Saznajte sve vezano za Allin šampon za seboreju i masnu kosu – da li uklanja seboreične naslage sa kože glave, da li smanjuje mašnjenje kose i kakva su iskustva.

 

Ako tražite neki prirodan šampon za kosu da vam pomogne protiv seboreičnog dermatitisa, onda sigurno znate da nekada kombinacija lekovitih biljaka može biti dovoljno snažna da ukloni ili da umanji seboreju.

Zato smo u recenziji izdvojili sve važne informacije koje su značajne za ovaj preparat – za Allin šampon koji se može koristiti protiv seboreje. Više o svemu sledi u nastavku: zašto se koristi, kome se preporučuje, kako se koristi, sastav, iskustva i još dosta toga.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Allin šampon za masnu kosu i seboreične naslage – zašto se koristi?

 

Ovaj Allin šampon može da se koristi za dve namene – za seboreju i masnu kosu. Kada se ove dve upotrebe spoje dobija se jedna zajednička, a to je da se koristi za negu kose koja se brzo masti i na kojoj je vlasište sklono pojavi seboreje.

Tako da, on pomaže da se ukloni višak masnoće sa vlasišta i da se skinu seboroične naslage sa kože glave. Obzirom da se seboreja često povezuje sa masnom peruti (zbog masnih ljuspica), može se koristiti i protiv nje. Tj. da se smanji i očisti perut sa kože glave prirodnim putem. Konkretno, masna perut.

Allin šampon je prirodni šampon sa Stare planine. Aktivni sastojci koji se nalaze u njemu pomažu da se očisti teme od masnih naslaga, da kosa postane čistija i da se eliminiše višak sebuma. Naravno, svojim dejstvom pomaže i da se spreči dalje taloženje masnih naslaga na skalpu, zbog kojih se često stvara seboreja na glavi.

Postoji nekoliko Allin preparata (šampona i losion), a ovaj za seboreju i masnu kosu je zelene boje.

Sve u svemu, zeleni Allin šampon uspešno smanjuje neprijatan svrab kože, jer skida masnoću sa dlake, oslobađa koren kose od pritiska masnih naslaga, obnavlja kožu i umanjuje svako naredno ljuštenje vlasišta.

 

Kome se preporučuje zeleni Allin šampon za seboreju?

 

Zeleni Allin šampon preporučuje se osobama koje imaju problem sa seborejom na koži glave – na temenu, oko ušiju, iznad čela… Zatim, preporučuje se i osobama kojima se kosa brzo masti, najčešće zbog nataložene masne peruti ili masnijih ljuspica (svima koji imaju problem sa masnim naslagama na skalpu, ali i onima sa masnom kosom).

Iz tog razloga, upotreba Allin šampona za masnu kosu i seboreju savetuje za tretman seboreičnog dermatitisa.

I žene i muškarci mogu podjednako da koriste ovaj Allin šampon protiv seboreičnog dermatitisa. Ne postoji ni ograničenje u godinama, pošto mogu i deca da peru kosu sa njim, kao i starije osobe.

Spomenuli smo da se može koristiti kada dođe do taloženja ljuspica i masnih naslaga na vlasištu. Ali, kada je u pitanju perutanje i suva perut (bele ljuspice), ovaj šampon nije preporuka. Treba koristiti druge namenjene tom problemu (za suvu perut i masnu kosu).

Da se perut često javlja zbog masne kose potvrđuju mnoga iskustva. Kristina i Dejan su dugo imali problem sa kosom koja se brzo masti, jer im se perut iznova i iznova vraćala! Nisu znali kako da to reše, a kako su nam rekli **dugo su tražili dobar šampon ili neki preparat protiv peruti ili masne kose.** Ipak, saznali su za jedan prirodni treman protiv peruti, pa podelili sa nama svoja iskustva kako bi i oni pomogli drugim ljudima. Sada im kosa izgleda čisto, ne masti se više brzo, niti kao ranije, a perut više nemaju. Pročitajte u tekstu na linku kako su uspeli i šta im je pomoglo https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Kako se prepoznaje seboreja i šta je?

