Masna perut i seboroični dermatitis mogu biti prošlost uz Eucerin šampon protiv masne peruti. Recenzija za Eucerin DermoCapillaire gel šampon protiv masne peruti.

 

Mnogo je preparata za kosu kao što su šamponi protiv peruti ili losioni, koji se ozbiljno bave problemom masne peruti i seboreje. Obzirom da je u pitanju sve rasprostrenije kožno oboljenje, inovacije na ovom polju su neiscrpne. 

Sada naspram sebe perut i seboreični dermatitis imaju Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti koji će pokušati da vas odbrani od ove kožne boljke. 

Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne perut recenzija daje odgovore na sva pitanja vezana za šampon. 

 

perut Vlasilan iskustva

 

Kada se koristi Eucerin DermoCapillaire Gel šampon?

 

Eucerin Dermo Capillaire gel šampon formulisan je u ciju rešavanja problema masne peruti i seboroičnog dermatitisa. Eucerin šampon protiv masne peruti i seboreje koristi se za: sledeće

 • tretman vlasišta obolelog od seboroičnog dermatitisa;
 • uklanjanje masne peruti zalepljene za kosu i kožu glave;
 • ublažavanje neprijatnog svraba glave;
 • smirivanje vlasišta;
 • otklanjanje nečistoća i viška sebuma sa kose i kože glave. 

 

Kako Eucerin šampon deluje protiv masne peruti?

 

Prisustvo gljivica u kosi, odnosno gljivica na koži glave izaziva upalne procese i infekciju, koji dovode do pojave peruti. Zato Eucerin DermoCapillaire Gel šampon za masnu perut i seboreični dermatitis ima zadatak da spreči razvoj gljivica na glavi i dalje iritacije kože. 

Kada se Eucerin šampon protiv masne peruti nanese, on bi trebalo da se upija u kosu i kožu glave. Na taj način bi trebalo da eliminiše gljivice, koje utiču na pojavu i taloženje masnih lepljivih ljuspica. 

Aktivni sastojci obezbeđuju da Eucerin šampon za masnu perut i seboreju ima umirujući efekat na vlasište. Direktnim delovanjem na kožu glave smiruje upalne procese i tako vlasište oslobađa napetosti, svraba i iritacija. 

 

Kome se tačno preporučuje Eucerin DermoCapillaire Gel šampon?

 

Masna perut pogađa veliki broj ljudi, pa se tako prirodne metode poput šampona za perut uvek preporučuju. Eucerin šampon za masnu kožu glave se zato preporučuje osobama koje imaju ovaj vid peruti (masnu perut). 

Kliničke i dermatološke studije se dokazale efikasne rezultate i kod vlasišta zahvaćenim seborejom. Zato se upotreba Eucerin šampona za masnu kožu glave savetuje i za tretman seboreičnog dermatitisa. 

Dodatno, Eucerin šampon protiv seboreičnog dermatitisa mogu podjednako koristiti žene i muškarci.

Perut se često javlja zbog masne kose, a to potvrđuju i iskustva. Kristina i Dejan su dugo imali problem sa kosom koja se brzo masti, jer im se perut iznova i iznova vraćala! Nisu znali kako da to reše, a kako su nam rekli **dugo su tražili dobar šampon ili neki preparat protiv peruti ili masne kose.** Ipak, saznali su za jedan prirodni treman protiv peruti, pa podelili sa nama svoja iskustva kako bi drugima pomogli. Sada im kosa izgleda čisto, ne masti se više brzo, niti mnogo kao ranije i perut više nemaju. Pročitajte u tekstu na linku kako su uspeli i šta im je pomoglo https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Da li se može koristiti za suvu perut i bele ljuspice?

 

Suva perut se razlikuje od masne peruti, a prepoznaćete je po belim suvim ljuspicama koje su vrlo rastresite i često se mogu naći na garderobi. Eucerin DermoCapillaire Gel šampo protiv masne peruti nije namenjen za uklanjanje suve peruti. U tom slučaju mogu da se koriste prirodni šamponi protiv peruti i opadanja kose.

Eucerin u okviru DermoCapillaire linije ima posebno formulisan šampon za tretman suve peruti. Opisali smo kako deluje i kakva su iskustva u recenziji za Eucerin šampon protiv suve peruti.

 

Kako prepoznati seboreju i masnu perut? 

 

Evo nekoliko pokazatelja koji će vam pomoći da razlikujete masnu perut i seboreju. 

