Ako imate problem sa seborejom i gubitkom kose, možda su Hemel šampon za seboreju i tonik dobar izbor. Recenzija za Hemel šampon protiv seboreje i opadanja kose.

 

Često vam se desi da vas svrbi koža glave i da imate nelagodan osećaj u vidu bola? Primetili ste i žute masne manje ili veće ljuspice na koži glave? Da, to je seboreja koja izaziva baš takve vizuelne promene.

Da li se ona može izlečiti? Izlečiti ne, ali se može kontrolisati.

U tom slučaju, dobar preparat ili neki šampon protiv seboreje može da vam pomogne. Pisali smo o više o poznatim šamponima protiv seboreje – Allin šampon za seboreju, zatim Eucerin šampon za masnu perut i seboreju i slično.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Zašto se koristi Hemel šampon za seboreju?

 

Hemel šampon se koristi za negu oštećene kose koja je sklona opadanju i pojavi seboreje. Ovo je šampon koji zajedno sa tonikom u kompletu oporavlja kožu glave od seboreičnog dermatitisa, sprečava pojavu sebuma i novih masnih naslaga (masnih ljuspica, koje često zovemo masna perut). 

Pored toga, cilj ovog Hemelovog šampona je da štiti kosu od negativnih faktora spoljne sredine i da tako formira zaštitni sloj na kosi i vlasištu. Dobra strana je i u tome što deluje preventivno, jer ublažava već postojeće stanje seboreje na glavi. 

Najvažnije – smiruje vlasište, uklanja iritaciju i neprijatan svrab kože glave.

Veoma važna namena je ta što se Hemelov komplet istovremeno može korisititi ii protiv opadanja kose, jer aktivni biljni ekstrakti uspešno pomažu da se zaustavi njen povećani gubitak. 

Hemel šampon za seboreju se uvek koristi zajedno sa tonikom, kako kada kosa opada, tako i zbog seboreje. Zato i kažemo da su komplet, ne bi trebalo da idu jedan bez drugoga.

 

Kome se preporučuje Hemel protiv seboroičnog dermatitisa?

 

Hemel šampon protiv seboroičnog dermatitisa i Hemel tonik se preporučuju osobama koje imaju problem sa seborejom na glavi (u kosi). Samo u tom slučaju. 

Šampon mogu podjednako da koriste muškarci i žene koji se suočavaju sa ovom vrstom problema. Ne postoji starosna granica za njegovu upotrebu. Pogodan je za sve tipove kose.

Preporučuju se osobama koje imaju osetljivo vlasište, a navedeni problem, jer blaga formula umiruje kožu. Namenjeni su i osobama koje imaju problem sa pojačanim opadanjem kose, jer pomažu da se zaustavi njen povećani gubitak izazvan seborejom.

Pored seboreje koja je povezana sa opadanjem kose, to se može desiti i kada je u pitanju perut. To potvrđuju mnoga iskustva. Kristina i Dejan su dugo imali problem sa kosom koja se brzo masti, jer im se perut iznova i iznova vraćala! Nisu znali kako da to reše, a kako su nam rekli **dugo su tražili dobar šampon ili neki preparat protiv peruti ili masne kose.** Ipak, saznali su za jedan prirodni treman protiv peruti, pa podelili sa nama svoja iskustva kako bi i oni pomogli drugim ljudima. Sada im kosa izgleda čisto, ne masti se više brzo, niti kao ranije, a perut više nemaju. Pročitajte u tekstu na linku kako su uspeli i šta im je pomoglo https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Zašto komplet Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje?

 Spomenuli smo da se Hemel šampon za seboreju koristi zajedno sa tonikom. Razlog je jednostavan – samo tada se postižu najbolji i najbrži rezultati. 

Zato oni dolaze u kompletu. I jedan i drugi imaju isto dejstvo: da spreče opadanje kose i da ublaže seboreju na vlasištu.

