Višak kilograma nikada nije u modi, zato ih se hitno oslobodite! Otkrijte kako čajevi za mršavljenje pomažu u skidanju kilograma i zašto treba da ih pijete. 

Svi znamo šta uzrokuje prekomernu težinu i pojavu celulita, a znamo i da najčešće put do idealne linije nije lak. Iz tog razloga koristimo brojne preparate – kreme za mršavljenje, nekada dijete i šejkove, a postaju sve više popularni i flasteri za mršavljenje koji tope masne naslage.

Što se tiče napitaka kao što su čajevi, prirodni čajevi za regulisanje telesne težine vrlo su cenjeni i mogu nam pomoći da vitka linija i zdrav organizam ne budu više san. Istu funkciju imaju i kada je u pitanju prirodno uklananje celulita.

 

Celuleks celulit

 

Pre nego se odlučite za konzumiranje ovih napitaka, pročitajte detaljan tekst koji otkriva zašto su popularni, kako deluju i koji su najbolji čajevi za mršavljenje. 

 

Prirodni čajevi za mršavljenje 

 

Kada garderoba postane tesna, tražimo najbolje rešenje za skidanje kilograma. Iako posežemo za iscrpljujućim dijetama i napornim vežbama, potrebno nam je ono nešto da pročistimo organizam i ubrzamo put do vitke linije. 

Regulisanje telesne težine je prva karika u nizu koja vuče za sobom i obaveznu fizičku aktivnost. Međutim da bi trio postao fantastiko neophodan im je čaj za mršavljenje.

Prirodni čajevi za mršavljenje krče put do zadovoljavajuće linije, pročišćavaju ogranizam i pomažu u oslobađanju viška kilograma. Najbolji su crni čaj, nana, matičnjak i zeleni čaj.

Postoji mnogo prirodnih načina da se rešite celulita, a preparati kao što su gelovi, kreme i serumi su naefikasnija i najbrža prirodna metoda. Kika je uspela da skine celulit za mesec dana javila se i podelila svoje utiske o jednom delotvornom anticelulit gelu, koji MOŽE POMOĆI I VAMA. Pročitajte kako https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

caj za mrsavljenje maticnjak

 

Najbolji čajevi za mršavljenje 

 

Koliko god delotvorni i uspešni bili čajevi za smanjenje telesne težine, svoje prave rezultate pokazaće tek ukoliko se pridržavate određenih pravila. Izmenjen i smanjen unos hrane u organizam, odnosno izabrana dijeta je uslov za delovanje čaja za mršavljenje.

Pojačana fizička aktivnost, vežbe, šetnje ili trčanje doprinose delovanju čaja tako što angažuju mišiće, pokreću i ubrzavaju metabolizam. Pri odabiru čaja za redukovanje telesne težine dobro se informišite o sastavu i načinu upotrebe. 

U nastavku Vam predstavljam spisak najboljih čajeva za detoksikaciju organizma i redukovanje viška kilograma. 

Najbolji čaj za mršavljenje:

  1. Josif Pančić čaj za mršavljenje 
  2. Herba Med čaj za mršavljenje
  3. Fitness Plus čaj za mršavljenje 
  4. Mršavko čaj za mršavljenje
  5. Metabo čaj za mršavljenje (Limes čaj za mršavljenje)
  6. Kirkolina čaj za mršavljenje
  7. Go slim čaj za mršavljenje 
  8. Sibirski čaj za mršavljenje
  9. Oolong čaj za mršavljenje
  10. Srculence čaj za mršavljenje
  11. Čaj za mršavljenje Zeleni zmaj

 

Josif Pančić čaj za mršavljenje 

 

Iz čuvenog Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić” stiže nam čaj za eliminaciju prekomernih kilograma. Mešavina lekovitih biljaka kao što su breza, šipurak, krušina, kleka, matičnjak, peršun, cvet zove i lipe čine čaj za mršavljenje Dr Josif Pančić uspešnim u svojoj nameni. 

Aktivni sastojci sadrže čitavo bogastvo materija i vitamina koji deluju na probavni sistem. Ova biljna mešavina utiče na bolje varenje, izbacujući iz organizma toksine i masnoće, a istovremeno umirujući probavni sistem. Josif Pančić čaj za skidanje kilograma dolazi u pakovanju od 100 gr, a jedna supena kašika je dovoljna za jednu šolju čaja. 

