Kako sprečiti opadanje kose je pitanje sa kojim se veoma često susreću i muškarci i žene. U ovom tekstu otkrivamo prirodna rešenja za opadanje kose.

Zdrava, negovana i bujna kosa puna volumena je simbol lepote i ženstvenosti. Svaka žena priželjkuje gustu i zdravu kosu na kojoj će joj svi pozavideti. Međutim, samo neke od njih se mogu pohvaliti blistavom i bujnom kosom.

Takođe, gubitak kose je i izazov jer se opadanjem kose često susreću muškarci. Kod njih ovaj problem može drastično da utiče na gubitak samopouzdanja. I kod ženskog i kod muškog pola, proređivanje kose nije nimalo prijatno i može da izazove i zabrinutost.

Danas za vas pišemo tekst u kome vam pružamo korisne informacije kako sprečiti opadanje kose prirodnim putem.

 

vlasilan zene model

 

Zašto kosa opada?

 

Iako je opadanje kose normalna pojava tokom životnog doba, ipak se mora znati šta je normalan gubitak kose, a šta ne. Normalno opadanje kose podrazumeva gubitak oko 50-100 vlasi dnevno i to je skoro pa i neprimetno.

Međutim, ukoliko dnevno gubite više ili prekomerno, a možda čak i u pramenovima ili vam opada kosa na temenu, to treba da vas zabrine. Tada je vreme da pronađete adekvatne preparate, kao što su šamponi za opadanje kose, losioni protiv opadanja kose, ampule, kapsule ili čak serumi za rast kose

Različiti su uzroci opadanja ili proređivanja kose kojih smo često i nesvesni. Zato ćemo ukratko spomenuti nekoliko najvažnijih uzroka koji sprečavaju da vaša kosa izgleda gusto i sjajno.

 

Stres 

Opadanje kose zbog stresa je i više nego uobičajni uzrok zbog kojeg vaša kosa nije onakva kakvu želite. Stres na poslu, stres oko fakulteta, zdravstveni problemi ili neko drugo traumatično stanje imaće neželjeni efekat na vašu kosu. Zato, nemojte se nepotrebno stresirati!

Pisali smo detaljnije o opadanju kose zbog stresa.

Ovaj problem imala je naša čitateljka, koja je zbog opadanja kose izugubila samopouzdanje i bila potpuno „van sebe“. Ipak, ona je uspela da spasi svoju kosu prirodnim putem pa nam se javila, sa željom da podeli svoje iskustvo i pomogne drugima sa ovim problemom – da ZAUSTAVE OPADANJE KOSE POTPUNO PRIRODNO, kao što je ona uspela. Pročitajte njeno iskustvo i šta joj je pomoglo klikom na plavi link https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/.

 

Preterano tretiranje kose

Iako je kosi neophodna svakodnevna nega, ipak treba i u tome biti umeren. Postoje šamponi koji su pogodni za svakodnevno pranje kose, ali je ipak bolje da se kosa pere na svakih dva ili tri dana. 

Takođe, postoje i preparati koji su namenjeni upravo kosi koja opada. Reč je o šamponima za oporavak kose koji nemaju agresivan sastav i koji pospešuju ubrzani rast kose. 

Pored šampona za negu i oporavak kose, značajnu ulogu imaju i šamponi za rast kose. Pogledajte koje smo izdvojili.

 

Nepravilna ishrana

Nepravilna ishrana može da izazove jako opadanje kose. Našem organizmu je neophodan dobar balans proteina, ugljenih hidrata, gvožđa, vitamina i minerala kako bi kosa izgledala zdravo. Upravo zato je važna izbalansirana ishrana koja će podstaknuti proizvodnju keratina koji se nalazi u kosi. 

Ukoliko primetite drastično opadanje kose, onda je vreme da promenite način ishrane. Neka vaš izbor budu vitamini, a unećete ih kroz namirnice bogate gvožđom, cinkom…, orašastim plodovima, voćem i povrćem.