 • Masnu perut prepoznaćete po žućkastim ljuspicama koje se lepe za kožu i kosu. Ljuspice su masne i talože se, pa ih je neretko teško ukloniti sa vlasišta. 
 • Seboroični dermatitis je drugačije poznat kao seboreja, a u pitanju je zapaljenski proces na koži, izazvan prisustvom gljivica. Seboreja se najčešće pojavljuje na delovima kože gde je veća koncentracija lojnih žlezda i tada dolazi do ljuštenja ćelija kože i nastanka kožnih naslaga koje su masne. Seboroični dermatitis prati svrab i blago crvenilo. 

 

Slične i povezane recenzije – pročitajte više:

 

 

Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti karakteristike

 

Eucerin šampon protiv masne peruti nalazi se u plastičnoj beloj boci, ravnog, odnosno pljosnatog dizajna, koja teži 250 ml. Ambalažu odlikuje klasičan Eucerin izgled, bez ukrasnih simbola, sa poklopcem na potez. 

Na boci se nalazi naziv šampona Eucerin Dermo Capillaire Anti-Dandruff Gel Shampoo. Takođe, naznačeni su aktivni sastojci, a u dnu boce se nalazi i informacija da je namenjen za masnu perut. Tri tamno zelene linije razbijaju jednostavnost izgleda ambalaže. 

Plastična boca se pakuje u kartonsku kutiju identičnih oznaka.

DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti je ređe bezbojne teksture. Providan izgled šampona podseća na gel, a tečna konzistencija olakšava nanošenje na kosu. Miris šampona je najintenzivniji tokom pranja, gde preovladava puderasta nota. 

 

Eucerin DermoCapillaire gel šampon protiv masne peruti način upotrebe

 

Prilikom korišćenja Eucerin šampona za masnu perut nije potrebno da izmenite svoju rutinu pranja kose. Eucerin šampon za masnu perut i seboreju koristi se tokom redovnog održavanja higijene kose i kože glave. Preporuka je da tokom pranja koristite samo Eucerin šampon protiv masne peruti, odnosno da ga ne mešate sa drugim šamponima. 

Na prethodno pokvašenu kosu nanesite šampon i umasirajte ga nežnim pokretima u vlasište. Sačekajte otprilike 3 minuta da Eucerin šampon protiv masne peruti deluje i potom isperite dobro mlakom vodom. Postupak možete ponoviti u slučaju potrebe. 

 

Kakvi se rezultati očekuju od Eucerin DermoCapillaire gel šampona?

 

Kada govorimo o očekivanim rezultatima, prvo ćemo spomenuti šta možete konstatovati nakon prvog korišćenja šampona. Prilikom pranja kose primetićete da Eucerin šampon protiv masne peruti :

 • brzo se apsorbuje i dobro peni;
 • lako se ispira;
 • ne iritira vlasište;
 • olakšava raščešljavanje i ne isušuje kosu;
 • dobro uklanja nečistoće i čini kosu mekom. 

Eucerin navodi da se neprijatan osećaj svraba umanjuje nakon jednog pranja kose Eucerin šamponom protiv masne peruti i seboreje. Ali…nemojte se iznenaditi ukoliko vas ovaj osećaj zaobiđe. Nekada je potrebno više tretmana kako bi se promena osetila i stanje normalizovalo.

Nakon višenedeljnog tretmana kose, primetićete da je svrab dosta ublažen, a perut blago smanjena. Iako je započeta eliminacija masne peruti, još se ne može reći da je problem stavljen pod kontrolu. 

Dosta zavisi i od stadijuma u kom se nalazi vaše vlasište. Za bolje rezultate biće potrebno dugoročnije korišćenje Eucerin šampona protiv seboroičnog dermatitisa.

 

Da li je Eucerin DermoCapillaire Gel šampon za masnu kosu?

Dosta je pitanja da li je Eucerin DermoCapillaire šampon za masnu kosu. Zato ćemo pojasniti nejasnoće vezane za regulaciju mašćenja kose i ovaj Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti. Ispitivanja su pokazala da masna kosa vrlo dobro podnosi šampon, ali to ne znači da će pomoći u smanjenju mašćenja kose. 

Eucerin šampon protiv masne peruti i seboreje ima funkciju da umanji seboreju i ukloni masnu perut zalepljenu za kosu i kožu. Na taj način će osloboditi vlasište masnoće, ali samo one koja je u vidu peruti. 

Što se tiče smanjenja mašćenja kose, Eucerin šampon protiv peruti tu neće biti od pomoći, odnosno neće učiniti sa se kosa manje masti (nije klasičan šampon za masnu kosu).

 

Da li se Eucerin šampon za suvu perut i Eucerin šampon za masnu perut moraju koristiti zajedno?

