Imate celulit na nogama, butinama ili na zadnjici? Ne brinite, postoji način da ga se rešite! Otkrivamo koji provereni preparati pomažu i kako ukloniti celulit na nogama.

 

Priznajemo, nije tako jednostavno rešiti se celulita i postići vitko, zategnuto i lepo telo. Za to je potrebna izuzetna istrajnost i velika želja da bi se postigao atraktivan izgled. 

Ipak, nije sve tako nedostižno i nemoguće kako možda izgleda kada neko spomene borbu sa celulitom.

Predstavljamo provereno dobre načine i prirodne preparate koji će vam dati rezultate!

Otkrivamo u nastavku teksta kako pobediti celulit na nogama – brzo, pre leta i prirodno.

 

Celuleks celulit

 

Šta je celulit?

 

Pre nego što vam spomenemo metode i kako pobediti celulit na nogama, možda ne bi bilo loše da ukratko osvrnemo na to šta je u stvari celulit. 

Sigurni smo da već i same ponešto znate, jer ta pomorandžina kora pre leta zaista ne da mira i istina je da loše utiče na samopouzdanje.

Dakle – celulit je skup masnih naslaga i toksina u potkožnom tkivu vaših nogu, zadnjice, butina. Predstavlja je estetski problem na telu i koži, jer se javlja na nogama, zadnjici i bokovima.

On može biti vodeni celulit (edematozni), mekani i tvrdokorni celulit. Manifestuje se u obliku udubljenja i čvorića na koži, pri čemu oštećuje vezivno tkivo i umanjuje njegovu mikrocirkulaciju.

Imajte na umu da je slaba cirkulacija krvi delimično odgovorna za pojavu celilita na vašem telu.

Ali kao što rekosmo, moguće je rešiti se celulita baš kao što je naša čitateljka Kika uspela. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i otkrila KAKO JE USPELA da se reši ove napasti. Njoj je POMOGAO JEDAN PRIRODNI PREPARAT protiv celulita, a u njenom iskustvu možete saznati više o tome kako joj je pomogao https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Što se pojavljuje celulit na nogama?

 

Na pojavu celulita kako na nogama, tako i na ostalim delovima tela, utiču brojni faktori. Većinu tih faktora mi, žene, nismo ni svesne i smatramo ih manje bitnim za pojavu celulita.

Međutim, nije tako. 

Celulit se postepeno razvija i često je neprimetan golim okom u početnoj fazi. Iz tog razloga, važno je na vreme se pridržavati nekih osnovnih pravila koji bi sprečili još intenzivnije taloženje masnih naslaga.

Ovo su faktori koji najviše utiču na pojavu celulita na nogama:

 • veoma uska garderoba (farmerke, pantalone),
 • svakodnevno sedenje zbog posla ili studiranja,
 • usled smanjene fizičke aktivnosti,
 • usled ne unošenja dovoljno tečnosti,
 • loša i nepravilna ishrana (jako začinjena hrana, slatkiši, gazirani sokovi)
 • genetika,
 • hormonski poremećaji (posebno u toku trudnoće).

 

Celulit na nogama kako ukloniti?

 

Nije nemoguće ukloniti celulit na nogama! Celulit na nogama se može ukloniti, ali za to je potrebno vreme i stalna upornost. 

Nikako ne smete odustati od nekih navika ili saveta, jer jedno odustajanje vodi drugom, i tako u nedogled. Time ne pomažete sebi. Naprotiv.

Kako se to ne bi dogodilo, u nastavku teksta ukratko vam dajemo savete kako ukloniti celulit na nogama.

