Ako imate problem sa opadanjem kose možda Parusan šampon može da vam pomogne. Temeljna recenzija – otkrivamo apsolutno sve o šamponu!

 

Opadanje kose je problem sa kojim se susreće veliki broj osoba, kako muškarci, tako i žene. Ukoliko vam kosa opada mnogo više nego što raste, takve simptome ne smete ignorisati. U tom slučaju važno je da preduzmete preventivne mere i nađete proverene metode protiv opadanja ili proređivanja kose.

Preparati kao što su šamponi za jačanje kose, protiv opadanja, za rast, zatim tonici i serumi za rast kose, prirodni i bilni šamponi su najbolje i najzdravije rešenje.

Ukoliko još uvek niste pronašle šampon protiv opadanja kose, možda vam ova recenzija u tome pomogne! U recenziji pročitajte kome se šampon Parusan preporučuje, a kome ne i kakva su iskustva! 

 

vlasilan zene model

 

Parusan šampon za žene – zašto se koristi?

 

Dr. Theiss Parusan šampon za žene je poznati apotekarski šampon, koji se koristi za poboljšavanje cirkulacije kože glave i za zaustavljanje opadanja kose. Namenjen je samo ženama, zbog toga što je formula prilagođena problemu proređivanja ili za problem opadanja kose kod žena.

On pospešuje snabdevanje hranljivih materija u folikule dlaka i na taj način jača zdravlje korena kose, odnosno ojačava koren dlake i sprečava opadanje iz korena. Zahvaljujući vitaminu E, štiti kožu glave od štetnog UV zračenja i pomaže kosi da izgleda sjajno, deblje i negovano.

Zahvaljujući ostalim aktivnim sastojcima, Parusan šampon pospešuje fazu rasta dlake, stimuliše njenu revitalizaciju i pruža kosi negu koja joj je neophodna.

Radi se o medicinskom šamponu, koji vlasima obezbeđuje optimalnu vlažnost, obnavlja prirodni ph i pomaže kosi da izgleda zdravo i snažno. 

Možete pročitati Svetlanino i Milino iskustvo sa opadanjem kose, ali one su rešenje pronašle u prirodnom šamponu protiv opadanja kose. One su podelile svoja iskustva sa nama i rekle kako im je pomogla prorodna kozmetika da zaustave opadanje kose. Dugo su pokušavale da da pronađu odgovarajući šampon, a pošto su sada uspele otkrile su nam. Njihova iskustva i šta im je pomoglo da zaustave opadanje kose i imaju dugu zdravu kosu pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Kome se preporučuje Parusan šampon i zašto?

 

Parusan šampon protiv opadanja kose se preporučuje ženama koje imaju retku kosu i problem sa difuznim opadanjem kose. Difuzno opadanje kose je prevremeno proređivanje ili tanjenje kose na razdeljku, tj. na sredini kose. Ukoliko se stanje pogorša, u tom slučaju kosa se dodatno proređuje i na predelu temena.

Sa druge strane, muškarci se češće susreću sa opadanjem kose na temenu, pri čemu se zalisci povlače i tako postepeno ćelave. 

Difuzno proređivanje kose se kod žena dešava zbog hormonskih promena, a jedno od njih je dejstvo hormona u trudnoći.  Pored toga, na difuzno opadanje kose utiče i višak androgenih hormona (u slučaju policističkih jajnika i poremećaja rada štitne žlezde). Takođe, na opadanje kose utiče i stres, kao i korišćenje pojedinih lekova (antidepresivi i kontraceptivne pilule).

Između ostalog, lekovi za visok krvni prtitisak mogu biti odgovorni za difuzno proređivanje kose. Našem organizmu, kao i kosi, neophodni su vitamini, minerali, aminokiseline i proteini. Nepravilna ishrana može biti jedan od razloga zašto dolazi do difuznog opadanja kose.

Zahvaljujući specijalnom kompleksu aktivnih supstanci, šampon Parusan pomaže ženama da spreče difuzno proređivanje kose. Za to je, između ostalog, zaslužna supstanca AnaGain koja stimuliše rast kose i suzbija proređivanje vlasi.

 

Da li je Parusan šampon za muškarce?

