Ukoliko imate perut u kosi i uporni svrab, to je signal da vam treba šampon protiv peruti. Isprobajte Eucerin šampon protiv suve peruti. Iskustva i recenzija!

 

Šamponi protiv peruti su uvek nabolje rešenje za ovaj neprijatni kožni problem, jer predstavlja prirodnu metodu za oporavak kože u kose. Istražili smo da li cete zbilja moći da odahnete ako koristite ovaj poznati Eucerinov šampon za perut, a utiske prenosimo u nastavku. 

Negovana i lepa kosa se odmah primeti, a bele ljuspice peruti se primete još brže. Na svu nelagodu kap koja preliva čašu je mučan i konstantan svrab. Zbog toga su prirodne metode za uklanjanje peruti adekvatna rešenja da se rešite ove neprijatne pošasti!

Zato Eucerin šampon protiv peruti recenzija otkriva da li ste na pravom putu da se konačno rešite neprijatnosti, a kosi vratite zdrav i blistav izgled.

 

perut Vlasilan opsti

 

Kada se koristi Eucerin DermoCapillaire Creme šampon?

 

Od Eucerina nam dolazi Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv peruti koji ima za cilj da ukloni perut i suzbije nekontrolisani svraba. Eucerin šampon protiv peruti sadrži aktivne supstance koje:

  • smanjuju i potpuno eliminiše pojavu peruti, 
  • sprečavaju nastanak nove peruti,
  • ublažavaju svrab i umiruju vlasište,
  • otklonjaju nečistoće sa kose i kože glave. 

Eucerin šampon protiv peruti koristi se isključivo za uklanjanje suve peruti koja ostavlja vrlo primetne tragove na vlasištu ali i garderobi, pružajući kosi zdrav i čist izgled. 

 

Kako deluje Eucerin šampon protiv suve peruti?

 

DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti deluje površinski tako što uklanja nešistoću i masnoću sa vlasišta. Posebno je važno što može da oslobodi vlasište belih ljuspica poznatijih kao perut. 

Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti ima antigljivično dejstvo. To znači da on sprečava pojavu i širenje glivica koje uzrokuju infekciju vlasišta i nastanak peruti. Umirujuća formula Eucerinovog šampona za perut istovremeno ublažava svrab, opušta napeto vlasište, pa tako suzbija zapaljenske procese. 

Redovnom upotrebom perutanje se stavlja pod kontrolu, a svrab je osetno ublažen. Međutim, može se reći da je ozbiljna mana ovog šampona to što ima slfate u sastavu.

U vezi sa navedenim, protiv peruti su se odlično pokazali prirodni šamponi za uklanjanje peruti, koji su na biljnoj bazi i bez sulfata. Kristina i Dejan su dugo imali perut u kosi, ali su uspeli da je očite. Zato su sa nama podelili svoja iskustva i rekli šta su sve radili dok nisu našli rešenje. Tačno kako su uspeli i tačno ŠTA IM JE POMOGLO možete da pročitate klikom na link u tekstu https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Kome se tačno preporučuje Eucerin DermoCapillaire krem šampon protiv peruti?

 

Ako imate problem sa peruti, ne znači da je Eucerin šampon protiv peruti namenjen baš vama. Postoje dve vrste peruti – suva perut i masna perut.

Međutim, ukoliko vas muči suva perut, onda ste na dobrom putu. Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti. Namenjen je osobama sa osetljivom kožom glave koje žele da smanje, da potpuno eleminišu suvu perut ili da ublaže svrab. 

 

Eucerin šampon protiv suve peruti

Upotreba šampona odgovara svim tipomima kose i kože glave, a mogu ga koristiti i muškarci i žene. 

Osobama koje imaju masnu perut ili seboreični dermatitis, ne preporučuje se upotreba  Eucerin DermoCapillaire Kem šampona za suvu perut jer neće rešiti problem masne peruti. Iz iste Eucerin DermoCapillaire postoji šampon namenjen ovom problemu. To je Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti (pisali smo recenziju).

 

Masna i suva perut – razlike

 

Možda ste sada zbunjeni jer ne znate razliku između suve i masne peruti, zato ćemo vam pomoći da prepoznate koji vid peruti vas muči. 

Razlike:

  • Suvu perut katakterišu bele lagane pahuljice, vrlo rastresite koje se odvajaju od kože i lete po kosi. Suva perut opada i često možete primetiti na garderobi, naročito na ramenima, bele suve ljuspice. 
  • Masna perut se razlijuje od suve jer je zućkaste boje i vidno je masna, odnosno lepljiva. Zalepljena je za kožu glave i kosu i ne leti kao suva perut, ali je svakako uočljiva. 

