Ako su vaš problem strije, znajte da postoji mnogo krema za strije. Izdvajamo one kreme protiv strija koje sigurno deluju.

Strije predstavljaju estetski problem i svi smo spremni da nešto preduzmemo da bismo ovaj problem rešili. Postoji više preparata koji su namenjeni rešenju ovog problema. Jedan od njih je i krema za strije.

Veliki broj proizvođača je u svoj asortiman proizvoda uključio kremu za strije, koje su ujedno preparati i za neke druge zahteve kože. Recimo protiv celulita, za suvu kožu koja se peruta i slično.

Zato, dobro je znati koje su najdelotvornije, pa vam u nastavku dajemo 10 efikasnih. Verujemo da ćete naći onu koja će dati rezultate, a najbolja je uvek prirodna!

 

strije ceuleks

 

Zašto se koristi krema protiv strija?

 

Krema protiv srija se koristi da bi iste ublažila ili u potpunosti otklonila. Niko ne voli te najpre ljubičaste, a zatim bele linije koje podsećaju na ožiljke. U ovom drugom slučaju, krema za već nastale stirje je tada rešenje.

Takođe, krema protiv strija se koristi i preventivno, da do pojave strija ne dođe. Kada dolazi do promena na koži usled preteranog rastezanja iste najčešće se strije i javljaju na koži. Zato je veoma bitno na vreme reagovati, pre nego što se strije uopšte i pojave.

Ako kremama protiv strija tretiramo tek nastale, one ljubičaste strije (ili crvene), učinak će takođe biti veći jer je lakše ukloniti početne crvene strije nego već zrele strije. Starije su svetlije – bele i već su zrele.

Krema za uklanjanje strija se koristi tako što se zahvaćena područja tretiraju kremom. Neke kreme za uklanjanje strija deluju tako što kožu greju, druge pružaju osećaj hlađenja.

Što se tiče tih koje hlade, više vam može dočarati efekat jedno iskustvo mlade mame koja je za mesec dana uspela drastično da smanji vidlivost strija, potpuno prirodno. U tekstu na linku možete pročitati kako je to uspela https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Kako nastaju strije?

 

Strije predstavljaju linije koje se pojavljuju kada dodje do preteranog rastezanja kože. Više pogađaju žene, ali su neretko se vide i kod muškaraca.

Kada dođe do ubrzanog istezanja kože nastaju strije koje su uglavnom tanke linije. Do ubrzanog istezanja kože uglavnom dolazi usled naglog gojenja, u trudnoći ili prilikom naglog rasta kod tinejdžera.

Strije se mogu javiti na različitim delovima tela. Javljaju se najčešće na stomaku, kukovima, bokovima, dojkama, zadnjici, butinama. Kada se pojave, odmah nakon istezanja kože, boja im je svetlo ljubičasta ili crvena. 

A kako vreme prolazi postaju bele, i podsećaju na ožiljke.

 

krema za strije

 

Kako deluje krema za strije?

 

Kreme za strije je prirodni način za uklanjanje strija. Njena osebnost ogleda se tome što deluje dubinski. Kada se maže na telo koža je odmah upija, ali je najbitnije najviše tretirati mesto koje je zahvaćeno strijama.

Koža koja je manje elastična ili nije elastična (suva) podložnija je pucanju. Tada krema za strije utiče na kožu tako što povećava elastičnost kože. Poboljšanjem elastičnosti dolazi do smanjene mogućnosti pucanja.

Dodatno, mnoge kreme za strije utiču na povećanje koncentracije kolagena u koži, pa ona prirodno postaje manje podložna raszezanju i u najgorem slučaju – pucanju. Sve kreme protiv strija takođe neguju kožu, pa je nakon nanošenja koža čvršća, zategnutija, izgleda lepše i zdravije.

 

Najbolja krema protiv strija

 

Naravno da nisu svi proizvodi podjednako delotvorni. I to je u redu. Može se desiti da neka krema za strije deluje kod nekih, a kod drugih ne daje rezultate. Na to utiče svakako i tip kože, takođe utiče razlog pojave strija. 