Ovih navika se treba pridržavati:

 • nega kože preparatima protiv celulita (serumi, ulja, kreme, gel, sprej, aktivator, losioni),
 • pravilna ishrana koja podrazumeva balans proteina, ugljenih hidratata, vitamina i minerala,
 • redovna fizička aktivnost i dnevni unos od nekoliko litara vode,
 • razni tretmani skidanja celulita na nogama (lipoliza, laserska epilacija celulita, elektrostimulacija, velashape, limfna drenaža, maderoterapija…),
 • anticelulit masaža kojom se obnavlja cirkulacija krvi i ispravan protok hranljivih materija,
 • suvo četkanje polučvrstom četkom kojom se poboljšava cirkulacija i stimuliše proizvodnja kolagena,
 • konzumiranje čajeva (zeleni, čaj od maslačka),
 • piling tela,
 • kozmetički aparaturni tretmani.

 

Kako ukloniti celulit na nogama prirodnim putem?

 

Prethodni saveti vam mogu pomoći da se rešite ove dosadne napasti.

Ali ako želite da uklonite celulit na nogama isključivo prirodnim putem, otkrivamo kako to možete uraditi. Postoje brojne druge prirodne metode za uklanjane celulita.

U tom slučaju, spas za lepe i vitke noge bez pomorandžine kore su svakako kozmetički preparati protiv celulita, a najbolje oni na prirodnoj osnovi.

Na primer, kozmetika sa koprivom, mentom, ruzmarinom i bršljanom u sastavu. Ovo su najpopularnije biljke koje se koriste u kozmetici za skidanja celulita. 

Svakako je da u skidanju celulita pomažu i prirodne obloge, koje možete da napravite i same kod kuće. Na primer, obloga od đumbira, obloga od gline ili svima dobro poznata obloga od kafe. 

Izbor je na vama.

 

Gel protiv celulita

 

Kako skinuti celulit na nogama nije toliko komplikovano pitanje ako pronađete dobre kozmetičke preparate. 

Konkretno, dobar gel protiv celulita može da umanji vidljivost celulita za čak 70% i da vrati tonus koži (da je zategne i učvrsti). 

Svakako je najvažnije da pronađete adekvatan gel protiv celulita koji bi redukovao celulit i učvrstio kožu.

Najbolje je da izaberete gel na bazi prirodnih sastojaka, koji su značajni po uklanjanju celulita. Postoje anticelulit gelovi koji hlade kožu i oni gelovi protiv celulita koji je greju, pa tako zagrevanjem utiču na skidanje celulita.

 

Krema za celulit

 

Da li je krema protiv celulita dobra metoda u skidanju celulita na nogama? Provereno jeste, a pisali smo detaljno i zašto – kreme za celulit kako pomažu.

 

celulit na nogama

 

Kao i sa gelom, tako je i kod kreme za celulit važno da pronađete onu koja vam najviše odgovara. 

Kreme umanjuju vidljivost celulita i zatežu kožu. Svakodnevnim korišćenjem anticelulit kreme koža je vidljivo glatka, tonirana i elastična.

Takođe, kod anticelulit kreme je važno da i ona bude na bazi prirodnih sastojaka koje sagorevaju masti. Zato, birajte one kreme i preparate koje u svom sastavu imaju mentu, arniku, divlji kesten i kofein. 

Ne treba zanemariti ni morske sastojke (morske alge) koji su puni minerala koji hrane kožu.

 

Serum protiv celulita

 

Serum za celulit je još jedan od načina kako možete da pobedite celulit i da budete zadovoljne svojim fizičkim izgledom. 

Serumi protiv celulita svojom jakom koncentracijom sagorevaju masne naslage, podstiču mikrocirkulaciju potkožnog tkiva i povećavaju elastičnost kože. 

Sa druge strane, neki od njih deluju i protiv strija. Mi žene odlično znamo koliko su strije, pored celulita, naš najveći neprijatelj.

Serum protiv celulita takođe sadrži prirodne aktivne sastojke (bršljan, mentu, kofein, divlji kesten…) koji zajedničkim snagama redukuju celulit. Kao finalni rezultat možete da očekujete lepšu površinu kože, sjaj, mekoću i čvrstinu. 

