Ako želite da vam kosa raste brže i zdravije, proverite da li novi Pantene Miracles Grow Strong šampon u tome pomaže. Ovo je prava istina o šamponu.

 

Zaista dobro zvuči kada kažemo da koristimo šampon za rast kose. Ima mnogo dobrih, da, kako onih šampona čiji su sastojci prirodnog porekla, tako o onih drugih a to su medicinski šamponi za ubrzani rast zdravije kose.

Ali da li baš svaki od njih može pomoći našoj kosi? Naravno da ne, ali postoje oni šamponi koji su efikasniji od drugih i koji ipak mogu pomoći.

U čemu je trik?

Trik je u pronalaženju šampona za rast kose koji sadrži sastojke koji pomažu u zdravom rastu kose. Recimo biotin. 

Biotin je jedan od tih sastojaka koji se nalazi u Pantene Bamboo šamponu.

Ali, da li on stvarno može pomoći?

 

vlasilan zene model

 

Zašto se koristi Pantene Miracles Grow Strong šampon?

 

Pantene Miracles Grow Strong šampon je preparat koji se koristi za negu kose kako bi se ona ojačala, ali i kako bi se sprečilo opadanje. Dolazi iz linije Panten Pro V miracles i kao glavni sastojak navode se bambus i bioten.

Biotin je zadužen za podsticaj rasta nove kose, a bambus da hidrira i omekšava kosu. Prepoznatljiv je i pod nazivom Pantene šampon protiv opadanja kose.

Ovo je šampon čiji je zadatak da ojača folikule dlaka, ali i da istovremeno smanji gubitak kose. Tj. da pomogne u ponovnom zdravom rastu vlasi. Koristi se kao šampon za opadanje kose jer pomaže u sprečavanju ispadanja kose koje je uzrokovano lomljenjem.

Normalan rast dlaka je od velikog značaja za izgled zdrave, lepe i guste kose. Ukoliko kosa ne raste onoliko koliko je to zaista potrebno ili ukoliko kosa opada više nego što je uobičajno, onda je to znak za uzbunu. 

Tada je krajnje vreme da se reagujete.

No, ovo je već druga tema o kojoj smo pisali (kako sprečiti ubrzano opadanje kose) sada je reč o tome kako Pantene Bamboo šampon može da pomogne kosi koja opada.

Panten Pro V Miracles bamboo šampon obnavlja rast nove i zdrave kose, pa tako utiče na njenu otpornost. Pomaže kosi da očuva svoju vitalnost, ali je i štiti od štetnih faktora spoljne sredine koji loše utiču na njeno zdravlje. 

 

Kome se preporučuje Pantene PRO-V Grow Strong šampon za kosu?

 

Pantene PRO-V Grow Strong šampon za kosu se preporučuje za negu kose koja je sklona lomljenju i opadanju, odnosno i namenjen je i za njen rast. Mogu ga koristiti kako muškarci, tako i žene (osobe koje imaju problem sa opadanjem kose i lomljenjem). 

Mada, pretežno ga koriste pripadnice lepšeg pola, kada žele da reše problem opadanja kose kod žena.

Ipak ne postoji starosna granica za korišćenje šampona. Preporučuje se kako starijoj populaciji, tako i mlađoj populaciji (čak i deci, ali ne i bebama).

Pantene bamboo miracles šampon za kosu se preporučuje i dužoj i kraćoj kosi, kao i ravnoj i kovrdžavoj kosi

Kod osoba sa kovrdžavom kosom šampon se pokazao kao sasvim solidan (fino omekšava kosu i ne mrsi je), ali je ipak preporuka uz šampon koristiti i balzam. Generalno, može i ovako da posluži kao okej opcija.

Pantene Grow Strong šampon bambus i biotin trebalo bi najviše da odgovara normalnom tipu kose. Preporučuje se tankoj i slaboj kosi koja nije dovoljno otporna na oštećenja spoljne sredine i kojoj je potrebna nega. 

Može da se koristi i za negu farbane kose, kao i za negu oštećene kose.

 

dugacka porasla kosa

 

Pantene šampon za rast kose prednosti/nedostaci

 

Pantene PRO-V Grow Strong šampon za kosu ima svojih dobrih strana, ali i nedostatke za koje treba da znate. Nije sve tako sjajno u vezi njega, ali nije ni loše.

Uvek je dobro obratiti pažnju i na jedno i na drugo. Tako ćete znati šta biste od nekog proizvoda mogli očekivati (u ovom slučaju za Pantene šampon za rast kose).

Pišemo prvo o prednostima, a odmah potom i o manama šampona. 