Šta god da je u pitanju, za vas izdvajamo 10 najdelotvornijih krema protiv strija. Tu spadaju kreme za strije koje se koriste tokom trudnoće, kao i kreme za strije koje se mogu bilo kada koristiti.

Najbolje kreme protiv strija su:

  1. Celuleks,
  2. krema za strije Mustela,
  3. VZK krema za strije,
  4. Neven krema,
  5. Šaljić melem krema za strije,
  6. Guam krema za strije,
  7. krema od puža za strije,
  8. Cell 1 krema za strije,
  9. Bellen krema za strije,
  10. Sebamed krema protiv strija.

 

Celuleks

 

Brend Ovotaris svoje proizvode bazira pre svega na prirodnim sastojcima. Gel-krema za strije i celulit od ovog brenda je Celuleks.

Kutija u kojoj se nalazi pakovanje Celuleks kreme za strije je belo-narandžaste boje na kojoj se nalazi jabuka. Jabuka je simbolično u kori narandže na kojoj je rajsferšlus. 

To simbolizuje da koža ostaje nežna i zdrava kao jabuka nakon što uz pomoć Celuleksa otklonimo koru narandže koja simbolizuje celulit. I na samom pakovanju je ista slika i u njoj se nalazi 200 ml.

Celuleks sadrži mnoštvo biljnih aktivnih sastojaka koje deluju na taj način što razgrađuju celulit i ublažavaju vidljivost strija. Dobro je to što postoji dvostruko dejstvo. Jer i celulit je nešto ćime se ne ponosimo. 

Još jedno dejstvo je to što Celuleks neguje kožu, pa je nakon upotrebe koža zdravija i zategnutija. U pitanju je brzo upijajuća gel-krema za strije i celulit.

Ono što Celuleks sadrži jesu sledeći aktivni sastojci:

  • Hedera helix – bršljan, kao glavni sastojak mnogih krema protiv strija i celulita. Ono zbog čega je bršljan dobar za našu kožu jeste mekoća koju koža dobija nakon nanošenja preparata koji sadrže isti.
  • Aesculus hippocastanum – divlji kesten. Ekstrakt divljeg kestena ima zaista blagotvorno dejstvo za našu kožu jer istu hidrira. Hidrirana koža je elastičnija i manje podložna pucanju.
  • Arnica – biljka arnica koja se sastojak Celuleksa je još jedan od odličnih sastojaka. Ekstrakt ove biljke neguje kožu i čini je zdravom.
  • Quertux cortex – kora hrasta suzbija upale i smanjuje svrab.

Pisali smo iskustva i recenziju za Celuleks – Celuleks gel protiv celulita i strija!

 

 

VZK krema za strije

 

U Lilly dorgerijama možete naći njihovu liniju proizvoda VZK (veoma zdrava kozmetika ili veoma zdrava krema). Jedan od njihovih proizvoda je i intenzivni tretman protiv strija. Ambalažu ćete prepoznati po plavom krugu u kome se nalazi krst bele boje, i kutiji bele boje. Pakovanje je od 150ml.

Ono što VZK krema za strije sadrži jeste she buter, ulje badema i kakaoa, alantoin i tokoferoil. Svi ovi sastojci utiču na kožu tako što je čine elastičnijom. Pored toga hrane je i hidriraju, tako da nakon nanošenja izgleda savršeno glatko i oseća se mekšom na dodir.

Dobra strana VZK kreme za strije je, pored toga postojeće čini manje vidljivim, ona i sprečava nastanak novih strija. Koža je zaštićena i negovana. Krema ne sadrži parabene.

Pročitajte više o ovo kremi u recenziji – VZK krema protiv strija recenzija!

 

Krema za strije Mustela

 

Mustela krema za prevenciju strija dolazi od brenda Mustela. U pitanju je poznati francuski brend Mustela, a kremu ćete prepoznati po beloj ambalaži i sa crvenom bojom. Krema za strije Mustela dolazi u pakovanjima od 150 i 250 ml.

Ovo je krema za strije u trudnoći. Ono što proizvođač tvrdi jeste da je bezbedna i u trudnoći, kao i u periodu dojenja. Kao što vidite, u pitanju je krema za stirje u trudnoći. 

