Ako imate problem sa opadanjem kose na pravom ste mestu da saznate kako da rešite ovaj problem ampulama. Recenzija za Rigenforte ampule za kosu.

 

Nebitno da li se radi o ženama ili muškarcima, problem sa opadanjem kose ne zaobilazi nikoga, bez obzira na pol. Iako je nekada sastavni deo života, proređivanje kose uvek predstavlja stresno i neprijatno iskustvo.

Ljudi koji imaju problem sa proređivanjem kose često u borbi protiv toga koriste kako šampone, tako i ampule, da bi je iole sačuvali.

Šamponi namenjeni opadanju kose su odavno poznati, ali su ampule za kosu generalno nastale relativno skoro. Kotiraju se kao noviji kozmetički preparat, a koji je postao veoma popularan kako u svetu, tako i kod nas.

Pisali smo detaljnije članak o najboljim ampulama.

Saznajte više u nastavku recenzije.

 

vlasilan zene model

 

Zašto se koriste Rigenforte ampule?

 

Rigenforte ampule za kosu koriste se kako bi zaustavile dalji gubitak kose i njeno proređivanje. Prepoznatljive su kao Rigenforte ampule protiv opadanja kose jer u sebi sadrže koncentrovani losion namenjen rešenju problema gubitka, odnosno opadnja kose.

Osim što sprečavaju prerano proređivanje kose, ove Rigenforte ampule hrane, toniraju i jačaju kosu i koren dlake. Izuzetna prednost je ta što stimulišu prokrvljenost vlasišta, pa na taj način omogućavaju normalan i zdrav rast dlake jer se vrši stimulacija korena kose.

Koriste se za oporavak vlasi, jer pospešuju volumen kose i njenu gustinu. Podstiču rast nove i zdrave kose koja upravo zbog toga izgleda elastično, prirodno sjajno i živahno.

 

Rigenforte ampule upotreba – kome se preporučuje?

 

Rigenforte ampule protiv opadanja kose preporučuju se i muškoj i ženskoj populaciji. Mogu da je koriste mlađe žene, kao i mlađi muškarci koji imaju ovu vrstu problema. 

Ne postoji starosna granica za njihovu upotrebu. Zapravo, mogu da ih koriste i starije dame i stariji muškarci koji žele da se reše problema proređivanja kose.

Pogodne su i za osobe koje imaju osetljiviju kožu glave, jer ne sadrže veštačke boje, parfeme, parabene i sulfate. Tako je iako spada u medicinski preparat.

U slučaju da ste možda alergični na neke od sastojaka, o kome će biti više reči nešto kasnije, one se ne preporučuju za upotrebu. U tom slučaju, umesto medicinskih preporuka su prirodni preparati na bazi biljnih sastojaka.

Konkretno, da su prirodni šamponi dobra odluka misle Svetlana i Mila. One su podelile svoja iskustva sa nama i rekle šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose. Dugo su pokušavale da da pronađu odgovarajući šampon, a pošto su sada uspele otkrile su nam. Njihova iskustva i šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Rigenforte ampule pakovanje

                        

Rigenforte ampule protiv opadanja kose prodaju se u belo – zelenoj kutiji u količini od 120 ml. Na sredini kutije u gornjem delu je zelenom bojom naznačen logo italijanske kozmetičke laboratorije ESI. Otuda naziv Esi Rigenforte ampule.

Takođe, na pakovanju su naznačene sve važne informacije o preparatu. To su:

 • da se radi o koncentrovanom losionu u ampulama,
 • da je intenzivan tretman protiv gubitka kose, 
 • da se radi o Biotinax tehnologiji, patentiranoj formuili kompanije ESI,
 • da pospešuje rast kose,
 • da jača kosu,
 • da sadrže biljne matične ćelije koje su zaslužne za izgled zdrave i jake kose.

U pakovanju ima 12 ampula, pri čemu svaka sadrži 10 ml rastvora. Otuda i računica od 120 ml.

Unutar kutije nalazi se zeleni aplikator koji se stavlja na svaku od ampula pojedinačno. Ovaj aplikator je tamno – zelene boje sa natpisom srebrnim slovima. Aplikator je ranije bio tamno plave boje. 

Na vrhu aplikatora je srebrna uska pipeta koja je praktična za svakodnevnu upotrebu.

 

Rigenforte ampule kako se koriste?

 

Rigenforte ampule za kosu upotreba

 

U nastavku sledi više o načinu korišćenja ampula za kosu, tj. o tome kako se koristi ovaj Rigenforte koncentrovani losion u ampulama i zašto se tako zove.

Rigenforte ampule uputstvo:

 • nanosi se na suvu kožu glave blagim kružnim pokretima ruku sve dok se sadržaj (tečnost iz ampule) potpuno ne upije,
 • praktično, treba da se nanosi i na suvu kosu, ali u tom slučaju koristite tanak češalj da se razmaže lepo po dlaci,
 • nema potrebe za ispiranjem,
 • prilikom nanošenja izbegavajte kontakt sa očima i držite ih van domašaja dece,
 • može da se nanese podjednako na sve regije kože glave ili samo na onim područjima gde je počelo proređivanje kose.

