Ukoliko volite da vam stopala budu lepa i negovana, spremna za otvorenu obuću i leto, onda će vam maska za stopala dobro doći. Izdvojili smo popularne!

 

Znate onaj osećaj, pogotovo leti, kada su nam pete ispucale, kada nam je koža na stopalima suva, tvrda… A baš tada nosimo otovrenu obuću, kad se stopala najviše vide. Dobra stvar je da postoji dosta metoda kako da stopala budu lepa, mekana i negovana.

Da li ćete otići na tretman kod kozmetičara, ili ćete nabaviti neki preparat kao što su sprej, kreme ili neki drugi, pa tako pokušati da rešite problem, odluka je na vama.

 

STOPALIN

 

Šta je maska za stopala?

 

Maska za stopala predstavlja preparat koji se koristi za negu naših stopala. Verovatno svaka žena koja vodi računa o sebi, voli da noge, noti i stopala izgledaju lepo i negovano. Ali ponekad to nije tako lako…

Maske za stopala, pored toga što ista neguju, dati koži potrebnu vlažnost. Umorna stopala koja su veći deo dana u obući i bez vazduha, postaju problematična. Može se destiti da na stopalima ili noktima na nogama dobijemo gljivice, što stvara znojenje i neprijatne mirise. 

Pored toga, neizostavna je loša cirkculacija.

Iako se naša koža na stopalima prirodno regeneriše, taj proces je dosta spor. Upravo će maska doprineti da koža na stopalima diše, samim tim doći će do povećanja cirkulacije.

Uz pomoć maske za stopala ili nekog drugog preparata za negi stopala, ona brzo će postati mekana i oporavljena, a neprijatan miris može postati prošlost.

Da znojenje nogu i smrad mogu biti veoma neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Zašto se koriste maske za stopala?

 

Kao što smo već istakli, maske za stopala se koriste pre svega za hidrataciju, piling i negu naših stopala.

Tako da, maske za stopala su dobar izbor u sledećim situacijama:

 • za negu stopala,
 • za uklanjanje neprijatnih mirisa,
 • za poboljšanje cirkulacije na stopalima,
 • za piling kože na stopalima,
 • za detoksikaciju naših stopala,
 • za otklanjanje gljivičnih infekcija na stopalima,
 • za uklanjanje nečistoća nakupljenih na stopalima,
 • za omekšavanje kože,
 • za suve pete,
 • za prirodnu dezinfekciju nogu.

 

 

Da li su maske za stopala zdrave?

 

Da li su maske za stopala uvek zdrave i sigurne za upotrebu, to zavisi pre svega od toga kakva je naša koža na stopalima. Ukoliko je naša koža na stopalima tvrda, ali zdrava, maske su odličan izbor za uklanjanje mrtvih ćelija.

Sa druge strane, ukoliko imamo rane li iritaciju na koži, maske za stopala nisu preporučljive. Takođe, ako na našim stopalima primetimo ekceme ili psorijazu, maska neće biti dobar izbor

Ako maska za negu kože na stopalima sadrži neki sastojak na koji smo alergični, takođe je trebamo izbegavati. Zato je dobro najpre se upoznati sa sastavom, pa tek onda odlučiti da neki preparat probamo.

Takođe, bitno je znati da maska za stopala ne predstavlja trajni tretman. I još nešto! 

Nakon korišćenja maske za stopala i pete, može se desiti da koža na stopalima postane osetljiva. Pogotovo se to dešava kod maski koje izazivaju efekat skidanja suvih slojeva kože.

 

Kakve maske za stopala postoje?

 

Kada saznate kakve sve maske za stopala postoje, lakše će vam biti da odlučite koja će vama najviše odgovarati.  

Postoji više vrsta maski za stopala. Nisu sve iste, a razlikujemo:

 • maske u obliku pilinga,
 • kremaste – dnevne i noćne maske,
 • maske u obliku čarape,
 • maske koje se lepe na stopala, tj. peel off maske za noge.