Seboroični dermatitis je poznat pod skraćenim nazivom seboreja, ali i seboreični dermatitis. U pitanju je zapaljenski proces na koži, izazvan pojavom gljivica.

Seboreja na glavi se prepoznaje po nataloženim masnim naslagama na koži ili na skalpu. One se ne perutaju već su slepljene. Takođe, simptomi po kojima se isto može lako prepoznati su:

 • masno vlasište i masne žute ljuspice,
 • crvenilo i svrab,
 • kosa može opadati ukoliko je ozbiljnija situacija (opadanje sa korenom ako je došlo do velikog pritiska naslaga na korenu dlake),
 • neprijatan miris kose, zbog gljivica u kosi.

Najčešće se javlja na temenu glave, oko ušiju, iznad čela, na zaliscima nekada. Dodatno, može se pojaviti i na drugim delovima tela – na ušima (ušna školjka), na obrvama, pa čak i na grudima, na leđima, na bradu, usnama, šakama… Bolje reći, svuda gde lako dolazi do znojenja ili do povećanje produkcije sebuma.

Prilikom češljanja kose te naslage se mogu odvajati, a one su najčešće žute boje i masne. Mogu da budu sitnije kao i krupnije. Nekada ispadaju iz kose, a nekada ne. Najćešće su slepljene za kožu. Predeo koji je zahvaćen seborejom svrbi, pecka, a kontinuiranim češanjem stvaraju se ranice.

 

Allin sampon za seboreju za ranice i seboroicni dermatitis

 

Seboroični dermatitis se može držati pod kontrolom uz odgovarajući šampon za seboreju. 

 

POVEZANI TEKSTOVI:

 

Zašto Allin šampon odgovara masnoj kosi?

 

Objasnili smo prethodno proces. Sada je na red došlo da se objasni i zbog čega je tako. Tj. zašto Allin šampon za seboroični dermatitis odgovora masnoj kosi.

Konkretno, kao šampon za masnu kosu on u svom sastavu ima lekovite biljke koje imaju sposobnost da regulišu uvećano stvaranje masnoće (sebuma). Takođe, imaju antibakterijska i antigljivična svojstva.

Aktivni sastojci u šamponu čine kopriva, žalfija, majčina dušica i mirta. Upravo one pomažu u borbi protiv masne peruti, podstiču zdravu kosu i deluju protivupalno (o detaljnijem dejstvu ovih sastojaka biće više reči u posebnom delu).

Mešavina svih lekovitih sastojaka u ukupnom sastavu šampona pomaže da se uspori stvaranje masnoće (usporava se mašnjenje kose), a samim tim i smanjuje količina sebuma na temenu glave. Masna kosa postaje uredna i čista, a pre svega zdrava. 

 

Allin šampon za seboroični dermatitis opis

 

Allin šampon za seboreju nalazi se u providnoj bočici sa etiketom zelene boje. Količina je 200ml.

Pakovanje je duguljasto. Bočica je providna, a šampon ima tamno zelenu boju (još jedan razlog zašto se naziva Allin šampon zeleni). Etiketa je svetlije zelene boje, na kojoj su naglašene sve važne informacije.

Na samom pakovanju proizvođač je istakao da su sastojci prirodni, a naglašeno da je to Allin šampon koji uklanja masnoću sa kose i seboreične naslage sa kože.

Na tržištu postoje tri vrste Allin šampona i jedan Allin losion. Prepoznaju se po boji pakovanja, zbog toga što je svaka boja namenjena za određeni problem. To su:

 • zeleni šampon – namenjen za masnu kosu, 
 • žuti – za svakodnevno pranje kose, 
 • crveni šampon – sprečava pojavu peruti, svraba i opadanje kose, u sastavu je sa belim lukom (pisali smo recenziju – Allin šampon za opadanje kose)
 • plavi – to je losion za jačanje kose (pisali smo recenziju – Allin losion za rast i jačanje kose).

Obzirom da crveni šampon i losion mirišu na beli luk, sigurno se pitate kako zeleni šampon miriše. Za razliku od losiona i Allin crvenog šampona, ovaj za seboreju i masnu kosu veoma prijatno miriše. Miris je lep i biljni zahvaljujući žalfiji, koprivi i majčinoj dušici. 