Što se tiče tonika, njegova uloga je sledeća.

Hemel tonik protiv opadanja kose se koristi i protiv masne peruti. On reguliše lučenje sebuma i sprečava masne ljuspice. Hrani i hidrira folikule dlaka, pri čemu pomaže kosi da bude malo jača u korenu (pomaže da ne dođe do opadanja sa korenom).

Sa druge strane, Hemel šampon blago i nežno uklanja nečistoću sa kože glave, vlaži i umiruje vlasište. Temeljno čisti kožu glave, održava je urednom i pruža joj prijatan osećaj. 

 

Šta je seboroični dermatitis?

Seboreični dermatitis je kožno oboljenje koje izaziva pojavu masnih i žućkastih ljuspica na koži glave. Javlja se na mestu na kome je lučenje sebuma pojačano, pa je koža u tom delu masna i sjajna. 

Može da se javi i na ostalim delovima glave (obrve, kapci, nos) pa čak i na grudima i leđima.

Seboreja se drugačije naziva i seboroični ekcem. Nije zarazna bolest, a može da se kontoliše pravilnom negom i higijenom. Na žalost, lako može da se razvije i kod mlađe dece, ali i kod starije populacije. Nisu isključene ni bebe, tj. odojčadi (obično u desetoj nedelji života) – temenjača. U tom slučaju, za bebe i decu postoje posebni preparati protiv temenjače (ulja, šamponi za temenjaču kod beba, losioni, kreme i slično).

 

Koji su simtomi seboroičnog dermatitisa na glavi?

Seboroični dermatitis na glavi je lako prepoznati. Ovo kožno oboljenje je praćeno crvenilom kože koja svrbi i pruža vrlo neprijatan osećaj. Svrab može postati ozbiljan problem, ako se koža inficira, jer zbog čestog češanja može doći do krvarenja.

Ovo su još neki simptomi na koje treba obratiti pažnju:

 • masna koža – prekomerno lučenje sebuma ispoljava se pojačanim mašćenjem kože glave i kose,
 • osip,
 • pečati žute ili bele boje,
 • perutanje kože,
 • opadanje kose.

 

Hemel sampon protiv seboreje i opadanja kose

 

Kako je seboroični dermatitis povezan sa opadanjem kose?

Opadanje kose i seboreja na glavi su usko povezani, zbog toga šro se opadanje kose često dešava kao posledica seboroičnog dermatitisa.

Povećana proizvodnja, tj. lučenje masnoće i sebuma na glavi stvara iritaciju skalpa. Vlasište se ljušti i svrbi, što dovodi do jako neprijatnog osećaja, ali i do upale i u težem slučaju do iritacije.

Jako češanje intenzivnog svraba, pored kože može oštetiti i folikule dlaka, što rezultira slabljenjem korena dlake, usporenog rasta, a takođe i do opadnja kose.

Dodatno, zbog seboreje se nekada mogu pojaviti i gljivice u kosi, odnosno ozbiljna gljivična infekcija vlasišta.

 

Seboroični dermatitis uzroci nastanka

Na pojavu seboreje na glavi utiče nekoliko faktora. Kao glavni okidači nastanka seboreje navode se:

 • nasledni faktor,
 • stres,
 • perut,
 • hormonske promene,
 • promena pH vrednosti kože,
 • korišćenje neodgovarajućih šampona, sapuna i gelova za tuširanje (odnosi se na telo),
 • loša ishrana i preterano konzumiranje alkohola,
 • pad imuniteta,
 • gojaznost,
 • ekstremni vremenski uslovi.

Među glavnim uzročnicima nastanka seboreje spominje se gljivica Malassezia. Iako se prirodno nalazi na našoj koži, pod naglim razmnožavanjem izaziva svrab i seboreju.

 

POVEZANI TEKSTOVI:

 

Kako se koriste Hemelov šampon i tonik?

