Rešenje postoji! Vichy šampon protiv opadanja kose sjajno deluje na oštećenu kosu. Sledi detaljna recenzija za Vichy Energising šampon!

 

U borbi protiv opadanja kose tržište je prepuno sjajnim preparatima koji mogu da spreče gubitak vlasi. Sa druge strane, postoje kozmetički proizvodi i preparati koji nisu u potpunosti delotvorni. Sve ovo je faktor individualne prirode.

Ipak, danas sam za tebe prepremila recenziju o Vichy šamponu protiv opadanja kose. U ovoj recenziji upoznajem te sa prednostima i manama šampona, ali i sa drugim podacima o Vichy proizvodu!

 

vlasilan zene model

 

Zbog čega se koristi Vichy šampon protiv opadanja kose?

 

Ono što je kod šampona 100% pouzdano je upravo to da Vichy Dercos šampon za kosu sprečava gubitak vlasi. Vichy Dercos šampon protiv opadanja kose stimuliše rast kose i podstiče njenu revitalizaciju. Na taj način, kosa je otpornija na potencijalna oštećenja spoljne sredine.

Osim toga, Vichy Dercos šampon za kosu pruža kosi neophodnu negu koja joj je prekopotrebna. Ovaj šampon za opadanje kose pospešuje njenu blistavost i jednostavno rečeno kosu vraća u život

Shodno tome, kosa postaje gušća, jaka, lepršava i živahna. Jednostavno, kosa izgleda zdravo, vitalno i elastično.

Vichy Dercos Energising šampon protiv opadanja kose održava gustinu i debljinu dlake. U skladu sa tim, kosa je snažnija od korena do vrhova i izgleda gusto i bujno. 

 

Vichy šampon protiv opadanja kose devojka

 

Koje su prednosti i mane Vichy šampona protiv opadanja kose?

 

Ko ne želi negovanu i zdravu kosu? Ne poznajem apsolutno nijednu osobu koja ne deli moje mišljenje. Negovana kosa je odraz naše ličnosti i zaslužuje kvalitetne i dobre tretmane za pravilnu negu.

Lagala bih kada bih rekla da Vichy šampon protiv opadanja kose nema apsolutno nijednu manu. Ovo je skroz nerealno, pa čak i kada govorimo o nekom jako kvalitetnom i dobrom proizvodu. Upravo to je i slučaj sa ovim Vichy šamponom.

Nema sumnje da je Vichy Energising šampon protiv opadanja kose dobar i kvalitetan proizvod. Doduše, želela bih pre svega da ti ukažem na nekoliko mana ovog šampona. Pa hajde najpre da te upoznam sa manama, a zatim i sa sjajnim prednostima Vichy šampona.

Ukratko o prednostima šampona:

 • Šampon protiv opadanja kose sadrži molekul Aminexil koji smanjuje opadanje kose
 • Šampon je dermatološki testiran
 • Šampon je hipoalergene formule što znači da je mogućnost alergija i iritacija skoro pa nemoguća
 • Ne sadrži parabene
 • Šampon za kosu je zaštićen sa dva patenta

Ukratko o manama šampona:

 • Sadrži štetne sastojke kao što je sulfat
 • Pomenuti šampon za opadanje kose sadrži još jedan štetan sastojak (parfem ili fragnance)
 • Vichy šampon za opadanje kose može da prouzrokuje perut (postoji drugi Vichy šampon protiv peruti)
 • Nema prirodni sastav

Prirodni šamponi su uvek bezbedni za upotrebu, a to su potvrdile Svetlana i Mila. One su podelile sa nama svoja iskustva o opadanju kose i kako su to uspšno rešile. Najvažnije je što su koriste samo jedan prirodni preparat koji im je pomogao da smanje i zaustave opadanje kose, a onda i da se podstakne rast nove i zdrave kose. Pročitajte na linku kako i šta im je pomoglo https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Kome je namenjen Vichy šampon protiv opadanja kose?