 

Pročitajte više:

 

Kako izgleda Eucerin šampon protiv suve peruti?

 

Eucerin, svetski poznat nemački brend, predstavlja nam DermoCapillaire liniju za negu kose i kože glave protiv peruti, svraba i iritacija vlasišta. 

Eucerin Dermo Capillaire Anti Dandruff Creme Shampoo je pun naziv šampona koji vam predstavljamo, a koji je jasno naznačen na ambalaži. Plastična bela boca pljosnatog dizajna, sa poklopcem čija se kapica otvara, pakuje se u pripadajuću kartonsku kutiju identičnih vizuelnih oznaka. 

Ambalaža je zapremine 250 ml, podseća na neke medicinske preparate, a na njoj su naznačeni aktivni sastojci šampona. U dnu je zelenom bojom istaknuta informacija da je Eucerin šampon protiv peruti namenjen za suvu perut. 

Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv peruti je ređe kremaste teksture, beličaste boje. Miriše neutralno, a na kosi ostavlja kratkotrajan miris čistoće i svežine.

 

Kako se koristi Eucerin šampon protiv peruti?

 

Upotreba Eucerin šampona protiv suve peruti je identična načinu upotrebe bilo kojeg drugog šampona za kosu. 

Potrebno je da pokvasite kosu toplom vodom, potom nanesite šampon na dlanove. Blagim utrljavanjem vrhovima prstiju umasirajte šampon u vlasište i rasporedite duž cele kose. Zatim sačekajte 2 minuta da deluje, a nakon toga dobro isperite. 

Po potrebi ponovite postupak pranja kose. DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti dermatološki je ispitan i možete ga koristiti svakoga dana, odnosno pri svakom pranju kose. 

 

Kakvi se rezultati očekuju od Eucerin DermoCapillaire Krem šampona?

 

Za Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti rezultati prilikom pranja kose su sledeći: 

  • šampon stvara bogatu i gustu penu, 
  • vrlo dobro uklanja nečistoće sa vlasišta,
  • lako se raspoređuje po kosi i isto tako ispira,
  • nakon pranja kosa ostaje čista, mekana, blago mirišljava i lakše se raščešljava.  

Proizvođač obećava da će Eucerin šampon protiv suve peruti nakon prvog pranja umiriti svrab, a vremenom će nestati. 

Uklanjanje i kontrolisanje nastanka peruti bi trebalo da postane primetno posle nekoliko pranja kose, međutim uvek ima odstupanja. Ovo su tvrdnje proizvođača, a u praksi je nešto drugačije, jer svaka osoba različito reaguje na šampon.

 

Eucerin šampon protiv suve peruti

 

Da li Eucerin DermoCapillaire Krem šampon smanjuje perut?

 

Što se smanjenja i uklanjanja peruti tiče biće vam neophodno strpljenje kako bi rezultati Eucerin šampona protiv peruti postali primetniji. Otprilike mesec dana redovne upotrebe je neophodno da uvidite da je perut prilično počela da se smanjuje. 

Apsolutno eliminisanje peruti teško da će brzo doci. Nekada su potrebni meseci za to, a nekada se sve završi na drastičnom smanjenju peruti, ali ne i iskorenjavanju.

 

Da li Eucerin šampon protiv suve peruti umanjuje svrab?

 

Ublažavanje svraba je moguće nakon prvog pranja, ali nije stopostotno ispunjivo. Međutim, čestom upotrebom DermoCapillaire Krem šampona protiv peruti svrab će se prilično ublažiti.

U vezi sa prethodno navedenim, i vlasište će sve manje biti napeto i manje će svrbeti. 

 

Eucerin šampon protiv peruti iskustva 

 

Bez obzira šta obećava Eucerin šampon protiv peruti iskustva osoba koje su ga testirale su vrednija i uverljivija. Prenosimo vam objektivna i konkretna iskustva za Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti u nastavku.

 

Zadovoljni korisnici

Jedna majka navodi da je njena ćerka imala velikih problema sa suvom peruti i da joj je Eucerin šampon protiv suve peruti mnogo pomogao. Za samo nekoliko dana perut se dosta smanjila. Isada je ima, ali u zanemarljivoj meri. Vrlo su zadovoljne rezultatima, a kosa joj izgleda sjajno i meko. 

 

Dugogodišnja korisnica raznih šampona protiv peruti, ponovo se vratila na Eucerin šampon protiv peruti jer je on od svih isprobanih dao najbolje rezultate. Perut je prati unazad nekoliko godina i sa manjim prekidima se uvek vraća. Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv peruti je uspeo da za svega par tretmana smanji perutanje i eliminiše svrab, pa će ga od sada koristiti bez prekida jer tako drži problem pod kontrolom. 