 

Da bi Hemel šampon za seboreju bila efikasna, je važno da redovno održavate higijenu kose i kože glave. Sam postupak upotrebe Hemel šampona zahteva malo vremena:

 • pre upotrebe potrebno je da dobro nakvasite kosu mlakom vodom,
 • nakon toga dovoljna je mala količina da se nežno utrlja u mokru kosu,
 • najbolje je naneti šampon od korena ka krajevima,
 • posle toga isperite kosu mlakom vodom i ako je potrebno, ponoviti pranje.

Hemel tonik protiv seboreje i opadanja kose se koristi nakon pranja kose. Postupak za tonik:

 • tonik se nanosi se na mokru kosu u maloj količini,
 • treba dobro da se utrlja u koren kose,
 • ne ispira se.

 

Hemel protiv seboreje i opadanja kose opis

 

Opisaćemo prvo šampon, a zatim tonik.

Hemel šampon protiv seboreje se prodaje u crveno-beloj kutiji u količini od 200ml. Pun naziv šampona je Hemel Shampoo Against Hair Loss, Seborhea and Dandruff

Sa prednje strane na šamponu velikim crvenim slovima piše Shampoo. Sa druge strane šampona su naznačeni aktivni sastojci, ali i informacije zašto se sve tačno koristi.

Unutar kutije je staklena braonkasta bočica sa okruglim zatvaračem poput šešira (ili kuvarske kape). Dostupna količina je 200 ml, iako ne deluje tako na prvi pogled. Na bočici je nalepnica sa identičnim dizajnom kao prednja strana kutije. 

Ređe je teksture i miriše prijatno i osvežavajuće. Tečne je konzistencija, pa se veoma lako nanosi na kosu.

Što se tiče Hemel tonika protiv seboreje i opadanja kose, identičnog je dizajna kao i šampon. Pun naziv tonika je Hemel Tonic Against Hair Loss, Seborhea and Dandruff. Na prednjoj strani velikim crvenim slovima piše Tonic. 

Dostupan  je u količini od 200ml i retke je teksture, što olakšava upotrebu.

 

Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje iskustva

 

Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje iskustva su raznolika. Dosta je onih koji ih hvale, ali isto tako ima i onih kojima kombinacija šampona i tonika nije pomogla.

 

Pozitivna iskustva 

Jedna korisnica je podelila iskustvo svog muža. On godinama ima problem sa seborejom i osipom na koži glave. Prema njenim rečima, to je bilo frustrirajuće iskustvo koje se svakoga dana ponavljalo. Ona je slučajno pronašla Hemel šampon protiv seboreje i poklonila mužu kako bi krenuo sa korišćenjem. Posle istrošene bočice šampona i tonika, primetili su razliku. Koža glave je bila bez osipa, crvenila i sitnih ranica.

 

Jovana je zbog seboreje imala veliki problem sa opadanjem kose. Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje su joj pomogli.

 

Jedna starija žena je već posle prve upotrebe primetila da je koža na glavi manje svrbi. Nastavila je da koristi i ubrzo shvatila da je i seboreja ublažena, kao i opadanje kose.

 

Po preporuci drugara Stefan je krenuo da koristi Hemel šampon. Nije pogrešio. Nekoliko puta nedeljno koristi šampon, kao i Hemel tonik za seboreju. Posle nešto više od godinu dana, podelio je iskustvo i rekao kao je zadovoljan Hemelovim kompetom za seboroični dermatitis.

 

Jedna korisnica je napisala kako Hemel šampon i tonik za seboroični dermatitis koristi godinama. Smatra ga vrlo efikasnim šamponom za seboreju i opadanje kose!

 

Iako joj se ne dopada miris, zbog dobrih rezultata, jedna studentkinja često koristi tretman. Sastavni deo nege kose je i Hemel tonik protiv seboreje i opadanja kose. Koristi ih dva puta dnevno već nekoliko meseci i zadovoljna je rezultatima.