Allin šampon je veoma redak, nije gust. Brzo se troši u odnosu na druge preparate. 

 

Kako se koristi Allin šampon protiv seboreje?

 

Allin šampon protiv seboreje koristi se kao većina šampona. U nastavku sledi kratak opis kako se koristi:

 • prvo lepo nakvasiti kosu,
 • utrljajti na mokru kosu i masirati kružnim pokretima, da dobro operete vlasište,
 • zatim isperite sve mlakom vodom (ne vrućom, niti hladnom),
 • nakon toga ponovo nanesti šampon, ako hoćete da vam se kosa lepo zapeni i dobro opere,
 • zatim, ostaviti da šampon deluje 2-3 minuta,
 • ponovo isperite,
 • možda će biti teže da raščešljate kosu; zato nakon pranja možete staviti balzam na krajeve kako biste je lakše razmrsili.

Ukoliko vas zanima koliko često je potrebno da perete kosu u ovom slučaju, najispravniji odgovor je da to zavisi od vas. Tačnije, od težine problema.

Ipak, preporuka je da se kosa pere dva do tri puta nedeljno. Ne treba ni preterivati, jer dlaku možete isušiti prečestim tretiranjem. 

Konkretno, ovaj Allin šampon protiv seboreje je veoma blag, nije agresivan pa ga možete bezbedno koristiti nekoliko puta u toku nedelje.

 

Allin šampon za seboreju i masnu kosu iskustva

 

U nastavku slede brojni utisci i iskustva za Allin sampon za seboreju i masnu kosu. Iako ima dosta onih koji su bili zadovoljni učinkom, postoje i oni kojima nije odgovarao.

Više o utiscima sledi u nastavku.

 

Pozitivna iskustva

Sanja je zadovoljna korisnica i podelila je svoje iskustvo. Ona je godinama imala problem sa seborejom i dugo je pokušavala da se reši. Teme je svrbelo, a mučilo ju je i perutanje. Počela je da koristi ovaj šampon prema uputstvu i uspela da se reši seboreje i masne kože. Sada ga koristi preventivno jednom mesečno.

 

Jednoj dami u srednjim godinama seboreja ja ozbiljno narušila izgled. Kosa joj se proredila i više nije bila zadovoljna svojom frizurom. Preko prijateljice je saznala za Allin šampon protiv seboreičnog dermatitisa. Već duže vreme ga redovno koristi dva puta u toku nedelje, a primetila je manji svrab, kao i manje masne naslage.

 

Po preporuci brata Mihajlo je počeo da koristi ovaj preparat kao šampon za seboroični dermatitis. Njegovom bratu je pomogao da se posle duge borbe izbori protiv seboreičnog dermatitisa, pa je zato i on hteo da ga isproba, iako ima dosta blaži oblik. Posle nekoliko nedelja pranja kose primetio je razliku. Kosa je izgledala čistije i zdravo, a seboroične naslage su se smanjivale.

 

Svetlana se dugo bori sa seborejom, jer se konstantno vraća. Probala je ovaj šampon i odgovara joj blaga formula. Pošto ima gustu kosu, to kada se umasti ne predstavlja veliki problem (ne vidi se). Ali, masne naslage jesu jer je svrbi glava i stvaraju joj se ranice. Uzela ga je u apoteci i zadovoljna kako joj deluje na vlasištu.

 

Negativna iskustva

 

Allin sampon za seboreju za masnu kosu i seboroicni dermatitis

 

Jedna devojka je dugo pokušava da se reši seboreičnog dermatitisa. Koristila je dosta proizvoda, a čim bi saznala za neki odmah je probala. Tako je jednog dana dok je listala na netu pročitala i za Allin šampon protiv seboreičnog dermatitisa. Ovaj šampon joj se pokazao dosta slabiji od svih isprobanih. Rezultati su bili nezadovoljni i prestala da ga koristi.

 

Devojka koja ima masnu kosu i seboroični dermatitis koristila je Allin šampon za seboreju više od tri meseca. U početku je kosu prala dva puta nedeljno, pa je onda počela svakog dana. Mislila je da će to imati bolji efekat. Kosa joj deluje čisto, ali nakon par sati ponovo je masna, a naslage se nisu skidale.