 

Reći ćemo odmah. Ovaj Parusan šampon za opadanje kose o kome pišemo recenziju nije za muškarce. 

Njegova upotreba nije namenjena muškom polu, jer nema sastav prilagođen potrebama muškaraca koji se isto bore sa opadanjem kose. Muškarcima se preporučuje upotreba drugog šampona iz ove linije, a to je Parusan šampon Stimulator za muškarce.

Parusan šampon Stimulator za muškarce je poseban i potpuno drugi Perusan preparat, koji se korisiti da zaustavi opadanje kose i stimuliše njen rast. Sadrži maslinovo ulje, kofein, hidrolizovane proteine pšenice i vitamin E. Kako ne bi došlo do zabune: Parusan šampon Stimulator za muškarce se prodaje u crnoj bočici.

 

Uputstvo za upotrebu Parusan šampona

 

Dr. Theiss Parusan šampon za žene se koristi vrlo lako i jednostavno. Pre svega, upotreba nije zahtevna i potrebno je izdvojiti samo nekoliko minuta. Ovaj šampon protiv opadanja kose može da se koristi svakodnevno

Način korišćenja je sledeći: nanosi se na mokru kosu i nežno se masira vlasište. Nakon što se nanese, treba da se ostavi dva do tri minuta na kosi da deluje.

Ovih dva-tri minuta je dovoljno da sastojci prodru u koren glake i da podstaknu dejstvo. Zatim, isperite temeljno kosu mlakom vodom. U slučaju kontakta sa očima, oči isperite mlakom vodom.

Inače, moramo da vam spomenemo da može da se desi da se kosa posle pranja mrsi i da se ne raščešlja lepo, naročito ako je mnogo suva. U tom slučaju, možete da koristite neku masku na bazi prirodnih sastojaka ili balzam.

 

Parusan šampon iskustva

 

Vreme je da vas upoznamo sa iskustvima za Parusan šampon protiv opadanja kose. Istina, iskustva su šarenolika, ali to je i normalno. Ne odgovara svima isti šampon i svako ima svoje mišljenje i utiske. 

U nastavku pročitajte zašto su neki oduševljeni rezultatima, dok ima i onih koji nisu zadovoljni.

 

Pozitivna iskustva

Katarina ovaj Parusan šampon za opadanje kose koristi veoma dugo i vrlo je zadovoljna. Dopada joj se miris, kao i to što kosu ostavlja svilenkastom i elastičnom. Šampon je smanjio proređivanje kose i ona sada izgleda gušće nego što je bila ranije. Od nje topla preporuka za sve žene koje imaju problem sa difuznim opadanjem kose.

 

Nakon porođaja Mileni je kosa počela mnogo da opada i ona je bila prosto očajna. Nije znala šta da radi, šta da preduzme i kome da se obrati za pomoć. Kosa joj je toliko opala da joj se moglo videti teme sa leve strane i to joj je baš urušilo samopouzdanje. Na internetu je pronašla Dr. Theiss Parusan šampon i ubrzo krenula sa korišćenjem. Posle dva meseca njena kosa se oporavila donekle. Toplo preporučuje.

 

Iako ne veruje u reklame, iz nepoznatog razloga Ana je odlučila da šamponu pruži priliku. Nije pogrešila, jer je primetila da joj kosa manje opada!

 

Nakon trećeg pranja, jedna starija žena je primetila prve rezultate. Prosto nije mogla da poveruje u to, ali nastavila je sa korišćenjem. Posle mesec dana, rezultati su bili prosto fantastični. Konačno je pronašla šampon protiv opadanja kose koji joj odgovara i zbog toga je vrlo zadovoljna.

 

Još jedna žena podelila je na forumu svoje pozitivno iskustvo. Ona Parusan šampon za žene koristi nešto duže od tri godine i mnogo joj je pomogao. Kosa joj je bila u lošem stanju, opadala je drastično i to je bilo za nju strašno i stresno iskustvo. Od kako ga je probala, ne menja ga, jer joj odgovara i zadovoljna je rezultatima.

 

Mila šampon Parusan koristi već neko vreme i neće ga menjati. Mnogo joj je poboljšao izgled kose. Smanjio je proređivanje vlasi, a kosa postala zdravija i sjajnija.