Ishranu možete dopuniti suplementima i vitaminima za kosu. Izdvoili smo neke popularne.

 

Prekomerno konzumiranje lekova

Prekomerno konzumiranje lekova može dovesti do opadanja kose. Uglavnom, to su razni kardiovaskularni lekovi, antidepresivi, antiinfektivni lekovi, litijum, itd. Zapravo, to su lekovi koji se koriste za lečenje raka, artritisa, lekovi za depresiju i lekovi za povišeni krvni pritisak. 

Svi ovi lekovi utiču na zdravlje kose, iako ne odmah, ali svakako imaju važnu ulogu u opadanju kose. 

 

Menopauza 

I menopauza je bez sumnje, ključni faktor za opadanje kose kod žena. To je period u životu žena kada njihovo telo prolazi kroz brojne fizičke promene, pa u tom slučaju ni proređivanje kose nije izuzetak. Kod žena, tokom menopauze dolazi do nižeg nivoa estrogena što dovodi do proređivanje kose. 

Estrogen je vrlo važan hormon, jer stimuliše rast kose, njenu gustinu i povećava protok krvi u kožu i folikula dlake. Na taj način, estrogen održava našu kosu jačom, zdravom i punom volumena. 

 

Genetika

Takođe, i genetski faktor može mnogo da utiče na gubitak vlasi i usporeni rast kose. Ovo može da bude ozbiljan zdravstveni problem, posebno kod muškaraca jer je kod njih zastupljenost mnogo veća.

Kod muškaraca, gubitak kose se prvenstveno manifestuje kao postepeno istanjivanje kose. Posle nekog vremena, ta postepenost može da dovede do kompletnog gubitka kose. 

 

Ostali uzroci

 

Kako sprečiti opadanje kose

 

Na jako opadanje kose utiču još mnogi faktori kojih često nismo ni svesni. To može da bude: sezonsko opadanje kose, iritacija kože glave, agresivno četkanje kose, razne bolesti i još mnogo toga. 

 

Kako sprečiti opadanje kose prirodnim putem?

 

Ljudi koji imaju ovu vrstu problema se često pitaju kako zaustaviti opadanje kose i pomoći joj da ponovo izgleda zdravo i negovano. U nastavku teksta otkrivamo koje su to metode koje mogu da vam pomognu da vaša kosa ponovo zablista!

  • šamponi protiv opadanja kose i za rast kose, posebno oni koji imaju prirodni sastav (koji neguju i hrane koren kose i kožu glave) su zapravo prirodni lek za rast zdrave kose,
  • maske za kosu su uvek dobro rešenje koje može da vam pomogne u obnavljaju kose i njenom zdravlju,
  • pravilna ishrana je osnova našeg zdravlja, pa i zdrave i jake kose i tu nema neke polemike,
  • proverena i prirodna kozmetika – šamponi bez sulfata, silikona, parabena, sulfata, parafina, veštačkih i sintetičkih dodataka, poput mirisa i boja, podstiče zdraviji izgled kose,
  • razni losioni, kapsule (ampule), serumi, aktivatori i drugi preparati,
  • ulja bogata hranljivim sastojcima jer pojačavaju cirkulaciju na temenu glave, jačaju koren i podstiču rast kose (veoma su efikasni kokosovo ulje, maslinovo ulje i razna druga esencijalna ulja).  
  • prirodni melemi su odličan prirodni lek za opadanje kose koji kosu vraćaju u život,
  • vitamini u kozmetici i ishrani doprinose rastu kose, njenom zdravom i sjajnom izgledu. To su vitamin A, vitamin B, vitamin B12, vitamin C, vitamin D i vitamin E,
  • suplementi za kosu (kao vitamini).

 

Opadanje kose nabolje prirodno rešenje

 

Prethodno smo ukratko spomenuli nekoliko načina kako zaustaviti opadanje kose, ali ne previše detaljno. Upravo zato, fokusiraćemo se sada na šampone i losione, koji su ipak, veoma važni za rešenje ove vrste problema.