I ova krema za strije doprinosi smanjenoj vidljivosti već postojećih strija, kao i prevenciji nastanka, što i sam naziv kaže.

Svi aktivni sastojci su prirodnog porekla. Jedan od sastojaka su Avokado peptidi koji kožu prorodno čine elastičnijom i mekšom. Galaktorabinan je takođe u sastavu, a u pitanju je patentirani sastojak koji se dobija iz drveta ariša. Ovaj sastojak kožu takođe čini elastičnijom i otpornijom na pucanje. I još 2 prirodna sastojka bismo izdvojili, a to su pčelinji vosak i shea butter, koji hidriraju kožu i čine je mekom na dodir.

Pisali smo recenziju za Mustela kremu – Krema za strije Mustela iskustva!

 

krema za strije

 

Neven krema za strije

 

Olival je hrvatski brend a u oviru asortimana proizvoda nalazi se Neven krema koja je namenjena nezi normalne, suve i ispucale kože. Ovo je krema koja podstiče regeneraciju kože, ali po funkciji nije krema za strije. Zapravo, nju korisnice često ipak koriste kao kremu za strije.

Nalazi se u kutiji od 250 ml. Glavni sastojak je ekstrakt nevena koji je veoma blagotvoran za našu kožu. Ima blago i umirujuće dejstvo. Kutija je žuto narandžaste boje na kojoj se nalaze cvetovi nevena.

U okviru Olival linije proizvoda nalazi se posebno krema za zažtitu kože u trudnoći, sa uljem badema, uljem maslina, pšeničnim klicama i uljem zelenog čaja u sastavu. Ona se nalazi u tubi, bele boje, i ambalaža je 150 ml. 

 

Šaljić melem krema za strije

 

Za Šaljićev melem kremu za strije ste verovatno već čuli. Šaljić brend zapravo u svojoj ponudi ima meleme. Strijet Šaljićev melem protiv strija je u beloj ambalaži sa poklopcem roze boje. A u pakovanju je 200 ml melema.

I ovaj melem se može koristiti preventivno protiv pojave strija. I to je jedna krema za strije koja može da se koristi kada je u pitanju trudnoća

Dobri sastojci Šaljić melema za strije su maslinovo i ricinusovo ulje koje štite kožu. Takođe ovi sastojci povećavaju elastičnost kože. Nežna i mekana koža je rezultat redovne upotrebe Šaljić melema kreme za strije.

Više detalja pročitate u recenziji – Šaljićev melem krema protiv strija !

 

Guam krema protiv strija

 

Guam je italijanski brend koji ima svoju kremu protiv strija. U pitanju je Guam krema za zatezanje i učvršćivanje kože i protiv strija. Nalazi se u kutiti bele boje sa narandžastom trakom, a i tuba je istog dizajna. Tuba je od 250ml.

Kod Guam kreme protiv strija takođe imamo dvostruko dejstvo jer deluje preventivno, kako do nastanka strija ne bi došlo. Takođe, Guam krema za strije utiče na već postojeće strije tako što smanjuje njihovu primetnost. 

Sadrži vitamin E, vitamin C, bršljan  i esencijalna ulja. Svi ovi sastojci utiču na povćenu proizvodnju kolagena tako da koža postaje elastičnija.

Više možete pročitati u recenziji – Guam krema za strije i zatezanje kože posle porođaja.

 

Krema od puža za strije

 

Jedna od krema od puža za strije je ustvari krema nemačkog brenda Krauterhof. Nalazi se u kutiji, sa poznatim logom koji je ustvari dobro prepoznatljivo ime Krauterhof. Kutija sadrži 100 ml kreme, a na njoj se nalazi puž.

Nije čudno što se neko setio da iskoristi sluz puža protiv strija. Jer njegova sluz sadrži najviše prirodne hijaluronske kiseline. A hijaluronska kiselina je i prirodno sastavni deo naše kože. 

Sa ostalim sastojcima kao što su vitamin C i E i mnogi proteini, krema od puža za strije je odlična nega za kožu. Svi ovi sastojci povećavaju elastičnost kože, poboljsavaju ten, hidriraju dubinski kožu pa i već postojeće strije postaju vizuelno manje vidljive.