Ovo su prednosti:

 • ne sadrži mineralna ulja,
 • bez veštačkih boja,
 • sadrži bambus i biotin,
 • dobro i temeljno čisti kosu,
 • lepo peni,
 • fino miriše i miris se dugo zadržava u kosi,
 • bočica može da se reciklira,
 • nakon upotrebe kosa je meka i lepršava.

Ovo su mane, a najviše se svode na to da nema pretežno sastojke prirodnog porekla. Sledi detaljnije:

 • sadrži sulfate,
 • u svom sastavu ima i silikone,
 • može da stvori perut,
 • sadrži alkohol,
 • kosa nakon upotrebe može da bude teška i masna,
 • parfem je još jedan od toksičnih sastojaka,
 • može da izritira vlasište,
 • može da isuši kosu,
 • iako u retkim slučajevima, može se desiti da izazove dodatni gubitak kose.

Da su prirodni šamponi bolja opcija za kosu misle i Svetlana i Mila. One su podelile svoja iskustva sa nama i rekle šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose. Dugo su pokušavale da da pronađu odgovarajući šampon, a pošto su sada uspele otkrile su nam. Njihove utiske i šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Pantene Bamboo Miracles šampon za kosu uputstvo za upotrebu

 

Pantene bamboo miracles šampon za kosu se koristi lako i brzo. Upotreba nije zahtevna i potrebno je izdvojiti svega par minuta. 

Može da se koristi nekoliko puta nedeljno ili svakodnevno (u zavisnosti od toga u kakvom je stanju vaša kosa).

Postupak:

 • pre šamponiranja dobro nakvasite kosu kako bi se šampon lepo apsorbovao u vlasi,
 • nakon toga nežnim pokretima nanesite šampon na kosu i lagano masirajte vlasište,
 • bitno je da nakon šamponiranja dobro i temeljno isperete kosu (jer dosta peni) kako bi se sva pena sa glave i kose lepo uklonila.

U toku pranja kose izbegavajte kontakt sa očima. Može da se desi da se kosa lepo ne razmrsi nakon pranja, pa možete za dodatnu negu da koristite neki regenerator ili masku za kosu na bazi prirodnih sastojaka.

 

Pantene Bamboo šampon opis

 

Pantene Grow Strong šampon bambus i biotin prodaje se u beloj bočici u količini od 300ml. Na ambalaži šampona su naznačene one informacije koje su važne i koje treba da se znaju pre kupovine. 

Na primer, spomenuto je da je ovo šampon namenjen kosi koja opada i da joj on pomaže da nastavi sa što zdravojim rastom.

Posebno je istaknuto da je ovo šampon koji ne sadrži mineralna ulja i veštačke boje. Tačan naziv šampona je Pantene Pro-V Miracles Grow Strong Biotin + Bamboo Shampoo.

Inače, sam dizajn ambalaže je fino odrađen. Na sredini pakovanja je providna slika bambusa (sivkaste boje), što se sasvim lepo uklopilo. 

Šampon je bele boje. Miriše lepo i miris se dugo zadržava u kosi. Tekstura je kremasta, ali se fino razmazuje u kosi.

 

Pantene Pro-V Miracle bampoo šampon iskustva

 

Pantene Pro-V Miracle bampoo šampon iskustva su podeljena i svako ima drugačije mišljenje. Dok su neki korisnici prezadovoljni šamponom, ima i onih koji ga nikom ne bi preporučili. 

Tu su i korisnici koji smatraju da je ovo okej šampon i da može da posluži.

Opet, sama iskustva zavise od mnogo toga (tip kose, kakva su očekivanja korisnika i ono glavno, da li je kosa zaista u toliko lošem stanju). Kako god, slede i pozitivni i negativni utisci.

Pišemo prvo o pozitivnim iskustvima, a potom i o negativnim iskustvima i kritikama.

 

Pozitivna iskustva

Visoku ocenu na jednom forumu Pantene šamponu dala je Caka. U poslednje vreme devojka je imala problem sa proređivanjem kose. Primetila je da mnogo opada u toku pranja i to je zabrinulo. Naišla je na Pantene Grow Strong šampon bambus i biotin i odlučila da ga isproba. Posle par pranja primetila je da joj je kosa mekša i nežnija na dodir. Nastavila je sa upotrebom i nije pogrešila. Posle nekoliko nedelja primetila je da kosa manje opada i da je postepeno vratila svoju gustinu i volumen.

 

Još jedna Miona rado preporučuje ovaj Pantene šampon za kosu. Njeno iskustvo je pozitivno, jer je posle nekoliko pranja primetila da joj je kosa postala lepa, gušća i živahna!