Postoji i Dr Josif Pančić filter čaj takođe za mršavljenje koji se pakuje u kesicama za jednokratnu upotrebu, ali je blaži i nešto manje delotvorniji od originalnog.

 

Herba Med čaj za mršavljenje

 

Kompanija Herba Med bavi se proizvodnjom biljnih čajeva različitih vrsta. Pored lekovitih čajeva i čajeva za umirenje, izdvaja se Herba Med čaj za skidanje viška kilograma kao jedan je od najpoznatijih. 

Čaj za mršavljenje Herba Med deluje tako što unošenjem u organizam stvara osećaj sitosti, produžavajući vreme između obroka i smanjujući glad. Istovremeno utiče na razgradnju masnoća zadržanih u telu i tako uspostavlja balans u regulaciji telesne težine. 

 

Fitness Plus čaj za mršavljenje 

 

Još jedan čaj za efikasno mršavljenje poznatog brenda Fructus koji se bavi uzgojem i preradom lekovitog bilja, kao i proizvodnjom čajeva. Čaj za mršavljenje Fitness Plus namenjen je za regulaciju telesne težine i detoksikaciju organizma. 

Svakodnevna upotreba omogućava lakše pražnjenje organizma, odnosno sprečavanje nagomilavanja hrane. Pakuje se u kartonsku kutiju interesantnog dizajna, ukupne težine 50 gr, raspoređenih u 25 filter kesica. 

Najbolje je upotrebljavati ga dva puta dnevno, i to nakon ručka i večere. Ovim tempom korišenja jedna kutija će potrajati oko 12 dana. Savetuje se pauza u korišćenju od oko dve nedelje, potom se može nastaviti primena.

Fructus Fitness Pluss čaj za skidanje kilograma u svom sastavu sadrži list sene, koren zečjeg trna, cvet hibiskusa, koru krušine, list zelenog čaja, komorač, kukuruznu svilu, šipurak i  kamilicu. Ova biljna mešavina se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa bubrezima ili alergije na neki od sastojaka. 

 

Mršavko čaj za mršavljenje

 

Pampa-tea je proizvođač čaja za mršavljenje, simpatičnog naziva Mršavko. Čaj dolazi u mastilo plavom pakovanju sa zelenom etiketom, težine 100 gr. 

Aktivni sastojci ovog čaja su: stolisnik, kamilica, poljska preslica, kukuruzna svila, kora krušine i list breze. Udruženim delovanjem pozitivno utiču na sistem organa za varenje, ubrzavaju metabolizam i sagorevaju masti u telu. 

Čaj za regulaciju telesne mase se može konzumirati kao topao ili hladan napitak. U 8 dl vruće vode dodajte jednu supenu kašiku čaja i sačekajte 20 minuta, potom procedite. Pripremljen čaj možete piti tokom dana, a ukoliko želite hladan napitak, rashladite ga u frižideru ili dodajte led. 

 

topli cajevi za mrsavljenje

 

Metabo čaj za mršavljenje 

 

Metabo čaj za skidanje viška kilograma proizvod je kompanije Limes, pa je mnogima poznat kao čaj za mršavljenje Limes. Metabo čaj Limes za redukciju viška kilograma delujte tako što sagoreva masne naslage i stimuliše metabolizam da brže radi. To se postiže pravilnim načinom upotrebe Metabo Limes čaja, a to je za vreme obroka. 

Limes caj za mršavljenje priprema se tako što se u pola litra vode skuva jednu kesicu čaja i ostavi da  se ohladi. Zatim se u to dodaje jednu ili dve kašike jabukovog sirćeta i pripremljen napitak piti za vreme obroka. 

Konzumacijom čaja za vreme obroka postiže se brz osećaj sitosti, a hrana pod dejstvom čaja brže se razlaže i lakše je želudac vari. Metabo čaj za mršavljenje i skidanje kilograma sadrži u pakovanju 40 filter kesica, a dnevno možete piti litar ovog čaja. 

Limes čaj za mršavljenje ima prirodni sastav, koji čine kopriva, šipurak, petrovac, kantarion, majčina dušica i žalfija. 