Možete ih da koristiti svaki drugi dan tokom prvih 14 dana, a zatim narednih mesec i po dana svaki treći dan. Ipak, sve zavisi od vas, ali nemojte ni preterivati. 

Preporučuje se da ovaj tretman ponavljate bar 2 do 3 puta godišnje zbog boljih i efikasnijih rezultata.

 

Rigenforte ampule iskustva

 

Dosta korisnika je zadovoljno i rado ih koristi protiv opadanja kose. Sa druge strane, postoje korisnici kojima nisu mnogo pomogle protiv gubitka i proređivanja kose.

U nastavku recnzije otkrivamo zanimljiva šarenolika pozitivna i negativna iskustva korisnika.

 

Pozitivni utisci

Dragani svake godine u zimskom periodu počinje kosa da opada. Nije to neko drastično proređivanje kose, ali opet ne sme biti ni zanemareno. Prošle godine je isprobala ampule i dopalo joj se njihovo dejstvo. Već posle četvrte primetila je da joj je kosa čvršća i gušća. Kosa izgleda mnogo kvalitetnije, zdravije i sjajnije. Odlučila je da ih koristi svake godine u tom periodu.

 

Pozitivno iskustvo imala je Sandra. Ona ima 28 godina i zbog prirode posla važno joj je da uvek izgleda lepo i ženstveno. Primetila je da joj kosa malo više opada i odmah odlučila da potraži dobar preparat protiv gubitka kosa. Slučajno je naišla na ESI Rigenforte ampule. Kaže da su odlične i da stvarno pomažu!

 

Već nekoliko meseci jedna starija gospođa Biljana koristi ESI Rigenforte ampule protiv opadanja kose. Toplo ih preporučuje i baš je zadovoljna rezultatima.

 

Đurđina ima tanku i slabu kosu koju je stalno tretirala feniranjem i frizurama. Stalno vezivanje kose u rep i punđu doprinelo je da joj se kosa lomi i kida. Kosa je počela da joj opada kada joj je prijateljica preporučila da proba. Zadovoljna je jer je uspela da poboljša kvalitet kose. Zadovoljna je i koristiće ih barem 2 puta u toku godine.

 

Milanu je u skorije vreme kosa počela neverovatno da opada. Ubeđen je da su za gubitak kose odgovorni svakodnevni stres na poslu, loša ishrana i loš san. Krenuo sa korišćenjem svakog drugog dana prvih 2 nedelje. Već tada primetio je prve promene na bolje i nastavio sa korišćenjem. Koristio ih je oko 2 meseca, a za to vreme je uspeo da oporavi kosu i da je malo ojača.

 

Jelena je na jednom forumu za kozmetiku podelila svoje iskustvo i mišljenje. Ampule je kupila u apoteci. Posle nekoliko opadanje se dosta umanjilo, a do kraja tretmana nije se povećavalo već se stanje sve više popravljalo.

 

Olji kosa opada već 3 godine i svašta nešto je probala u međuvremenu. Drugarica joj je predložila da proba Rigenforte koncentrovani losion u ampulama protiv opadanja kose. Svidela joj se ambalaža i što su lake, praktične za upotrebu. Rado ih koristi, a kosa izgleda zdravije i lepše.

 

Teodora ima osetljivu kožu glave i ne odgovaraju joj svi proizvodi. Jedan od malobrojnih koji joj odgovara su upravo Rigenforte ampule za kosu. Kosa joj izgleda elastično, živahno i zdravo.

 

Negativna iskustva korisnika

Da Rigenforte ampule za kosu iskustva nisu uvek sjajna najbolje prikazuje iskustvo Nede. Iako ih je koristila nešto više od 2 meseca, nije primetila skoro nikakvo poboljšanje. Prekinula je sa upotrebom i u potrazi je za novim preparatom.

 

Aleksandar je kupio ampule u jednoj apoteci u gradu, ali nije bilo rezultata. Razočarao se, jer je cena obećavala bar neko poboljšanje izgleda kose.

 

Jadranki su ESI Rigenforte ampule zvučale obečavajuće, ali je na njenoj kosi došlo do kontraefekta. Njoj su izazvale blagu iritaciju kožu glave. To je bio razlog da prestane sa njihovom upotrebom.

 

Nevena takođe nije primetila nikakva poboljšanja. Ona ima plavu kosu, farba se svakog meseca, ali prilikom svakog pranja kose dolazi do jako mnogo kidanja i opadanja. Pokušala je gubitak kose da reši ovim preparatom, ali bezuspešno.

 

Rigenforte ampule za kosu protiv opadanja kose

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Rigenforte ampule za kosu očekivani rezultati

 

Rigenforte ampule protiv opadanja kose je svakako preparat koji pomaže u borbi sa gubitkom kose. U kojoj meri pomaže i koliko je delotvoran zavisi od osobe do osobe. U iskustvima ste pročitali da nisu svima pomogle i to je sasvim razumljivo.