 

Nakon mnogo blajhanja i stilizovanja kose, jednoj tridestrogodišnjakinji Maji kosa je počela da opada. Zapravo, sve ovo uticalo je na njen normalan rast, kao i na njenu snagu. Ona misli da od kada koristi Pantene šampon protiv opadanja kose nema više problema sa tim! Kosa je živnula, izgleda lepše i što je bitno, zdravije.

 

Pozitivno iskustvo ima još jedna Ena koja preporučuje svima koji imaju beživotnu kosa koja slabo raste. Prema njenom mišljenju, nakon samo nekoliko upotreba razlika je stvarno primetna, kako u teksturi, tako i u jačini kose.

 

Nikoli je Pantene šampon za rast kose pomogao, iako nije to očekivao. Od kako koristi šampon njegova kosa je postala jača i manje se lomi. Između ostalog, primetio je i malo poboljšanje što se i rasta tiče. Za sada je zadovoljan.

 

Iako nije brzo primetila nikakvu razliku u rastu, Anja je nastavila sa upotrebom. Posle mesec dana redovnog korišćenja, došlo je do smanjenja opadanja kose i postepenog rasta. Osim toga, kosa je bila mnogo mekša i sjajnija. Zadovoljna je rezultatima i u narednom periodu ga neće menjati.

 

Negativna iskustva

Jedna trudnica je zbog opadanja kose koje se kod nje pojavilo u toku trudnoće (iako to nije očekivala) odlučila da proba Panten Pro V Miracles bamboo šampon. Nije joj nimalo pomogao. Stvorila se perut, a to je dovelo do svraba i iritacije vlasišta. Vrlo brzo je prestala sa korišćenjem.

 

Zanimljivo je da je Ljubici šampon ubrzao mašćenje kose. Nakon nekoliko pranja, kosa je izgledala masno, neoprano i slepljeno, a osećala se i teškom. Prestala je sa upotrebom.

 

Vrlo nezgodno iskustvo sa šamponom imao je jedan Aleksandar. Umesto da mu bar delimično pomogne, šampon je izritirao vlasište, a zbog nepodnošljivog svraba kosa je počelo jako da opada. Od tada je odlučio da nikada više ne kupi i ne koristi ovaj šampon.

 

Još jedno neprijatno iskustvo dolazi od jedne starije gospođe Verice. Problem sa opadanjem kose imala je nekoliko meseci, ali u poslednje vreme to je bilo baš jako i učestalo. U obližnjoj drogeriji naišla je na Pantene šampon za rast kose i kupila. Kako šampon nije pomagao jer je kosa i dalje opadala, a osim toga je i postala suvlja nego što je bila, Verica je prestala sa upotrebom.

 

Iako joj se dopada kako Panten Pro V Miracles bamboo šampon miriše, Milena je morala da prestane da ga koristi. Isušio joj je kosu, pa je ona postala slamasta, porozna i mnogo više je bila sklona lomljenju nego ranije. Prestala je sa upotrebom.

 

Pantene Miracles Grow Strong šampon sastav

Pantene Pro-V Miracles Grow Strong šampon sadrži dobre sastojke, ali i štetne koje treba izbegavati. Savetujemo da uvek pročitate listu sastojaka. Tako je i sa ovim šamponom (jer sadrži možda neke sastojke na koje ste alergični).

Bolje se informišite i sprečite moguću alergijsku reakciju ili iritaciju (što može da se desi). U svakom slučaju, sledi lista sastojaka, a zatim vam pišemo o najznačajnijima detaljnije.

Lista sastojaka:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Sodium Chloride, Sodium Lauryl Sulfate, Stearyl Alcohol, Parfum, Dimethiconol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Dimethicone, Citric Acid, Sodium Benzoate, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Trideceth-10, Polyquaternium-6, Trihydroxystearin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Histidine, Hexyl Cinnamal, Propylene Glycol, Magnesium Nitrate, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Biotin, Triethylene Glycol, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Lactic Acid, Methylisothiazolinone, Vitis Vinifera Seed Extract.