 

Kirkolina čaj za mršavljenje

 

Kirka Pharma proizvodi Kirkolina čaj za regulisanje telesne težine koji se proizvodi u različitim formulama. 

Tako postoje sledeći Kirkolina čajevi za mršavljenje:

  • Kirkolina Green extra line
  • Kirkolina Lux
  • Kirkolina Herba body line čaj 

Svaki Kirkolina čaj u osnovi ima šipurak, list sene i koru krušine, a razlikuju se po dodatku matičnjaka, peršuna, kukuruzne svile ili lista zelenog čaja. Aktivni sastojci utiču na smanjivanje telesne težine tako što deluju na probavni sistem, sprečavaju zadržavanje vode i štetnih materija u telu i ubrzavaju metabolizam. 

Kirkolina čaj za skidanje kilograma ublažava nadutost, umiruje i podstiče rad creva kako bi se masnoće što pre razgradile. 

 

Go slim čaj za mršavljenje 

 

Na spisku najboljih čajeva za smanjenje prekomerne težine našao se i Go Slim čaj za redukovanje težine. Kombinacija prirodnih biljaka, kima, komorača, smreke, kore krušine, sladića i lista sene čini čaj za mršavljenje Go Slim delotvornim na redukciju težine, ali i lepši izgled kose i kože. 

Glavna uloga aktivnih sastojaka je da pomognu sistemu za varenje da lakše svari hranu, apsorbujući hranjive materije u organizam, a sagorevajući masnoću. Eliminacijom viška tečnosti, toksina i masti suzbija se i pojava celulita.

Preporučuje se konzumirati Go Slim čaja tri puta tokom dana, nakon obroka, a prvi rezultati su vidljivi nakon dve nedelje. Ovaj čaj nije preporučljivo da koriste trudnice, maloletna lica i osobe koje u sastavu prepoznaju potencijalne alergene. 

 

Sibirski čaj za mršavljenje

 

Sibirski čaj za mršavljenje koji u sastavu ima Agrikus gljivu i koru breze, namenjen je za smanjenje telesne težine i pročišćavanje organizma. Samo ova dva sastojka efikasno utiču na topljenje masnih naslaga i čišćenje organizma od štetnih materija zaostalih u telu.

Ima diuretsko i laksativno dejstvo što olakšava pražnjenje creva i oslobađanje toksina iz organizma. Priprema se tako što se jedna kafena kašičica čaja prelije sa 250 ml kipuće vode i ostavi se tri sata da odstoji. Jedna doza, odnosno šoljica čaja pije se iz tri puta, odnosno po trećina šoljice tokom dana.

Sibirski čaj za uklanjanje viška kilograma pije se prema tačno utvrđenom načinu upotrebe, a preporučena dnevna doza je strogo zabranjena jer u tom slučaju može izazvati kontraindikacije.

 

Oolong čaj za mršavljenje

 

Oolong čaj za mršavljenje potiče od biljke Camellia sinensis, iste one od koje se prave crni i zeleni čajevi za skidanje kilograma. Obzirom da se zeleni čaj priprema od sirovog lišća ove biljke, za crni čaj lišće se fermentiše. 

Oolong čaj za regulisanje težine nastaje od blage fermentacije lišća, odnosno nešto između zelenog i crnog čaja. Zato je tačno određeno vreme branja lišća. 

Oolong čaj ima niz pozitivnih dejstva na ceo organizam, ali najznačajniji je uticaj na gubitak kilograma. Blago obrađen list deluje antioksidativno na organizam, snižava taloženje masnoće u organizmu što izuzetno olakšava gubitak kilograma. 

Utičući na topljenje masnih naslaga Oolong čaj efikasno deluje i na smanjivanje celulita.

Oolong čaj za redukovanje težine najbolje je piti sat vremena pre obroka, ali ne više od dve šoljie dnevno. Za pripremu jedne šolje čaja potrebna Vam je jedna kafena kašika čaja ili jedna filter kesica. 

 

cajevi za mrsavljenje sa limunom

 

Srculence čaj za mršavljenje

 

Srculence čaj za skidanje kilograma sastoji se od mešavine planinskih biljaka koje rastu na obroncima Jastrebac. Srculence u svom asortimanu ima različite vrste čajeva koji lekovito deluju na čitam organizam.