 

Vichy Dercos šampon za kosu se preporučuje i muškarcima i ženama koji imaju problem sa slabom i oštećenom kosom. Za ovaj šampon protiv opadanja kose ne postoji starosna granica. Mogu da ga koriste i mlađi i stariji muškarci, baš kao i devojke i žene.

Vichy Dercos šampon protiv opadanja kose namenjen je za osobe i sa suvom i ispucalom kosom. Osim toga, šampon mogu da koriste i osobe čija je kosa sklonija masnijem vlasištu.

 

 

Kako se koristi Vichy šampon protiv opadanja kose?

 

Vichy Dercos energetski šampon protiv opadanja kose ne zahteva mnogo vremena za korišćenje. Šampon za opadanje kose koristi se jednostavno i lako, baš kao i svaki šampon za pranje kose. 

Pre svega, želim da ti napomenem da ovaj šampon za opadanje kose sadrži Aminexil i da je on ključan faktor za stvaranje pene.

Baš kao i svaki šampon kojim peremo kosu i Vichy šampon za opadanje kose podrazumeva neka osnovna pravila. Poželjno je da pre pranja kose promućkaš flašicu šampona kako bi se tekstura šampona lepše i bolje apsorbovala na vlasište.

Posle toga, šampon protiv opadanja kose nanesi na mokru kosu  i utrljaj dok se ne stvori pena. Drugi korak upotrebe šampona podrazumeva da se kosa temeljno ispere od korena do vrha mlakom vodom.

Prilikom pranja kose ovim šamponom izbegavaj kontakt sa očima. Ukoliko slučajno u toku pranja dođe do kontakta sa očima, oči obavezno odmah isperi mlakom vodom.

Vichy Dercos energetski šampon protiv opadanja kose za muškarce i žene najbolje je koristiti 2 do 3 puta nedeljno. 

 

Vichy Dercos šampon iskustva

 

Iskustva za Vichy Dercos šampon protiv opadanja kose za muškarce i žene su podeljena. Dok su neki korisnici oduševljeni šamponom, ovi drugi su razočarani rezultatima.

 

Vichy šampon protiv opadanja kose

 

Istraživajući i ostale utiske ovim šamponom primetila sam da su korisnici ili oduševljeni ili u potpunosti razočarani šamponom. Nema sredine.

Ipak, to ne znači da tebi ovaj Vichy Dercos šampon sa Aminexilom neće odgovarati. Najbolje je da pročitaš šarenolika iskustva koja slede u nastavku recenzije. Možda na osnovu toga proceniš da li bi i kakvog efekta imao na tvoju kosu.

Hajde najpre da ti spomenem nekoliko pozitivnih Vichy Dercos šampon iskustva.

 

Šta kažu zadovoljni korisnici?

 

Marijana je na jednom kozmetičkom sajtu napisala da je šampon protiv opadanja kose Vichy premašio njena očekivanja. Priznaje da je bila malo skeptična i sumnjičava oko šampona i da se dvoumila da li da ga kupi ili ne. Ipak, nije se pokajala, jer je šampon ojačao njenu kosu. Šampon protiv opadanja kose joj veoma prija i smatra ga jednim od boljih šampona za ovu vrstu problema.

 

Pozitivno iskustvo sa Vichy šamponom ima i jedan dečko. Njegova kosa je veoma retka i sa ovim problemom bori se već 2 godine. Po savetu farmaceuta kupio je Vichy Dercos šampon sa Aminexilom. Prve rezultate primetio je posle 3 nedelje. Veoma je zadovoljan postignutim rezultatima i šampon preporučuje i drugim muškarcima.

 

Još jedan muškarac je isprobao ovaj šampon protiv opadanja kose za muškarce. Po njegovom mišljenju, on je veoma zadovoljan i smatra da je šampon vrlo dobar i kvalitetan!

 

Jedna devojka je baš nahvalila Vichy Dercos energetski šampon protiv opadanja kose. Posle porođaja njena kosa se proredila, postala je slaba i beživotna. Dugo nije mogla da pronađe odgovorajući šampon. Onda je na internetu slučajno pronašla i pročitala recenziju ovog šampona. Odlučila je da ga isproba i prve rezultate primetila je veoma brzo. Kosa joj je postala živahna, lepa i jaka.