 

Enis se godinama bori protiv seboreje. Ima kratku crnu kosu, ali je ona kada je imao oko 25. počela da se proređuje. Preko prijatelja je saznao za šampon. Iskoristio je celu tubicu i bio razočaran kada rezultata nije bilo. Nakon toga odmah prestao da koristi.

 

Ana je devojka sa crnom dugim kosom i ona nam prenosi iskustvo. Seboreja joj se jako videla, zbog toga što je boja kose crna. Bila je veoma nezadovoljna jer je obozavala da se slika, ali na slikama se mnogo primećivalo sve. Probala je razne preparate, neke od njih je sama pravila dok je neke kupovala. Koristila je i Allin šampon protiv seboreje, ali nikakvu razliku nije primetila. Čak joj nije lepo ni mirisao.

 

Zeleni Allin šampon sastav

Zae zleni Allin šampon je naglašeno na etiketi od strane proizvođača da je bez veštačkih boja i konzervansa. Na poleđini ambalaže istaknuto je da je pravljen po recepturi doktora Čedomira Mitića.

Što se tiče sastojaka, jedna bočica sadrži: 

 • 5 listova žalfije,
 • 4 lista koprive,
 • 2 grančice majčine dušice,
 • 5 cveta mirte.

Pored prirodnih sastojaka sadrži još destilozovanu vodu i etil alkohol. Sada ćemo o svakom sastajku reći najvažnije:

 • žalfija – bogata je esencijlnim uljima, glukozom, vitaminom B, enzimima i kalijumom. Ima brojna bogata i lekovita svojstva, pa se koristi kako u ishrani, tako i u brojnim kozmetičkim preparatima. Žalfija se koristi za suzbijanje gubitka kose (u šamponima protiv opadanja kose), zatim jer podstiče rast nove i zdrave kose (u šamponima za rast kose), ali i kada je potrebno povratiti joj sjaj (u šamponima za sjaj kose).
 • kopriva – bogata je vitaminom A, zatim mineralima karoten, fosfor, kalijum i kalcijum. Takođe, kopriva za kosu i kožu glave ima i druga blagotvorna dejstva. Konkretno sadrži sastojke koji smiruje upalu kože. Zatim, na prirodan način regeneriše kosu i kožu glave. Takođe, podstiče cirkulaciju (tj. potpomaže boljoj cirkulaciji vlasišta). Zatim, pomaže da se smanji perut i podstakne rast nove kose.
 • majčina dušica – bogata je vitaminom C i A, gvožđem, bakrom, kalijumom, cinkom i fosforom. Pomaže u borbi protiv seboreje, podstiče rast folikula dlaka i ojačava kosu.
 • mirta – deluje protivupalno i antibakterijski. Pospešuje rast kose i regeneriše je. Dobra e protiv periti, masne kose i deluje umirujuće.
 • etil alkohol – koristi se u mnogim kozmetičkim preparatima zbog antiseptičkog dejstva, kao i toga što pomaže da se sjedine sastojci (voda i ulja). Međuti, smatra se da je loš alkohol jer lako može da isusi kožu, da izazove dodatno crvenilo ili da pojača postojeću iritaciju. Nema ga zato u prirodnim šamponima.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Zeleni Allin šampon recenzija zaključak

Zeleni Allin šampon šampon za masnu kosu i seboreju je zaista jako blag i dobar izbor kada primetite da se sakupljaju seboroične naslage na vašoj glavi.

Za početak, kao preverncija. Redovnom upotrebom on postaje rešenje.

Kao šampon za masnu kosu pomaže da se skinu i očiste masne naslage, eliminiše svrab i može pomoći protiv gljivica na temenu glave. Redovnom upotrebom možete uspeti da rešite problem, ali morate biti strpljivi i istrajni.

Da li ste probali Allin šampon za seboreju? Ukoliko jeste, pišite nam vaša misljenja i iskustva. Ako još uvek niste, napišite nam utiske za onaj koji ste isprobali.