 Evo objašnjenja za važne sastojke:

 • Prečišćena voda je najvažniji sastojak svakog preparata i koristi se kako bi se očuvala čistoća proizvoda (u ovom slučaju šampona).
 • Glicerin se koristi jer stimuliše prirodan i zdrav rast kose, ali i zbog toga što hidrira i omekšava kosu.
 • Pantenol doprinosi elastičnosti i fleksibilnosti kosi, ali istovremeno joj daje sjaj i neophodnu vlažnost.
 • Limunska kiselina uklanja mrtve ćelije sa kože glave i stimuliše njihovu obnovu, pri čemu je dobra za rast kose. Osim toga, limunska kiselina hidrira suvu i beživotnu kosu i daje joj sjaj.
 • Ekstrakt semenki grožđa štiti kosu od oštećenja spoljne sredine i održava njenu otpornost i jačinu.
 • Histidin je aminokiselina i ima važnu ulogu u stimulisanju rasta kose i održavanja njenog zdravlja.
 • Magnezijum nitrat je dobar za rast kose (pospešuje rast kose i sprečava opadanje).
 • Propilen glikol poboljšava elastičnost kose, štiti je od oštećenja i pomaže vlasima da izgledaju zdravije.
 • Stearil alkohol daje proizvodima (u ovom slučaju, šamponu) finu teksturu i smanjuje iritaciju.
 • Cocamidopropyl Betaine Cocamidopropyl Betaine koristi se kao surfikant, ali je označen kao veliki potencijalni alergen i iritans kože.
 • Sodium Chloride – hemijski sastojak koji se koristi se kao sredstvo za zgušnjavanje u šamponima, ali je poznat i po tome da može da isuši kako kosu, tako i kožu.
 • Parfum je sintetički miris koji se u kozmetici dodaje zarad lepšeg mirisa proizvoda. Njegova upotreba se ne preporučuje u velikoj količini. Može da nadraži kožu i da izazove iritaciju ili alergiju.
 • Dimetikon je silikon čija upotreba nije poželjna, jer može da stvori neželjena dejstva (svrab, crvenilo, isušivanje kože ili kose).
 • Cetil alkohol može da isuši kožu ili kosu, zbog čega se ne preporučuje u velikoj količini.
 • Sulfati (Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate) su štetni sastojci čija se štetnost ogleda u isušivanju i iritaciji.

 

Bambus za kosu

 

Bambus za kosu u samponu

 

Pantene Pro-V Miracles Grow Strong šampon sadrži dva važna sastojka: bambus i biotin.

Što se bambusa tiče, njegovo dejstvo na kosu je sjajno. U kozmetici (preparatima za kosu) se koristi zbog toga što svojim hranljivim sastavom vitamina i minerala obnavlja i podmlađuje kosu.

 Omekšava slabu i suvu kosu, dajući joj potrebnu hidrataciju kako bi kosa izgledala zdravo i lepo.

Osim što kosi daje mekoću, bambus je dobar i zbog toga što jača folikule dlaka. Samim time je kosa manje sklona lomljenju i opadanju. Kosi pruža sjaj, elastičnost i zaslužan je za lepo raščešljavanje kose.

 

Biotin za kosu

Biotin ili vitamin B7 je poznati vitamin koji spada u kompleks B vitamina. Biotin za kosu je jedan od najvažnijih sastojaka za održavanje zdravlja i kvaliteta kose. 

On ubrzava rast kose i sprečava njeno opadanje (jer jača folikul dlaka i time dlaka postaje deblja i otpornija).

Pored toga što jača kosu, biotin ima još jednu važnu ulogu, a to je da poboljša njenu gustinu i volumen. Generalno, biotin poboljšava kvalitet dlake, hrani je i utiče da ona postane izdržljivija i manje sklona oštećenjima.

 

Da li zaista Pantene PRO-V Miracle podstiče rast kose?

 

Do sada smo detaljno pisali o svemu što treba da znate pre nego što se odlučite za ovaj šampona. Sada možemo u kratkim crtama da napišemo da li Pantene Pro-V Miracles Grow Strong šampon zaista može da utiče zdraviji na rast kose.

Kao što smo i videli, Pantene bamboo miracles šampon za kosu sadrži biotin koji je jako dobar za rast kose. Međutim, zbog nekih štetnih sastojaka (sulfata, alkohola, alergena, veštačkih – hemijskih jedinjenja), može doći do usporenog rasta kose.

Konkretno, ukoliko je vaša kosa nešto manje sklona lomljenju i takvom opadanju, u tom slučaju, Pantene Bamboo šampon bi trebalo da pomogne. 

Međutim, ako je stanje baš loše, u smislu da postoji problem, alopecija, opadanje kose sa korenom ili nešto treće, moglo bi biti teže stimulisati rast nove i zdrave kose.

 

vlasilan zene model

 

Ovo je bila Pantene PRO-V Miracle recenzija sa iskustvima i detaljnim sastavom. Nadamo se da vam se recenzija dopala i pomogla oko nekih nedoumica i pitanja.