 

Tatjana je na forumu napisala da je primetila da joj se kosa proredila i da je počela da slabi. Smatra da je to posledica stresa, nespavanja i mnogih obaveza na fakultetu. Međutim, ovaj Vichy šampon za opadanje kose je njenu kosu bukvalno rečeno vratio u život! Prezadovoljna je!

 

Druga korisnica je u apoteci dobila uzorak šampona. Posle prvog pranja primetila je da joj je kosa mekša i odlučila je da kupi ovaj energetski šampon protiv opadanja kose. Kosa je veoma brzo dobila na volumenu i postala jaka i zdrava.

 

Zašto su ostali nezadovoljni šamponom?

 

Na jednom stranom sajtu je jedan korisnik ukratko napisao da je razočaran šamponom. Nije primetio nikakve rezultate i to ga je baš razočaralo jer je naišao na baš dobre recenzije šampona.

 

Takođe, na istom forumu je jedna devojka napisala da Vichy Dercos šampon sa Aminexilom nije dobar šampon. Pre svega, njoj ne odgovara cena i smatra da je kvalitet šampona precenjen. Osim toga, šampon joj je stvorio perut, a gubitak kose se nije smanjio.

 

Još jedan korisnik je iskritikovao šampon protiv opadanja kose za muškarce. Ovom muškarcu šampon za opadanje kose uopšte nije pomogao. Kosa je i dalje bila slaba i proređena. Morao je da istraži i isproba neki drugi šampon koji bi mu pomogao.

 

Ovo iskustvo je zanimljivo i pomalo neobično. Zapravo, jednoj korisnici se šampon nije dopao jer mnogo peni. Pored toga, kosa joj se mrsila i nije mogla lepo da je raščešlja posle pranja. Još uvek nije otkrila zbog čega je njena kosa tako odreagovala na šampon. Kako god, ona neće ponovo kupiti ovaj šampon protiv opadanja kose.

 

Vichy šampon protiv opadanja kose

 

Vichy Dercos šampon za opadanje kose karakteristike

 

Vichy Dercos energetski šampon prodaje se u beloj bočici sa crvenim poklopcem. Po mom mišljenju, ambalaža je jako fino dizajnirana. 

Boje su lepo ukombinovane i logo kozmetičke laboratorije dolazi do izražaja. Proizvođač je na bočici naglasio sve važne informacije o šamponu, kao i njegov sastav i način upotrebe.

Vichy Dercos šampon protiv opadanja kose dostupan je u količini od 200ml proizvoda. Ovaj Vichy Dercos šampon sa Aminexilom je lagane i nežne teksture. Zbog takve teksture šampon se veoma lepo apsorbuje na vlasište i lako se ispira. 

Miris je blag i nežan, dok je boja beličasta. 

 

Vichy Dercos šampon protiv opadanja kose sastav

 

Osnovni sastojak šampona je voda. Osim vode, Vichy Dercos Energising šampon sadrži još nekoliko važnih sastojaka. Neki od njih su toksični, dok su neki vrlo blagotvornog dejstva za kosu. 

Sledi kompletna lista sastojaka:

Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycol Distearate, Ammonium Hydroxide, Carbomer, Diaminopyrimidine Oxide, Disodium Ricinoleamido Mea-Sulfosuccinate, Hexylene Glycol, Niacinamide, Panthenol, Peg-55 Propylene Glycol Oleate, Polyquaternium-10, Propylene Glycol, Pyridoxine Hcl, Salicylic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragnance

 

Sodium Laureth Sulfate

 

Štetan sastojak koji sadrži pomenuti šampon za opadanje kose je Sodium Laureth Sulfate. Sulfate u kozmetici treba izbegavati. To važi i u ovom slučaju. Sulfati u preparatima za negu kose mogu da unište njenu strukturu i izazovu iritaciju na koži glave.

 

Disodium Cocoamphodiacetate

 

Disodium Cocoamphodiacetate se koristi u šamponima i drugim sredstvima za negu kose. Ovaj sastojak poboljšava teksturu kose i podstiče povećanu koncentraciju pene. Supstancu karakteriše blaga i nežna tekstura koja se preporučuje za upotrebu nege i kod beba.

