upotrebu na osetljivom vlasištu, jer je klinički i dermatološki testiran. 

Pisali smo o značaju šampona za tanku kosu i zašto baš takvi trebaju tankoj kosi.

 

Kome nije namenjen Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon?

Kada već govorim o tome kome se preporučuje, odmah da vam kažem i kome nije namenjen. 

Prvenstveno, Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose se ne preporučuje osobama koje imaju masnu kosu

Osim toga, nije najbolje rešenje ni za kosu koja je suva, kao ni za suvu kosu koja je slaba od oštećenja.

Ako ste u potrazi za šamponom koji istovremeno podstiče rast kose, potražite neki drugi šampon.

Ovo nije šampon koji podstiče rast kose. Njegova formula ne pomaže ni u sprečavanju opadanja ili niti kod proređivanja kose. Koristi se kao revitalizirajući šampon, da ojača koren dlake i da joj povrati energiju.

Imajte ovo na umu, pre nego što odlučite da kupite šampon i isprobate ga. Takođe, ako ste alergični na neke od sastojaka u šamponu, nemojte ga koristiti.

Kada je u pitanju opadanje i gubitak kose, Nenad je ovaj problem rešio jako brzo i to prirodnim putem, a koristio je jedan prirodni šampon protiv opadanja kose. Otkrio nam je kako mu je tačno to pomoglo da obnovi svoju kosu, smanji opadanje i ojača je, pa smo njegovu priču podelili u celosti na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavio-opadanje-kose-licno-iskustvo/.

 

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon dejstvo

 

Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje tanke kose sadrži dve posebno važne supstance. To su karnitin i keratin, koji se prirodno nalaze u našem telu i pomažu u jačanju korena dlake. 

Dejstvo:

 • Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon jača koren dlake, čini kosu takođe mekom i sjajnom;
 • potpomaže dotok energije koja je neophodna za ishranu folikula dlake.

Na taj način, kao šampon za jačanje kose prodire duboko u dlaku doprineći njenoj efikasnoj revitalizaciji i regeneraciji. Intenzivno poboljšava teksturu i kvalitet kose, a to je ono najvažnije dejstvo dobrog šampona za jačanje kose. 

 

POVEZANI TEKSTOVI:

 

Šta je Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman?

 

Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman je preparat koji se zove tretman za tanku kosu. Ovo je dopunski preparat šampona koji pomaže u jačanju korena dlake obezbeđujući joj dodatnu energiju

Namenjen za upotrebu u kombinaciji sa Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajućim šamponom. Korišćenjem šampona i tretmana dobijaju se najbolji i potpuni rezultati, što i sam proizvođač naglašava. 

 

 

Eucerin DermoCapillaire šampon za tanku kosu karakteristike

 

Eucerin DermoCapillaire šampon za tanku kosu se prodaje u beloj kartonskoj kutiji. Na prednjoj strani pakovanja je naznačen logo brenda Eucerin. 

Tačan naziv šampona je Eucerin DermoCapillaire Re-Vitalizing Shampoo. Sa druge strane šampona je proizvođač naznačio sastav, dejstvo i način korišćenja.

Unutar pakovanja je bela flašica identičnog dizajna kao i samo pakovanje. Prodaje se u količini od 250ml i trebalo bi da potraje nekoliko meseci. 

Gelaste je teksture. Lepo peni, pa možete fino i temeljno da operete kosu. Bele je boje i miriše prijatno.

 

Kako se koristi Eucerin DermoCapillaire šampon?

 

Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose se koristi lako i jednostavno. Upotreba je klasična, skroz brza i praktična. 

Šampon je pogodan za svakodnevno korišćenje, ali može da se koristi i dva do tri puta nedeljno. To je stvar vašeg ličnog izbora, jer vi ipak najbolje poznajete svoju kosu.

Kosa se prethodno opere mlakom vodom, a zatim se šampon umasira u mokru kosu. Potrebno je da sačekate nekoliko minuta da šampon lepo deluje. Posle toga, temeljno isperite šampon sa kose.

U slučaju kontakta sa očima, odmah isperite oči mlakom vodom.

 

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon iskustva

 

Vreme je da vidimo kakva su Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose iskustva. Korisnici su uglavnom zadovoljni dejstvom i rezultatima. Ima i onih korisnika koji nisu bili zadovoljni rezultatima šampona, a u nastavku teksta vam otkrivamo i zbog čega!

Podelićemo prvo pozitivna iskustva, a potom slede negativna iskustva korisnika i njihove kritike.