Čaj za mršavljenje Srculence pakuje se u crvenoj kutiji težine 100 gr. Prirodna kombinacija lekovitih trava utiče na ubrzavanje usporenog metabolizma i lakše varenje hrane. Čaj je namenjen osobama koje žele da smanje telesnu težinu i pročiste organizam. 

 

Čaj za mršavljenje Zeleni zmaj

 

Zeleni zmaj čaj za mršavljenje namenjen je punoletnim osobama koje imaju višak kilograma, kao i osobama sa usporenim metabolizmom. Biljna mešavina prirodnog porekla utiče na lakše varenje hrane i na rad bubrega. Izlučivanjem tečnosti i štetnih materija, organizam se oslobađa napetosti i lakše vari hranu.

Zeleni zmaj čaj za eliminisanje viška kilograma u sastavu sadrži: krušinu, senu, peršun, matičnjak, kukuruz, zeleni čaj, kamilicu, zovu, nanu i slatki koren. Čaj ima aromu narandze koja mu daje pitak ukus. Udruženim delovanjem ovih sastojaka pospečuje se rad creva i olakšava pražnjenje. 

Savetuje se konzumacija dve šoljice čaja dnevno, pola sata pre obroka. U pakovanju se nalazi 25 filter kesica, a jedna kesica se preporučuje za šoljicu čaja od 200 ml.

 

Ostali prirodni čajevi za mršavljenje

Ostali nabolji prirodni čajevi za mršavljenje su:

  • crni čaj za mršavljenje,
  • zeleni čaj za mršavljenje,
  • čaj od nane,
  • čaj od matičnjaka.

 

Crni čaj za mršavljenje 

Crni čaj je jedan od najpoznatijih čajeva za skidanje viška kilograma. Dobija se od biljke Camellia sinensis ( Kamelija sinensis) koja raste u Kini. Raste u grmu, a listovi su zelene boje. 

Crni čaj ima veoma jak i istančan ukus jer podleže dužoj fermentaciji, odnosno obradi lišća, što mu obezbeđuje i veći procenat kofeina. Bogat je flavonoidima koji ubrzavaju metabolizam, sagorevaju masne naslage i eliminišu toksine iz organizma. Najbolje je konzumirati šoljicu čaja ujutru, a prisustvo kofeina će Vam pružiti jutarnju energiju. 

 

Zeleni čaj za mršavljenje

Zeleni čaj je srodnik crnom čaju, obzirom da se prave od iste biljke. Razlika je u tome što zeleni čaj se ne izlaže fermentaciji i zato ima blaži ukus. Zeleni čaj sadrži dosta manje kofeina. Pored toga sadrži i flavonoide i polifenole koji imaju direktan uticaj na rad probavnog sistema. 

Zeleni čaj ima antioksidativna, umirujuća dejstva i pomaže u gubitku masnih nalsaga i toksina. Možete ga piti par puta dnevno, odnosno oko tri šoljice. 

 

Čaj od nane za mršavljenje

Čaj od nane za mršavljenje iako je možda manje poznat ima itekako svoje prednosti. Pored brojnih lekovitih svojstva čaja od nane, jedna pogodnost je i opuštanje i umirenje želudca. 

U tom slučaju čaj oblaže želudac i sprečava veliku potrebu za hranom, ali i stimuliše pretvaranje hrane u energiju umesto u masnoću. Svakodnevna konzumacija čaja od nane može umnogome doprineti cilju smanjenja suvišnih kilograma. 

 

Matičnjak za mršavljenje 

Matičnjak za mršavljenje odlično je koristiti kao dopunu dijete. Matičnjak je biljka zelenih listova koja po izgledu podseća na koprivu. Ima izuzetan osvežavajući miris limuna, pa ga drugačije i znaju kao limunovu travu. Čaj od matičnjaka ima od davnina pozitivna dejstva na celokupan organizam, vrši detoksikaciju, umiruje i oslobađa organizam viška vode. 

Recenzije za preparate koji pomažu da zategnete kožu i skinete celulit ili masne naslage:

 

Celuleks celulit

 

Zaključujemo

 

Čajevi za mršavljenje definitivno nas mogu osloboditi neželjenih kilograma, ali najbolje rezultate ipak ne mogu postići samostalno. 

Podelite sa nama vaša mišljenja i iskustva u upotrebi čajeva za mršavljenje.