Tekstura anticelulit seruma je retka, ali jako dobro deluje na kožu jer je više koncentrovana u odnosu na druge prepatare. tako je uglavnom.

Iako redak, brzo se upija. Postoje anticelulit serumi koji hlade kožu i anticelulit serumi koji greju kožu.

 

Ulje protiv celulita

 

Jedna od delotvornih metoda skidanja celulita je i ulje protiv celulita. Anticelulit ulje je blagotvorno za našu kožu jer hidrira. Prija zbog masaže, a redovnom upotrebom koža je manje podložna nastanku celulita. 

Konkretno, ulje koje je za celulit podstiče cirkulaciju, utiče na razgradnju masnih naslaga i poboljšava teksturu kože.

Najbolje rezultate daju prirodna ulja za celulit koja u sebi sadrže aktivne prirodne sastojke. Najbolji su, svakako, ona koja sadrže: ekstrakt bršljana, kokosa, limuna, nevena, breze, badema i tome slično.

 

Kozmetika koja skida celulit na nogama

 

Nabrojali smo najčešće tipove preparata na tržištu, a u anstavku ćemo pobrojati i ukratko objasniti konkretne prepatate za svaku od kategorija.

 • Celuleks
 • Anticelulit gel Thiomucase,
 • Krauterhof anticelulit gel,
 • Krauterhof anticelulit serum,
 • Collistar krema protiv celulita,
 • Hemel ulje protiv celulita,
 • Eveline Slim Extreme 3D serum,
 • Bioten anticelulit gel krema,
 • Bioten bodyshape bioactive kofein gel. 

 

Celuleks gel protiv celulita

 

Celuleks je prirodni anticelulit gel na biljnoj bazi koji uklanja celulit i istovremeno smanjuje vidljivost strija. U svom sastavu ima značajne prirodne sastojke: divlji kesten, bršljan, ekstrakt hrastove kore, ekstrakt biljke arnike i mente. 

Ovi sastojci blagotvorno deluju na kožu, pri čemu je regenerišu i vraćaju joj elastičnost i mekoću

Gel prodire duboko u kožu i tako smanjuje vidljivost celulita na koži, tj. pomorandžine kore. Redovnom i pravilnom upotrebom koža postaje glatka, zategnutija i čvršća. 

Celuleks se koristi 2 puta dnevno, tj. ujutro i uveče i to nakon tuširanja, jer je tada koža najčistija i pore su otvorene. Ovo je gel koji prijatno hladi i osvežava kožu, što je veliki plus u vrelim letnjim danima i noćima.

Manje celulita možete očekivati za mesec dana.

Prodaje se u plastičnoj beličasto-sedefastoj bočici od 150 ml. Boja gela je braon i miriše osvežavajuće na mentu.

Pročitajte našu recenziju i iskustva za Celuleks gel za celulit.

 

 

Anticelulit gel Thiomucase

 

Anticelulit gel Thiomucase pomaže da se ukloni celulit na butinama, celulit na bokovima, kao i na nogama. Radi se o gelu koji ima tradiciju dugu 20 godina sa nepromenjenim sastavom, ali izmenom u dizajnu. 

Prodaje se u finoj beloj tubi u količini od 200ml. Tekstura gela je lagana i lako se nanosi na problematična područja na telu. Miriše prijatno i osvežavajuće. 

Ovaj anticelulit gel ne greje, a i ne hladi kožu – već samo nakon nanošenja koži pruža prijatan osećaj.

Osim što sdeluje protiv celulita, gel povećava elastičnost i tonus kože, neguje je i čini kožu glatkom i zategnutom. Gel mogu da koriste i trudnice, kao i osobe koje imaju problem sa proširenim venama.

Thiomucase anticelulit gel sadrži enzim mukopolisaharidazu koji razgrađuje masti i sprečava nastajanje celulita. Osim toga, ovaj enzim omekšava kožu i olakšava propuštanje tečnosti i uklanjanje nakupljene vode.