 

Polyquaternium-10

 

Vichy Dercos energetski šampon protiv opadanja kose za muškarce i žene sadrži još jednu dobru supstancu. Reč je o Polyquaternium-10 koji se koristi u mnogim preparatima za negu kose. Ova supstanca ne sadrži komponente životinjskog porekla i nije testirana na životinjama. Sa pomenutom supstancom u svom sastavu, Vichy šampon pospešuje blistavost i elastičnost kose.

 

Pyridoxine Hcl

 

Pyridoxine Hcl je jedan od oblika vitamina B6. Ne znam koliko ti je poznato, ali vitamin B6 ima važnu funkciju kada je reč o zdravlju kose. Budući da je Pyridoxine Hcl jedan od oblika vitamina B6, ovaj sastojak ima antibakterijsko i antioksidantivno dejstvo. Osim toga, sjajan je u borbi protiv peruti i pospešuje rast kose i gustinu dlake.

 

Slični proizvodi:

 

Vichy šampon protiv opadanja kose

 

Šta je Aminexil?

 

Možda se pitaš šta je Aminexil i koja je njegova funkcija u kozmetici, a možda i ne. 

U svakom slučaju, da li si znala da je Vichy energetski šampon protiv opadanja kose jedini šampon koji sadrži Aminexil? 

Kako god, ja ću ipak ukratko da ti pojasnim šta je Aminexil i zašto je on toliko važan u kozmetici.

Aminexil je patentirani molekul za rast kose. Formula je bogata aktivnim sastojcima i u svom sastavu ima vitamine PP i B6, kao i Vichy termalnu vodu. Upravo zato, Aminexil sprečava gubitak kose i podstiče rast novih i jakih vlasi.

Dakle, Aminexil učvršćuje koren kose i stimuliše bolju mikrocirkulaciju. Na taj način, kosa je jaka, zdrava i puna volumena.

 

Vichy šampon protiv opadanja kose rezultati

 

Rezultati za Vichy Dercos šampon za opadanje kose su u velikoj meri pozitivna. Da ne dužim previše, u nastavku teksta slede rezultati koje možeš da očekuješ:

 • Šampon sprečava gubitak kose i podstiče njen intenzivniji rast
 • Revitalizuje kosu i kosa izgleda živahno i zdravo
 • Rezultati se primećuju posle nekoliko nedelja redovnog korišćenja
 • Kosa je snažnija od korena do vrhova, a istovremeno je i elastična i mekana

 

Vichy šampon protiv opadanja kose cena

 

Vichy Dercos šampon može da se kupi u svim apotekama i bolje snabdevenim drogerijama.

Za muškarce – https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/vichy-aminexil-men-energetski-sampon-200ml-3337875660259

https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/vichy-dercos-sampon-za-kosu-677

https://www.apotekaonline.rs/vichy-dercos-enegretski-sampon-protiv-opadanja-kose

https://shop.apotekalora.rs/nega-kose/vichy-energetski-sampon-protiv-opadanja-kose-200-ml-detail.html

https://www.mojaapoteka-webshop.net/Proizvodi/6950/VICHY-DERCOS-SAMPON-PROTIV-OPADANJA-KOSE.shtml

 

vlasilan zene model

 

Zaključak

 

Na kraju recenzije sumirala bih ukratko sve u vezi ovog Vichy šampona protiv opadanja kose. Dok sam pisala recenziju primetila sam da je šampon protiv opadanja kose za muškarce vrlo efikasan. Svakako, rekla bih da je zaista podjednako efikasan i kod muškaraca i kod žena. 

Potvrđujem da su šarenolika iskustva za Vichy Dercos šampon za opadanje kose. I to je skroz u redu. Jednostavno, svakome od nas odgovaraju drugačiji preparati i kozmetički proizvodi. 

 

Nama bi to mnogo značilo, a verujem i našim čitaocima. Ako ti se dopala recenzija oceni je na skali od 1 do 5. 

Hvala ti na čitanju.