 

Cell 1 krema za strije

 

Brend i krema Cell 1 dolazi iz Švajcarske. U pitanju je regenerativna krema sa puževom sluzi od 50 ml. Ovde nije reč samo o kremi za strije, već je njena namena višestruka. Porizvođač obećava da pored strija uspešno otklanja bore, ožiljke, strije i akne.

Sve ovo je moguće zahvaljujući sastojcima koje sadrži. A sadrži sledeće aktivne supstance:

  • Allantoin – ovaj sastojak doprinosi uklanjanju mrtvih ćelija kože i njihovoj regeneraciji. Takođe, ima umiriujuće dejstvo.
  • Elastin – koji je zaslužan za povćanje elastičnosti kože, pored kolagena.
  • Kolagen –  obezbeđuje čvrstoću i glatkoću naše kože. Već prirodno sastavni deo kože.
  • Vitamine A,C i E.

 

krema za strije od puža

 

Bellen krema za strije

 

Bellen krema za strije je iz Bosne i Hercegovine, jer nam Bellen kozmetika dolazi iz BiH. Nalazi se u svetlo roze kutiji, a zapremine je 100ml.

U pitanju je više masna krema, nalik buteru za telo. Bezbedna je i u trudnoći, kako bismo preventivno delovali i smanjili šanse da se strije pojave. 

U pitanju je čokoladni buter koji ima mnogo prirodnih sastojaka. Sadrži kakao, shea buter, mango puter, ulje jojobe, avokada, badema, marelice i šljive. U sastavu je i vitamin E. Svi ovi sastojci neguju kožu, od početka trudnoće i dugotrajno dovode do povećanja elastičnosti.

Pored toga što doprinosi smanjenju vidljivosti i preventivnoj zaštiti pojavi novih strija, Bellen čokoladni maslac koristi se za negu suve kože. Pruža joj negu i obezbeđuje hidrataciju.

 

Sebamed krema protiv strija

 

Sebamed je nemački brend i u pitanju je medicinska linija proizvoda za negu kože. Imaju širok asortiman proizvoda. U ponudi je i Sebamed krema protiv strija. 

Pakovanje je bele boje, na svakom njihovom pakovanju je naznačeno da je pH vrednost 5,5.  Krema je u pakovanju od 200ml.

Sebamed krema protiv strija se može koristiti pre i posle trudnoće, kao i u trudnoći. Proizvođač navodi da je bezbedna i u periodu dojenja, samo uz adekvatnu higijenu. 

Sadrži prirodne sastojke i to ulje avokada, shea buter. Takođe u sastavu je ekstrakt tigrove trave (Centella asiatica – cica trava ili tigrova trava) i peptidi. Svi ovi sastojci kožu čine elastičnom, pa je ona zaštićena od pucanja. Takođe, neguju kožu i obezbeđuju da se ona lakše adaptira na promene, kako se ne bi previše rastegla i da ne bi pucala.

Sebamed krema protiv strija ne sadrži parabene, alkohole, mineralna ulja. Ima brzo upijajuću formulu i ne ostavlja tragove na odeći. Pogodna je za sve uzraste i za sve tipove kože, čak i kod delikatnih stanja kože kao što su starenje kože, alergije, atpijski dermatitis itd.

Pisali smo recenziju o ovoj kremi, a detaljnije možete pročitati na linku – Sebamed krema protiv strija.

 

Za kraj!

Svakako je uvek preporuka da se dobro raspitate o sastavu i u skladu sa aktuelnim problemom izaberete prirodnu kremu za strije ili, ako ne kremu, neki drugi prirodni preparat protiv strija.

 

strije ceuleks

 

Bez obzira na to koji je uzrok pojave strija na vašem telu, postoje kreme i preparati koje će ih, ako ne u potpunosti otkloniti, bar ublažiti vidljivost na telu. Svakako trebate probati da nađete one koji će vama odgovarati.

Da li i vi imate strije? Možda ste već probali neki od ovih krema za strije koje smo izdvojili? Koji vama najviše odgovara?

Nadamo se da vam ova recenzija znači i da su informacije bile korisne. Ako vam se dopala recenzija ocenite je kako bismo imali povratnu informaciju.

Hvala od ♥!