Sada ćemo u kratkim crtama da nabrojimo očekivane rezultate:

 • kosa bi trebalo da postane jača i zdravija,
 • sprečava se prerani gubitak kose, pa je proređivanje kose smanjeno,
 • povećava se gustina dlaka, pa je kosa prirodno gušća i živahnija,
 • kosa bi trebalo da je obnovljena i otpornija na sva potencijalna oštećenja,
 • neguju kosu tako da izgleda vitalno i elastično,
 • kosa bi posle njih trebalo da postane mekša i prirodno sjajnija.

 

Rigenforte ampule sastav

ESI Rigenforte ampule protiv opadanja kose sadrže dobre sastojke koji poboljšavaju kvalitet kose. Dovoljno je reći da su jedni od njih matične ćelije koje stimulišu obnavljanje korena kose. 

Osim matičnih ćelija, tu su i drugi jako dobri aktivni sastojci zaslužni za zdravlje kose. Međutim, od štetnijih tu je alkohol denat.

Sledi kompletna lista sastojaka:

Alcohol denat, Methionine, Biotin, Tetrasodium Disuccinoyl Cystine, Trifolium Pratense Flower Extract, Panthenol, Rubus Idaeus Leaf Cell Culture, Acetyl Tetrapeptide-3, Menthol.

Aktivni sastojci:

 • Biotinax je patentirana formula italijanske kompanije ESI i sastoji se od biotina, metionina i cisteina. Biotin reguliše proizvodnju sebuma i stimuliše normalan rast kose, dok metionin i cistein daju kosi čvrstinu i elastičnost.
 • Methionine – aminokiselina koja je potrebna kosi da postane jača i zdravija. U preparatima ne sme biti u velikoj koncentraciji, niti je preporuka da se unosi oralno u velikoj količini.
 • Pantenol pospešuje rast kose, intenzivno je hidrira i popravlja oštećenu kosu. Osim toga, kosi vraća elastičnost i daje joj fleksibilnost i glatkoću.
 • Diaminopirimidin ili aminexil sprečava prerano proređivanje kose i povećava gustinu kose. Zaslužan je za izgled zdrave, živahne i negovane kose.
 • Kofein sprečava gubitak kose, ubrzava rast kose i povećava produktivnost folikula dlake.
 • Vitamin E je snažan antioksidans koji ima blagotvorno dejstvo na zdravlje kose. Ovaj vitamin zaustavlja opadanje kose daje joj prirodni sjaj i blistavost. Čini kosu elastičnom, mekom i negovanom.
 • Vitamin F poboljšava kvalitet kose tako što je čini jačom i otpornijom na sva potencijalna oštećenja spoljne sredine.
 • Matične ćelije stimulišu ponovni rast zdrave kose i sprečavaju njeno opadanje.
 • Alcohol Denatalkohol denat koji nije preporučljiv u kozmetici, posebno ako je na vrhu liste sastojaka (kao u ovom slučaju). Može da dovede do isušivanja kose, a kada postane suva treba joj oporavak i od toga, zatim do uvijanja (kovrdžanja), da izgleda beživotno, a u nekim slučajevima i do pucanja (kidanja, rascvetalih krajeva i slično).

 

vlasilan zene model

 

Fitoval ili Rigenforte

Ovde nećemo pisati o tome da li su efikasnije ESI Rigenforte ampule ili Fitoval preparati. I ESI i Fitoval imaju svoje verne korisnike koji su zadovoljni rezultatima. 

Ove kozmetičke laboratorije u ponudi imaju slične preparate protiv opadanja kose. Navešćemo koji su to preparati.  

ESI Rigenforte preparati:

 • Rigenforte ampule za kosu – o kojima pišemo ovu recenziju;
 • Rigenforte šampon protiv opadanja kose koji je pogodan za tanku i oštećenu kosu – pisali smo recenziju Italijanski Rigenforte šampon za opadanje kose;
 • Rigenforte kapsule za kosu i nokte koje popunjavaju debljinu dlake i pospešuju rast kose;
 • Rigenforte balzam sa matičnim ćelijama koji jača kosu i čini je mekom i elastičnom;
 • Rigenforte losion protiv opadanja kose koji usporava prerano starenje (sušenje, sedenje) i njen gubitak;
 • Rigenforte šampon protiv peruti pospešuje rast kose i smanjuje pojavu peruti – pisali smo recenziju Rigenforte šampon protiv peruti.

Fitoval preparati:

 • Fitoval šampon protiv opadanja kose stimuliše rast zdrave i jače kose – pisali smo recenziju Fitoval šampon;
 • Fitoval losion protiv opadanja kose održava duži životni ciklus vlasi – takođe možete pročitati recenziju za Fitoval losion;
 • Fitoval kapsule protiv opadanja kose pospešuje obnavljanje kose i sprečavaju njeno opadanje – više o istim saznajte u recenziji u tekstu Fitoval kapsule;
 • Fitoval šampon za oštećenu kosu namenjen jačanju i oporavku oštećene kose.

 

Kakvi su vaši utisci sa ampulama za kosu i ako ste koristili ove? Da li ste probali Rigenforte ampule za kosu i kako se zadovoljni?

Nadamo se da vam se dopala naša recenzija! Ocenite je zvezdicom na skali od 1 do 5! Hvala vam na čitanju.