 

Negativna iskustva

Sandra nekoliko godina ima problem sa opadanjem kose zbog seboreje. Isprobavala je razne preparate, ali ništa joj nije mnogo pomoglo. Veliku nadu je polagala u Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje, ali se razočarala se. Nije bilo nekog poboljšanja, pa je posl nekoliko meseci prestala sa korišćenjem.

 

Još jedna devojka se godinama trudi da ublaži seboreju, ali joj ništa ne pomaže. Nije joj pomogao ni Hemel šampon za seboroični dermatitis, iako ga je koristila u kompletu. Neće ga više ni koristiti.

 

I pored redovne upotrebe, Nikola nije primetio skoro nikakvo poboljšanje. Crvenilo i osip su i dalje bili prisutni, a nije se smanjilo ni proređivanje kose. Iako ga je ovo negativno iskustvo malo obeshrabrilo, nastaviće sa potražnjom nekih boljih preparata.

 

Vlasimir, muškarac srednjih godina nije mogao da se pohvali pozitivnim iskustvom. Iznenađujuće, nije primetio skoro nikakvu promenu na bolje. Prekinuo je sa upotrebom.

 

Jedna majka kupila je ćerci Hemel šampon protiv seboreje i opadanja kose, ali je to je bila greška. Od kada je njena kćerka da koristi i šampon i Hemel tonik, primetila je da joj kosa još više opada. Odmah je predložila da promeni šampon i da se obrati dermatologu za pomoć.

 

Hemel sampon protiv seboreje i opadanja kose

 

Hemel šampon protiv seboreje i opadanja kose sastav

Hemel šampon protiv seboreje donekle spada u biljni šampon za seboroični dermatitis. 

Zašto biljni? Jer ne sadrži sulfate i parabene, već u njemu dominiraju lekovite biljke: hajdučka trava, hmelj, kamilica.

Hemel tonik protiv seboreje i opadanja kose je takođe prirodne formule, a sadrži biljne ekstrakte i vitamine. To su divlji kesten, matičnjak, hmelj i kamilica deluju preventivno i ublažavaju zatečeno stanje.

 • hajdučka trava – lekovita biljka koja se koristi u razne svrhe, među kojima je opadanje kose i stimulacija rasta nove. Veoma je važna za zdravlje kose, jer jača i hrani folikule dlaka;
 • hmelj – poznata lekovita biljka, a kada je nega kose u pitanju koristi se protiv opadanja kose, seboreje i peruti. Pospešuje rast kose i jača koren dlake;
 • kamilica –pospešuje rast kose i poboljšava mikrocirkulaciju na koži glave, ima umirujuće i protivupalno dejstvo, ublažava crvenilo, iritaciju i osip na koži glave, a istovremeno je održava i čistom i urednom;
 • divlji kesten – može se koristiti za regeneraciju oštećene kose, jer poboljaša cirkulaciju krvi što pomaže kod rasta nove i zdrave kose;
 • matičnjak – ima umirujuće i antibakterijsko dejstvo na kožu glave, ublažava iritaciju i crvenilo, nežno čisti i uklanja nečistoće. 

 

Hemel šampon protiv seboreje zaključak

 

perut Vlasilan iskustva

 

Vreme je za sumiranje naših utisaka!

 1. Hemel šampon protiv seboreje može da pomogne u borbi sa seborejom, ali ne mora da znači da će kod svakog uspeti. Istina je da dok ne probate sami, nećete moći ni saznati da li pomaže ili ne. 
 2. Plus kod šampona i tonika to što su biljne formule i što ne izazivaju iritaciju kože glave.
 3. Lako se koriste, praktični su. Sigurni smo da redovnom upotrebom možete da ublažite stanje kose i da umanjite njeno opadanje. 
 4. Mana je što moraju zajedno da se korsiste, nema velikog efekta ako se nanose samostalno ili odvojeno.