 

Preporuka za poznate maske za stopala

 

Kao i kod drugih preparata, kada se pojavi neki WOW proizvod, većina brendova izbaci svoj. Naravno da postoje one maske koje su bolje, ali i one koje to nisu. Tj. ne prave veliku razliku.

Najpoznatije i popularne maske za stopala su:

 1. MBeauty maska za stopala,
 2. Balea Feel Well maska,
 3. Baby Foot maska,
 4. Mediheal Parafinska maska za stopala,
 5. School maska za stopala,
 6. Avon maska za stopala,
 7. Revuele maska za piling na stopalima.

Pre nego što vam opišemo maske, želimo da znate da postoje mnogi prirodni tretmani za negu stopala. Jedan takav je Stopalin, prirodni tretman za negu nogu i stopala. On nije ni krema ni maska, već tretman 2 u 1 – sprej i sapun. ž

Pisali smo recenziju za Stopalin – Stopalin sprej i sapun iskustva!

 

Stopalin

 

Iako nije u pitanju klasična maska, Stopalin je prirodni preparat za negu naših stopala. Od brenda Ovotaris, postoji Stopalin tretman koji obuhvata Stopalin sprej i Stopalin sapun.

 

 

I jedan i drugi preparat iz tretmana nalaze se u kutiji bele boje, sa plavim slovima. Sprej je u bočici od 30 ml, žućkaste boje i sa rasprskivačem. Sapun je u kutiji pravougaonog oblika, bele je boje, sa sitnim bež mrvicama i cepkanim listićima zdravih biljčica.

Stopalin sprej je pre svega namenjen:

 • uklanjanju gljivica,
 • neutralisanju neprijatnih mirisa i 
 • obnavljanju kože na stopalima.

Radi se o prirodnom spreju za stopala, jer sadrži aktivne sastojke koji neguju kožu stopala. Osnovni sastojci Stopalin spreja su biljka rusa, palmarosa ulje, čajevac i ricinusovo ulje. Zahvaljujući prirodnim aktivnim sastojcima predstavlja deo prirodnog tretmana namenjen našim stopalima.

Stopalin sprej je prirodni koncntrovani sprej za noge koji neguje kožu na stopalima, otklanja gljivice i neprijatne mirise. Nakon potpunog tretmana koža je regenerisana i mekana na dodir.

Stopalin sapun je namenjen:

 • dezinfekciji kože stopala,
 • sprečavanju prekomernog znojenja,
 • čišćenju i nezi stopala.

Osnovni aktivni sastojci Stopalin sapuna za noge su palmino ulje, jojoba i kakao buter, semenke grožđa, čajevac, ruzmarin, lavanda.

U kombinaciji sa Stopalin sprejom, predstavlja kompletan tretman za stopala.

 

Balea Feel Well maska za stopala

 

Kod brenda Balea koji možemo nabaviti u DM-u postoji maska koja je u tubi. Njen naziv je Balea Fussmaske Feel Well maska u tubi. Tuba je svetlo zelene boje, sa tamno zelenim listovima i zelenim poklopcem. Ambalaža je 75 ml.

Balea Feel Well maska za stopala se koristi za negu stopala. Nanosi se kružnim pokretima i može se ostaviti da deluje 10 do 15 minuta, a zatim višak otkloniti maramicom. Takođe, može se ostaviti da deluje u toku noći, kada će efekat biti jaći. 

Maska se takođe nanese na čista, suva stopala a zatim je poželjno obući pamučne čarape i tako prespavati.

Balea Fussmaske Feel Well u sebi sadrži zelenu glinu i ekstrakt Matcha čaja. Ima intenzivan biljni miris i zelenu boju. Sastojci nežno neguju stopala i pružaju spa tretman. Stopalima vraća svežinu i pruža intenzivnu negu.

 

Balea Feel Well maska za stopala u čarapama 

Pored Balea Feel Well maske za stopala koja je u tubi, postoji i maska u obliku čarapa od Balee. Balea Feel Well maska za stopala u čarapama je tretman u kesici za jednokratnu upotrebu. Kesica je takođe zelene boje i ima zelene listove.