 

Tinejdžerka koju od osnovne škole muči problem perutanja kose uspešno je uklonila perut pomoću Eucerin šampona protiv peruti. Koristila ga je par meseci, ali već nakon mesec dana uvidela je da joj pomaže. Sada više nema belih ljuspica po garderobi, ali ga povremeno koristi kao prevenciju. 

 

Momak kojem je uvek bilo jako neprijatno zbog peruti koja je padala na ramena, konačno se oslobodio neprijatnosti. Pojačana svrab je takođe pratila ovo stanje kose, a perut je na njegovoj kratkoj kosi izgledala prilično neuredno. Bio je uporan u korišćenju, nije koristio nijedan drugi preparat za kosu i za svega nekoliko nedelja drastično se smanjilo perutanje. Kosa nakon pranja izgleda čisto i zdravo, pa je ocenio Eucerin šampon protiv suve peruti kao vrlo efikasan. 

 

Još jedna davojka navodi da je Eucerin šampon protiv peruti napravio vrlo veliku razliku u perutanju kose od kada ga koristi. I ranije je koristila razne šampone, ali Eucerin DermoCapillaire šampon najbrže deluje od svih. Uopšte više ne oseća svrab, bela perut se smanjila za 70 %, a tek je na prvoj boci, koju koristi već dva meseca. 

 

Pohvale za efikasnost šampona stižu i od korisnice koja ima suve krajeve, a masan koren kose. Gotovo za jedan dan joj se koren kose izmasti i kosa se podeli u pramenove, što dovodi da perut bude vrlo primetna. Na interneru je videla reklamu za Eucerin šampon protiv suve peruti koja joj je delovala vrlo ubedljivo. Uklonio je perut i smirio svrabež, a kosa duže izgleda čisto.

 

Nekoliko korisnica još se slaže da je Eucerin šampon protiv suve peruti odlično rešenje za perut i da im je pomogao da oslobode kosu dosadne peruti i svraba. 

 

Nezadovoljni korisnici

Jedan mladić je Eucerin šampon protiv peruti dobio od devojke. Koristi ga dve nedelje, svakodnevno ujutru pere kosu. Ima nepodnošljiv svrab naročito na predelu iznad ušiju i zadnjem delu glave, a perut je prisutna u srednjoj meri. Za sada nikakvog efekta nema, svrab se nije ublažila, kao da pere kosu običnim šamponom. 

 

Devojka koja se više od 10 godina bori sa upornom peruti, po preporuci drugarice je otišla da kupi Eucerin DermoCapillaire šampon protiv suve peruti. Kada je ugledala sa sadrži sulfat, odmah je odustala od kupovine, jer su joj mnogi stručnjaci savetovali da izbegava preparate sa ovim tipom sulfata. 

 

Momak koji duže vreme pokušava da iskoreni perut probao je Eucerin šampon protiv peruti. Nakon potrošene boce, koja je trajala par meseci, perut nije nestala. Odlučio je da kupi još jednu bocu, jer u tom trenutku nije imao drugo rešenje, međutim situacija je ostala ista. Pokajao se što je bespotrebno trošio vreme i novac. 

 

Crnokosoj devojci suva perut vidno ruži izgled kose. Na šiškama je vrlo uočljiva, a odavno već ne može da veže rep jer je vrlo primetna. Eucerin šampon protiv peruti je koristila dva meseca i nikakvih promena nije bilo, čan ni najmanjih razlika. 

 

Još jedna devojka koja nekoliko nedelja koristi DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti tvrdi da joj uopšte nije pomogao. Nema poboljšanja u smanjenju peruti, a ni svraba. Završiće ovu bocu do kraja, ali već razmišlja o nekom prirodnom preparatu. 

 

Jedan momak je pružio šansu šamponu, čitajući pozitivne rezultate drugih. Bio je ubeđen da će Eucerin šampon protiv peruti rešiti njegov problem sa perutanjem, nažalost prilično se razočarao kad je video da na njegovu perut nije imalo nikakvog učinka. 

 

Dama sa veoma gustom kosom primetila je pojavu peruti, iako do sada nije imala taj problem. Rešila je da deluje odmah i počela sa upotrebom šampona. Mislila je da će se lako osloboditi belih pahuljica iz svoje kose jer je na vreme reagovala. I uz pomoć Eucerin šampona protiv peruti perutanje nije prestajalo.

 

Slične i povezane recenzije:

 

Eucerin šampon protiv suve peruti

 

Da li Eucerin šampon protiv peruti mogu koristiti deca?