 

Nevena je imala malu zamerku, ali ne poriče da joj je mnogo pomogao. Parusan šampon za opadanje kose koristi za rast kose i po pitanju toga je baš zadovoljna. Mala zamerka je to što joj se kosa malo mrsi nakon pranja. Po njenom mišljenju, kada se sve sagleda, ovo je super šampon koji treba svaka žena da isproba.

 

Posle duže potražnje za dobrim šamponom za opadanje kose, Jelena je konačno pronašla pravi. Dr. Theiss Parusan šampon za žene je ublažio opadanje kose i poboljšao njen kvalitet.

 

Iako je želela da odustane od korišćenja, Antonela je saslušala prijateljicu da bude uporna. I, zaista je tako i bilo! Posle malo više od tri meseca primetila je da se smanjilo opadanje kose. Ovo je ohrabrilo, pa je nastavila sa korišćenjem.

 

Nezadovoljne korisnice

Jedna devojka nije imala prijatno iskustvo sa šamponom. Naime, posle nekoliko nedelja korišćenja, primetila je da joj kosa više opada nego ranije. Na koži glave se pojavila perut, plus i svrab i blago peckanje. Odustala je od upotrebe.

 

Tijana je šampon Parusan koristila neko vreme, ali to na njenoj kosi nije imalo nikakvog efekta. Nije primetila nikakvo poboljšanje posle skoro sedam meseci i prestala je sa korišćenjem.

 

Još jedna korisnica se požalila i podelila svoje negativno iskustvo. Njoj je Dr. Theiss Parusan šampon stvorio perut i to je bilo ono što je mnogo iznerviralo. Pored toga, kosa na vrhovima se isušila i izgledala je dehidrirano i slepljeno. Ne preporučuje ga.

 

Rezultatima nije bila zadovoljna još jedna korisnica. Ona je sa šamponom imala problem, jer joj se kosa mnogo mrsila. Prilikom češljanja, čupala je kosu i to je dodatno uticalo na proređivanje kose. Uz to, na temenu se pojavila i perut i to je bio razlog zašto je prestala da ga koristi.

 

Aniti se nije dopao Parusan šampon. I ona je posle nekog vremena primetila da je svrbi koža na glavi, a ubrzo je primetila i perut. Prestala je da koristi šampon.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Parusan šampon sastav

Parusan je medicinski šampon za kosu, pa tako sadrži i dobre, ali i ima i štetne (agresivnije) sastojke. Ukoliko vam je važno da znate šta koristite, obavezno pročitajte listu sastojaka. Sledi kompletna lista sastojaka, a potom detaljnije objašnjavamo dejstvo nekih od najznačajnijih.

Ovo je kompletna lista sastojaka:

Acanthopanax Senticosus (Eleuthero) Root Extract, Niacinamide, Biotin, Betaine, Sodium Chloride, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Arginine, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Water, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycerin, Propylene Glycol, Coco-Glucoside, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Tocopherol (Vitamin E), Citric Acid, Benzoic Acid, Achillea Millefolium Extract, Sodium Lactate, Sodium Benzoate, Urea, Potassium Sorbate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-4 Rapeseedamide, Lactic Acid, MIPA-Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Phenoxyethanol, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Fragnance, Ocimum Basilicum (Basil) Flower/Leaf/Stem Extract, Humulus Lupulus (Hops) Cone Extract, Pisum Sativum (Pea) Sprout Extract.

 

Detaljnije o sastojcima šampona Parusan

Spomenuli smo da je Parusan medicinski šampon protiv opadanja kose i da on sadrži dobre i loše sastojke. Najpre ćemo objasniti zašto su značajni dobri sastojci, a zatim i one druge, lošije koji nisu prirodnog porekla, a koji mogu potencijalno loše da utiču na kosu i kožu glave.