Ovaj tretan se preporučuje jednom mesečno jer celokupan proces traje oko 14 dana.

Naime, na čista i suva stopala, potrebno je ukoniti lak, ili gel ukoliko imamo na noktima, a zatim otvoriti kesicu. Sadržaj tj čarape izvući a zatim na označeno mesto iseći. Čarape navući na nogu, ostaviti da deluje 30 do 60 min.

Balea maska za stopala u čarapama je posebno pogodna za suvu kožu. Podstiče proces regeneracije tako što otklanja sve suve delove na stopalima, a koža ostaje mekana i glatka.

 

 

MBeauty piling maska za stopala

 

Korejski proizvođač koji u ponudi ima masku za stopala, prepoznatljiv je po širokom asortimanu maski. Piling maska, za koju pišemo zove se Exfoliating Magic Foot maska za stopala, a ona obuhvata dve kesice koje podsećaju na čarape. 

Ambalaža je ljubičaste boje, na njoj je lavanda, a takođe i slika stopala. Na samoj ambalaži se nalazi slika koja opisuje da nakon nedelju dana koža tj. mrtve ćelije počinju da otpadaju. Stopala ostaju mekana i blistava.

MBeauty piling maska za stopala se koristi kao tretman. Koristi se tako što se sadržaj maske, odnosno čarape nanose na suva i čista stopala. 

Veoma je bitno po uputstvu koristiti ovu masku za stopala. Zatim je potrebno pravilno iseći čarapu duž spoja. 

Preporuka je da se čarape nose 90 min. Odmah nakon tretmana nisu vidljive nikakve posebne promene, sem toga da su stopala mekša.

Nakon 4 do 7 dana koža na stopalima se menja, ljušti. Kada stara koža otpadne, zamenjuje je nova koja je mekša i podseća na bebi stopala. U svom sastavu MBeauty maska za stopala i pete sadrži lavandu koja ima antibakterijsko i antiupalno dejstvo.

 

Mediheal Parafinska maska za stopala

 

Korejska Mediheal Parafinska maska za stopala je maska u plastičnim čarapama koje se navlače, a zatim zalepe. Nalaze se u kutiji na kojoj je stopalo i većim delom je crvena kutija. Isto dizajnirana kesica nalazi se unutar kutije. U kesici je maska nalik plitkim čarapama, dokolenicama.

U pitanju je parafinska maska koja otklanja mrtve ćelije sa naših stopala. Stopala ostaju meka na dodir i izgledaju negovano. Pruža osećaj hidratacije i svežine. Maska se koristi tako što se najlon kesice navuku na stopala a zatim se pričvrste oko zglobova. 

Potrebno je ostaviti da maska deluje 15-20 min a zatim skinuti kesice u obliku čarapa. Nakon toga je potrebno dobro umasirati ostatak maske na stopala.

Parafin Foot Mask u svom sastavu ima dosta umirujućih i hranljivih sastojaka. U svom sastavu sadrži Shea buter, borovnicu i mnoge druge prirodne ekstrakte. Oni pomažu u regeneraciji kože i stavanju zdravih ćelija. Zahvaljujući tome koža na stopalima je obnovljena.

 

Scholl maska za stopala

 

Od brenda Scholl u kutiji bele boje sa dosta plave i žute nalazi se Scholl Velvet Smoth noćna maska za stopala. U isto dizajniranoj tubi nalazi se 60 ml maske.

Scholl Velvet Smooth maska je noćna maska za stopala i obezbeđuje 24-ovnu hidrataciju. Najbolje je masku namazati uveče na suva stopala i lepo umasirati. Nakon toga oprati ruke.

Bitno je izbegavati mesta na stopalima na kojima je koža ispucala. Ukoliko postoji neka iritacija, masku ne trebamo koristiti.

Scholl maska za stopala sadrži vitamin A i E, bademovo ulje, Omega 6 masne kiseline. Svi ovi sastojci neguju kožu stopala. 

Scholl maska se apsorbuje kao krema. Predstavlja noćnu negu za stopala koja se ne ispira.