 

Suva perut nažalost ne zaobilazi ni najmlađe, pa je opravdano pitanje da li Eucerin šampon protiv suve peruti mogu koristiti i deca. Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv peruti mogu koristiti deca starija od 12 godina i tu je starosna granica jasno određena. 

Ukoliko je dete mađeg uzrasta ne preporučuje se upotreba šampona bez saveta lekara. 

 

Da li Eucerin šampon protiv peruti mogu koristiti trudnice?

 

Trudnoća je osetljivo stanje i neophodno je voditi računa prilikom izbora preparata. Eucerin šampon protiv peruti mogu koristiti trudnice koje imaju problem suve peruti. 

Međutim, tokom period trudnoće birajte proizvode bez hemijskih supstanci, odnosno okrenite se blagim prirodnim preparatima.

 

Da li se perut vraća ako se prestane sa upotrebom Eucerin DermoCapllare šampona?

 

Kao što smo napomenuli Eucerin šampon protiv suve peruti tokom svog delovanja sprečava nastanak malih zapaljenski procesa koji su posledica glivičnih infekcija. Tokom korišćenja šampona ovi procesi će biti stavljeni pod kontrolu, a perutanje će biti smanjeno. 

Ukoliko prestanete sa upotrebom šampona može doći do ponovne aktivacije procesa i perut ce se ubrzo opet pojaviti. 

 

Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti sastav 

 

Aktivni sastojci Eucerin šampona protiv peruti su klimbazol, pirokton olamin i polidokanol. Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv peruti ne sadrži parabene, boje i silikone, što je sjajna vest. Međutim, u sastavu smo pronašli sulfat, parfem i još neke nepopularne sastojke koji mogu biti škodljivi. Evo kompletne liste.

Sastav:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Laureth-9, PEG-3 Distearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Pirokton olamin, Klimbazol, Undecylenamido Propyl Betaine, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Sodium Chloride,Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Parfum. 

 

Polidokanol (Laureth-9) 

Polidokanol se u kozmetičkim preparatima najčešće označava kao Laureth-9. Koristi se u lečenju dermatoloških stanja kose i kože i često se može naci u preparatima za ličnu negu. Uloga polidokanola u Eucerin šamponu protiv peruti je da umiri svrab i iritacije na vlasištu, pa ga zato koristi kao glavni sastojak. 

Pirokton olamin

Pirokton olamin se koristi za lečenje gljivičnih infekcija kao i infekcija vlasišta koje uzrokuju perut. Antimikrobna svojstva ga čine aktivanim sastojkom mnogih preparata protiv peruti i ocenjen je kao prvoklasan u efikasnosti. To je razlog zašto ga Eucerin šampon protiv suve peruti koristi kao jedan od aktivnih sastojaka. Deluje direktno na gljivice koje izazivaju perut, tako što ometa njihovo širenje i eliminiše ih. 

Klimbazol 

Klimbazol je hemijska supstanca koja ima izuzetna antimikrobna svojstva. U kozmetici se koristi u proizvodnji preparata protv peruti, ali često ima i ulogu konzervansa. Procenjuje se da je bezbedan za upotrebu, mada je njegovo prisustvo u kozmetičkim proizvodima jasno ograničeno. Kao aktivni sastojak Eucerin šampona protiv peruti sa pirokton olaminom onemogućava razvoj glivica koje su krivci za nastanak peruti.

Sodium Laureth Sulfate

Natrijum lauret sulfat pripada porodici sulfata koji se u kozmetici koriste za stvaranje pene, odnosno čišćenje. Možemo ga naći u šamponima, pastama za zube, sapunima, ali i kućnoj hemiji. Po hemijskom sastavu je jača supstanca, kako bi bio što efikasniji, a to ga karakteriše kao potencijalnog iritanta. Iz tog razloga se često kozmetički proizvodi hvale da ne sadrže sulfate, i sve su popularniji preparati bez sulfata.

U borbi protiv peruti je ipak preporučljivo da koristite šampone bez sulfata.

Sodium Benzoate

Sodium benzoate je sintetičko jedinjenje koje u Eucerin šamponu protiv peruti ima ulogu konzervansa. Dosta se polemiše o njegovoj bezbednosti u kozmetičkim preparatima. Postoje tvrdnje da može izazvati iritacije i alergijske reakcije, pa se nalazi na listi sastojaka poželjnih za izbegavanje. 

 

perut Vlasilan opsti

 

Zaključak

Nadam se da smo vas na pouzdan i precizan način upoznali sa karakteristikama koje ima Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti. 

Da li ste koristili Eucerin šampon protiv suve peruti i kakva su vaša iskustva?

Pišite nam kako vam se dopala Eucerin šampon protiv peruti recenzija, ocenite zvezdicana i podelite u komentaru koji vi šampon protiv peruti predlažete.