Thiomucase gel je dobro poznat preparat protiv celuliuta, a o njemu smo takođe pisali recenziju – Anticelulit gel Thiomucase.

 

Krauterhof anticelulit gel

 

U pitanju je prirodni gel koji sadrži kofein i ekstrakte ruzmarina koji odlično deluju na uklanjanje celulita. Poznat je i kao Konjski gel za celulit, jer je njegova ambalaža slična ambalaži sa konjskim gelom (balzamom) za proširene vene.

Prodaje se u beloj plastičnoj kutiji u količini od 250ml. Miriše osvežavajuće zbog citrusnog mirisa limunove trave u kombinaciji sa ruzmarinom. Gelaste je teksture i bele je boje. Tačan naziv gela je Iris Kräuterhof Anticellulite Gel.

Krauterhof anticelulit gel se koristi dva puta dnevno i to nežnim masiranjem na željeno mesto. Ne preporučuje se osobama koje imaju problem sa proširenim venama ili kapilarima. Nije namenjen ni trudnicama ni dojiljama.

U pitanju je gel koji greje, pa nakon nanošenja na koži može da izazove i peckanje. Redovnom upotrebom koža izgleda zdravije, a celulit je vidno smanjen i redukovan.

Pisali smo recenziju za Krauterhof anticelulit gel.

 

Krauterhof serum za celulit

 

Krauterhof serum za celulit je intenzivni tretman kože protiv celulita koji daje rezultate za oko dve nedelje. Pun naziv seruma je Krauterhof Power Anticellulite serum. 

On se koristi kako bi kožu pripremio za nastavak tretmana Krauterhof anticelulit gelom. Pomaže u oblikovanju tela, a kožu čini glatkom i zategnutom.

Preporučuje se svim tipovima kože. Nije namenjen osobama koje imaju problema sa venama i pucanjem kapilara. Ne preporučuje se ni trudnicama.

Krauterhof Power Anticellulite serum je retke i nemasne teksture. Bele je boje, a miriše citrusno. Koristi se nakon tuširanja, na suvu i čistu kožu.

Pisali smo recenziju za Krauterhof serum za celulit.

 

Hemel ulje protiv celulita

 

Hemel ulje protiv celulita je prirodno ulje koje sadrži osam lekovitih biljaka, a koje zajedničkim silama i snagama sprečavaju nastanak celulita. To su ove biljke:

 • lavanda – koži vraća sjaj,
 • geranijum – zateže kožu,
 • bosiljak – izbacuje toksine,
 • žalfija – poboljšava cirkulaciju,
 • biljni ekstrakt limuna – hidrira kožu,
 • eukaliptus – ima protivupalno dejstvo,
 • kleka – neguje kožu,
 • ruzmarin  – omekšava kožu.

Preporučuje se svim tipovima kože, ali se ne preporučuje osobama koje imaju osetljivu kožu. Oni sa problemom proširenih vena i slabih, modrih kapilara ne treba da koriste Hemel ulje za celulit. Ne uklanja tvrdokorni celulit.

Tačan naziv ulja je Hemel Anti-Cellulite Oil. Bele je boje, prodaje se u beloj bočici u količini od 200ml. Koristi se dva puta dnevno. Može da se koristi na tri načina:

 • kao anticelulit masaža,
 • kao kućni tretman  umotavanjem kože u foliju,
 • kao tretman za mršavljenje i topljenje sala na stomaku.

Pisali smo detaljnu recenziju i iskustva za Hemel ulje protiv celulita.

 

Collistar krema protiv celulita

 

Collistar krema protiv celulita potpomaže razgradnju celulita, a koži vraća tonus i gipkost. Preporučuje se svim tipovima kože, pa čak i osetljivoj. 

Sadrži prirodne sastojke, pa se njegova primena preporučuje i trudnicama.

Tačan naziv kreme je Collistar Special Perfect Body Anticellulite Thermal Cream. Tekstura je lagana, bele je boje. Dostupna je u količini od 400ml.