Detaljnije o sastojcima:

 • Biotin (Vitamin H ili B7) je značajan sastojak, jer stimuliše proizvodnju keratina, značajnog za zdravlje kose, kože i noktiju. Biotin pospešuje rast kose i poboljšava kvalitet zdravlja folikula dlake. Održava kosu jačom i otpornijom na oštećenja spoljne sredine i čini je negovanom i zdravom.
 • Arginin je aminokiselina koja poboljšava mikrocirkulaciju kože glave i sintezu hranljivih sastojaka u koren dlake.
 • Pantenol onemogućava lomljenje kose i zaslužan je za njen elastičan i zdrav izgled.
 • PEG -40 hidrogeniziovano ricinusovo ulje ubrzava prirodan rast dlake i pomaže joj da izgleda snažno, elastično i svilenkasto.
 • Urea hidrira vlasi, povećava mekoću kosu i štiti je od štetnih faktora spoljne sredine.
 • Ekstrakt kamilice ima protivupalno dejstvo, pri čemu umiruje moguću upalu kože glave. Takođe, štiti kosu od nepovoljnih uslova spoljne sredine i pomaže u jačanju korena dlake.
 • Glicerin hidrira kosu, održava njenu optimalnu vlažnost i održava je mekom i svilenkastom.
 • Fenoksietanol je konzervans i koristi se u kozmetici da produži rok trajanja kozmetičkog proizvoda. Upotreba u meri koja nije preporučena može da izazove alergiju, svrab i peckanje na koži.
 • Parfem je alergen koji je štetan i treba ga izbegavati u kozmetici.
 • Geraniol je još jedan od nepoželjnih sastojaka čija je upotreba u kozmetici vezana za poboljšanje mirisa, ali može neželjeno da deluje na korisnika.

 

Parusan šampon za kosu za žene osnovne karakteristike

 

Parusan šampon za opadanje kose se prodaje u belom pakovanju u količini od 200ml. Ambalaža šampona je jednostavnog dizajna na kome je proizvođač naznačio sve važne informacije. 

Tačan naziv šampona je Dr. Theiss Parusan Stimulator Shampoo for women.

Unutar kutije je bela bočica identičnog dizajna kao što je i samo pakovanje. Miriše prijatno i bele je boje.

 

Parusan tonik za kosu

Osim šampona, Parusan ima i tonik za retku kosu i kosu koja je sklona difuznom opadanju. Koristi se u kombinaciji sa Parusan šamponom i tada se postižu i najbolji rezultati.

Tonik ima za cilj da spreči opadanje kose, da je ojača i da utiče na poboljšanje kvaliteta. I Parusan šampon i tonik za žene mogu da se koriste svakodnevno. Sadrži pantenol, vitamin E i Biotin koji ubrzavaju rast kose i daju joj sjaj i blistavost.

 

Parusan šampon za žene prednosti i nedostaci

 

Dr. Theiss Parusan šampon za žene ima neke prednosti, ali i nedostatke. Nije na odmet da ih spomenemo da znate pre nego što odlučite da ga kupite. U nastavku recenzije prvenstveno pišemo o prednostima, a potom i o manama.

Prednosti:

 • sadrži pantenol koji je odličan za negu kose,
 • pored pantenola, tu su i drugi veoma dobri sastojci koji pomažu u održavanju zdravlja kose,
 • ubrzava rast kose,
 • sprečava opadanje kose i jača koren dlake,
 • može da se koristi svakodnevno,
 • jednostavno se koristi.

Nedostaci:

 • sadrži konzervans,
 • u svom sastavu ima parfem,
 • sadrži sulfate i druge alergene koji mogu da izazovu alergijske reakcije,
 • može da izazove pojavu peruti,
 • može da isuši dlaku.

 

vlasilan zene model

 

Parusan šampon recenzija zaključak

Vreme je da sumiramo ukratko sve do sada napisano!

Možemo da kažemo da je Parusan medicinski šampon protiv opadanja kose okej šampon. To znači da on može da vam pomogne, ukoliko vam njegovi sastojci budu odgovarali. 

Sprečiće opadanje kose, pomoći će joj da postane jača i zdravija. Sa druge strane, ako primetite da vam možda ne odgovara, prekinite na vreme sa korišćenjem. 

Ako možda vama Parusan šampon za kosu ne odgovara, to ne znači da to nije dobar šampon. Samo su iskustva i mišljenja drugačija i po pitanju toga ne treba generalizovati.

 

Da li ste možda već isprobale Dr. Theiss Parusan šampon? Kakva su vaša iskustva? Podelite sa nama u komentaru ispod teksta.

 • Ako vam se dopala Parusan šampon recenzija, ocenite je zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala na čitanju!