Eucerin šampon za suvu perut i Eucerin šampon za masnu perut su dva različita šampona, koja deluju na različit oblik peruti. Ovi šamponi se ne moraju koristiti zajedno, jer svaki od njih deluje na različite aspekte problema. 

Zajedničko im je to da utiču na uklanjanje faktora koji izaziva perut. Međutim nema potrebe koristiti oba preparata istovremeno jer nećete postići brži i bolji napredak. 

 

Eucerin šampon protiv peruti iskustva 

 

Možemo bez ustezanja reći da su za Eucerin šampon protiv masne peruti iskustva korisnika iznenađujuća. Dosta je onih koji ga hvale, ali brojni su i oni sa neprijatnim iskustvima. Pročitajte šta kažu!

 

Prijatna iskustva korisnika

Eucerin šampon protiv masne peruti pomogao je devojci koja ga koristi 6-7 nedelja do sada. U početku nije bilo nekih promena, osetila je da je vlasište manje napeto i svrab umanjen, ali perut je ostala u istoj meri prisutna. Bukvalno odjedno se situacija okrenula i masna perut je počela da se ljušti. Kaže da je 70% peruti eliminisano.

 

Po prepopuci drugara jedan momak je počeo da koristi Eucerin šampon za masnu perut. Njegovom drugu je pomogao protiv masne peruti, pa ga je i on rado probao iako je imao blaži oblik. Posle par pranja perut se dosta smanjila, svrab je gotovo nestao, a kosa izgleda čisto i zdravo. 

 

Još jedna devojka ima reči hvale za Eucerin šampon za masnu perut i seboreju. Godinama ima problem, kad pomisli da ide na bolje, stanje se pogorša. Masnu perut je uspela da stavi pod kontrolom tokom korišćenja druge boce. Sada je perut prisutna u zanemarljivim tragovima, ali nastaviće da koristi šampon preventivno. 

 

Korisnici u zrelim godinama seboreja je dosta ugrozila izgled kose, proredila je i stvorila neprijatnosti. Duže vremena koristi Eucerin šampon protiv seboroičnog dermatitisa i od tada ne korisi nijedan drugi preparat za kosu. Dva puta nedeljno pere kosu i za nekoliko meseci uspela je da dovede vlasište u najbolje stanje do sada. 

 

Još jedna dama je probala razne skupe preparate, home made recepte, neki su pomagali, ali se perut opet vratila. Perut se primećivala iz aviona pa je nastavila sa istraživanjem i otkrila je šampon. Pomogao joj je da ukoni skoro sve zalepljene ljuspice, bez pojave novih. Sada ga koristi jednom nedeljno i baš je zadovoljna. 

 

Eucerin šampon protiv masne peruti pomogao je devojci kojoj su često su prilazili ljudi sa savetima, tako je poslušala devojku koju je srela u frizerkom salonu. Preporučila joj je Eucerin šampon protiv masne peruti i seboreje iz ličnog iskustva.Tokom pranja šampon je držala što duže da deluje i nežno je masirala kožu. Kosi se vratio zdraviji i negovan izgled, a perut se oljuštila posle mesec i po dana upotrebe. 

 

Neprijatna iskustva

Majka jednog maloletnog deteta prepričava njihovo iskustvo upotrebom šampona. Navodi da ni nakon upornog i dugotrajnog tretmana Eucerin šamponom za masnu perut nije nije bilo napretka. Čak su primetili da se perut proširila, kao da nisu preduzeli nikakve mere. 

 

Devojka koja ima masnu kosu i seboroični dermatitis koristila je Eucerin DermoCapillaire šampon za masnu perut nešto više od dva meseca. U poćetku je prala kosu dva puta nedeljno, a onda je počela svakog drugog dana. Kosa joj deluje trenutno čisto, ali se istim intezitetom masti. Primetila je blago umanjenje svraba, ali ne i peruti. Nikakve efekte u poboljšanju stanja nije primetila. 

 

Momak se godinama bori protiv seboreje probao je Eucerin šampon protiv seboroičnog dermatitisa. Obzirom da ima kratku kosu koja je počela da se proređuje, masna perut je vrlo očigledna. Nikakav boljitak nije primetio i nakon potrošene boce odustao je od daljeg tretmana. 

 

Još jedna devojka se unazad dugo godina trudila da iskoreni masnu perut. Probala je razne šampone i više – manje imali su sličan učinak. Eucerin šampon protiv masne peruti se pokazao kao slabiji od svih isprobanih. Rezultati su bili nedovoljnii i kratkotrajni, više ga neće koristiti. 