Sadrži morske alge, bršljan, kofein, morski hrast i prirodna ulja koja poboljšavaju tonus kože. Može da se koristi na dva načina:

 1. na čistu kožu posle tuširanja – tada su pore otvorene i koža bolje upija,
 2. kao anticelulit masaža – u kućnim uslovima ili kao tretman u kozmetičkim salonima.

Pisali smo recenziju za Collistar kremu protiv celulita.

 

Eveline Slim Extreme 3D serum protiv celulita

 

Eveline Slim Extreme 3D serum protiv celulita koji pomaže da se što jasnije definiše silueta. On to čini na više načina jer se može, pored na nogama, koristiti i na drugim delovima tela.

Serum se bori da:

 • sagoreva masne ćelije u koži, 
 • smanjuje obim struka i zadnjice,
 • uklanja celulit.

Svojim dejstvom,. Eveline Slim Extreme 3D serum povećava elastičnost kože, otklanja višak vode iz tkiva, jača strukturu kože i hidrira je.

Ovo je anticelulit serum koji zagreva kožu, pa može da se ponekada javi peckanje i crvenilo na koži. 

Prodaje se u crvenoj tubi od 250 ml. Tekstura seruma je glatka, a boja je crvena. Tačan naziv seruma je Eveline Slim Extreme Thermo Active Slimming Serum anti-cellulite. 

I za Eveline Slim Extreme 3D serum smo pisali recenziju sa iskustvima. 

 

Bioten anticelulit gel krema

 

Bioten anticelulit gel krema je krema koja poboljšava cirkulaciju krvi kako bi koža postala elastičnija i zategnuta. Krema sadrži mnoge prirodne biljne ekstrakte, od kojih je posebno značajan ekstrakt algi.

Osim ekstrakta algi, cink, salicilna kiselina i kineska lekovita biljka Centela Asiatica (gotu kola) imaju ključnu ulogu. Ovi prirodni sastojci stimulišu podmlađivanje kože, uklanjaju mrtvih ćelija i sagorevaju masnih naslaga.

Bioten anticelulit gel krema koristi se dva puta dnevno, tj.ujutro i uveče posle tuširanja. Veoma brzo upija kožu i ne ostavlja lepljiv trag za sobom nakon nanošenja na kožu.

Pročitajte recenziju za Bioten anticelulit gel kremu.

 

Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit

 

Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit je poslednji preparat koji smo izdvojili, jer je dobar i ne sadrži parabene i sintetičke mirise. Naprotiv, sadrži ulje zelene kafe i bioaktivni kofein koji razgrađuju masne naslage i toksine. 

Na taj način, Bioten kofein anticelulit gel uklanja postojeći celulit i sprečava pojavu novog.

Ovo je gel koji eliminiše celulit na butinama, celulit na bokovima, ali i na ostalim problematičnim regijama.  

Gel se prodaje u tubi u količini od 200ml. Providne je boje, lepo miriše i lepo se upija u kožu. Ne preporučuje se osobama koje imaju proširene vene ili kapilare.

Tačan naziv gela je Bioten Bodyshape Bioactive Caffeine Anticellulite Gel.

Na ambalaži gela je naznačeno da su rezultati vidljivi posle tačno 28 dana svakodnevnog korišćenja, kao i sledeće:

 • prvoga dana koža je nežnija i za nijansu zategnutija u odnosu na prethodni dan bez korišćenja gela;
 • postepeno, u narednim danima gel uklanja celulit i čini kožu čvršćom, elastičnijom i zdravijom.

Za detaljnije informacije, možete da pročitate našu recenziju za Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit.

 

Zaključak

 

Celuleks celulit

 

Nadamo se da smo vam ovim tekstom kako pobediti celulit na nogama pokazali da je to ipak moguće!

Rešenje postoji i samo je potrebno biti istrajan i uporan u ovoj borbi sa celulitom.