 

Pozitivna iskustva korisnika 

Jovana je nekoliko nedelja koristila Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose. Posle samo nekoliko dana primetila je poboljšanje kvaliteta kose i nastavila sa korišćenjem. Veoma je zadovoljna rezultatima. Preporučuje svima ko ima problem sa tankom i slabom kosom.

 

Anđela je dečku poklonila šampon, jer joj se dosta dugo žalio na problem sa slabom kosom. Redovno ga je koristio i posle nekih 6-7 nedelja primetio je prve rezultate. Kosa mu je postala jača, čvršća i izgledala je zdravije.

 

Nikolina je Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje tanke kose koristila zajedno sa tretmanom. Prema njenom mišljenju, to je dobitna kombinacija! Kosa joj je jača, čvršća i ne opada kao ranije. Za sada je zadovoljna rezultatima i nastaviće sa upotrebom.

 

Nikola je posle dužeg vremena sa problemom tanke i slabe kose krenuo da koristi Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon. Posle nekoliko nedelja redovne upotrebe primetio je da je kosa postala čvršća u odnosu na kosu pre korišćenja šampona. Nastavio je sa korišćenjem i stvarno je mnogo zadovoljan rezultatima.

 

Iva je na jednom forumu podelila svoje iskustvo sa šamponom. Ona je napisala da šampon koristi od skoro i da joj je baš mnogo pomogao. Rezultati su vidljivi, a dopada joj se i kako miriše.

 

Markova kosa je bila oslabljena i tanka i rešio je da učini nešto da ojača koren kose. Znao je da je za to potrebno mnogo vremena i da rezultati neće doći preko noći. Bio je uporan, istrajan i strpljiv. Prve rezultate je primetio posle tri meseca, a sada posle skoro godinu dana kosa je baš onakva kakvu je želeo da ima. Šampon mu je pomogao da ojača kosu i da ona izgleda zdravo i negovano.

 

Pozitivno iskustvo sa šamponom je imao i jedan mladić. On već duže vreme ima problem sa tankom kosom koja je izazvana naslednim gubitkom generacijama unazad. Probao je šampon i rešio je da ne odustane brzo ako rezultata ne bude odmah. Posle skoro tri meseca, kosa mu je izgledala lepše, zdravije i otpornije.

 

Nađa je Eucerin DermoCapillaire Re-Vitalizing Shampoo kupila na preporuku sestre. Iako je i ranije koristile slične šampone, rezultati nisu bili baš najbolji. Prijatno se iznenadila dejstvom i rezultatima šampona i sada ga rado koristi.

 

 

Negativna iskustva i kritike

Eucerin DermoCapillaire šampon za tanku kosu nije ispunio očekivanje jedne korisnice. Izazvao je alergijske reakcije na koži glave (svrab, blago peckanje i crvenilo). Ubrzo nakon toga prekinula je sa korišćenjem šampona i potražila drugi.

 

Jedan mlađi momak koristio je šampon bez Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajućeg tretmana. Rezultati nisu bili nikakvi, zbog čega je odustao od korišćenja i potražila neki drugi preparat.

 

Zbog čestog farbanja i feniranja Katarinina kosa je bila jako tanka i slaba. Sve nade je položila u šampon, ali njena očekivanja ni ovog puta nisu bila pozitivna. Iako je šampon koristila skoro šest meseci nije primetila nikakvo poboljšanje izgleda kose. Odustala je. 

 

Vladimir nije imao lepo iskustvo sa šamponom. Iz njemu nepoznatog razloga, DermoCapillaire Revitalizirajući šampon je isušio kosu. Prekinuo je sa korišćenjem i smatra da mu neki od sastojaka nije odgovarao i da se zbog toga to desilo.

 

Eucerin DermoCapillaire linija

 

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon je jedan od preparata iz ove Eucerin linije. U nastavku sledi nabrajanje ostalih preparata:

 • Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman –  za jačanje korena dlake i za smanjenje mikrozapaljenja koja slabe koren dlake.
 • Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti – umiruje svrab kose i uklanja sve nečistoće sa kože glave (pisali smo recenziju – Eucerin šampon protiv suve peruti)
 • Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti – umanjuje nastajanje masne peruti i seboroičnog dermatitisa umirujući kožu glave (pisali smo recenziju – Eucerin šampon protiv masne peruti i uporne seboreje)
 • Eucerin DermoCapillaire Šampon za suvu kožu glave i suvu kosu – uklanja nečistoće, hidrira kosu i umiruje svrab.
 • Eucerin DermoCapillaire pH5 Blagi šampon – održava prirodan pH nivo kože i uklanja prljavštinu. 