 

Plavokosa dama koja ima izrazito masnu i tanku kosu koristi Eucerin šampon za masnu kožu glave već dva meseca. Za ovaj period uspela je da ublaži svrab i tako smanji nastanak crvenila, ali bitnijih promena što se tiče smanjenja peruti nije primetila. U jednom trenutku joj se učinilo da je počelo poboljšanje, međutim ubrzo se stanje vratilo na staro i pored redovne upotrebe šampona. 

 

Da li se perut vraća ako se prestane sa upotrebom Eucerin DermoCapillaire Gel šampona?

Nakon što Eucerin DermoCapillaire Gel šampon za masnu perut i seboroični dermatitis pomogne da normalizujete stanje kose i kože glave, problem nije iskorenjen do kraja. Vrlo je moguće da prestankom upotrebe šampona ponovo dođe do pojave peruti. 

To je jedna od mana šampona, jer mu nedostaje produženo dejstvo. 

 

 

Da li Eucerin šampon za masnu perut mogu koristiti deca?

DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti kao i ostale preparate iz DermoCapillaire linije mogu koristiti deca starija od 12 godina. Šampon je dozvoljen je za upotrebu kod dece, mada za mlado i osetljivo dečije vlasište bezbednije je korišćenje šampona na prirodnoj bazi. 

 

Da li je Eucerin šampon protiv masne peruti bezbedan za trudnice?

Kako proizvođač garantuje, ista situacija je i kod trudnica. Tokom perioda drugog stanja upotreba Eucerin šampona za masnu perut je sigurna i neće biti neželjenih reakcija. 

Međutim, trudnoća može uticati da postanete osetljiviji na neke preparate. Zato se i u ovom slučaju savetuje korišćenje šampona protiv peruti sa prirodnim i blagim sastojcima. 

 

Eucerin DermoCapillaire Krem šampon protiv suve peruti sastav 

 

Pogled na listu sastojaka nam otkriva da Eucerin šampon protiv masne peruti i seboreje ne sadrži parabene, alkohole i silikone. Ali smo odmah uočili sulfat, neke iritante i zamenu za silikon. Aktivni sastojci su Pirokton olamin, Klimbazol i Polidokanol (Laureth 9). 

Sastav:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Laureth-9, Pirokton olamin, Klimbazol, Undecylenamido Propyl Betaine, Polyquaternium-10, Glycerin, Sodium Chloride, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Parfum. 

 • Pirokton olamin ima antibakterijska svojstva i uklanja glivice koje su glavni uzročnici nastanka peruti. Vrlo je popularan sastojak u preparatima protiv peruti zbog svoje efikasnosti. 
 • Klimbazol udruženo sa pirokton olaminom eliminiše gljivice i onemogućava njihovo razmnožavanje koje dovodi do nastanka peruti.
 • Polidokanol (Laureth 9) ima protivupalna i umirujuća dejstva na kožu glave. Bitno utiče na ublažavanje svraba, smanjenje crvenila i opuštanje vlasišta. 
 • Sodium Laureth Sulfate – je hemijska supstanca čija je uloga da ukloni nečistoće i masnoće na vlasištu. Prilično je agresivan, može da izazove iritacije, pa je označen kao nepoželjan sastojak u mnogim preparatima, a naročito šamponima protiv peruti. 
 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – ili drugačije hidrogenizovano ricinusovo ulje je kompleksna hemijska supstanca koja se koristi kao emulgatori i omekšivač. Zadržava se na površini kože i kose, pa ima i svojstva silikona, koji su nepopularni u kozmetici. Ne preporučuje se trudnicama, doiljama i osobama sa osetljivom kožom. 
 • Parfum – ima zadatak da poboljša miris Eucerin šampona protiv masne peruti. U pitanju je sintetički sastojak koji je označen kao potencijalni alergen. Njegova upotreba u preparatima namenjenim problematičnoj koži i kosi nikako se ne preporučuje. 

 

perut Vlasilan iskustva

 

Eucerin DermoCapillaire gel šampon protiv masne peruti recenzija – zaključak

Eucerin DermoCapillaire Gel šampon protiv masne peruti može pomoći u eliminisanju masnih lepljivih ljuspica, smirivanju svraba i zalečenju seboroičnog dermatitisa. Koliko je uspešan u nameni najbolje su pokazala iskustva korisnika koja smo vam preneli u recenziji.

Nakon pročitanih iskustva da li bi ste probali Eucerin šampon protiv masne peruti?

Ako ste i vi jedan od korisnika, podelite svoje mišljenje sa nama u komentaru i ocenite šampon zvezdicama.