 

Kako sprečiti opadanje kose

 

Iskustva korisnika kažu da je adekvatan losion ili šampon za opadanje kose odlično rešenje! Ono što može u tom slučaju da nas zabrine jeste činjenica kako izabrati dobar šampon ili losion koji će nam stvarno pomoći. Tada, na snagu stupa čitanje recenzija raznih proizvoda i odabir adekvatnog preparata koji vam može pomoći.

Losioni, šamponi ili neki drugi kozmetički preparati svojim sastavom regenerišu kosu, hidriraju i jačaju koren dlake. Shodno tome, kosa postaje otpornija na oštećenja raznih faktora spoljne sredine. Osim toga, mnogi preparati poboljšavaju rast kose, hrane je bogatim hranljivim sastojcima i bukvalno je vraćaju u život.

Kosi je upravo takva nega i potrebna! Zato je važno da se lepo informišete o šamponu ili nekom drugom kozmetičkom proizvodu koji bi mogao da spreči opadanje kose. Odnosno, da čitate sastav.

 

Šampon protiv opadanja kose

 

Na tržištu je mnogo šampona za opadanje kose, od kojih su neki sjajni, a drugi manje delotvorni. Ipak, dobrim odabirom kvalitetnog i odgovarajućeg šampona protiv opadanja kose možemo kosi pružiti negu kakvu zaslužuje. To, pre svega, podrazumeva da je šampon prirodnog sastavan, da jača kosu, da može sprečiti njeno opadanje i da stimuliše ubrzani i zdraviji rast kose.

Osim toga, takav šampon podstiče njenu revitalizaciju, održava gustinu i debljinu dlake. Kod ovih šampona je veoma važno da sadrže prirodne sastojke koji intenzivno hrane, jačaju strukturu dlake i hidriraju koren dlake. Definitivno je i ključno da šampon tokom oporavka pospeši njenu blistavost i da je čini otpornijom na oštećenja spoljne sredine.

Prirodni šampon za opadanje kose može sprečiti prevremeni gubitak kose i pomoći vam da vaša kosa izgleda zdravo i negovano. Ipak, treba biti i oprezan u odabiru šampona. Pogrešno izabran šampon protiv opadanja kose može izazvati razne kontraindikacije. To nikako ne želite da učinite vašoj kosi.

 

Vlasilan šampon protiv opadanja kose

 

Vlasilan šampon protiv opadanja kose je prirodni šampon za kosu bez sulfata, silikona i parabena. Pomenuti šampon prirodne formule takođe uedno eliminiše perut, dubinski čisti kosu i sprečava opadanje kose. Za Vlasilan šampon je karakteristično to što sadrži pažljivo odabrane sastojke koji intenzivno hrane i jačaju koren dlake.

Preporučuje se svim osobama kojima je kosa sklona opadanju i proređivanju dlaka usled raznih uzroka. Blage je formule i upravo iz tog razloga je pogodan za svakodnevnu upotrebu. Posebnost šampona je u tome što uklanja toksine i višak masnoće i što čini kosu mekšom i elastičnom. Mogu ga koristiti svi – i muškarci i žene.

Rezultati, odnosno jača kosa koja ne opada, vidljivi su nakon 4 nedelje redovnog korišćenja i pranja.

Vlasilan prirodni šampon za kosu je zapravo tretman koji se sastoji od dve vrste šampona. Vlasilan Formula A je šampon namenjen opadanju kose, a koristi se i protiv peruti. Drugi, Vlasilan formula B je šampon za rast kose koji se koristi odmah nakon tretmana formulom A (može i istovremeno).

Tretman, odnosno Vlasilan šamponi se mogu koristi i odvojeno, ali su rezultati delotvorni kada se koriste zajedno. Količina šampona je 200 ml, a to je dovoljno za oko dva meseca korišćenja.