 

Da li DermoCapillaire šampon za jačanje kose podstiče rast kose?

Ovo morate da znate pre kupovine! Eucerin DermoCapillaire Re-Vitalizing Shampoo nije šampon koji podstiče rast kose

Ovo je šampon koji pomaže tankoj i oslabljenoj kosi iz korena da ojača i da postane zdrava! Dakle, šampon snabdeva folikule dlake potrebnom energijom, ali ne stimuliše rast kose!

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Da li je efikasan ako se koristi samostalno (bez Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajućeg tretmana)?

Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje tanke kose je formulisan da se koristi zajedno sa tretmanom. Nije preporučljivo da se šampon koristi samostalno, posebno ako je kosa dosta oslabljena u korenu. 

Takvoj kosi je potrebna pažljivija i mnogo posvećenija nega. U tom slučaju preporučuje se i korišćenje Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajućeg tretmana.

Međutim, kada primetite prve znakove istanjivanja kose, onda možete da koristite samo šampon kao preventivnu meru. Ipak, ako želite efikasnije rezultate onda koristite i tretman.

 

Da li može Eucerin šampon za jačanje kose može da se korsiti kao šampon za masnu kosu?

Odmah da kažem: Eucerin DermoCapillaire šampon za tanku kosu ne može da se koristi kao tipičan šampon za masnu kosu (za kosu kojoj je potreban šampon za regulaciju lučenja sebuma). 

Ako imate masnu kosu možete da koristite Eucerinov DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti ili neki drugi šampon za masnu kosu.

Naravno, preporuka je da koristite prvenstveno prirodni šampon za masnu kosu, koji mogu u isto vreme i i da ojačavaju kosu zajedno sa njenim korenom. Izbor je na vama.

 

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon sastav

 

I pri kraju recenzije da vam ukratko spomene i sastav šampona kako biste znali šta koristite. Šampon sadrži dobre sastojke, ali ima i onih loših koje treba izbegavati u kozmetici.

Ovo je kompletna lista sastojaka:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, PEG-3 Distearate, Sodium Chloride,  Karnitin, Kreatin, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glicerin, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, 1-Methylhydantoin-2-Imide, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Sodium Hydroxide, Parfum.

Kratko objašnjenje za najvažnije:

 • Karnitin je jedan od dva ključna molekula koji se nalazi u ćelijama u našem telu. Karnitin povećava proizvodnju energije tamo gde je potrebna i jača koren dlake.
 • Kreatin je drugi aktivni sastojak šampona koji utiče na jačanje korena dlake i na zdrav izgled kose.
 • Glicerin hidrira kosu, revitalizuje je i regeneriše. Zaslužan je za blistavi izgled kose, jer poboljšava njenu teksturu i odlično je neguje.
 • Limunska kiselina održava čistom kožu glave, a kosu održava zdravom i vraća joj prirodni sjaj.
 • Parfum je sintetički miris koji treba izbegavati u kozmetici, jer može da izazove alergiju.
 • Sulfati su na žalost, skoro pa nezaobilazni sastojak kod šampona jer prave penu. Međutim, ne preporučuje se da se često koriste, jer mogu da isuše kožu glave i izritiraju je.
 • Cocamidopropyl Betaine je surfaktant koji može da izazove svrab, crvenilo i iritaciju kože. 
 • Sodium Chloride je jedan od glavnih sastojaka šampona, ali je štetan sastojak. Utiče na dehidraciju kose, a istovremeno izaziva svrab kože glave. 

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon recenzija zaključak

Vreme je da sumiramo sve ono što je do sada napisano. Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose je preventivna mera kada primetite prve znake istanjivanja kose. Najbolji rezultati se postižu u kombinaciji sa tretmanom. 

Prednost kod šampona jeste što sadrži Karnitin i Kreatin. Lepo peni i pomaže kosi da postane jaka i čvrsta. Nikako se ne preporučuje za rast kose, već samo za jačanje folikula slabe i tanke dlake, koja je takva zbog prethodnog opadanja. 

 

Kakva su vaša Eucerin DermoCapillaire šampon za jačanje kose iskustva? Pišite nam, podelite sa nama mišljenja, utiske i iskustva. Ako vam se recenzija dopala, ocenite je zvezdicom na skali od 1 do 5.

Hvala vam na čitanju.