 

Avon maska za stopala

 

Foot works maska od lavande za stopala sa lavandom i glinom dolazi iz Avon kozmetike. Maska se nalazi u tubi od 75 ml. Na samoj ambalaži je lavanda i tuba je belo ljubičaste boje.

Avon maska u stvari predstavlja piling za stopala. Preporučuje se za negu suve i grube kože. Koža je nakon tretiranja maskom svilenkasta i meka. 

Avonova Footworks maska za stopala sa lavandom i glinom se koristi tako što se namaže na stopala. Potrebno je masku naneti na suva i čista stopala. Kada se nanese potrebno je sačekati da upije. Kada se osuši masku je potrebno isprati i ponovo osušiti stopala.

Avon maska za stopala u svom sastavu ima zelenu glinu i lavandu. Glina se koristi za duboku detoksikaciju kože na stopalima, a lavanda daje umirujuće antibakterijsko dejstvo. Nežno pilingom neguje kožu stopala i ostavlja kožu mekom.

 

Revuele maska za piling stopala

 

Od brenda Revuele Professional Care postoji piling maska za stopala. Maska se nalazi u tirkiznoj tubi, a kutija u kojoj je tuba je bela sa plavom bojom na vrhu. Tuba Revuele Feet Care maske za stopala i pete je od 80 ml.

Piling maska za stopala Revuele Feet Care je tretman za stopala koji se koristi i u okviru kućne nege stopala nakon pedikira. 

Maska se nanosi na suva i čista stopala. Potrebno je dobro umasirati je i naneti na cela stopala, uključujući i kožu između prstiju. Zatim se preporučuje uviti stopala u foliju i obuti pamučne čarape. Ostaviti da maska za piling stopala deluje 60 min, a zatim isprati i ponovo osušiti stopala. 

Masku nije preporučljivo nanositi tamo gde je koža iritirana i ukoliko je ona osetljiva.

Revuele Feet Care u svom sastavu ima ureu. Urea je veoma balgotvorna za našu kožu jer kožu čini mekom, pogotovo površinski sloj. Zatim, sadrži mlečne kiseline koje otklanjuju nežno površinski sloj kože na stopalima. Stopala su nakon tretmana meka i regenerisana.

 

Baby Foot maska za stopala

 

Poznata Baby Foot maska za stopala, popularna je širom sveta. I ona je u obliku čarapa koje se navlače na noge. Baby Foot Exfoliation Foot Peel je u kutiji pravougaovnog oblika. Pakovanje podrazumeva jedan tretman.

Baby Foot maska za stopala i pete daje efekat pilinga, a nakon tretmana ostavlja stopala glatkim. Sadržaj iz kutije podrazumeva navlačenje 2 čarape, a potrebno jih e nežno navući na stopala.

Stopala trebaju biti čista i suva. Zatim je potrebno ostaviti da piling deluje 60 min i nakon toga isprati noge.

Baby Foot Exfoliation Foot Peel je maska koja sadrži voćne kiseline i 16 različitih biljnih dodataka. Voćna kiselina deluje tako što suva i ispucala stopala regeneriše. Nakon 4 do 7 dana dolazi do potpunog skidanja stare kože i stopala ostaju mekana, kao bebina stopala. 

Pored voćnih kiselina, sadrži lavandu i tako miriše, umirujuće.

 

 

SLIČNE I POVEZANE RECENZIJE – PROČITAJTE VIŠE:

 

Za kraj!

 

STOPALIN

 

Postojanje mnogih maski u ponudi omogućuje nam da odaberemo onu koja nama najviše prija. Nesumnjivo će maske za stopala i pete doprineti da koža na stopalima bude zdrava i regenerisana.

Da li ste vi neko ko vodi računa o svakom delu svog tela, pa tako i o stopalima? Koju masku za stopala vi birate?

Možda ste neku već probali. Podelite sa nama kakvi su vaši utisci, kako su vam se dopale one koje ste probali. Da li su vam se dopale? Voleli bismo da ih ocenite zvezdicama.

Ako imate još neki predlog za maske za noge i stopala podelite sa nama u komentaru ispod teksta.