Pisali smo recenziju o ovom šamponu  – Vlasilan prirodni šampon

 

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Još jedan šampon je i Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom za opadanje kose i njeno jačanje. Ovaj šampon zelene boje i prijatnog mirisa obnavlja kosu od korena do vrha i stimuliše njen ubrzani rast. Kopriva za kosu i pantenol u sastavu šampona čini kosu zdravom, jakom i elastičnom. Afroditin šampon sa koprivom i pantenolom rešava i probleme peruti, obnavlja kosu i daje joj volumen.

Ne zahteva mnogo vremena za korišćenje i ono što je posebno važno, preporučuje se i muškarcima i ženama. Prodaje se u plastičnoj flaši od 1000ml interesantnog dizajna sa upečatljivom slikom koprive.

Blaga formula šampona prija koži glave i kosi i ne izaziva nikakvu iritaciju. Kosa je sa upotrebom ovog šampona zdravija, mekša, bujnija i blistavija. 

Pisali smo recenziju o ovom šamponu – Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom .

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose je još sjajan šampon koji se koristi da spreči prekomerno gubljenje vlasi. Veliki plus kod ovog šampona je taj što mogu da ga koriste i muškarci i žene bez obzira na godine. Starosna granica ne postoji za korišćenje ovog šampona za opadanje kose.

Ovaj Fitoval šampon sadrži prirodne hranljive sastojke koji hrane kosu i pospešuju  produktivnost folikula dlaka. Zapravo, šampon sprečava opadanje kose, stimuliše povećanu otpornost kose i poboljšanu cirkulaciju vlasišta. Sve njegove karakteristike su važne za postizanje što efikasnijih dugotrajnih rezultata.

Tekstura Fitoval šampona je bezbojna i retka i miriše osvežavajuće i nežno. Od važnih sastojaka šampona ubrajaju se ekstrakt ruzmarina, peptidi pšenice i lekovita biljka arnika. Ti prirodni sastojci su, zapravo, zaslužni za rezultate lepe, zdrave i guste kose.

Pisali smo recenziju o ovom šamponu  – Fitoval šampon

 

Allin šampon protiv opadanja kose

 

Allin šampon protiv opadanja kose u za rast kose ne sadrži konzervanse, veštačke boje i sintetičke mirise. Reč je o prirodnom šamponu  koji sadrži beli luk, lavandu i koprivu. Pre svega, ovaj šampon se koristi protiv peruti, opadanja kose i u uklanjaju iritirajućeg svraba na koži glave.

Zbog prirodne i blage formule, Allin šampon je pogodan za redovnu upotrebu i kod muškaraca i kod žena. 

Kosa izgleda zdravo i negovano, jer Allin šampon podstiče njenu gustinu, tj. volumen. Allin šampon za opadanje kose je na tržištu dostupan u providnoj bočici u količini od 200ml.

Pisali smo recenziju o ovom šamponu  – Allin crveni šampon

 

Zaključak

Opadanje kose zbog stresa i drugih faktora je baš neprijatno iskustvo kod oba pola. Gubitak kose je problem koji se postepeno širi i dovodi do drastičnog proređivanja kose.

U početku, gubljenje vlasi je često neprimetno zbog čema tada smatramo da je sve to normalna faza rasta kose.

Ipak, nije uvek tako. Ukoliko primetite da vam je kosa postala slaba, tanka i lomljiva, vreme je da pronađete neko rešenje. Doduše, kako sprečiti opadanje kose nije baš toliko nemoguće ostvariti ako poštuujemo neka pravila. 

Svakako, u tom slučaju treba da koristimo i dobre i prirodne kozmetičke proizvode.

 

vlasilan zene model

 

Svi želimo zdravu, gustu i lepu kosu, zar ne? Pa, to više nije nemoguće! Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli da pronađete neko dobro rešenje za negu vaše kose.

Ocenite tekst i predloge šampona zvezdicom na skali od 1 do 5. Ostavite vaša iskustva u komentarima ispod teksta i napišite nam da li ste koristili neki od šampona, kakva su vaša iskustva…

Hvala vam puno na čitanju!